Stichting Laconias staat met 16 honden uit Griekenland met autopech!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

" Niet alles meer gelezen,je hebt kans dat in de landen waar de armoede stijgende is er meer opvangertjes zullen komen. Kunnen de mensen nog een beetje geld verdienen om te overleven.
De volgende lading hondjes uit griekenland zullen heus niet met het vliegtuig vervoerd worden.
Ik mis in zulke discussies de realiteitszin van veel mensen.
 
Waar geld in het spel is,is er vaak ook misbruik,zo simpel als wat.
We zijn toch niet achterlijk,we weten toch ook dat collectanten uit goedheid van hun hart,de deur aflopen niks verdienen maar dat er heel veel aan de strijkstok blijft hangen.
Ik neem die stichtingen met een korreltje zout en zou nooit een hondje uit het buitenland halen,omdat je alles dan gewoon in stand houdt. "

 

Hoe weet jij dat de volgende lading niet met het vliegtuig komt? De meeste honden van deze stichting worden ingevlogen. 

En VAAK is niet ALTIJD. Dat iets volgens jou vaak gebeurd zegt niet dat dat bij deze stichting ook het geval is.

Er zijn ook stichtingen die doen aan castratie/sterilisatie projecten e.d. om hiermee het probleem te voorkomen i.p.v. in standhouden.
Sommige stichtingen (zo ook de stichting in kwestie) werken samen met de plaatselijke overheid om het (zwerf)dieren/honden probleem op te lossen.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Dan toch nog even toevoegen.........
 
 
Wanneer deze auto niet langs de weg was komen te staan hadden we niets geweten waarschijnlijk.
Maar nu wordt er gezegd.......we hebben hier van geleerd
  "

 Ik denk dat er dan misschien neer overleden waren. Nu zijn de honden er onderweg nog uitgeweest. Scheelt een heleboel als het zo heet is en er geen airco in zit.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Uiteindelijk draait alles om geld, dat is simpelweg waar de wereld tegenwoordig om draait. Heel erg jammer, want het brengt veel corruptie met zich mee. De gezondheidszorg is echt niet beter.

Ik heb een hondje uit het buitenland en ik zou het zo weer doen. Ik heb een hondje uit Roemenië opgevangen en naar een liefdevol thuis kunnen brengen. De veranderingen die je een hond zie doormaken, op het moment dat hij beseft dat hij veilig is. Daar zijn geen woorden voor, dat is iets heel erg moois om te zien en mee te maken. Ik zal ook zeker meer honden uit het buitenland op gaan vangen terwijl er een huisje voor gezocht word. Ik heb in mijn leven nog nooit zo'n dankbaar werk kunnen doen. En eerlijk gezegd, de stichtingen maken me dan weinig uit. Want ik zie hoe een hond weer hond word. En dat kan niemand van me af pakken en ook van de betreffende hond niet. Misschien is er maar 1 zieltje gered, maar dat is er in ieder geval 1.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Loesje klopt, dit weet ik al jaren,maar ik werd nooit geloofd.Tegenwoordig zetten ze het erbij op hun site,maar nog niet zolang geleden werd het niet verteld en zijn er honden bij de adoptanten ziek geworden en wist niet wat ze mankeerden .Bleek LM te zijn.Omdat ze niet wisten dat hun hond uit Spanje kwam had de DA hier nooit aan gedacht .

Jullie moesten eens weten hoeveel geadopteerde honden er per maand herplaatst moeten worden in sommige gevallen wel 2 of 3 keer weer naar een andere adoptant. 

 

 

Met, inzet,hulp,enz,zouden onderstaande projecten kunnen worden gerealiseerd,maar met andere stichtingen/organisaties samenwerken daar hebben de meeste stichtingen/organisaties totaal geen trek in.Geeft toch wel te denken!

