Pup laten vallen.. :-(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kev (Gast)

we hebben sinds 2 dagen een pup van 10 weken in huis, pracht van een meid: Nala. ze is eigenlijk al zindelijk van bij de fokker maar de bench ziet ze nog niet zitten. we laten haar dan ook in de bench eten, drinken en als ze slaapt leggen we haar d'r in, loopt super. we vonden het tijd om eens een korte wandeling te maken, 5 - 10 min. we wonen aan een drukke baan en moeten deze oversteken om in een rustige wijk te kunnen wandelen. ze liep wat onwennig mee maar verder ging het goed. tot.... We de straat over moesten.. het ging goed, tot halverwege het voetpad, toen ging opeens de rem erop. Ik probeerde haar met snoep te lokken maar ze bleef koppig staan. er kwamen auto's aan en wou haar oppakken maar zodra ik ze in m'n armen had spartelde ze wat tegen en viel met een dikke smak tegen het asfalt vanop ong 30cm hoog waarna ze het uitgilde. ik nam haar in m'n armen en stak over tot een rustig plekje. Een bestuurster die alles zag toeterde en gaf ons een aanmanende vinger. ik zette haar op de grond en ze leek niets te hebben maar was erna niets meer op d'r gemak. Staart net niet tussen de poten. we liepen nog wat verder in het rustige groene wijkje en ze herstelde redelijk. Liep terug mee maar kwispelde niet meer. nu voel ik me zo schuldig!! Die vrouw in de auto maakte het er natuurlijk niet beter op! ze loopt gewoon te spelen en er lijkt verder niets aan de hand maar maak me enorm zorgen of ze hier nu een trauma aan kan overhouden of me nooit meer vertrouwd of... voel me swerelds slechte baasje!! :-(

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Als ze verder goed loopt en niet piept zal ze wel geschrokken zijn.
30 cm is nou ook weer geen doodsmak. Een keer van de bank afvallen is hoger, denk ik.
Ik zou haar in de gaten houden dat ze geen pijn krijgt, maar verder is dat morgen waarschijnlijk al weer vergeten.
Je deed het niet expres, vervelend, maar je kan het niet meer terugdraaien.
Komt vast goed!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja dat is een vervelend ongelukje en ik denk dat ze je wel vergeeft hoor want daar zijn honden beter in dan mensen. Wat de bestuurder betreft.....die had ook even kunnen uitstappen om te vragen of ze kon helpen dus die mooie vinger moet ze met hasr hsnd in eigen boezem steken. Hou je hondje nog wel in de gaten voor eventueel letsel wat je niet direkt ziet maar zal vast meevallen

honden page profiel Linsey en OonaLinsey en Oona

honden foto van Linsey en Oona

Echt.. Wat een kalf van een (puutt) die bestuurster. 

Als zij denkt dat ze zoveel verstand heeft van pups en honden, en jou een aanmanende vinger mag geven omdat je je pup per ongeluk liet vallen omdat die onverwacht tegenpruttelde... Dan moet zij eens haar verstand gebruiken en niet claxonneren in een situatie die voor de pup zo al beangstigend is. Maar nee hoor, mevrouw gaat er nog een schepje boven opdoen en even een hels lawaai erbij gooien. Zo'n mensen he... 

Ik denk ook wel als Nala zich daarna terug goed herstelde dit wel weer goed komt, als jij je volgende keer innerlijk rustig kan houden zal zij ook wel vlug genoeg merken dat er daar niks aan de hand is. 

