Perfecte hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

Ik heb de perfecte hond, een die me elke dag wel blij maakt, heel lief en meegaand is, en ook heerlijk luistert. 
Nu weet ik dat iedereen (waarschijnlijk) zijn eigen hond "de" perfecte hond vind. Maar bij deze wil ik jullie uitleggen waarom mijn hond, mijn perfecte hond is en ik daar zoooo blij van word :)

Elke ochtend als ik wakker word ligt ze te kwispelen, gaat ze op haar ruggetje liggen waardoor kwispelen moeilijk word wat er erg grappig uit ziet. Krijgt ze een paar knuffels en ik ga mijn ding doen. Terwijl ik dan een hond op de grond zie liggen op haar rug kronkelend en rollend, elke ochtend weer! Supergrappig gezicht.

Verder behoort mevrouw, met haar 11 maanden de 31ste is ze jarig in de puberteit te zitten.. Maar mevrouw begint juist de laatste week nog beter te luisteren! Terwijl ik al niks te klagen had! Waardoor ik ook nog eens super trots op haar ben!

Verder is ze zo ideaal dat je haar overal mee naar toe kan nemen, ze gaat er rustig bij zitten of liggen als ik stil sta, in gesprek ben of we in het ov zitten. 
Voorbeeldje van gister:
we gingen naar de macdonald eten halen. Mijn vader doet de voordeur open, tussendeur was ook open, terwijl ik boven was en mevrouw gaat gewoon rustig in de woonkamer voor de tussendeur zitten wachten. Ik kom naar beneden leg haar kleed in de auto, mijn vader roept haar en ze staat op ik ze kom maar en ze springt zo in de auto. Zo braaf!! Ik stap in de auto en zeg nog, ze is zo braaf je hebt bijna geen riem nodig! (die ik ook niet had meegenomen) Tot we bij de Mac waren en ik me realiseerde dat ik toch echt een riem nodig had om naar binnen te gaan, in de auto laten was te warm en sloopt ze.. Dus ja.. Toen maar een schoenveter afgedaan en aan haar halsband gedaan, ging prima!! 
Wat wil je nog meer?

Verder heb ik de regel dat als ze aan de lijn loopt niet snuffelen, gewoon naast wanneer ik het zeg, en iig niet trekken. Snuffelen doe je als je los bent en trekken doe je wanneer je het tuig aan hebt. En dit snapt ze ook helemaal!
In het parkje mag ze altijd los, maar moet ze eerst zitten en wachten tot ik oke zeg. 
Net wou ze, nog aan de lijn aan dat ene paaltje snuffelen waar je langs loopt het parkje in te lopen. MAar dat mocht dus niet. Ze moest even zitten, waar ze nu wel wat moeite mee had :P Maar ze deed het toch, ik weglopen en zei: Oke. Normaal komt ze dan aangerend, deze keer keek ze me alleen aan, dus ik zeg het nog een keer. Ze staat op en loopt zo naar haar paaltje snuffelt en komt nog steeds aangerend :P

Verder is ze gewoon altijd vrolijk, zeker buiten. Je kan alles met haar doen. Is altijd in voor een spelletje. Binnen heerlijk rustig. En gewoon weg een super hond!

Nu ben ik stiekem wel een beetje benieuwd waarom jullie honden de perfecte hond is..
Hoor het graag!

Poot May,
Groetjes, Lavina

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Mijn honden zijn helemaal niet gehoorzaam, ze hangen de boef en het zwijn uit, hun oren staan vaker op hun gat dan op hun kop, maar ze hebben een hart van goud en zijn de liefste vrienden die ik me had kunnen dromen en daarom zijn ze voor mij helemaal perfect! 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Hier ook voor mij de perfecte hond.

Wij kunnen met elkaar lezen en schijven. Ze kan alles op gebaren. Ik hoef tegen haar niks te zeggen maar ze snapt wat ik bedoel. Met wandelen hoeft ze maar een auto te horen of een fietser te zien en ze komt direct naarst me lopen. Wanneer ik haar wil aanlijnen hoef ik alleen maar de gesp van de riem te laten zien en ze blijft direct stil staan. Als ze na me toe moet komen hoef ik alleen met me hand een klopje op mijn been te geven en ze komt direct aangerend. Ik vind dat zelf altijd zo prachtig dat ze mijn gebaren zo goed kan lezen.