 

http://www.actiezwerfhonden.nl/projecten/shkd/het-bos-asiel

Het bos-asiel werd in 1998 opgericht.
Het gaat hier om een omheind stuk in een groot bos, dat van de gemeente is en naast een voormalige vuilnisbelt ligt. Op deze vuilnisbelt leefden honderden ja meer dan duizend honden. Toen de vuilnisbelt gesloten werd dreigden deze honden te verhongeren. De autoriteiten waren bang dat de honden in grote getale de woonwijken in zouden trekken en daar voor ziektes en ongelukken zouden zorgen. Hun oplossing was het massaal afmaken van de honden. Het S.H.K.D. heeft toen besloten een gedeelte van het terrein te huren van de gemeente en het terrein te omheinen Nu worden ze verzorgd en gevoed.
Het bos-asiel is een terrein van zo’n 85.000m2 verdeeld in 38 partities. Er werken een dierenarts, 1 chauffeur, 1 opgeleide hondenvanger, 3 verzorgers en 2 nachtwakers.
De volwassen honden krijgen 1 keer per dag eten, droge hondenbrokken en brood geweekt in kippenbouillon. 

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik zou me echt de ogen uit mijn hoofd schamen als ik zou zeggen dat iemand die een hond adopteert de wantoestanden en straathonden in stand houdt... Vind dat echt een belabberde uitspraak die beter gedaan kan worden tegen mensen die broodfokhonden aanschaffen en waar de beulen veel geld aan verdienen.. Ook de argumenten dat als je een hond uit buitenland adopteert de asielen daarom in Nederland vol blijven. Ik kijk geregeld op de site van de asielen in Nederland en ik zie daar een continu wisseling van honden, het is dus niet zo dat er in het asiel hier honden zitten die er jaren blijven zitten. Al heb je ook in Nederland natuurlijk uitzonderingen en honden die lastig te plaatsen zijn. Ook hebben de asielen in Nederland hele andere handelwijze als het gaat om dieren in leven houden, daar is het niet zo dat na bijvoorbeeld 10 dagen de honden worden vermoord zelfs al zijn ze goed van karakter en gezond. Wat je eigenlijk met zo een belabberde uitspraak zegt is dat de honden die mensen hebben geadopteerd gewoon hadden moeten sterven in eigen land, op een afschuwelijke manier wel te verstaan na 10 dagen in een dodencel. Tjah, je moet zulke uitspraken maar willen doen... Erg diervriendelijk vooral ook. En nee ik zie het nu niet zwart/wit... Het is gewoon waar die uitspraken eigenlijk op neerkomen. En als we alle honden gewoon laten sterven in hun eigen land dan is het probleem van dierenmishandeling en dodingstations er vast snel opgelost... Er zijn nog wel tijden geweest dat er nog geen stichtingen waren en alle honden wel aan hun lot werden overgelaten en het dierenleed ging gewoon door en daarbij zaten er toen ook allemaal honden in ons eigen land in het asiel. Dus nee, dergelijke uitspraken zijn als het om feiten gaat niets zeggend.

 

En daarbij vind ik het persoonlijk wel een verschil of je een hond uit het buitenland neemt die is vrijgekocht uit een dodingstations en daardoor daadwerkelijk van de dood is gered of dat je een hondje haalt uit het asiel hier in Nederland die sowieso was blijven leven binnen het asiel. Neemt niet weg dat ieder dier een goed thuis verdiend en de honden in Nederland net zo belangrijk zijn als de honden in het buitenland, tenslotte kiest geen enkel dier waar het geboren wordt of wordt mishandeld of gedumpt.

 

Ik ben in ieder geval blij dat ik met een realistisch oog kan kijken naar dingen, ook als dat dingen zijn waar ik misschien geen voorstander van ben.. Dat is wel iets wat ik in de velen discussie zoals hier mis, alles wordt over 1 kam geschoren en dat is inderdaad erg bekrompen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Nantastic wat kan jij het weer goed verwoorden 

Anoniem (Gast)

Tja je lost er het probleem ook niet mee op dus je kan moeilijk zeggen dat ze het niet mee instandhouden...waar aanbod is is vraag maar ook waar vraag is blijft het aanbod en wordt het probleem niet aan de wortel aangepakt,binnen 20 jaar zijn ze nog bezig zwervers naar hier te halen als de huidige gang van zaken blijft als nu,

dit ging ook niet over bf dus moet ook hier niet tegen bf spreken doe ik wel in het juiste topic waar het over bf gaat.