Ik had met Oona de eerste dag iets soortgelijks voor. Oona is ook een hele zekere, dus ik had er niet echt bij stilgestaan dat druk verkeer haar mss wel angst zou aanjagen. De eerste dag dat ze hier was enkel het huis en de tuin verkent wat allemaal heel goed ging. Dag 2 dacht ik vol enthousiasme een ochtendwandeling te doen. Even niet bij nagedacht dat we ook op een drukke baan wonen met veel vrachtverkeer, en wat doe ik? In volle spits vertrekken! Gelukkig is er 2 huizen verder een veldweg waar ik snel in kon want langs de grote baan was wat hoog gegrepen. Ik dacht toen ook dat ik het verbrod had voor heel haar leven...heb toen zitten opzoeken wat ik moest doen en las toen ergens dat ik best met haar vanvoor ga zitten op aan het verkeer te wennen. Niet wandelen maar gewoon gezellig samen zitten tot ze kalm is. Heb ik diezelfde dag in de late namiddag nog gedaan en toen was de angst volledig weg (na een half uurtje ofzo). Eerste wandeling daarna moest ze nog wel wat wennen maar dat ging al veel beter. Om over te steken heb ik ze de eerste keren wel steeds opgepakt , je weet nooit waar ze plots heen trekt als ze verschiet. Maar  nu wandelen we al vlot over samen. Wel altijd op een drafje, zodat ze me zeker volgt :D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Uiteraard voel je je hier naar en schuldig over maar dit kan gebeuren. Net als dat je ooit nog weleens per ongeluk op een pootje zul gaan staan, is ons allemaal overkomen en is heel naar op dat moment maar zolang er geen schade is gaat een hond vrolijk door met het leven

Kan ook zijn dat je puppy gilde vanwege de schrik, als je pup gewoon goed blijft lopen en je ziet geen afwijkend gedrag dan zou ik me daar geen zorgen over maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp je angst, maar als jij nu verder gewoon weer met je pup socialiseert, niets aan de hand, hou het wel even in de gaten dat ze geen kwetsuur heeft, dan dierenarts....

en je bent geen slecht baasje, die vrouw was vervelend om te toeteren.... je niet te druk daarover maken... ga eens je focussen op veilige omgeving, supermarkt ingang gaan staan, misschien is daar een bankje , ga er lekker zitten, pup aan je voeten, kijk eens hoe ze reageerd, dat is veilig, en hoef je niet je pup op te tillen, of pak eens een marktje, als ze daar blijft steken/zitten, is dat niet erg, rustig aan hoor, en ga nou niet denken dat je een slecht baasje bent, dat kan de beste overkomen hoor.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ze kunnen wel wat hebben hoor Kev. Als je verder niks aan je pup merkt gaat het wel goed denk ik. Niet schuldig voelen, je deed je best.

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

He wat vervelend. Maar voel je niet schuldig hoor, je deed het niet met opzet. Ongelukjes gebeuren nou eenmaal.. 

Kev (Gast)

bedankt voor de lieve reacties.

gisteren nog een poging gedaan maar ze wou de voordeur niet uit!

ze ging steeds achter de deur zitten. We hebben haar dan opgepakt en voor de deur gezet en deze gesloten. We zijn ong 40 cm verder gaan staan richting de straat (we hebben wel klein voortuintje) in de hoop dat ze op onze geluidjes zou afkomen zodat we haar zouden kunnen belonen maar ze wou enkel maar naar binnen toe. Ze nam ook geen snoep aan of dergelijke.

we weten niet goed meer wat doen. En de eerste keer ging ze zo braaf mee. Heb het gelijk goed verpest door ze zo te laten schrikken.

gisteren ook even dierenarts laten nakijken om zeker te zijn maar ze is perfect gezond, een geluk!

maar de schrik zit er bij haar nu wel goed in. :-s

honden page profiel nasimanasima

Maak je geen zorgen ,pups herstellen snel , ze is gewoon geschrokken . Ik heb me eigen pup ook een keer laten vallen , hij liep mank maar eenmaal bij de dierenarts was er niks aan de hand. Hij loopt nu gewoon weer vrolijk mee . Dierenarts zei toen ook tegen me je maakt je teveel zorgen . Maar is logisch had ook een schuldgevoel. Sinds zijn val laat ik hem regelmatig controleren . Hou het in de gaten en komt echt wel goed.

Wel erg zielig dat die vrouw je niet even ging helpen . Alsof zei alles goed doet . Dus niet!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

misschien is het een idee om haar eerst op de arm mee te nemen een paar keer en dan de terugweg laten lopen? Lekker snuffelend, alle tijd nemend....

En, of voor de voordeur een klein spelletje of oefeningetje doen eerst?