 

In huis is ze ook de grootse schat. Ik heb dan wel een herder maar blaffen of waken komt niet in haar woordenboekje voor. Slopen en vernielen of eten pakken van een ander komt ook niet in haar woordenboekje voor. 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Wat een leuk topic!

 

Mijn hond is de perfecte hond omdat ze echt mijn maatje is. Mijn steun en toeverlaat. Ze maakt me iedere dag wel aan het lachen! Ze heeft echt humor!

Ze is ook een echte knuffelkont voor iedereen, groot en klein. 

Een perfect schoothondje dus!

Ze kan je ook echt met heel haar poten "omhelzen".

 

Doen we een dagje minder, vindt ze prima.

Gaan we 25 km lopen, vindt ze prima.

 

Verder heeft ze een paar oren als versiering (staat best leuk ook!) en een wiggle butt met een staart als een zweep (au, minder leuk).

 

 

Ik grap wel eens dat ik haar kop op haar kont ga plaatsen omdat ze altijd alles in de gaten moet houden. Vervolgens wandelt ze dan tegen een lantaarnpaal en kijkt dan echt vol verbazing naar het object wat ineens in haar pad staat.

 

Als ik in een gekke bui ben, kijkt ze me soms met een haast menselijke blik aan om vervolgens heel diep te zuchten.

 

Dus... de perfecte hond!

 

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Sasha is voor ons bijna de perfecte hond. Ze is één groot hart op voetjes, luistert vrij goed, soms vind ze het nodig haar eigen ding even af te maken eer ze reageert, maar dat vind ik niet erg. In tegendeel, toen we haar pas hadden had ze verlatingsangst en kleefde ze zowat tegen ons aan. Alleen buiten in de tuin durfde ze niet en ze moest ons altijd in de gaten kunnen houden.

Nu durft ze haar eigen gangetje gaan -ook buiten als ze los- maar ze loopt nooit ver weg, en als ze de afstand te groot begint te vinden komt ze weer aangestormd van 'Hey, ik ben er ook nog!' (Niet dat ik haar niet in de gaten hou, als ik zelf vind dat de afstand wat te groot wordt roep ik haar en komt ze, maar soms ben ik benieuwd of ze dat uit zichzelf ook doet, ja dus.)

Sasha kan prima met alle mensen, groot of klein, mannen vind ze doorgaans iets opwindender dan vrouwen, maar de hele mensheid is gemaakt om haar te knuffelen. Ze is dan ook altijd bijzonder verbaasd als er mensen zijn die niets van honden moeten hebben en staat dan wat beteuterd te kijken, 'Die paniek was echt de bedoeling niet.' (Als er een kindje hysterisch wordt omdat het schrik van honden heeft, en neen, ik laat haar daar niet op af stormen, sommige kinderen beginnen gewoon al van een afstand te paniekeren.)

Ze steelt niet, je kan met een gerust hart BBQ'en, ze zal van het vlees afblijven ook al ligt het op haphoogte.

Ze is altijd in voor een spelletje.

In huis is ze rustig en sloopt niet.

Het enige minpuntje dat ze heeft is haar overenthousiasme naar andere honden, en dat krijg ik er maar niet uit.

Verder is ze een droomhond.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hier ook 'natuurlijk' de perfecte hond. Kahlúa is voor mij perfect omdat het mijn eerste eigen hond is. Ze is erg makkelijk, kan overal mee naar toe, kan altijd los, doet het super op de G&G cursus.

 

Ze maakt me élke dag aan het lachen, ze heeft eerlijk waar echt enorm veel humor en dat weet ze zelf ook. Als je haar aait, en je stopt, doet ze er alles aan zodat je door blijft gaan. Is heel erg beschermend naar me toe, wat ik fijn vindt omdat ik savonds laat nog graag even wandel. Ze weet precies dat ik haar baas ben, en zal ook niet snel naar iemand anders luisteren. Ze is best eenkennig en vraagt om mijn toestemming om te spelen etc. 

 

Ik kan wel 1000 dingen bedenken waarom Kahlúa voor mij perfect is, maar dan ben ik nog wel een paar uur bezig. Ik weet in ieder geval dat ik écht niet meer zonder haar kan. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Leuk om te lezen van iedereen.