Jimmy

 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ja inderdaad, als je diertjes in eigen land adopteert los je het probleem wel meteen op natuurlijk.. Vandaar dat de asielen in ons land helemaal leeg zijn.. Mogen we best trots op zijn vind je niet? 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

" Nantastic wat kan jij het weer goed verwoorden  "

 Ik heb eindelijk weer eens een beetje vrije tijd

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ook stichtingen zijn zich (soms) bewust van de 'handels gevaren'...., lees hier een voorbeeld van hoe bewust er voor bepaalde shelters gekozen wordt. 

Het is echt te makkelijk om alles onder 1 noemer te vegen als het over buitenlandse honden en adoptie gaat

Allicht zullen er stichtingen  of organisaties zijn waar ik ook niet mee in zee zal gaan, maar om ze dan maar allemaal te bestempelen met 'verkeerde bedoelingen' ...., en 'ze moeten daar het probleem zelf oplossen'..., zoals je hier (en op hun site) kan lezen wordt daar ook hard aan gewerkt

Bron: http://www.prozus.org/shelters.html

 

Spaanse shelters

Al jarenlang komen de mensen van ProZUS in de Spaanse shelters, op plekken waar je écht nooit meer wilt komen..... Dit vaak vanwege de mensen en de instelling achter zo'n shelter... Je weet dan, uit barre ervaring, dat de honden van de regen in de drup komen.... Want als je dit soort mensen helpt komen er alleen maar meer honden voor in de plaats en je wil daar gewoon geen enkele hond hebben. Kortom, dat zijn de handelaren die geld zien in buitenlandse stichtingen, die vaak handelen uit emotie en onwetendheid.

Visie

En soms kom je op plekken waarvan je denkt... Hé, hier staan de dieren centraal, de mensen werken als gekken om echt een verschil te maken. Dan weet je, er zit een visie achter dat dierenleed. Er wordt gekeken naar verbeteringen in omgeving gezondheid en stress. Dan is een samenwerking geboren, dan is er vertrouwen en een goede basis om de ProZUS-waarden uit te dragen: zorgen voor goede selecties van honden in nood!

Afzien

Weet wel, ook hier zitten de honden niet in een 5-sterren hotel.... Nee, hier is het echt afzien voor deze dieren. Vaak verblijven zij vele jaren of maanden in een hok waar zij (bijna) nooit uitkomen. Maar de mensen achter deze dieren hebben een hart van goud en willen ook een verschil maken voor deze dieren in nood.

Warm hart

Dit is ook de reden waarom ProZUS zich al jaren verbindt met dit dierenopvangcentrum. Spanje zal zijn manier van kijken naar dieren zelf moeten oplossen. Dat kan ProZUS niet doen! Wel is het zo dat ProZUS op dit moment, die hond die ook niet gevraagd heeft om geboren te worden in een land als Spanje, of die hond die ook niet zijn baas zelf heeft uitgezocht die hem ongestraft mag mishandelen, tot de dood er op volgt, maar geen enkele andere kans heeft. Of die kat die niet begrijpt waarom hij als zwarte kat gezien wordt als duivels en puur alleen vanwege zijn kleur wordt mishandeld en niemand hem wil hebben. Daar, voor die honden en katten die nu de dupe zijn omdat Spanje geen dierenwelzijnsbeleid heeft en deze dieren gewoon geen overlevingskansen hebben, zet ProZUS zich met een warm hart voor dieren zich hiervoor in.

Net zoals u! Maar uiteraard dromen wij over een betere toekomst voor de Spaanse dieren.

