Stichting Laconias staat met 16 honden uit Griekenland met autopech!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

" Wat zouden stichtingen/organisaties doen met honden die nooit geadopteerd kunnen worden ?Heeft iemand daar weleens naar gevraagd? "

Geen idee.. Er zijn wel mensen die een hond met zelfs ernstige gedragsproblemen of gezondheidsproblemen willen adopteren omdat ze ergens anders geen kans maken. 

Als het echt zo erg is dat hij een 'niet-hondwaardig' leven moet leiden, lijkt het mij dat ze zo'n hond euthanaseren..

Maar ik weet het niet...

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Kortzichtigheid ten top en de toon in de aanvallende berichten onder een anoniem is ook veelzeggend . Daarbij worden er nu dingen gezegt die totaal niet op waarheid berusten over dat de mensen die een hond uit buitenland hebben zich beter voelen en oppermachtig.  Volgens mij is anoniem erg getraumatiseerd in het verleden want er worden dingen gesuggereerd die ik niemand met een positief beeld hier hen horen zeggen. Er worden nu gewoon vooroordelen in mensen hun schoenen geworpen waar de welbekende hond geen brood van lust. En dan zou daar een nuttige discussie uit voort komen? Het is enkel weer het zoveelste topic geworden waar frustraties worden gespuugd en verliest totaal zijn nut op deze manier. Vraag me echt af wie zichzelf nu eigenlijk oppermachtig voelt als ik hier zo eens lees... 

 

Maar spuug gerust verder hoor.....

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

wacht dan haal ik even een handdoek, kan ik mezelf mee afvegen.

Ik neem zo wel een douche.

 

Esmee ken ik ja, maar die kan niet met kleine kinderen, ik ben ook niet heel erg aan het zoeken hoor, ik wil het graag, of de hond nu uit Nederland komt of uit het buitenland, je moet de hond soort van leuk vinden, het moet je aanspreken, en je hebt wat eisen die handig zijn in verband met kinderen in de familie, en je eigen hond natuurlijk, daar moet de hond mee kunnen.

Esmee heeft een leuke kop inderdaad, ik weet dat asiels honden uit Spanje aannemen zodat de asiels niet leeg zijn, Esmee komt uit La Linea volgens mij.

En die opmerking over de hond zal wel trekken, ik weet niet waarom je mensen beledigt?

Normaal een gesprek voeren is voor sommige mensen heel erg moeilijk, daar laat ik het dan maar bij.

 

 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

 Je zal wel tegen mij hebben zeker aangezien ik de woorden broodfokkers en  oeps nestjes heb genoemd.. maar misschien wil je even quoten cq citeren waar ik benoem dat jij die hebt want denk niet dat je mijn bericht goed gelezen hebt.  Hoe worden dingen uit verband getrokken... Zo dus... 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"  Je zal wel tegen mij hebben zeker aangezien ik de woorden broodfokkers en  oeps nestjes heb genoemd.. maar misschien wil je even quoten cq citeren waar ik benoem dat jij die hebt want denk niet dat je mijn bericht goed gelezen hebt.  Hoe worden dingen uit verband getrokken... Zo dus...  "

 En dat bedoel ik voor het bericht van Willem & Wammes. Quoten was niet gelukt zie ik

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

Kleine asielen die samenwerken met een bedrkabdse stichting worden ook wel onder druk gezet hoor. Het asiel waar mijn honden vandaan komen heeft het afgelopen jaar te weinig honden ter adoptie gehad nl maar 27! En dat komt omdat gemeentes toch vaker gaan samenwerken met asiels. En toen heeft de stichting besloten om met een ander asiel verder te gaan. Hoe gek wil je het hebben, ben je als asiel jaren bezig om de situatie te verbeteren en is dat je dank.

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

Bedoelde Nederlandse!

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Wat zouden stichtingen/organisaties doen met honden die nooit geadopteerd kunnen worden ?Heeft iemand daar weleens naar gevraagd? "

 