 

Het komt wel weer goed, met geduld en vertrouwen, niet teveel over inzitten of overdreven zielig tegen haar doen zou ik zeggen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik zou ook doen wat Dobry zegt en daarnaast gewoon meerdere keren per dag een minuut of 10 in de voortuin gaan zitten. Indien veilig voor de pup los en anders aan een lange lijn. Zelf gewoon relaxed de straat/wijk in kijken en verder niks vragen van je pup. Laat de pup initiatief nemen. Als de pup ontspannen genoeg is zou je iets te kluiven aan kunnen bieden en daarna weer naar binnen verder met de orde vd dag.

 

Dat kun je ook op andere plekken doen, op 'veilige' afstand ergens samen neerstrijken en de wereld aan je voorbij laten gaan.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Wat Dobry zegt, goed idee

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

van Manuela ook, om gewoon lekker ontspannen bij de voordeur te gaan zitten en de pup daar te laten ontspannen eerst.

 

ik mis in zulke gevallen echt de waarderingen...

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

" misschien is het een idee om haar eerst op de arm mee te nemen een paar keer en dan de terugweg laten lopen? Lekker snuffelend, alle tijd nemend....
En, of voor de voordeur een klein spelletje of oefeningetje doen eerst?
 
Het komt wel weer goed, met geduld en vertrouwen, niet teveel over inzitten of overdreven zielig tegen haar doen zou ik zeggen. "

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

" Ik zou ook doen wat Dobry zegt en daarnaast gewoon meerdere keren per dag een minuut of 10 in de voortuin gaan zitten. Indien veilig voor de pup los en anders aan een lange lijn. Zelf gewoon relaxed de straat/wijk in kijken en verder niks vragen van je pup. Laat de pup initiatief nemen. Als de pup ontspannen genoeg is zou je iets te kluiven aan kunnen bieden en daarna weer naar binnen verder met de orde vd dag.
 
Dat kun je ook op andere plekken doen, op 'veilige' afstand ergens samen neerstrijken en de wereld aan je voorbij laten gaan. "

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik doe het altijd zo (de waarderingen zijn van voor mijn tijd)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik doe het altijd zo (de waarderingen zijn van voor mijn tijd) "

 ja dat kan ook natuurlijk

Anonieme tiener (Gast)

Hoi ik heb een chihuahua en die legt wel eens in de zon op een kussentje heerlijk vind ze dat alleen vandaag ging het mis ik zat aan de tafel en ik moest iets pakken in de keuken maarbik wist niet dat ze naast me lag dus ik schopte der perongeluk onver en ze piepte heel hard en lang mijn moeder pakte haar op en ze kreunde wel wat later zijn we naar de dierenarts gegaan en ze wisten niet wat het was ze heeft pijnstillers gekregen en vrijdag moeten we terug komen alleen jet lijkt wel of die pijnstiller het niet doet ze ging blaffen en piepte er gelijk na en soms piept ze nog wel ik ben een heel bang persoon ik ben nog namelijk maar 14 maar ik ben heel bang dat ze dalijk iets ergs heeft door mij ik voel me echt heel erg schuldig kan iemand me helpen m v g ano

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

heef de da geen foto gemaakt of er gebroken botjes zijn?

als je hondje nu nog piept misschien aan je moeder vragen of ze nog even terug wilt naar de da .

of hebben jullie nog een pijnstiller liggen? Dan zou ik die geven en morgen nog even gaan als ze blijft piepen.

 

Voel je niet schuldig meisje , ongelukjes kunnen iedereen gebeuren.

Anoniem (Gast)

We moeten vrijdag terug komen als ze nog mank loopt ik ben heel bang dat ze dood gaat ofsoiets ik hou ontzettend van der????

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

loopt ze nog wel een beetje of helemaal niet?

ze zal niet zo snel doodgaan hoor.

anders had de da wel iets opgemerkt. misschien kun je even een nieuw topic openen met deze vraag?dan krijg je meer antwoord. Dit is namelijk al een heel oud topic

Anoniem (Gast)

Je mort ze wel een paar keer roepen voordat ze komt ze loopt met 1 poot omhoog 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Je mort ze wel een paar keer roepen voordat ze komt ze loopt met 1 poot omhoog  "

 ik zou dan toch je moeder vragen of ze nog een pijnstiller heeft , of nog eens naar de sa gaan.

als een hond mank loopt doet het echt pijn.

honden laten pijn vaak laat zien.

Volgende forumvraag: nieuwe rottweiler
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^