Voedsel overgevoeligheids analyse

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Ik ga binnenkort nog eens een poging wagen wat betreft KVV, maar dat pakte in het verleden niet zo goed uit (gal spugen, rommelende buik, gras eten). Ik heb wat rolletjes Alroda Puur wilde eend, wilde gans en duif liggen om te proberen, maar nu even de kuur probiotica uit en terug zijn darmen weer wat in orde krijgen.  "

Ben heel erg benieuwd hoe het bij Charlie zal gaan! Hopelijk gaat het goed. Ik vind Alroda Puur erg goed klinken, maar ga met Jet geen poging meer wagen. Bij haar gaat het elke keer mis. 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Ik hoop ook enorm hard dat het goed gaat én dat hij het lust. Charlie kan met vlees enorm kieskeurig zijn weet ik al. Duif en gans heeft hij nog nooit gegeten, dus dat is een gok.

 

Gaat KVV deze keer niet goed dan verteert hij waarschijnlijk bot niet, pens rauw gaat wel goed. Andere optie is dan nog zelf samenstellen, zonder bot maar dat zie ik nog niet onmiddellijk zitten. Meer voorbereiding natuurlijk en ik heb de vriesruimte ook niet nu. 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Hopelijk lust hij het! Het is wel wild, daar zit wat een wat sterkere smaak aan, wat soms wat minder gewaardeerd kan worden.. 

 

Jet eet gelukkig alles, of het nou brok of vlees is. Als het maar eten is. 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Hoe gaat het met Charlie Lynn? 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Het gaat 'meh'. 

Er zijn dagen dat het redelijk gaat en dan zijn er dagen zoals gisteren waarbij ik 's ochtends vroeg wakker wordt van zijn buik die enorm hard borrelt en fluit.. Hij eet dan ook hopen gras en hij poept slijm. 

Zijn poep is over het algemeen slecht eigenlijk, en dat is het nu al weer een tijd. Hij krijgt nu trouwens Puur Spijsvertering (zelfde samenstelling ongeveer als de Clear intestine van Jet) en dit gaat iets beter maar nog niet zoals het zou moeten zijn. Ik heb geen idee wat het probleem nu is, er is nog niks veranderd in zijn voeding en toch zijn er dagen dat het echt slecht gaat.. In het verleden hebben we nog zo'n slechte perioden gehad, en dat ging meestal vanzelf over na een tijd of na verschuiven met supplementen. Ik probeer wat uit nu met de puur spijsvertering, puur darm krijgt hij ook tussendoor. En ik heb vandaag ook puur nervositeit besteld omdat ik merk dat stress ook een enorme invloed heeft op zijn maag en darmen, dus hopelijk wil dat ook wat helpen. Niet enorm positief hier dus. 

 

Hoe is het met Jet nu met de combinatie prednison en nieuwe brok? 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Ah, arme Charlie.. Wat balen zeg dat het niet zo goed gaat! 

 

Heb je al eens bloed laten prikken bij hem? Gewoon om te checken of alle organen nog naar behoren werken? Denk aan alvleesklier, schildklier, lever e.d.

 

Is een brok met enkel vis geen optie?

 

Qua jeuk gaat het nog steeds erg goed met Jet. Vanmorgen een kwart tabletje prednison gegeven, morgen ook nog een kwartje en dan wil ik stoppen, ben benieuwd hoe het dan zal gaan.. (Dan heeft ze 2 dagen 1 tablet- 2 dagen een half tablet- en 2 dagen een kwart tablet gehad) Heb d'r vanmorgen gewassen met Allermyl shampoo. Vandaag heb ik Allerderm spot on besteld. 

 

Ze heeft behoorlijk wat huidschilfers, die als een korst op d'r huid zitten, je ziet ze dus niet liggen op haar vacht. Door het wassen van vanmorgen ziet haar huid er nu wel wat beter uit. Er komen nu geen wondjes meer bij. Haar vacht glimt als een spiegeltje, dus je verwacht niet dat ze best flinke huidproblemen heeft. 

 

Sinds zaterdag eet ze haar nieuwe brok van Prins. Een geperste brok, dat had ze nog nooit gehad. Gaat op zich wel goed, weinig maag- en darmgeluiden en geen diarree. Hier krijgt ze nu Puur Probiotica en Puur Darm bij.

 

Wel is ze binnenhuis nog steeds sloom. Speelt nauwelijks met d'r balletje, kauwt af en toe wat op d'r bot, maar ze slaapt vooral. Dat is nog niet zoals Jet is.. Ze is normaal veel actiever. Buiten is ze meestal wel gewoon actief. 