Ik weet niet precies hoe het zit. Maar volgens mij screenen de meeste stichtingen de honden wel. M.a.w. als er erg moeilijke exemplaren bij zitten dan zullen de makkelijke honden voorrand krijgen. Het klinkt cru, maar de moeilijke honden zullen dan achteraan in de rij staan.
Want je hebt gelijk, waarom honden naar NL halen die moeilijk tot niet te plaatsen zijn. Daar heeft de stichting ook niks aan. Het komt dan ook weer een beetje op een geldkwestie aan. De stichting kan blijven bestaan door het verkopen van honden, als ze geen honden kunnen verkopen zal de stichting ook geen financiën meer hebben. 
Er zijn ook een hoop stichtingen die honden verkopen zodat ze sterilisatie projecten etc kunnen blijven bekostigen. Het eerste doel is dus de sterilisatie, en die word geholpen door leuke honden ter adoptie aan te bieden. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Zulke honden zitten hier ook in de asiel,s.Zelfs honden van de stichting waar jij zo,n hoge pet van op hebt.
http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/dierenasielen/nomadenhof-sneek/hond/91826
Esmée kan goed met andere honden ze komt uit het asiel van Animal in need en wacht nu op een baasje vanuit de Nomadenhof. Wie geeft dit vrolijke aanhankelijke meiske een thuis?
  "

 

Voorbeelden te over van buitenlandse honden, die via Nederlandse asiels worden aangeboden.

 

De prijzen liggen op ca. € 205,-- per hond, waarvan een deel naar de betreffende buitenlandse hondenorganisatie gaat. 

 

Een vreemde en niet gewenste ontwikkeling. Buitenlandse honden, die in NL asiels verblijven, die door de Nederlandse overheid gesubsidieerd worden, o.a. gesponsord worden door de Dierenbescherming en meestal lokale middenstand. Asiels krijgen ook gemeentelijke subsidie; een vast bedrag per inwoner.  Een NL asiel, dat o.a. gefinancierd wordt door belastinggeld van de NL burgers, is niet bedoeld voor buitenlandse honden. 

 

Het wordt tijd dat de rijksoverheid en/of gemeente hier paal en perk aan stellen.

 

 

 

http://4467601.mijnwinkel.nl/honden-in-almere/p-3/A-2015-AH0042.html

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

 

  Ja, het is nog net geen fraude, of toch wel?..

maar lege hokken is geen subsidie, daarom gebeurd dit, ik ben niet voor of tegen, maar ik begrijp je punt.

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

" http://4467601.mijnwinkel.nl/honden-in-almere/p-3/A-2015-AH0042.html "

 Is in Duitsland ook zo , wij wonen precies op de grens met Duitsland en toen mijn dochter een hond uit het asiel daar ging adopteren bleek die uit Spanje te komen.

Was via een duitse stichting uit een asiel in Madrid hierheen gehaald.

 

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

" Wat zouden stichtingen/organisaties doen met honden die nooit geadopteerd kunnen worden ?Heeft iemand daar weleens naar gevraagd? "

 Waar wij Cantor halen, is als hij niet plaatsbaar is verblijft de hond daar heel zijn leven.  Daar is de opvang een hemel voor honden.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Nantastic, jij verwoordt alles wat ik al zolang probeer, maar door reacties van bepaalde mensen heb ik er even geen kracht meer voor. Maar petje af en dank daarvoor

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik snap wat je wil zeggen Loesje, qua asielen en subsidies. Maar als in asielen amper aanbod is, of het aanbod is te eenzijdig (herders, staffords), dan houden mensen op om überhaupt in het asiel te kijken, want er is toch nooit wat. En dat lijkt me ook geen wenselijke ontwikkeling, omdat die mensen dan toch sneller bij broodfok o.i.d. uitkomen.

Ik hoop wel dat de betreffende asielen dan ook echt voor honden gaan zonder al te grote rugzak, en bijvoorbeeld van een kleiner formaat dan wat er al in het asiel zit. Anders heeft het geen zin.

Edit: en eerlijk gezegd lijkt het me een betere ontwikkeling dat mensen met verstand de goede honden eruit pikken en in het asiel ook nog evalueren dan dat wijdverspreide van een foto kiezen. Zeker aangezien er stichtingen zijn waarbij "alle" honden "nooit liefde gekend hebben" of juist alle honden "heel lief en zindelijk" zijn. Dan heb ik er liever een asiel tussen die de honden echt objectief beoordeelt en dan plaatst.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Kleine asielen die samenwerken met een bedrkabdse stichting worden ook wel onder druk gezet hoor. Het asiel waar mijn honden vandaan komen heeft het afgelopen jaar te weinig honden ter adoptie gehad nl maar 27! En dat komt omdat gemeentes toch vaker gaan samenwerken met asiels. En toen heeft de stichting besloten om met een ander asiel verder te gaan. Hoe gek wil je het hebben, ben je als asiel jaren bezig om de situatie te verbeteren en is dat je dank. "

 Ik kreeg de weekjournaals. Ook die boze mail van het vorige asiel. Wat een gedoe hè?  