Anoniem (Gast)

" Ja inderdaad, als je diertjes in eigen land adopteert los je het probleem wel meteen op natuurlijk.. Vandaar dat de asielen in ons land helemaal leeg zijn.. Mogen we best trots op zijn vind je niet?  "

 Eens in be asiels komen zien waar ook buitenlandse adoptie goed vertegenwoordigd is,en lege asiels in nl over degene die met regelmaat een spuitje krijgen reken we maar niet mee zeker....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Sorrie, de bronvermelding heb ik er nu bijgezet, was de bedoeling maar vergeten.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"
" Ja inderdaad, als je diertjes in eigen land adopteert los je het probleem wel meteen op natuurlijk.. Vandaar dat de asielen in ons land helemaal leeg zijn.. Mogen we best trots op zijn vind je niet?  "

 Eens in be asiels komen zien waar ook buitenlandse adoptie goed vertegenwoordigd is,en lege asiels in nl over degene die met regelmaat een spuitje krijgen reken we maar niet mee zeker.... "

 Cynisch, zo is mijn bericht bedoeld.. Met een dubbele lading dus want elk weldenkend mens begrijpt wel dat de asielen hier niet leeg zijn..

 

Ik heb zelf in het asiel gewerkt en hier werden enkel honden ingeslapen waar een geldige reden voor was, zoals gezondheid of zodanig getraumatiseerd en vervormd van gedrag dat inslapen volgens mensen de beste oplossing was omdat langer opgesloten zitten onder de vorm lijden zou vallen. Hier in ons land worden er in ieder geval geen gezonde honden ingeslapen omdat ze op dag 11 zijn aangekomen en hier in onze asielen tikt er dus geen klok der doods boven het hoofdje van de honden.

Anoniem (Gast)

Nee ze worden onnozel van ellende om in dat hokje te moeten zitten kwijnend voor aandacht na 500 dagen ingeslapen,nuja voel je maar allemaal goed hoor met denkend een daad van jewelste te doen omdat je er eentje van het buitenland hebt gered want die hier in het asiel had het toch zo slecht nog niet...

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Voel me niet alleen goed omdat ik hondjes uit buitenland heb hoor, ook omdat ik diertjes als herplaatser uit Nederland heb en ook diertjes van verantwoordelijke fokkers in Nederland en Buitenland.. Dus heb van alles en ja daar geniet ik met volle teugen van zelfs als er onnozele mensen zijn die onnozele uitspraken doen

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Loesje klopt, dit weet ik al jaren,maar ik werd nooit geloofd.Tegenwoordig zetten ze het erbij op hun site,maar nog niet zolang geleden werd het niet verteld en zijn er honden bij de adoptanten ziek geworden en wist niet wat ze mankeerden .Bleek LM te zijn.Omdat ze niet wisten dat hun hond uit Spanje kwam had de DA hier nooit aan gedacht .
Jullie moesten eens weten hoeveel geadopteerde honden er per maand herplaatst moeten worden in sommige gevallen wel 2 of 3 keer weer naar een andere adoptant
 

En dan bij elke herplaatsing opnieuw het volle pond van bijv. € 290 Euro vragen.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

 Foutje
 
Als ik dus vreemd vind dat er naast hele goede stichtingen ook hele slechte zijn die nesten fokken en allerlei honden (rassen) van straat halen voor adoptie ben ik tegen adoptie??
Omdat ik erbij zet dat het probleem zoals ik het zie groter wordt ipv kleiner terwijl er zoveel adopties plaatsvinden?
En dan heb ik gelijk een broodfokhond? En oeps nestjes? 
 
Oke! Dan weet ik dat!! 
Pffffff over oordelen gesproken!!
 
Nou....op naar de volgende lading honden in vrachtauto's zonder koeling dan maar.  

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

ik kijk regelmatig hier in Nederland, de hond moet met kinderen en andere honden kunnen, dat is mijn enige eis.

Vorige week, kwamen er 5 van al die honden uit, ik hoef geen hond die niet met andere honden kan, en de hond moet met kinderen kunnen, maar dat is misschien nog wel te leren.

Ook handig dat de hond met mijn hond kan.

Honden in Spanje leven in grote groepen in kennels, die gaan vaak goed met honden, soms minder met mensen, maar ook dat is er uit te krijgen.

En...ik vind ze vaak mooi, vooral de Podeco mixen, ik hou niet van kort snuiten, in Nederland zit het er vol mee, en pluizige honden, nee ook niet mijn ding.

