Leeftijd buitenhok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Dit topic is weer zo'n voorbeeld van een gast, die één vraag stelt en vervolgens niets meer van zich laat horen.
Dat vind ik persoonlijk erg frustrerend!
 
  "

 Nou nou... 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ts heeft 3 x gereageerd.
De laatste keer was vrijdagavond laat.
Het zou maar zo kunnen dat ze gisteren overdag en s avonds druk was. Of Internet doet het niet, of ze is ziek of ze is een buitenhok aan het bouwen....

Jantien, jouw opmerking nodigt wel uit om terug te komen......
Wat is er mis met " ts, wat vind je van de antwoorden?"

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

misschien is die wel een weekendje naar de Ardennen of zo?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Of naar de zwarte cross..

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Of naar de zwarte cross.. "

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

of ze komt bij mij even kijken naar het buitenverblijf...... O-)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik jaag niemand weg hoor.

Dus ik vraag gewoon aan Annette :

Waarom moet de hond buiten wonen?

* Is er iemand allergisch in huis

* Is er iemand bang van honden in huis

* Is er iemand vies van honden in huis

 

En nu maar wachten op antwoord....

 

honden page profiel AnnetteAnnette

voor de mensen die het erg frustrerend vinden dat ik niet 24/7 op dit forum zit en naast de pc nog een ander leven  heb hier mijn uitleg. had een heel verhaal getyped over mijn situatie, blijkt het niet te zijn verstuurd... iemand hier is een beetje allergisch voor honden als er teveel haren of iets komen. ik ben ervan overtuigd dat veel mensen denken dat ik zon hond in een kennel stop en er 3 keer per dag uit ga. niet dus... ik ben van plan een goede kennel te maken en een goed nachthok een een deel van de schuur te gebruiken waar die evt. in kan lopen. we hebben een grote tuin met een stuk bos erbij dus ik denk dat het zichzelf wel kan vermaken. Nou snap ik de consequenties ook wel dat een hond zich niet fijn zou kunnen voelen buiten. daarom probeer ik ook een hond te vinden die het buitenleven al een beetje gewend is. Honden zijn van natuur niet gefokt om binnen te blijven in iemands huis dus ik kan me voorstellen dat er rassen zijn die daar geen last van hebben en super tegen kunnen.

Bedankt mensen die begrijpen dat ik niet altijd op dit forum zit, en hier een antwoord op geven die nuttig is!

honden page profiel AnnetteAnnette

dat betekend dus dat de hond dan ook wel eens binnen zou kunnen zitten. en niet altijd buiten

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Annet fijn dat je weer hier bent en uitleg gedaan heeft.... jouw hond, en jij bepaalt, en als jij goed voor je hond bent, is dat prima.... en dat je komt vragen voor een buitenverblijf, hoop dat je nog meer advies daarover krijgt, er zijn genoeg mensen die de honden buiten verblijven...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" voor de mensen die het erg frustrerend vinden dat ik niet 24/7 op dit forum zit en naast de pc nog een ander leven  heb hier mijn uitleg. had een heel verhaal getyped over mijn situatie, blijkt het niet te zijn verstuurd... iemand hier is een beetje allergisch voor honden als er teveel haren of iets komen. ik ben ervan overtuigd dat veel mensen denken dat ik zon hond in een kennel stop en er 3 keer per dag uit ga. niet dus... ik ben van plan een goede kennel te maken en een goed nachthok een een deel van de schuur te gebruiken waar die evt. in kan lopen. we hebben een grote tuin met een stuk bos erbij dus ik denk dat het zichzelf wel kan vermaken. Nou snap ik de consequenties ook wel dat een hond zich niet fijn zou kunnen voelen buiten. daarom probeer ik ook een hond te vinden die het buitenleven al een beetje gewend is. Honden zijn van natuur niet gefokt om binnen te blijven in iemands huis dus ik kan me voorstellen dat er rassen zijn die daar geen last van hebben en super tegen kunnen.
Bedankt mensen die begrijpen dat ik niet altijd op dit forum zit, en hier een antwoord op geven die nuttig is! "

 Ik heb zelf een grijze keeshond, die doet niets liever dan buiten op de tegels liggen. Hij is wel baasgericht, kan dus ook niet echt heel lang alleen zijn, maar als er voldoende contact is moet dat wel kunnen. Erg verharen doet ie niet, alleen in de ruiperiode, dan komt t er met bakken uit. T was vroeger van oorsprong een buitenhond, maar tegenwoordig wordt ie bijna altijd binnen gehouden. 