 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Zijn laatste bloedonderzoek is anderhalf jaar geleden ongeveer, daar kwam een te hoog aantal aan ontstekingscellen en lichte bloedarmoede uit. Dat werd toen geweten aan voedselallergie. Maar zijn organen op zich waren prima in orde. 

 

Goed, dat je de prednison al voorzichtig afbouwd. Charlie heeft vroeger ook eens prednison gehad en toch last gehad van bijwerkingen toen: veel honger, dorst en vocht ophouden. Maar het heeft wel wonderen gedaan voor zijn darmen toen. 

Hopelijk blijft Jet's jeuk weg! 

 

Ja hier ook sloom, op wandeling is hij ook nog even actief dan anders. Hopelijk kunnen we deze slechte periode weer snel doorbreken. 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Hmm, nee. Dan zou het gek zijn als er nu wat veranderd zou zijn in zijn bloedbeeld gezien hij deze klachten al veel langer heeft. 

 

En die probiotica in die spuit? Weet de naam even niet meer.. Daar reageert hij goed op toch? Misschien kun je die nu even toevoegen?

 

Je hebt verder nog niet de Alroda Puur geprobeerd? 

 

Ja, ik dacht dat op deze manier de prednison afbouwen wel een goede keus is. Steeds iets minder en vervolgens niks meer. Gelukkig heeft Jet geen last van de bijwerkingen. Sloom was ze al, en dat is ze nog steeds.. Merk met haar darmen geen verschil eigenlijk.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Canikur pro. Daar was ik vorige week eerst mee gestart, maar daarbij zag ik na 3 dagen nog geen verschil dus ben ik daarmee maar gestopt en begonnen met Puur Spijsvertering. 

 

Nee, ik durf de Alroda Puur nog niet te geven. Maar eerst even afwachten hoe het nu gaat met de darmen. Alroda puur lamspens krijgt hij wel nog gewoon en ik merk geen verschil in de klachten tussen een blik-dag en een pens-dag. 

 

En de Puur probiotica, zie je daar een verschil mee qua darmen? Zit daar geen maïszetmeel in? 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Oja, Canikur Pro was het inderdaad. Balen dat het niet werkte! Hopelijk gaat de Puur Spijsvertering wel iets doen.. 

 

In ieder geval wel fijn dat hij goed reageert op de lamspens. Dat is positief. 

 

Nee, merk nog geen verschil bij Jet met de Puur Probiotica. En helaas krijgt ze van de Prins brokken ook weer diarree en stink winden. Op Sanimed Atopy Sensitive had ze goede ontlasting. Maar ik vind het lastig te zeggen of daar nou ook de extreme jeuk vandaan kwam.  

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Hé dat is jammer weer diarree.. 

 

Hier zijn we maar weer gestopt met de Puur Spijsvertering, vanmiddag was zijn poep weer randje diarree met slijm dus dit lijkt ook niet (meer) te werken. Hij heeft daarstraks weer Canikur Pro gehad en Puur darm. Afwachten hoe het gaat. 

 

Dus bij Jet is het ofwel jeuk ofwel diarree zeg maar.  Lijkt me ook heel erg vervelend. Je hebt ook al zo veel geprobeerd.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Ja, balen weer.. Begon zondag al, de dunnere ontlasting. Ook weer zo raar geel van kleur. En Jet kennende blijft dit zo.. 

 

Gisteren en vandaag heeft ze een kwart tabletje prednison gehad. Maar vandaag begon de jeuk wel weer meer aan te wakkeren. Vandaag zijn de pipetjes Allerderm Spot-On binnen gekomen, dus dit heb ik meteen aangebracht op d'r huid. (werkt hetzelfde als een vlooienpipet aanbrengen.) 

 

Het is inderdaad of jeuk, of diarree bij Jet (of beide tegelijk) en beide doen haar geen goed qua gezondheid 

 

Hmm, Charlie is ook lekker aan het tobben.. Hopelijk werkt de Canikur Pro en Puur darm voor hem.. 