En ik wil niet mee doen met een puppie bij een fokker halen, mijn dieren zijn allemaal overgenomen of uit een asiel.

Dus ja, ik kijk vaak in een asiel in Spanje, ook in Nederland hoor, daar kan je ook geluk mee vinden.

Anoniem (Gast)

" Voel me niet alleen goed omdat ik hondjes uit buitenland heb hoor, ook omdat ik diertjes als herplaatser uit Nederland heb en ook diertjes van verantwoordelijke fokkers in Nederland en Buitenland.. Dus heb van alles en ja daar geniet ik met volle teugen van zelfs als er onnozele mensen zijn die onnozele uitspraken doen "

 En zie je al verbetering in de aantalen op straat vanwaar jou zwerf hond komt?of is het nog steeds dweilen met de kraan open waardoor via moraal ridder organisaties het probleem nog steeds niet aan de basis wordt aangepakt?

Anoniem (Gast)

" ik kijk regelmatig hier in Nederland, de hond moet met kinderen en andere honden kunnen, dat is mijn enige eis.
Vorige week, kwamen er 5 van al die honden uit, ik hoef geen hond die niet met andere honden kan, en de hond moet met kinderen kunnen, maar dat is misschien nog wel te leren.
Ook handig dat de hond met mijn hond kan.
Honden in Spanje leven in grote groepen in kennels, die gaan vaak goed met honden, soms minder met mensen, maar ook dat is er uit te krijgen.
En...ik vind ze vaak mooi, vooral de Podeco mixen, ik hou niet van kort snuiten, in Nederland zit het er vol mee, en pluizige honden, nee ook niet mijn ding.
En ik wil niet mee doen met een puppie bij een fokker halen, mijn dieren zijn allemaal overgenomen of uit een asiel.
Dus ja, ik kijk vaak in een asiel in Spanje, ook in Nederland hoor, daar kan je ook geluk mee vinden. "
 

Dus je doet het niet voor de hond als uiterlijk zo een doorslag geeft wel puur voor jezelf?is niks mis mee hoor,maar dan ook niet heiliger doen dan een puppy koper....je bent niet beter als een ander hoor omdat je maar enkel adoptanten in hu neemt

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" En dan bij elke herplaatsing opnieuw het volle pond van bijv. € 290 Euro vragen.
  "

 Misschien dat sommige stichtingen dat doen maar ik kan met zekerheid zeggen dat lang niet alle stichtingen dit doen.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Nee ze worden onnozel van ellende om in dat hokje te moeten zitten kwijnend voor aandacht na 500 dagen ingeslapen,nuja voel je maar allemaal goed hoor met denkend een daad van jewelste te doen omdat je er eentje van het buitenland hebt gered want die hier in het asiel had het toch zo slecht nog niet... "

 De makkelijke honden uit het asiel zijn zo weg. De langzitters zijn vaak grote sterke honden met een rugzak. Het asiel moe deze honden zelfs niet aan zomaar iemand moeten willen geven. Ik vind je gedachte heel mooi maar in de praktijk zitten daar vaak ook ogen en haken aan.
Ik ben ook eerst in de nl asiels gaan kijken, uiteindelijk hebben we een Spanjaard genomen. Waarom? Mijn eerste hond moet voldoen aan mijn eisen zodat ik hem kan geven wat hij nodig heeft. Een hond met allerlei gedrags problemen is geen hond voor een doorsnee gezin of de beginnende hondeneigenaar.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"
" Voel me niet alleen goed omdat ik hondjes uit buitenland heb hoor, ook omdat ik diertjes als herplaatser uit Nederland heb en ook diertjes van verantwoordelijke fokkers in Nederland en Buitenland.. Dus heb van alles en ja daar geniet ik met volle teugen van zelfs als er onnozele mensen zijn die onnozele uitspraken doen "

 En zie je al verbetering in de aantalen op straat vanwaar jou zwerf hond komt?of is het nog steeds dweilen met de kraan open waardoor via moraal ridder organisaties het probleem nog steeds niet aan de basis wordt aangepakt? "

 Waar mijn hond vandaan komt wel, ze zijn nu een aantal jaren bezig met gratis steriliseren, en er zijn minder straathonden, en dat heeft natuurlijk tijd nodig, het streven is straathond vrij.