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik zie het alweer... Ook dit topic wordt de zoveelste stichtingen discussie topic met alle nadelen die weer geroepen worden en al met al zijn we weer beland bij de grote vraag wat het voor zin heeft om honden uit het buitenland te adopteren als het in het land zelf toch niks oplost.. 
 
Ik vind de vooroordelen altijd zo gemakkelijk te uiten van achter een computertje..

Ik kan me mateloos irriteren aan de bekrompen uitspraken die geregeld voorbij komen over wat het voor zin heeft om zoveel hondjes te adopteren.. Nou het heeft sowieso de zin dat de hondjes dol gelukkig zijn geworden en elke adoptant zal dat beamen omdat die dagelijks in de oogjes van hun geadopteerde hondjes kijken. Ik vraag me veel vaker af wat het voor zin heeft om broodfokhondjes te kopen en dierenbeulen geld toe te stoppen.. Ik  vraag me heel vaak af wat het voor zin heeft om pretnestjes te fokken en te verkopen zowel bij honden als bij katten. Ook vraag ik me heel vaak af wat de mensen die vaak hun kritiek en vooroordelen spuien zelf doen of gedaan hebben om de wereld een stukje beter te maken. Maar ja, het is afvragen, het is geen verbeteren en alle kritiek en vooroordelen zullen de wereld ook niet beter maken, dat is dan weer een beetje jammer. Terwijl de mensen die ik van deze stichting zo kan beoordelen in ieder geval enkele hondenlevens beter hebben gemaakt en daardoor de wereld ook weer een beetje beter gemaakt.. Daar kan ik dan wel weer respect voor hebben. "

 Om even nog antwoord te geven. Deze reactie was duidelijk op mijn reactie gegeven. Dan kun je wel algemene zinnen plaatsen "behalve wat ikzelf doe om de wereld een stukje beter te maken"..... maar zoals indd in ieder topic over adopties mag je het alleen maar overal mee eens zijn. Ik vraag me gewoon af waarom het probleem niet minder wordt maar het aanbod in adoptie honden juist steeds meer. Ik dat nu zo'n vreemde vraag? 

Tevens vind ik het raar dat als er een kritische vraag gesteld wordt er direct over broodfokhondjes en oeps nestjes worst begonnen. In ieder topic over adoptie.

Ik heb al veel vaker gezegd dat ik niet tegen adoptie ben, maar ik ben ook niet heel erg voor. Heb zelf een pupje gehad en veel problemen. En dit was een van de "goede" stichtingen. 

Jij kiest ervoor om honden te adopteren. Prima!! 

Ik kies alleen nog voor een rashond met stamboom. 

Asiels zitten zeer zeker niet vol in Nederland.  Daarom werken velen nu samen met stichtingen en vangen alvast buitenlandse hondjes op die nog niet geplaatst zijn. Ik las dat Loesje hier ook al wat over geplaatst had

 

Overigens denk ik dat een adoptiehonden lang niet voor iedereen geschikt is. Zeker niet als je helemaal nog nooit een hond hebt gehad. Hoe vaak en veel verhalen lees je online dat men met de haren in het hoofd zit omdat het hen gewoon niet lukt.

Ja dat lees je ook bij pups.  Dat snap ik dan weer niet want ik ga ervan uit dat iedereen weet dat een pup dingen geleerd en afgeleerd moet worden en ook dat ze niet zindelijk zijn. 

Ik las ergens dat iemand geen hond uit een asiel wilde omdat ze liever geen hond met een rugzakje heeft. Daarom voor adoptie gekozen heeft. 

Is het niet zo dat de kans op een hond met een rugzakje dan Veel groter is?? (Is een serieuze vraag) 

En nogmaals....ik oordeel en veroordeel niets en niemand die een buitenlandse hond adopteerd. In dit geval geef ik wel mijn mening over het vervoer van de stichting omdat ik het niet vind kunnen op deze manier.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  Waar mijn hond vandaan komt wel, ze zijn nu een aantal jaren bezig met gratis steriliseren, en er zijn minder straathonden, en dat heeft natuurlijk tijd nodig, het streven is straathond vrij.
Hoe het komt dat er zo veel straathonden zijn heeft ook te maken met de jagers, en de bevolking, die bevolking en de jagers worden nu aangepakt en voorgelicht.
Meer jagers komen hun honden brengen die niet snel genoeg meer zijn of gewon, vroeger werden ze aan hun lot overgelaten, en kregen puppy's.
Nu komen ze de honden brengen, beter dan op straat en gen puppy's.
Op 3 koningen dag is het een traditie om je kind een puppy te geven, na een paar maanden heeft het kind al weer wat anders in zijn hoofd, zo gaat dat met kinderen, dus nu word er ook voorlichting gegeven, waarom je beter geen puppy kan nemen op 3 koningen dag, uitleg over wat een dier nodig heeft, en dat je dan beter een ander kado kan kiezen.
Werkt ook goed!
Dus gratis steriliseren, voorlichting, met de politiek regels maken, aanpassingen en boetes voor mishandeling, en een beter contact met de jagers die al die honden dumpen.
  "