 

Niet dat Shadow nou de perfecte hond is door wat ze kan. Ze zou altijd mijn perfecte hond zijn doordat je elkaar begrijp en elkaar in waarde laat. De dingen van elkaar neemt zoals ze zijn ook  de dingen die je niet kan veranderen maar wel accepteert en er mee leert omgaan op een verantwoorde manier.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Leuk om te lezen van iedereen.
 
Niet dat Shadow nou de perfecte hond is door wat ze kan. Ze zou altijd mijn perfecte hond zijn doordat je elkaar begrijp en elkaar in waarde laat. De dingen van elkaar neemt zoals ze zijn ook  de dingen die je niet kan veranderen maar wel accepteert en er mee leert omgaan op een verantwoorde manier. "

 Uiteraard, helemaal mee eens! :)

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Hier helemaal geen perfecte honden,Tosca met haar 11 jaar kan een eigenwijs stuk vreten zijn en kan mij aankijken met een blik van

"dat had je gedacht",krijg ze de kans om te jagen dan is ze weg.

In haar puberteit heb ik vaak gedacht,wow wat een hond,wat een karakter,wat een willetje. De karaktereigenschappen die haar tot een stafford maken vind ik geweldig.

 

Vigo is ook allesbehalve perfect maar hij aanbidt de grond waar ik op loop,hij is mijn schaduw,hij is mijn moeilijke hond die zo diep in mijn hart zit.

 

Maar mijn honden hebben ook geen perfect baasje,zij heeft ook af en toe eens steekjes laten valen,soms goed bedoelt minder goed uitpakkend. Heb ook wel eens mijn geduld verloren,een tik op Tosca haar bil gegeven,(Vigo nooit,dan breekt zijn hart hihihi)

De hondjes houden van mij met al mijn gebreken en tekortkomingen en ik van hun,gewoon zoals ze zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Leuk om te lezen

 

Jenna is de perfekte hond voor mij omdat ze heel anders is dan alle honden die ik gewend was, extreem zachtaardig en lief, sloopt niets, kan eventjes alleen blijven, is rustig in huis en altijd in voor aktie en is lekker ondeugend.

 

Maar ook kan ze niet met andere honden en niet veel los lopen, ze is een jachthond, en ik leer dan ook heel veel van haar omdat ik altijd herdershonden gewend was en de wandelingen zijn dus heel anders dan ik gekend heb.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wat een perfecte honden allemaal! Echt leuk om te lezen!! 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Hoi allemaal,
Ik heb de perfecte hond, een die me elke dag wel blij maakt, heel lief en meegaand is, en ook heerlijk luistert. Nu weet ik dat iedereen (waarschijnlijk) zijn eigen hond "de" perfecte hond vind. Maar bij deze wil ik jullie uitleggen waarom mijn hond, mijn perfecte hond is en ik daar zoooo blij van word :-)
Elke ochtend als ik wakker word ligt ze te kwispelen, gaat ze op haar ruggetje liggen waardoor kwispelen moeilijk word wat er erg grappig uit ziet. Krijgt ze een paar knuffels en ik ga mijn ding doen. Terwijl ik dan een hond op de grond zie liggen op haar rug kronkelend en rollend, elke ochtend weer! Supergrappig gezicht.Verder behoort mevrouw, met haar 11 maanden de 31ste is ze jarig in de puberteit te zitten.. Maar mevrouw begint juist de laatste week nog beter te luisteren! Terwijl ik al niks te klagen had! Waardoor ik ook nog eens super trots op haar ben!Verder is ze zo ideaal dat je haar overal mee naar toe kan nemen, ze gaat er rustig bij zitten of liggen als ik stil sta, in gesprek ben of we in het ov zitten. Voorbeeldje van gister:we gingen naar de macdonald eten halen. Mijn vader doet de voordeur open, tussendeur was ook open, terwijl ik boven was en mevrouw gaat gewoon rustig in de woonkamer voor de tussendeur zitten wachten. Ik kom naar beneden leg haar kleed in de auto, mijn vader roept haar en ze staat op ik ze kom maar en ze springt zo in de auto. Zo braaf!! Ik stap in de auto en zeg nog, ze is zo braaf je hebt bijna geen riem nodig! (die ik ook niet had meegenomen) Tot we bij de Mac waren en ik me realiseerde dat ik toch echt een riem nodig had om naar binnen te gaan, in de auto laten was te warm en sloopt ze.. Dus ja.. Toen maar een schoenveter afgedaan en aan haar halsband gedaan, ging prima!! Wat wil je nog meer?Verder heb ik de regel dat als ze aan de lijn loopt niet snuffelen, gewoon naast wanneer ik het zeg, en iig niet trekken. Snuffelen doe je als je los bent en trekken doe je wanneer je het tuig aan hebt. En dit snapt ze ook helemaal!In het parkje mag ze altijd los, maar moet ze eerst zitten en wachten tot ik oke zeg. Net wou ze, nog aan de lijn aan dat ene paaltje snuffelen waar je langs loopt het parkje in te lopen. MAar dat mocht dus niet. Ze moest even zitten, waar ze nu wel wat moeite mee had :P Maar ze deed het toch, ik weglopen en zei: Oke. Normaal komt ze dan aangerend, deze keer keek ze me alleen aan, dus ik zeg het nog een keer. Ze staat op en loopt zo naar haar paaltje snuffelt en komt nog steeds aangerend :PVerder is ze gewoon altijd vrolijk, zeker buiten. Je kan alles met haar doen. Is altijd in voor een spelletje. Binnen heerlijk rustig. En gewoon weg een super hond!Nu ben ik stiekem wel een beetje benieuwd waarom jullie honden de perfecte hond is..Hoor het graag!Poot May,Groetjes, Lavina "