Hoe het komt dat er zo veel straathonden zijn heeft ook te maken met de jagers, en de bevolking, die bevolking en de jagers worden nu aangepakt en voorgelicht.

Meer jagers komen hun honden brengen die niet snel genoeg meer zijn of gewon, vroeger werden ze aan hun lot overgelaten, en kregen puppy's.

Nu komen ze de honden brengen, beter dan op straat en gen puppy's.

Op 3 koningen dag is het een traditie om je kind een puppy te geven, na een paar maanden heeft het kind al weer wat anders in zijn hoofd, zo gaat dat met kinderen, dus nu word er ook voorlichting gegeven, waarom je beter geen puppy kan nemen op 3 koningen dag, uitleg over wat een dier nodig heeft, en dat je dan beter een ander kado kan kiezen.

Werkt ook goed!

Dus gratis steriliseren, voorlichting, met de politiek regels maken, aanpassingen en boetes voor mishandeling, en een beter contact met de jagers die al die honden dumpen.

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"
" ik kijk regelmatig hier in Nederland, de hond moet met kinderen en andere honden kunnen, dat is mijn enige eis. Vorige week, kwamen er 5 van al die honden uit, ik hoef geen hond die niet met andere honden kan, en de hond moet met kinderen kunnen, maar dat is misschien nog wel te leren. Ook handig dat de hond met mijn hond kan. Honden in Spanje leven in grote groepen in kennels, die gaan vaak goed met honden, soms minder met mensen, maar ook dat is er uit te krijgen. En...ik vind ze vaak mooi, vooral de Podeco mixen, ik hou niet van kort snuiten, in Nederland zit het er vol mee, en pluizige honden, nee ook niet mijn ding. En ik wil niet mee doen met een puppie bij een fokker halen, mijn dieren zijn allemaal overgenomen of uit een asiel. Dus ja, ik kijk vaak in een asiel in Spanje, ook in Nederland hoor, daar kan je ook geluk mee vinden. "
 

Dus je doet het niet voor de hond als uiterlijk zo een doorslag geeft wel puur voor jezelf?is niks mis mee hoor,maar dan ook niet heiliger doen dan een puppy koper....je bent niet beter als een ander hoor omdat je maar enkel adoptanten in hu neemt "

 ..., maar wie heeft hier gezegd 'beter te zijn' als een ander omdat ze een adoptant in huis hebben..., ik heb ze nog niet gezien in het topic

 

Kijk.., je keus hoeft van mij helemaal niet te liggen bij welke adoptant dan ook (voor mij houd het niet op bij de Nederlandse/Belgische grens) maar om zo ongefundeerd af te geven vind ik op z'n minst 'niet aardig.

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"
" ik kijk regelmatig hier in Nederland, de hond moet met kinderen en andere honden kunnen, dat is mijn enige eis. Vorige week, kwamen er 5 van al die honden uit, ik hoef geen hond die niet met andere honden kan, en de hond moet met kinderen kunnen, maar dat is misschien nog wel te leren. Ook handig dat de hond met mijn hond kan. Honden in Spanje leven in grote groepen in kennels, die gaan vaak goed met honden, soms minder met mensen, maar ook dat is er uit te krijgen. En...ik vind ze vaak mooi, vooral de Podeco mixen, ik hou niet van kort snuiten, in Nederland zit het er vol mee, en pluizige honden, nee ook niet mijn ding. En ik wil niet mee doen met een puppie bij een fokker halen, mijn dieren zijn allemaal overgenomen of uit een asiel. Dus ja, ik kijk vaak in een asiel in Spanje, ook in Nederland hoor, daar kan je ook geluk mee vinden. "
 

Dus je doet het niet voor de hond als uiterlijk zo een doorslag geeft wel puur voor jezelf?is niks mis mee hoor,maar dan ook niet heiliger doen dan een puppy koper....je bent niet beter als een ander hoor omdat je maar enkel adoptanten in hu neemt "

 Dat beweer ik toch ook helemaal niet, iedereen moet doen wat hij graag wil, als het maar geen broodfok is.

