Immunotherapie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miranda Miranda

Is er iemand op dit forum die ervaring heeft met een immunotherapie?
Wij hebben een duitse heder, die allergisch is voor alles, mijten, granen, pollen, eiwtten ( met name rund) , we zijn nu zo'n 3 1/2 jaar aan het zoeken naar de oplossing maar ik ben bang dat die er niet is. We zijn begonnen met prednisolon, ruim 3 jaar gebruikt, dat was toen een redelijke oplossing, maar vanwege de vele eventuele bijwerkingen zijn we daar op advies van dierenarts mee gestopt, we zijn toen verder gegaan met Apoquel dit zou het middel zijn voor honden met jeuk, veel jeuk. Ruim een half jaar geprobeerd maar nu krijgt nero overal zweren, en ontstekingen, dus maar weer terug op de prednisolon. We hebben ook al allerlei soorten voer geprobeerd, hypoallergene brokken, vers vlees ( hiervan kreeg ie opstipatie, drollen leken wel bakstenen zo hard), nu hebben we brokken zonder gluten en granen ( hoofdbestanddeel kalkoen en aardappel) daar doet ie het het best op.

Iemand nog een idee wat er kunnen proberen? Volgens DA is immunotherapie de laatste optie........

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik kan je alleen maar aanraden om een geode holistische dierenarts te gaan zoeken. Zo te lezen hebje regulier wel het einde bereikt.

Immunotherapie lijkt me geen optie omdat je al zo lang aan het kwakkelen bent. Ik heb het gedaan en het heeft niet geholpen.

Pb anders Goldendelirious voor adressen van goede holisten.

 

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wij hebben 1 kuur gedaan(9 maanden).

Aangezien wij tegelijkertijd overgestapt zijn op vers vlees en aan haar weerstand hebben gewerkt is het lastig om te zeggen wat er exact geholpen heeft. 

 

Ik zou ook eerst met een holistische da aan de slag gaan. 

 

honden page profiel Miranda Miranda

Hartelijk dank voor jullie reacties, ik ga eens zoeken !

Volgende forumvraag: Honden op appartement
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^