 Hahaha echt mooi geschreven!! Heb ik wat te lezen in mijn pauze op werk:D

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Wat mooi om te lezen allemaal! 

 

Lupa is voor mij perfect omdat ze alles is wat ik ooit in een hond (of een stukje van alles in alle honden die ik de komende 50 jaar zal hebben) hoopte te vinden en leuk vind maar absoluut niet naar op zoek was want ik had maar een paar eisen. 

 

Zo geniet ik er nog elke keer van dat ze los kan lopen en voelt dat na 10 jaar aan de lijn lopen met een hond die absoluut niet los kon en dus altijd een alert zijn, als ultiem geluk & ontspannen! Dat is echt een cadeautje, net als haar verschillende oren waar ik altijd al een zwak voor heb gehad en ze ineens kreeg. 

 

Maar zoals ik al zei, dat zijn allemaal extraatjes waar ik ontzettend van geniet. Lupa is alles wat ik nodig had/heb en kwam op het juiste moment. Ik heb lang gewacht na het overlijden van mijn hond voor ik me aan nieuw hondje durfde te wagen. Nooit gedacht dat ik ooit zoveel van een 2e hond als van Tico kon gaan houden maar Lupa is zo perfect voor mij dat dat moeiteloos is gegaan. Omdat het mijn eerste echte eigen hond is, hebben we een hele andere band en dat is een heerlijk gevoel. 

 

Voor mij is ze perfect omdat ze ontzettend grappig, lief, vrolijk, knuffelig, speels en leuk is. Het is zo'n ontzettend blij ding. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk op iedereen (mens & hond) die haar zien. Ik vind het zo mooi als we weer te horen krijgen van verbaasde baasjes dat hun hond normaal niet zo van andere honden gediend zijn en ondertussen heel leuk met Lupa aan het spelen is. Ze doet iets waar elke hond voor valt en dat is prachtig om te zien. Ik denk dat het haar duidelijke taalgebruik is. Ze straalt alles uit wat ze denkt en voelt en wilt. En dat vind ik heel prettig, ik weet precies wat ik aan haar heb, wat ze van mij verwacht en hoe ik haar blij maak. 

 

En haar enthousiasme... Heerlijk zoals ze nog met een kruimel kan spelen alsof het het allerleukste speelgoed is. Ze doet met alles alsof het het allerleukste is. Zoals ze me elke ochtend begroet op haar achterpootjes dansend. Haar gevoel voor humor, haar eigenwijs zijn en precies weten wanneer ze wel moet luisteren en wanneer ze ruimte heeft om even te twijfelen 

 

Dat ik dit nog eens zou zeggen maar ik vind het zo handig dat ze klein is. Haar knappe koppie wint alle bonuspunten maar dat ze zo makkelijk in mijn fietsmand past, lekker op schoot kan liggen en het toch wel erg praktisch is! 