Ik voel me zeker niet beter dan een ander, dat is gewoon mijn ding, altijd al zo gedaan.

Dus oordeel niet te snel, vraag eerst beter, maar de discussie word heel vijandig, het kost mij veel energie, die ik veel beter kan gebruiken.

 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" ik kijk regelmatig hier in Nederland, de hond moet met kinderen en andere honden kunnen, dat is mijn enige eis.
Vorige week, kwamen er 5 van al die honden uit, ik hoef geen hond die niet met andere honden kan, en de hond moet met kinderen kunnen, maar dat is misschien nog wel te leren.
Ook handig dat de hond met mijn hond kan.
Honden in Spanje leven in grote groepen in kennels, die gaan vaak goed met honden, soms minder met mensen, maar ook dat is er uit te krijgen.
En...ik vind ze vaak mooi, vooral de Podeco mixen, ik hou niet van kort snuiten, in Nederland zit het er vol mee, en pluizige honden, nee ook niet mijn ding.
En ik wil niet mee doen met een puppie bij een fokker halen, mijn dieren zijn allemaal overgenomen of uit een asiel.
Dus ja, ik kijk vaak in een asiel in Spanje, ook in Nederland hoor, daar kan je ook geluk mee vinden. "

Zulke honden zitten hier ook in de asiel,s.Zelfs honden van de stichting waar jij zo,n hoge pet van op hebt.

http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/dierenasielen/nomadenhof-sneek/hond/91826

Esmée kan goed met andere honden ze komt uit het asiel van Animal in need en wacht nu op een baasje vanuit de Nomadenhof. Wie geeft dit vrolijke aanhankelijke meiske een thuis?

 

Anoniem (Gast)

Niet mee doen met een puppy bij een fokker te halen....precies dat daar iets mis mee is,mijn gefokte pups zullen nooit in een asiel terecht komen dus is ook niet nodig om daar een uitspraak over te doen omdat je van gedacht bent dat je beter bent met je adoptant wil je graag adoptie doen doe het dan in de eerste plaats voor de hond.

 

uiteraard is er niks mis met adoptie maar je helpt er niks mee buiten die hond. in be/nl hebben we gelukkig nog een iets of wat gecontroleerd asiel beleid in die andere landen vegen ze hun voeten eraan,als er dan organisaties zich daar gaan blijven bezig houden al dan niet om winstbelangen denk ik dat de cirkel wel terug rond is ergens ertussen vind je dan wat moraal ridders en moeder Teresa's die denken de daad van de eeuw gedaan te hebben.

Anoniem (Gast)

"  Dat beweer ik toch ook helemaal niet, iedereen moet doen wat hij graag wil, als het maar geen broodfok is.
Ik voel me zeker niet beter dan een ander, dat is gewoon mijn ding, altijd al zo gedaan.
Dus oordeel niet te snel, vraag eerst beter, maar de discussie word heel vijandig, het kost mij veel energie, die ik veel beter kan gebruiken.
  "
 

 Honden zwerf adoptie is ook handel die veel Opbrengt net zoals bf, nogmaals ik woon langs eentje onder de naam Gaia rescue dogs...knap van die organisatie die wl inlicht en steriliseert enz realiteit is dat het helaas zo goed als een enkeling zal zijn

Anoniem (Gast)

" Zulke honden zitten hier ook in de asiel,s.Zelfs honden van de stichting waar jij zo,n hoge pet van op hebt.

Esmée kan goed met andere honden ze komt uit het asiel van Animal in need en wacht nu op een baasje vanuit de Nomadenhof. Wie geeft dit vrolijke aanhankelijke meiske een thuis?
  "

 Trekt aan de lijn zou een probleem kunnen zijn.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Wat zouden stichtingen/organisaties doen met honden die nooit geadopteerd kunnen worden ?Heeft iemand daar weleens naar gevraagd?

pagina 10 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^