 

Er zijn natuurlijk ook honden die nauwelijks verharen, labradoodle bijvoorbeeld, maar ja, zeker weet je t nooit natuurlijk. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Een herder is een geschikte hond om buiten te liggen.

Een goede kennel met nachthok en overdag lekker los kunnen lopen in de tuin en kan schuilen in een droog verblijf als hij het wil daar is niks verkeerd mee.

 

Een hond die het aangeleerd is om buiten te leven heeft het meestal super naar zijn zin,meer bewegingsvrijheid en is in mijn optie nog altijd beter dan het gebruik maken van een bench om te slapen of als men gaat werken. Reken maar eens uit 8 uur slapen,6 uur werken dan leeft een hond het grootste deel van zijn leven opgesloten in een bench,of in een woonkamer,hall....waar zou de hond voor kiezen?

 

Heb geen tips,ik heb echte binnenhonden maar ik denk dat er wel mensen zijn die je goede tips kunnen geven en je kunnen helpen hoe je dit het beste kan aanpakken,daarom is dit forum er om elkaar te helpen.

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ik denk dat het prima kan mits goede huisvesting!!
onze buren hebben een waakhond en die zit echt niet goed. Hele dag in de ren en snachts mag die los. Krijgt nooit aandacht... Op zo'n manier honden houden ben ik absoluut tegen ( ben ook tegen het langdurig opsluiten in een bench en ik gebruik dus ook geen metalen bench, wel en stoffe bench die altijd open staat) 
maar als je een goed buiten hok maakt en de hond overdag wel bij de mensen laat zijn ben ik er niet tegen. Zoals hierboven aangegeven hoeveel honden slapen er wel niet alleen in de keuken of garage bv. 
Je moet wel in je achterhoofd houden dat een hond zeker een Duitse herder een roedel dier is dus de tijd dat ie snachts alleen is moet overdag dan wel overbrugt worden met menselijk contact. En dat is de reden waarom ik mijn honden in huis houd. Als je hond niet in huis mag heb je minder contact met je hond want met koude of slecht weer ga je echt niet buiten bij je hond zitten...  "

 Dat bedoelde ik dus.  Eén van mijn honden slaapt gewoon alleen, beneden.  Daar is niks mis mee, ze werd niet gedwongen, ze voelt zich gewoon beter in de zetel.

Ik heb een probleem met een hond dwingen om buiten te blijven, ik vraag me dikwijls af waarom je een hond neemt, als je hem het grootste deel van de tijd buiten hebt zitten en er dus geen interactie is.  Wil hij zelf buiten ? En kan hij binnenkomen wanneer hij wil?  Geen probleem dan. 

Wordt hij buitengesloten en mag hij tijdens de dag in de tuin omdat baasje werkt en 's avonds in de tuin omdat het winter is en baasje echt niet bij zijn hond gaat zitten in dat weer en dan 's nachts in de tuin (met hok natuurlijk) omdat baasje slaapt.  Waar is dan het plezier van een hond hebben.  Natuurlijk moet niet iedereen zijn hond in bed nemen!  Dat beweer ik ook niet.  Ik ben alleen bang dat de honden welke hun leven doorbrengen buiten (in een hok, de schuur, gewoon in de tuin of wat dan ook), minder aandacht krijgen van hun baasjes.  De baasjes hebben inderdaad immers een leven van werken, huishouden, sociale verplichtingen enz... waar blijft dan de tijd om gewoon lekker te knuffelen met je hond.

Je zegt dat er iemand een beetje allergisch is, waarom probeer je geen ras te nemen dat minder problemen geeft bij allergie?  Wat is de allergie?  Krijg je jeuk, ga je niezen, heb je ademhalingsproblemen... mijn ervaring is dat ik meer problemen had met een buitenhond dan een binnenhond, de geur is anders en ik had dus meer problemen om te ademen.

Het hangt ook af of je allergisch bent tegen de huidschilfers van de hond, de geur, het haar... bekijk dat dan eens en neem een hond waar je minder problemen mee hebt en die dan wél binnen kan.

Is maar een ideetje hoor.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: pup loopt mank
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^