 Yoop,

Dat is toch al best veel minder geworden het probleem wat de jagers veroorzaken? Ik mag toch hopen dat door adoptie van deze honden het probleem wel minder is geworden in al die jaren. Het scheelt al enorm dat ze ze nu komen brengen!

Ik heb wel een andere mening over de zwerfhonden die op straat geboren zijn en daar in roedels leven. (Heb dit al vaker uitgelegd hoe ik denk en waarom. Ik weet dat sommigen dit met me eens zijn maar ook dat anderen van mening zijn dat er niks beter is dan een warme mand bij de kachel) Waarom je deze perse uit elkaar wil halen en ter adoptie wil aanbieden......

Deze honden zijn gewend om buiten te leven en in mijn gedachte kun je deze honden niet blij maken met een mand en nog 2 of 4 keer per dag aan een riem wandelen. Regelmatig zie je dat oa podencos de eerste dag al ontsnapt zijn bij het adoptiegezin. Soms als je geluk hebt worden ze terug gevonden. Sommigen zwerven nu door Nederland. Tot ze aan de kant van een snelweg ofzo gevonden worden.

Ik vind dus dat er een verschil is welke honden ter adoptie aangeboden moeten worden. Bv die uit de dodingsstations. Vind dat zo in en in triest dat die bestaan. 

Ik hoop van harte dat alleen de goede stichtingen blijven bestaan en al die andere geldwolven net zo snel verdwijnen als dat ze gekomen zijn. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Wat zouden stichtingen/organisaties doen met honden die nooit geadopteerd kunnen worden ?Heeft iemand daar weleens naar gevraagd? "

 Ik vraag me dat ook wel eens af Ria. Misschien hetzelfde wat bv broodfokkers doen? Laten opkopen? Laten inslapen? 

Er zijn stichtingen die honden/pups opkopen van broodfokkers. (Natuurlijk zijn dit niet de "goede" stichtingen!!)

ik weet eigenlijk niet eens of ik wel weten weten wat er met al het overschot (wat een naar woord...) gebeurd.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"  Om even nog antwoord te geven. Deze reactie was duidelijk op mijn reactie gegeven. Dan kun je wel algemene zinnen plaatsen "behalve wat ikzelf doe om de wereld een stukje beter te maken"..... maar zoals indd in ieder topic over adopties mag je het alleen maar overal mee eens zijn. Ik vraag me gewoon af waarom het probleem niet minder wordt maar het aanbod in adoptie honden juist steeds meer. Ik dat nu zo'n vreemde vraag? 
Tevens vind ik het raar dat als er een kritische vraag gesteld wordt er direct over broodfokhondjes en oeps nestjes worst begonnen. In ieder topic over adoptie.
Ik heb al veel vaker gezegd dat ik niet tegen adoptie ben, maar ik ben ook niet heel erg voor. Heb zelf een pupje gehad en veel problemen. En dit was een van de "goede" stichtingen. 
Jij kiest ervoor om honden te adopteren. Prima!! 
Ik kies alleen nog voor een rashond met stamboom. 
Asiels zitten zeer zeker niet vol in Nederland.  Daarom werken velen nu samen met stichtingen en vangen alvast buitenlandse hondjes op die nog niet geplaatst zijn. Ik las dat Loesje hier ook al wat over geplaatst had
 
Overigens denk ik dat een adoptieouders lang niet voor iedereen geschikt is. Zeker niet als je helemaal nog nooit een hond hebt gehad. Hoe vaak en veel verhalen lees je online dat men met de haren in het hoofd zit omdat het hen gewoon niet lukt.
Ja dat lees je ook bij pups.  Dat snap ik dan weer niet want ik ga ervan uit dat iedereen weet dat een pup dingen geleerd en afgeleerd moet worden en ook dat ze niet zindelijk zijn. 
Ik las ergens dat iemand geen hond uit een asiel wilde omdat ze liever geen hond met een rugzakje heeft. Daarom voor adoptie gekozen heeft. 
Is het niet zo dat de kans op een hond met een rugzakje dan Veel groter is?? (Is een serieuze vraag) 
En nogmaals....ik oordeel en veroordeel niets en niemand die een buitenlandse hond adopteerd. In dit geval geef ik wel mijn mening over het vervoer van de stichting omdat ik het niet vind kunnen op deze manier. "