 

Dus samengevat, qua uiterlijk vind ik haar perfect zelfs met haar kromme korte pootjes. Haar karakter is echt het mooiste wat er is, zo open, lief, vrolijk en trouw. En dan alle extraatjes als haar ongelijke oren, los kunnen lopen, sociaal naar élke hond hoe stom ze ook doen, hoe dol ze is op kussen en dat ik in haar ogen de leukste ben. 

 

Dat ze verhaart, af en toe poep vreet, mijn duifjes laat schrikken als ze gefrustreerd is, het liefst me tot stikken aan toe zoent en nu lekker pubert maakt haar juist zo leuk. Een echte hond! 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Hier ook voor mij de perfecte hond.
Wij kunnen met elkaar lezen en schijven. Ze kan alles op gebaren. Ik hoef tegen haar niks te zeggen maar ze snapt wat ik bedoel. Met wandelen hoeft ze maar een auto te horen of een fietser te zien en ze komt direct naarst me lopen. Wanneer ik haar wil aanlijnen hoef ik alleen maar de gesp van de riem te laten zien en ze blijft direct stil staan. Als ze na me toe moet komen hoef ik alleen met me hand een klopje op mijn been te geven en ze komt direct aangerend. Ik vind dat zelf altijd zo prachtig dat ze mijn gebaren zo goed kan lezen.
 
In huis is ze ook de grootse schat. Ik heb dan wel een herder maar blaffen of waken komt niet in haar woordenboekje voor. Slopen en vernielen of eten pakken van een ander komt ook niet in haar woordenboekje voor.  "

 Mooi geschreven! Grappig dat Shadow niet waaks is. Obi is écht ontzettend waaks. (Misschien komt dat omdat het een reu is?) Hoeft maar iemand  voorbij te komen of meneer laat weten dat ie er is. Sommige mensen schrikken er ook van wat niet zo handig is eigenlijk.

Obi snapt ook veel handgebaren. Hij let echt ontzettend goed op mij. Ik hoef maar een beetje half half uit te glijden of te verstappen of hij staat naast me met een kusje. Als ik me verstap en hij hoort dat kijkt hij al meteen om alsof ik in een afgrond stort hahah. Tis een grote lieverd. Obi is perfect omdat hij zo lief is, hij heeft mindere puntjes en die heb ik ook. Het is hoe we het samen doen het perfect is. Obi heeft z'n probleempjes maar toch verbaas ik me vaak weer hoe alles bij hem om te buigen lijkt. Hij zal je altijd blijven verbazen, en toch is hij ook zo ontzettend voorspelbaar haha.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

"  Mooi geschreven! Grappig dat Shadow niet waaks is. Obi is écht ontzettend waaks. (Misschien komt dat omdat het een reu is?) Hoeft maar iemand  voorbij te komen of meneer laat weten dat ie er is. Sommige mensen schrikken er ook van wat niet zo handig is eigenlijk.
Obi snapt ook veel handgebaren. Hij let echt ontzettend goed op mij. Ik hoef maar een beetje half half uit te glijden of te verstappen of hij staat naast me met een kusje. Als ik me verstap en hij hoort dat kijkt hij al meteen om alsof ik in een afgrond stort hahah. Tis een grote lieverd. Obi is perfect omdat hij zo lief is, hij heeft mindere puntjes en die heb ik ook. Het is hoe we het samen doen het perfect is. Obi heeft z'n probleempjes maar toch verbaas ik me vaak weer hoe alles bij hem om te buigen lijkt. Hij zal je altijd blijven verbazen, en toch is hij ook zo ontzettend voorspelbaar haha. "

 

 

Dat is ook mooi omschreven "het is hoe we het samen doen het perfect is"

Dat is wat de band samen sterk maakt. Leuk om te lezen dat Obi jou ook zo in de gaten houd, dat is toch echt een mooie eigenschap van de herder. Ik hoef ook maar stil te staan of me om te draaien en binnen 3 sec staat ze naarst me.

Waarom Shadow niet waaks is geen idee. Ik had op zijn minst wel verwacht dat ze zou aanslaan bij mensen die aan de deur bellen want dat doet toch bijna iedere hond. Maar nee zelfs bij de bel geen geluid. Ik woon gelijkvloers en zelfs toen er midden in de nacht werd aangebeld gaf madam nog geen kik. 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^