 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

Het is toch zo gek, hier exact dezelfde problemen, jeuk en nog eens jeuk. Ook hier meten we de urine en zijn er blaasproblemen. De laatste tijd gaat er appelazijn door zijn eten heen en ook al had hij een goede ph zagen we hem toch weer meer opknappen en is het nog beter momenteel. Dit kan ook iets voor de spijsvertering betekenen geloof ik. Ben benieuwd naar de pipetjes die je nu gebruikt, hoe dat gaat. Het is een zoektocht pffff zo zielig om te zien. Sterkte met Jet! 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Het is toch zo gek, hier exact dezelfde problemen, jeuk en nog eens jeuk. Ook hier meten we de urine en zijn er blaasproblemen. De laatste tijd gaat er appelazijn door zijn eten heen en ook al had hij een goede ph zagen we hem toch weer meer opknappen en is het nog beter momenteel. Dit kan ook iets voor de spijsvertering betekenen geloof ik. Ben benieuwd naar de pipetjes die je nu gebruikt, hoe dat gaat. Het is een zoektocht pffff zo zielig om te zien. Sterkte met Jet!  "

 Toevallig familie van Jet? 

 

Jullie ook al zo aan de sukkel. Fijn dat bij jou hond de appelazijn goed lijkt te helpen! Hier deed het niks, behalve dat Jet er misselijk van werd. 

 

Dinsdag heeft Jet het eerste pipetje gehad, merk nog geen verschil eigenlijk. Vandaag of morgen was ik haar weer even met Allermyl shampoo en daarna krijgt ze weer een pipetje. 

 

 

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda 3 doggies

honden foto van Nancy & Zelda

hebben jullie yucca geprobeerd ben daar heel tevreden van:Yucca Intensive is inzetbaar bij o.a. ontstekingen, huidproblemen, artritis, bot- en gewrichtsproblemen, zwelling van weefsel, darmproblemen/ontstekingen, problemen met de anaalklier, allergieën én oog- en oorproblemen. Tevens herstelt Yucca Intensive weefsel en vermindert de verdere degeneratie van aangetast weefsel. Yucca Intensive richt zich ook op het zuiveren van lever en nieren. In de natuurlijke benadering wordt er vanuit gegaan dat afvalstoffen een trigger kunnen zijn voor het ontstaan van tal van gezondheidsproblemen. Door haar zuiverende werking helpt zij hierdoor problemen te voorkomen ofwel te verminderen. Ook erg goed inzetbaar als pijnbestrijding. Het helpt bij pijn net zo goed als aspirine/paracetamol maar zonder maag en darm bezwaren. Aspirine en Paracetamol kunnen schadelijk zijn voor honden en katten. Geef ze dit nooit! Een veilig natuurlijk alternatief is Yucca Intensive. Een andere eigenschap van Yucca Intensive is dat zij aangeboden voedingsstoffen beter door het lichaam op laat nemen en haar stofwisselingsorganen hier op laat reageren waardoor de algehele stofwisseling beter zal verlopen

of

PrimeFulvic - Fulvinezuur

Wat is Fulvinezuur? Fulvinezuur is een natuurlijke transporteur van voedingsstoffen. Het neemt voedingsstoffen op, en geeft ze af binnen de cel. In de cel neemt het zware metalen op, en voert deze af uit het lichaam. Fulvinezuur is hier toe in staat door de unieke eigenschap dat het vrij is om voedingsstoffen en mineralen aan zich te binden. Bovendien is het zo klein dat het zich door de celwand kan verplaatsen. Fulvinezuur is een vloeibaar, uiterst licht molecuul. Zuivere Fulvinezuur is ongebonden. Dat wil zeggen dat het geen mineralen en metalen aan zich gebonden heeft. Deze twee eigenschappen, het lichte gewicht en de ongebonden staat van het molecuul, maken Fulvinezuur een uitstekende transporteur van mineralen, vitaminen, spoorelementen en metalen. Fulvinezuur is in staat van cel naar cel te reizen, voedingsstoffen af te geven en metalen op te nemen.

ik ben daar zeer tevreden van, Zelda is er door jeuk vrij .

 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

"  Toevallig familie van Jet? 
 
Jullie ook al zo aan de sukkel. Fijn dat bij jou hond de appelazijn goed lijkt te helpen! Hier deed het niks, behalve dat Jet er misselijk van werd. 
 
Dinsdag heeft Jet het eerste pipetje gehad, merk nog geen verschil eigenlijk. Vandaag of morgen was ik haar weer even met Allermyl shampoo en daarna krijgt ze weer een pipetje. 
 
