Zindelijkheidsschema

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jacky (Gast)

Goeiemorgen allemaal Ik heb een ontzettend lieve Jack pup van 5,5 maand oud. Hoe vaak moet ik met hem naar buiten? Hoe lang duurt het voordat zijn blaas weer vol is na een plasje buiten? Ik kan niet goed zien wanneer hij moet plassen, dus daar kan ik niet op inspelen. Ik heb ook geen tuin helaas. Ik geef hem ook 's ochtends na de wandeling pas te eten. Eigenlijk geef ik de brokken altijd na een wandeling. Is dat wel goed of gaat hij dan met honger ravotten? Hij wordt helaas maar niet zindelijk en heeft een vaste plek in huis waar hij zijn plasjes doet.. achter de bank is er een groot stuk vloer, waar hij plast als hij binnen is.Ik ga nu naar buiten met hem om deze tijden ongeveer.08.30-08.4512.00-12.1516.00-16.1519.30-20.0023.30-00.00Als we een dag naar het park gaan (ong 3 a 4 x per week) dan gaan we de middag of de avondwandeling uitbreiden naar 45 min. En dan spelen we ook met de bal. Hij kan apporteren, dus dat vind hij superleuk. Is dat slecht voor zijn gewrichten?Eigenlijk wilde ik jullie nog vragen hoe jullie dat doen met de ochtend.. Staan jullie op en gaan jullie gelijk wandelen dan, of ontbijten jullie nog eerst en een kop koffie? Ik doe het meteen, maar eigenlijk vind ik het niet prettig om meteen m'n bed uit te rollen en gelijk naar het gras te lopen (best een stukje lopen vanaf mijn huis). Dus wat is jullie ochtendroutine met de hond?

Jacky (Gast)

Het spijt me dat het bericht mijn alinea's niet heeft opgenomen.. nu is alles naast elkaar geplakt. Ik hoop dat jullie mij alsnog willen helpen! Sorry

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Na het eten, na het spelen en na het slapen dan sowieso naar buiten. Verder als de pup wakker is om de twee uur naar buiten.. En 's nachts de wekker zetten om de pup tussendoor ook nog even te laten plassen.. Klinkt erg veel maar dan boek je wel het snelste resultaat. Hier zijn als ik uit bed kom altijd eerst de dieren aan de beurt (naar buiten en eten) en daarna komt mijn koffie pas.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Volgens mij komt het wegvallen van de alinea's doordat je als gast reageert (ik zie het eigenlijk altijd bij gasten die reageren, geen idee hoe het komt).

 

Misschien moet je toch iets vaker naar buiten gaan nog, bijvoorbeeld om de drie uur of zelfs om de twee uur. Het is duidelijk dat 4 uur toch nog teveel is. Hij is ook nog maar jong.

 

Hoe lang het duurt voor zijn blaas weer vol is is niet te zeggen. Als ik naar mezelf kijk: soms moet ik een half uur later wéér plassen en soms kan ik een hele ochtend werken zonder dat ik hoef. Daar zit geen enkele logica in. Zal er ook aan liggen hoeveel hij heeft gedronken.

 

Als ik 's morgens wakker wordt dan ga ik eerst naar de badkamer, daar doe ik alles wat ik moet doen, dan aankleden, dan naar beneden en Mellow uitlaten. Kom ik terug, dan krijgt ze eten en daarna ga ik eten (mijn vriend heeft het brood dan al gesmeerd, dus ik kan gelijk gaan eten).

 

Verder hebben we eigenlijk geen ritme of schema, maar goed, Mellow is al 4. Soms gaat ze 3 keer op een dag naar buiten, soms 5 of 6 keer. Ligt ook aan het weer. Toen het zo idioot heet was ging ik wat vaker naar de hoek van de straat voor een plasje en dan 's avonds pas naar het bos (doe ik normaal gesproken in de middag).

 

Apporteren kan, maar het rennen en plots stoppen is niet zo goed omdat hij nog in de groei is. Dus wees daar een beetje voorzichtig mee.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb weer even alinea's voor je gemaakt 

 

Goeiemorgen allemaal

 

Ik heb een ontzettend lieve Jack pup van 5,5 maand oud. Hoe vaak moet ik met hem naar buiten? Hoe lang duurt het voordat zijn blaas weer vol is na een plasje buiten? Ik kan niet goed zien wanneer hij moet plassen, dus daar kan ik niet op inspelen. Ik heb ook geen tuin helaas.

 

Ik geef hem ook 's ochtends na de wandeling pas te eten. Eigenlijk geef ik de brokken altijd na een wandeling. Is dat wel goed of gaat hij dan met honger ravotten?

 

Hij wordt helaas maar niet zindelijk en heeft een vaste plek in huis waar hij zijn plasjes doet. Achter de bank is er een groot stuk vloer, waar hij plast als hij binnen is.