 Dan zal ik het je nogmaals vragen... Waar haal jij vandaan dat mijn reactie op jou is gegeven? Kom op zeg, je suggereert nu dingen die totaal niet zo zijn... Laten we duidelijk zijn dat ze een hele mooie quote knop hebben uitgevonden.. Als ik dus op iemand persoonlijk reageer dan gebruik ik die en noem dus de naam van deze persoon... Ik ken je niet eens, ik ken alleen je uitspraken in dit topic, denk je dan echt dat ik heel internet ga doorzoeken om te kijken of jij broodfokhondjes hebt of pretnestjes hebt? Nee dus..  Je doet nu net of dit hele topic over jou gaat, maar sorry dat is niet zo, de enige waar ik persoonlijk op heb gereageerd is Anoniem..  Als jij je dan vervolgens aangesproken voelt dat is een ander verhaal, maar ga dan niet zeggen dat mijn reactie op jou gebaseerd is want dat is dus totaal niet zo...

 

Over dat er alleen maar positief gesproken mag worden over stichtingen, dat maak je er ook zelf van.. Jouw gevoel en gedachten, wil niet zeggen dat het zo is.. Maar het geeft wel aan hoe jij er in staat en dan snap ik ook ineens waar het allemaal vandaan komt.. Jammer dat je dit koppelt aan een topic wat gaat over vervoer van honden wat nu een groot stichtingen discussie is geworden en waarbij er nu ook nog eens uitspraken worden gedaan over wie op wie reageert wat ook niet klopt.

 

En je doet nu net of ik alleen maar honden adopteer, terwijl ik hier in mijn huisje van alles heb lopen, dus nee, ik adopteer niet alleen maar honden.

 

Het is uitermate jammer dat er nu allemaal dingen bij worden bijgehaald en het uitgelopen is tot het zoveelste waarom adopteren van buitenlandse honden topic..

 

Je sluit af met dat je alleen je mening geeft over het vervoer van de honden.. Dat komt nu niet helemaal overeen met alle andere dingen die in je bericht(en) staan.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"  Om even nog antwoord te geven. Deze reactie was duidelijk op mijn reactie gegeven.

 Even opgezocht voor je...

OP pagina 10 reageer jij

 

"Ik denk dat er dan misschien neer overleden waren. Nu zijn de honden er onderweg nog uitgeweest. Scheelt een heleboel als het zo heet is en er geen airco in zit."

 

Vervolgens komt op pagina 10 mijn reactie waarin staat

 

"Ik zou me echt de ogen uit mijn hoofd schamen als ik zou zeggen dat iemand die een hond adopteert de wantoestanden en straathonden in stand houdt... Vind dat echt een belabberde uitspraak die beter gedaan kan worden tegen mensen die broodfokhonden aanschaffen en waar de beulen veel geld aan verdienen.. " 

 

En daar maak jij dan uit op dat die hele reactie voor jou bedoeld is? Terwijl Anoniem letterlijk in zijn berichten zegt wat ik verwoord in dat bericht.

 

Sorry, maar dat komt echt neer op zoeken naar meer discussie....

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

" Wat zouden stichtingen/organisaties doen met honden die nooit geadopteerd kunnen worden ?Heeft iemand daar weleens naar gevraagd? "

 Je kan het ze altijd vragen natuurlijk of op hun site kijken..

Het zal namelijk per stichting verschillend zijn..

 

Stichtingen waar ik zelf mee bekend ben geweest lieten de honden dan niet inslapen en mochten bij het asiel zelf blijven of bij een vrijwilliger in het land zelf die honden opvangt in kleinere huiselijkere sfeer, dus een persoonlijke opvang.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Willen en Wammes, de straathonden in de regio waarvan ik dan veel van weet, worden vaak opgepakt door de hondenvangers, die krijgen daar geld voor per hond, het maakt ze dan ook echt niet uit wat voor hond ze pakken, dat kan gewoon een huishond zijn, die wel vaak op straat is.

hele groepen komt minder voor daar dan in andere regio's

De hondenvangers brengen ze naar Dodingsstatons, als ze nog leven, want ze kunnen doen wat ze willen.