  "

 Ja dat zou zo maar kunnen Nikki dat Jet familie kon zijn qua symptomen zijn het net tweelingen. Jammer dat bij Jet de appelazijn niet ging. Hier gaat het met de blaas wat dat betreft nu wel ffe beter. Maar voor de rest is het om hopeloos van te worden. Krabben bijten op pootjes, de zoektocht is nog niet over in ieder geval. Ik ben met dermoscent druppels ook zo`n pipet begonnen. 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Hoe is het met Charlie?

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Er zit een beetje verbetering in gelukkig. 

 

Ik was donderdag gestopt met alle probiotica en de dag nadien zag ik al een verbetering.. Zo kan Charlie dus ook reageren op supplementen helaas.. 

 

Hoe is het met Jet qua eten, medicatie? 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Fijn dat het wat beter gaat met Charlie! Wordt ook wel tijd ondertussen, arme vent. 

 

Bij Jet merk ik inderdaad ook dat het zonder probiotica beter gaat. Puur Darm krijgt ze nog wel. 

 

Gisteren weer bij de dierenarts gezeten met Jet. Ze kreeg er steeds meer huidontstekingen bij, zonder dat ze op die plekken had gekrabd/gebeten. De dierenarts heeft van 4 plekken afkrabsels gemaakt en onder de microscoop bekeken. Er was niks te vinden in de afkrabsels. Omdat het toch vrij veel en diepe (en vieze) ontstekingen zijn, heeft ze voor 2 weken antibiotica gekregen. Als het na deze 2 weken nog niet minder is, of toch weer terug komt na een aantal weken, worden er weer afkrabsels gemaakt. En ze zit dus ook nog aan de prednison. (Nog even en ze gaat spontaan licht geven door alle medicatie) 

 

Ik vroeg nog of het een schimmel kon zijn. Die kans acht de dierenarts heel klein. Dit omdat de huid onder de schimmel eigenlijk nooit ontstoken raakt. Bij Jet is het zelfs tot vrij diep ontstoken met pus en al erbij. En hij zei dat schimmels eigenlijk niet jeuken. 

 

Qua voer krijgt ze sinds vrijdag (helaas) Royal Canin Sensitivity Control. Dit is op basis van tapioca en eend. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat dit eigenlijk best goed gaat. Geen extra jeuk, ontlasting bijna altijd goed en ze begint haar energie weer terug te krijgen.

 

Verder moet ik d'r regelmatig wassen, maar dat deed ik al.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Whoooow Jetje toch. Dat is niet min AB en cortisone. Maar wat moet je anders, zo kan ze uiteraard ook niet blijven lopen met die huidontstekingen. Hopelijk slaat die AB aan hoor!

 

En wat de voeding betreft zou ik al lang blij zijn als ze het ergens goed op doet of dat nu Royal Canin en nog wat is of iets anders. Maakt niet uit als zij er maar goed mee is. Dus duimen maar dat ze hier mee verder kan.

 

succes!

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Whoooow Jetje toch. Dat is niet min AB en cortisone. Maar wat moet je anders, zo kan ze uiteraard ook niet blijven lopen met die huidontstekingen. Hopelijk slaat die AB aan hoor!
 
En wat de voeding betreft zou ik al lang blij zijn als ze het ergens goed op doet of dat nu Royal Canin en nog wat is of iets anders. Maakt niet uit als zij er maar goed mee is. Dus duimen maar dat ze hier mee verder kan.
 
succes! "

Ik hoop ook dat de antibiotica aanslaat, zodat ze eindelijk van die huidontstekingen verlost is! En hopelijk blijft het daarna ook weg natuurlijk.. Wil d'r ook zo snel mogelijk van de prednison af hebben. Maar de dierenarts adviseerde om daar nog minimaal een maand mee door te gaan. Ik kijk even aan hoe het gaat. Heb nog voor een dag of 6.

 

Ja, ik zou ook erg blij zijn als ik eindelijk een brok heb gevonden waar ze het goed op doet. Heb nu al zoveel soorten graanvrije brokken gehad, maar allemaal werkt het niet bij Jet. 

 

Dankjewel! 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

" Fijn dat het wat beter gaat met Charlie! Wordt ook wel tijd ondertussen, arme vent. 
 
Bij Jet merk ik inderdaad ook dat het zonder probiotica beter gaat. Puur Darm krijgt ze nog wel. 
 