Ik ga nu naar buiten met hem om deze tijden ongeveer: 08.30-08.45, 12.00-12.15, 16.00-16.15, 19.30-20.00, 23.30-00.00.

Als we een dag naar het park gaan (ong 3 a 4 x per week) dan gaan we de middag of de avondwandeling uitbreiden naar 45 min. En dan spelen we ook met de bal. Hij kan apporteren, dus dat vind hij superleuk. Is dat slecht voor zijn gewrichten?

 

Eigenlijk wilde ik jullie nog vragen hoe jullie dat doen met de ochtend. Staan jullie op en gaan jullie gelijk wandelen dan, of ontbijten jullie nog eerst en een kop koffie? Ik doe het meteen, maar eigenlijk vind ik het niet prettig om meteen m'n bed uit te rollen en gelijk naar het gras te lopen (best een stukje lopen vanaf mijn huis). Dus wat is jullie ochtendroutine met de hond?

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Daar door mijn voorgangers al een goede richtlijn aangegeven is, wil ik even inhaken op het plassen achter de bank. Is het mogelijk om de bank tijdelijk tegen een muur aan te schuiven (evt. met barricades) zodat hij er niet meer achter past? Als het hem puur om de al vaste plasplek gaat zul je zo het probleem niet oplossen maar gaat het hem erom om verscholen/uit zicht te plassen, is er een kansje zo het patroon te doorbreken. Doet hij het daar op vaste tijden of dagdelen dan kun je ook daar weer op in springen door hem voor te zijn.

 

Ook hier eten de honden altijd na de wandeling, als pup zijnde tot een maand of 3/4 liet ik ze na een kwartiertje wel eerst nog even uit om zich te ontlasten alvorens ze tot rust te begeleiden. Het is per pup verschillend (naar mate ze ouder worden) hoe lang ze na het eten hun behoefte moeten doen maar de eerste weken is dat vrij snel.

 

De meeste honden willen na het eten toch graag nog even actief/sociaal bezig zijn. Aan jou de taak om het niet uit de hand te laten lopen en hem betere alternatieven te bieden. Soms doet een kluifje al wonderen.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Bij een puppy is het helaas wel echt direct naar buiten na de nacht. Onze pup word om 6 uur wakker van de kinderen en moet dan heel nodig. Hij is pas 11 weekjes. Gelukkig hebben wij een tuin, en ik rook buiten, is het eerste wat ik smorgens doe, dus ik ga met een peukkie in de tuin zitten en hij doet zijn ding hihi.

 

Bedenk je dat dit tijdelijk is, onze oudere honden laten we pas later uit, soms pas na 12:00. Vooral op zondag vaak, doordeweeks gaan ze om half 7 al uit.. Redden ze prima. Maar bij puppy's gaat dat niet echt.

 

Die alinea is hier omdat je 2x enter moet doen. Snap ook niet waarom maar had het in het begin ook. Bij 1 enter lijkt het net of je een volgende alinea hebt maar dat is dus niet zo.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

mijn pup was met 11 weken (2 weken hier) al zindelijk. maar heb ook al die dagen geen moment rust gehad. en besef dat ik heel veel geluk heb.
ik liet hem eerst in de tuin, dan aankleden etc en dan wandelen. dit redde hij niet dus eerst in de tuin en gelijk door wandelen. hij moest s morgen toch wel 3 of 4 plasjes doen en voor poepen had hij toch echt meer tijd nodig.
als een hond steeds op dezelfde plek plast is deze dus wel zindelijk, alleen niet zoals jij wilt. ik zou voorkomen dat hij op die plek gaat plassen en de plek met azijn schoonmaken ( neutraliseert geur)
misschien kan je een krantje bij de voordeur leggen zodat je begint met de plek te verplaatsen.

ik vind achter een balletje aanrennen ook geen spel voor zo n jonge hond, daar zou ik echt mee wachten tot hij een jaar is, en dan nog voorzichtig aan ermee. en tijdens het rennen vergeet hij past ook te plassen.


weet je ook zeker dat de pup geen blaasontsteking, suikerziekte iod heeft?

Jacky (Gast)

Bedankt voor de reacties! En Mellow bedankt voor het verduidelijken van mijn verhaal met alinea's.. superlief!

Achter de bank zit een deur. Dus het stuk achter de bank is een stuk waar je moet lopen om bij de deur te komen.. helaas kan ik het dus niet verschuiven. 

Vandaag ging het echter wel supergoed. Alleen maar buiten geplast en gepoept. Ben in de ochtend 2x naar buiten geweest en in de middag in de tuin bij mijn vader heerlijk gespeeld in de schaduw  met de tuinslang en met de vlinders. Net nog een rondje gemaakt en hij heeft geplast en gepoept! SUPERGOED!

Ik heb hem 1 plek aangewezen waar hij zijn behoefte moet doen en daar sta ik stil en daarna gaan we echt lopen. Ik denk dat het werkt!

Volgende forumvraag: Training
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^