Daar word nu met de politiek om de tafel gepraat, want honden zijn nu wandelende geldtekens geworden.

Dit speelt al een tijdje, maar is wel nieuw, ik weet dat de mensen van het asiel niet rond gaan rijden om een hond te vangen, wel kettinghonden die proberen ze te helpen, maar dat mag zomaar niet, ze moeten wachten tot de hond echt hulp nodig heeft.

Dit gaat in samenwerking met de Burgermeester en politie daar.

En.. door het sterilisatie project zijn er minder straathonden dan vorige jaren

Jagers hebben veel honden in zelfgemaakte schuurtjes, die nauwelijks eten en drinken krijgen, nu is het daar 49 graden, ook daar word voor gevochten.

maar daar moet wettelijk iets veranderd worden, ook daar zijn ze mee bezig, het zijn kleine stappen die grote betekenissen hebben.

Er is tegenwoordig veel samenwerking met de politie, door veel gesprekken met de burgemeester en politiek te hebben.

De Politie en brandweer komen vaak honden brengen, in samenwerking met het asiel.

Straathonden daar zijn vaak honden die van iemand waren en pups hebben gehad, ik heb al eerder verteld over de drie koningen dag.

Tegenwoordig worden ook straathonden gevangen omdat daar veel hondengevechten gehouden worden, die worden gebruikt als oefenmateriaal.

Ze laten lopen is niet veilig voor de honden, maar het Asiel gaat ook niet op hondenjacht, het meeste word binnengebracht, over het hek gegooid, en deze week uit een auto gegooid, terwijl een medewerker het hek open wilde maken om te hond die helemaal van slag was te pakken, werd de hond ook nog aangereden, toch valt de schade mee en die word nu verzorgt.

De straathonden die van mensen zijn worden aangesproken, en dan mogen ze de hond gratis steriliseren, dat gebeurd steeds vaker.

Dus hele roedels lopen daar niet meer, door de honden vanger, door voorlichting, steriliseren en jammer genoeg de mensen die ze vangen voor oefenmateriaal.

De echte bange honden mogen nog niet geadopteerd worden, ik praat alleen over een asiel waar ik de gang van zaken van weet heh, ik weet niet hoe het bij andere asiels er aan toe gaat.

Een ander beleid is dat als mensen van armoede hun hond weg moeten doen, is dat ze hulp aangeboden krijgen, zo ken ik een verhaal van een oude man die huilend zijn hondje kwam brengen, hij had nog wel een huis, maar kon zijn hond geen eten meer geven, de man mag elke week een zakje voer komen halen, de hond is gehecht aan zijn baasje en werd verder goed verzorgt en was het enige wat de man nog had, als hij komt kreeg hij zelf ook wat te eten.

Nu is het opgelost, de man woont met hond bij familie, helaas gebeurd dit vaker en kunnen ze niet iedereen helpen.

Wat ze wel doen is soms tijdelijk een hond aannemen totdat de eigenaar weer onderdak heeft, en dan gaat het hondje weer terug.

Het Asiel van Faro was een dodingsstation, de huidige eigenaar heeft het gekocht en als eerste de oven gesloopt.

Ik weet dat andere stichtingen met regelmaat de zogenaamde goede honden uit dodingsstation halen, lijkt me lastig, want ze moeten kiezen, welke hond wel en welke niet.

In de dodingsstation word slecht gewerkt, bezuinigt op inslaapmiddelen, dieren worden soms half levend in de ovens gegooid, ook daar word hard tegen gevochten. Soms gaat dat in samenwerking met verschillende asiels.

Laatst heeft de asieleigenaar een waarschuwing gezet op facebook, er werden honden aangeboden die dan over 4 dagen doodgemaakt zouden worden, foto's erbij en een zielig verhaal.

De foto's waren niet op het dodingsstation gemaakt en het bleek dat de honden helemaal niet in een dodingsstation zaten, er werd ingespeeld op het gevoel van mensen, van mij mogen ze zulke mensen aanpakken, de goed asiels krijgen een slechte naam, en de slechte denken in geldtekens.

Ach je kan hier nog uren over praten, het beste wat een asiel daar kan doen is voorlichting, steriliseren en nog eens voorlichting, en goed overleg met de lokale politiek en politie.

veel de media opzoeken helpt ook, er zijn steeds meer Spanjaarden die een hond daar adopteren, en zelfs komen helpen in het asiel.

Het zijn allemaal kleine stappen, maar als je het vergelijkt met vorige jaren is er toch wel verschil, en merkbaar in de regio.