Gisteren weer bij de dierenarts gezeten met Jet. Ze kreeg er steeds meer huidontstekingen bij, zonder dat ze op die plekken had gekrabd/gebeten. De dierenarts heeft van 4 plekken afkrabsels gemaakt en onder de microscoop bekeken. Er was niks te vinden in de afkrabsels. Omdat het toch vrij veel en diepe (en vieze) ontstekingen zijn, heeft ze voor 2 weken antibiotica gekregen. Als het na deze 2 weken nog niet minder is, of toch weer terug komt na een aantal weken, worden er weer afkrabsels gemaakt. En ze zit dus ook nog aan de prednison. (Nog even en ze gaat spontaan licht geven door alle medicatie) 
 
Ik vroeg nog of het een schimmel kon zijn. Die kans acht de dierenarts heel klein. Dit omdat de huid onder de schimmel eigenlijk nooit ontstoken raakt. Bij Jet is het zelfs tot vrij diep ontstoken met pus en al erbij. En hij zei dat schimmels eigenlijk niet jeuken. 
 
Qua voer krijgt ze sinds vrijdag (helaas) Royal Canin Sensitivity Control. Dit is op basis van tapioca en eend. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat dit eigenlijk best goed gaat. Geen extra jeuk, ontlasting bijna altijd goed en ze begint haar energie weer terug te krijgen.
 
Verder moet ik d'r regelmatig wassen, maar dat deed ik al. "

 Raar toch hé, je zou eigenlijk verwachten dat ze het beter doen met probiotica dan zonder..

 

Heel naar die huidontstekingen.. Ik zou ook helemaal geen idee hebben wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn. Maar belangrijkste inderdaad nu is die ontstekingen weg krijgen en dan kan je niet zonder antibiotica helaas. Hier even doorbijten en dan hopelijk snel beterschap voor Jetje! 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Hoe gaat het met Charlie? En Yara? 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Met Yara gaat het qua ontlasting wel goed, de clear Intestine doet zn werk.

Ik merk wel dat ze weer meer last heeft van dr omgevingsallergieen, maar dat is wel normaal rond deze tijd van het jaar voor haar. 

 

Hoe gaat het met jet? Doet ze het nog goed op de RC?

En met haar huid? 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Ik moest vandaag nog denken aan Jet. 

 

Wat jammer dat ze nu weer diarree heeft, hopelijk is ze daar snel vanaf. 

 

Met Charlie vrij goed, alles gaat zijn normale gang. Zijn poep is niet perfect, maar dat zal het bij hem wel nooit worden. Zolang hijzelf maar geen last heeft. 

Ik was vanavond wel naar de bioscoop met een vriendin, dus mijn moeder moest Charlie eten geven in mijn plaats, blijkt dat ze Charlie de verkeerde brokken gegeven heeft. 

De Wide Plain Active brokken heeft hij gekregen, de brokken waarbij hij enkele weken geleden na 10 gram al diarree had.  Ik vrees dus enorm hard dat Charlie vannacht solidair zal zijn met Jet. 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

@ Yara: Fijn dat het goed gaat met Yara! Hopelijk heeft ze niet al te veel jeuk.. Hier wordt ook nog Clear Intestine gegeven, pot is bijna leeg, ga wel een nieuwe bestellen omdat het goed bevalt. 

 

Jet krijgt inmiddels geen RC meer. Had ze ook weer diarree van. En ik had er zelf eigenlijk totaal geen goed gevoel bij. Ze krijgt nu bijna 2 weken weer DLG Ocean Fish & Sweet Potato. Dit gaat eigenlijk best goed.  Alleen is ze wel sinds dinsdag op woensdagnacht aan de diarree. Het gaat nu weer de goede kant op, wordt steviger en er zit weer vorm in. Ik vermoed dat het kwam doordat ik 2x per dag ben gaan voeren i.p.v. 3x. Denk dat ze de hoeveelheid brokken ineens niet goed kon verwerken. 

 

Ze krijgt wel flink wat supplementen naast de standaard supplementen voor haar blaas en de Doils Joint, maar alles lijkt z'n werk wel te doen. Ze krijgt: Clear Intestine, Puur Darm, Puur Probiotica, Chlorella. Na de prednison en antibiotica wil ik haar weerstand weer zo optimaal mogelijk zien te krijgen. 

 

Met haar huid gaat het weer goed gelukkig! Geen prednison en antibiotica meer. Alle plekken zijn verdwenen, nog wel hier en daar een schilferplekje. Ik was d'r wekelijks of 2x per week met Espree met tea tree en aloë vera. Dat helpt ook goed.

 

@ Lynn: Jammer dat zijn ontlasting nog niet optimaal is. Ik vrees dat dat bij onze hondjes een blijvend probleem zal zijn. Als ze er zelf maar geen last van hebben, dan kan ik daar prima mee leven.  

