voetkussentje stuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Hoi,

Heeft iemand een tip?

Bij Indie zit in het hoge voetkussentje op zijn voorpoot (niet zijn voetje maar dat kussentje wat hoger op de poot zit, hoe noem je dat??) een klein kloofje wat een beetje open is. Het bloedt niet maar is wel een soort sneetje. Hij likt er steeds aan. Geen idee hoe het gekomen is, denk bij rennen door bos ofzo beschadigd.

Gisteren geprobeerd met betadine en verbandje erom maar dat had ie er natuurlijk zo af. Weer betadine gedaan en half uur ernaast gaan zitten zodat het hopelijk beetje in kon trekken. Daarna bleef ie er wel even af maar hij likt er wel aan af en toe. Het ziet er schoon uit verder.

Laten gaan even? aan de lucht drogen lijkt me het beste. 

als iemand tips heeft, graag!

honden page profiel IsildaIsilda 3 doggies

honden foto van Isilda

Hoi,

wij kregen de tip om dan met wandelen/ uitlaten een hondenschoentje aan te doen.

 

groetjes

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Als hij er aan likt betekent dat dat het jeukt of pijn doet.

Ik zou ook een schoentje aan doen, of in huis een sokje (babykniekousje) zodat hij er een tijd niet aan kan komen.

Ik deed om zo'n kniekousje plakband of een vetertje, zodat hij het zelf niet uit kon trekken.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Dat kussentje (carpaalkussen) komt op de grond bij hard rennen en landen na een sprong. Dus tot het geheeld is niet rennen of springen. 

Ik zou er verder niets aan doen als het niet geïnfecteerd is. 

Eventueel kan je een speciaal polsbandje aanschaffen om het te beschermen.

http://www.benecura.de/Produkte_SportAktivitaet/BENELUPO_Butterfly.php

 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Dank! een hondenschoentje is denk ik niet hoog genoeg. Maar misschien een sok de teen eraf knippen en dat dan om doen en goed vastmaken als soort polsbandje ga ik proberen! Het is nogal een inventief ventje die het ws snel eraf heeft maar ik kan het proberen.

Wendy, carpaalkussen heet het dus! Weer wat geleerd, die polsbandjes zien er goed uit. Ga ik even uitzoeken!

 

honden page profiel RafRaf 3 doggies

Ik heb het hier ook voor met één van de hondjes. Het lag echt open en ze had er veel last van. Ik heb er Vetramil honingzalf opgesmeerd, dat is wondhelend en ontsmettend. Daarna een sokje er rond zodat het niet direct afgelikt kan worden. Het wondje is nu bijna dicht.

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik zou het voor een wandeling beetje insmeren met vaseline, calendula zalf, bepathen of honingzalf zoiets. Tijdens het wandelen vergeten ze even dat er zalf op zit. Dit kan je ook doen voor een maaltijd. Omdat een zooltje best droog is is het vettig houden wel prettig. 

 

Ik zou hoog gras en bosjes enzo vermijden. Het zooltje zit aardig hoog dus met gemaaid gras zal het weinig last hebben. Ook rennen op kort gras lijkt me voor dat zooltje niet echt een belasting. Maar ligt er ook aan of je hond netjes een stukje draaft of vette slidings maakt. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

En ligt er ook aan of het een klein sneetje is of dat het echt wel flinke snee of wond is. Dan is verbinden tijdens uitlaten misschien wel weer een goed idee.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Onze hond heeft een flinke wond in de voetzool gehad. Er heeft een week verband om gezeten, daarna rustig lopen en niet te veel. Bij ons was het met een 8- 10 dagen het wondje redelijk geheeld. Het was nog wel echt roze en dus ook nog kwetsbaar. Al met al waren wij denk ik 2,5- 3 weken verder...

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

bedankt weer! Heb net voor uitlaten calendula erop gedaan, en geen verbandje. Hij lijkt er met lopen geen last/pijn van te hebben maar blijft er dan ook af. Als ie ligt dan gaat ie eraan likken. Hij loopt aan de lijn nu want anders is het slidings en andere gekkigheid ( 10 maanden oud en border/huksy kruising dus rustig draven is niet echt zijn gewoonte haha)

het is een plekje, niet echt een grote snee gelukkig. Ik smeer er maar even steeds wat calendula op met wandelen en eten, dat is een goede ip, kan het even intrekken. Als ik erbij blijf en hij begint te likken probeer ik hem even af te leiden met puzzeltje. Hopelijk kan de zalf dan toch het werk doen.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

dank Loesje!! 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Toen de kussentjes bij Kahlúa stuk waren hielp Purol zalf erg goed, er zit ook honing in wat geneest. Ik smeer nu eens in de zoveel tijd de kussentjes met Purol in als ik merk dat ze wat droog worden. Misschien dat het helpt. 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Dank!! Ik denk ook dat ik preventief ga smeren.

 

Volgende forumvraag: Karnemelk tege vlooien en teken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^