Nu nog de jagers, ze mogen maar 28 dagen per jaar jagen met de honden, de rest van het jaar zitten ze in een hok vastgebonden.

Er word wel getraind, maar je wilt niet weten hoe, dat is weer een heel ander verhaal.

 

 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Is in Duitsland ook zo , wij wonen precies op de grens met Duitsland en toen mijn dochter een hond uit het asiel daar ging adopteren bleek die uit Spanje te komen.
Was via een duitse stichting uit een asiel in Madrid hierheen gehaald.
  "

 de Duitse stichting van wie ik Lola en Jenna heb werken ook samen met asiels, en gnadenhoven, omdat de asiels hier heel wat veiliger zijn en beter dan de asiels die zij onder hun hoede hebben veel honden overleven die asiels daar niet, teveel honden bij elkaar, en te koude winters.

De gnadenhoven zijn voor honden die waarschijnlijk nooit meer herplaatst kunnen worden, een liefdevolle veilige omgeving waar ze specialistische hulp krijgen.

 

Mijn vriends moeder heeft een hondje uit een Roemeens dodingstation, uit het plaatselijk asiel, dat asiel werkt samen met een duits/ oostenrijkse stichting die zich inzet voor de honden daar. Op haar entpas staat dat ze in Wenen haar entingen gehad heeft door een dierenarts.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Willen en Wammes, de straathonden in de regio waarvan ik dan veel van weet, worden vaak opgepakt door de hondenvangers, die krijgen daar geld voor per hond, het maakt ze dan ook echt niet uit wat voor hond ze pakken, dat kan gewoon een huishond zijn, die wel vaak op straat is.
hele groepen komt minder voor daar dan in andere regio's
De hondenvangers brengen ze naar Dodingsstatons, als ze nog leven, want ze kunnen doen wat ze willen.
Daar word nu met de politiek om de tafel gepraat, want honden zijn nu wandelende geldtekens geworden.
Dit speelt al een tijdje, maar is wel nieuw, ik weet dat de mensen van het asiel niet rond gaan rijden om een hond te vangen, wel kettinghonden die proberen ze te helpen, maar dat mag zomaar niet, ze moeten wachten tot de hond echt hulp nodig heeft.
Dit gaat in samenwerking met de Burgermeester en politie daar.
En.. door het sterilisatie project zijn er minder straathonden dan vorige jaren
Jagers hebben veel honden in zelfgemaakte schuurtjes, die nauwelijks eten en drinken krijgen, nu is het daar 49 graden, ook daar word voor gevochten.
maar daar moet wettelijk iets veranderd worden, ook daar zijn ze mee bezig, het zijn kleine stappen die grote betekenissen hebben.
Er is tegenwoordig veel samenwerking met de politie, door veel gesprekken met de burgemeester en politiek te hebben.
De Politie en brandweer komen vaak honden brengen, in samenwerking met het asiel.
Straathonden daar zijn vaak honden die van iemand waren en pups hebben gehad, ik heb al eerder verteld over de drie koningen dag.
Tegenwoordig worden ook straathonden gevangen omdat daar veel hondengevechten gehouden worden, die worden gebruikt als oefenmateriaal.
Ze laten lopen is niet veilig voor de honden, maar het Asiel gaat ook niet op hondenjacht, het meeste word binnengebracht, over het hek gegooid, en deze week uit een auto gegooid, terwijl een medewerker het hek open wilde maken om te hond die helemaal van slag was te pakken, werd de hond ook nog aangereden, toch valt de schade mee en die word nu verzorgt.
De straathonden die van mensen zijn worden aangesproken, en dan mogen ze de hond gratis steriliseren, dat gebeurd steeds vaker.
Dus hele roedels lopen daar niet meer, door de honden vanger, door voorlichting, steriliseren en jammer genoeg de mensen die ze vangen voor oefenmateriaal.
De echte bange honden mogen nog niet geadopteerd worden, ik praat alleen over een asiel waar ik de gang van zaken van weet heh, ik weet niet hoe het bij andere asiels er aan toe gaat.
Een ander beleid is dat als mensen van armoede hun hond weg moeten doen, is dat ze hulp aangeboden krijgen, zo ken ik een verhaal van een oude man die huilend zijn hondje kwam brengen, hij had nog wel een huis, maar kon zijn hond geen eten meer geven, de man mag elke week een zakje voer komen halen, de hond is gehecht aan zijn baasje en werd verder goed verzorgt en was het enige wat de man nog had, als hij komt kreeg hij zelf ook wat te eten.
Nu is het opgelost, de man woont met hond bij familie, helaas gebeurd dit vaker en kunnen ze niet iedereen helpen.
Wat ze wel doen is soms tijdelijk een hond aannemen totdat de eigenaar weer onderdak heeft, en dan gaat het hondje weer terug.
Het Asiel van Faro was een dodingsstation, de huidige eigenaar heeft het gekocht en als eerste de oven gesloopt.
Ik weet dat andere stichtingen met regelmaat de zogenaamde goede honden uit dodingsstation halen, lijkt me lastig, want ze moeten kiezen, welke hond wel en welke niet.
In de dodingsstation word slecht gewerkt, bezuinigt op inslaapmiddelen, dieren worden soms half levend in de ovens gegooid, ook daar word hard tegen gevochten. Soms gaat dat in samenwerking met verschillende asiels.
Laatst heeft de asieleigenaar een waarschuwing gezet op facebook, er werden honden aangeboden die dan over 4 dagen doodgemaakt zouden worden, foto's erbij en een zielig verhaal.
De foto's waren niet op het dodingsstation gemaakt en het bleek dat de honden helemaal niet in een dodingsstation zaten, er werd ingespeeld op het gevoel van mensen, van mij mogen ze zulke mensen aanpakken, de goed asiels krijgen een slechte naam, en de slechte denken in geldtekens.
Ach je kan hier nog uren over praten, het beste wat een asiel daar kan doen is voorlichting, steriliseren en nog eens voorlichting, en goed overleg met de lokale politiek en politie.
veel de media opzoeken helpt ook, er zijn steeds meer Spanjaarden die een hond daar adopteren, en zelfs komen helpen in het asiel.
Het zijn allemaal kleine stappen, maar als je het vergelijkt met vorige jaren is er toch wel verschil, en merkbaar in de regio.
Nu nog de jagers, ze mogen maar 28 dagen per jaar jagen met de honden, de rest van het jaar zitten ze in een hok vastgebonden.
Er word wel getraind, maar je wilt niet weten hoe, dat is weer een heel ander verhaal.
 