 

Balen dat hij de verkeerde brokken heeft gekregen vanavond! Ik duim dat het mee valt qua diarree..

 

Ik hoop dat Jet vannacht lekker door slaapt en niet naar buiten hoeft zoals de afgelopen 3 nachten. 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

"
 
@ Lynn: Jammer dat zijn ontlasting nog niet optimaal is. Ik vrees dat dat bij onze hondjes een blijvend probleem zal zijn. Als ze er zelf maar geen last van hebben, dan kan ik daar prima mee leven.  
 
Balen dat hij de verkeerde brokken heeft gekregen vanavond! Ik duim dat het mee valt qua diarree..
 
Ik hoop dat Jet vannacht lekker door slaapt en niet naar buiten hoeft zoals de afgelopen 3 nachten.  "

 Hoe is het gegaan bij Jet vannacht? Gelukkig dat ze van de jeuk af is. 

 

Hier gelukkig niet de diarree waar ik voor vreesde, buiten een pruttelbuik, stinkende winden en een enorme hoop poep vanmorgen valt het goed mee. 

 

Ik denk er inderdaad ook zo over, zolang hijzelf maar geen last heeft kan ik met die slappe poep ook wel leven. 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

"  Hoe is het gegaan bij Jet vannacht? Gelukkig dat ze van de jeuk af is. 
 
Hier gelukkig niet de diarree waar ik voor vreesde, buiten een pruttelbuik, stinkende winden en een enorme hoop poep vanmorgen valt het goed mee. 
 
Ik denk er inderdaad ook zo over, zolang hijzelf maar geen last heeft kan ik met die slappe poep ook wel leven.  "

Ze moest helaas weer naar buiten vannacht.. Echt diarree is het niet meer gelukkig. Maar het ophouden lukt nog niet zo goed. 

 

Jeuk heeft ze nog wel. Maar gelukkig niet meer zo erg. Ik heb d'r net weer lekker gewassen. Dat helpt ook altijd wel goed. De jeuk is ook toegenomen sinds ze woensdag een gedroogde paardenluchtpijp heeft gehad. Op Wolfsblut Wide Plain kreeg ze ook enorme jeuk. (Daarbij kon het ook nog aan de kruiden e.d. liggen) Maar nu weer meer jeuk na paard, dus dat gaat 'm ook niet meer worden. 

 

Gelukkig dat Charlie niet aan de diarree is geraakt van de andere brokken! Hopelijk is z'n buik snel weer rustig. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Fijn dat het weer wat beter gaat in elk geval! 

En sinds wanneer voer je weer 3x pd?

 

Ik heb wel echt met jullie te doen hoor. Zoveel proberen en allemaal niet met het gewenste resultaat. 

Aan de inzet ligt het in elk geval niet. 

 

Misschien nog een idee om nog een keer naar een (andere) holistisch arts te gaan? Desnoods als extra ondersteuning? 

Ik heb hele fijne ervaringen met den hoek in de bilt. 

Helaas niet om de hoek voor mij waardoor ik niet zo snel heen ga als ik zou willen. 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Fijn dat het weer wat beter gaat in elk geval! 
En sinds wanneer voer je weer 3x pd?
 
Ik heb wel echt met jullie te doen hoor. Zoveel proberen en allemaal niet met het gewenste resultaat. 
Aan de inzet ligt het in elk geval niet. 
 
Misschien nog een idee om nog een keer naar een (andere) holistisch arts te gaan? Desnoods als extra ondersteuning? 
Ik heb hele fijne ervaringen met den hoek in de bilt. 
Helaas niet om de hoek voor mij waardoor ik niet zo snel heen ga als ik zou willen.  "

Sinds donderdag krijgt ze weer 3x per dag eten. En daar hou ik het ook maar bij, bij Jet bevalt dat het beste. 

 

Ja, wat een geklungel he! Ik ben in ieder geval wel heel blij dat Jet weer helemaal zichzelf is. Niet meer sloom e.d. Wil weer hele dagen spelen en wandelt met plezier. 

 

Ik kijk het qua ontlasting nog eventjes aan. Wie weet is haar lichaam alle antibiotica en prednison troep eruit aan het werken. Maar als haar huid en/of darmen weer slechter worden, ga ik inderdaad naar een holistisch dierenarts. Den Hoek is voor mij een uurtje rijden, dus dat is goed te doen.

pagina 9 van 13 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13
Volgende forumvraag: Bravecto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^