 
 
 
  "

 Dank je wel voor je uitleg. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Sorry voor het lange verhaal, maar soms moet je van alles uitleggen en dan ineens is het heel veel.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ben ik de enige die het gek vind dat alle honden daar opgevangen zijn en geen van de stichting bij hen is gebleven? Ze waren toch met zijn 2en? Als er al eentje bij de auto moet blijven (om blijkbaar te wachten tot deze gerepareerd is) kan de ander toch bij de honden blijven.
ik ben het eens met hetgeen Mick geplaatst heeft. Naïef om te denken dat een "vrachtwagen" gekoeld wordt achterin, tenzij het een koelwagen is. 
als ik de oordelen lees in de topics over mensen die hun hond in de auto laten zitten wanneer het warm is en dat vergelijk met dit topic vraag ik me toch werkelijk af wat het verschil is. 
Inderdaad zijn er niet veel stichtingen die geen dollartekens in hun ogen hebben. Gek dat er zoveel honden geadopteerd worden vanuit de Oostbloklanden en Middellandse Zee landen, en het probleem daar toch steeds groter wordt. Wat lost het dan op dat er zoveel geadopteerd worden?
vage stichtingen die ineens de grond uitstijgen.... Zelf nestjes fokken.... Hun vrijwilligers de straten op sturen met de opdracht om zoveel mogelijk verschillende "rassen" en liefst zo jong mogelijk binnen te brengen.
zo jammer want het maakt alles kapot voor degene die het wel goed doen en goed bedoelen. 
Maar oké.....terug naar deze. Je moet toch wel het IQ van een wortel hebben als je bij die temperaturen met 16 honden 3000 km gaat rijden. Het verbaast me dat er maar eentje is overleden. "

 Nantastic. Op pagina 10 was dit mijn eerste reactie. Pagina's daarvoor gaat het al over stichtingen en niet meer over het OP.

 

de eerste reactie van van jou hierop volgt begint met....ik zie het alweer... Ook dit topic wordt het zoveelste stichtingen discussie topic enz enz........

 

er staat daar geen enkele reactie van anoniem tussen. Dat was al door je beantwoord op eerdere pagina's. Is het dan heel vreemd dat ik hier uit haal dat je op mij reageert?

 

best grappig dat jij in dit topic net zoals in alle andere topics over adopties je mening erg doordrukt en het hoogste woord hebt en dan zegt dat het topic over mij zou gaan. Als je nog iets grappigs hebt zeg het dan. Ik vind het heerlijk om te lachen...... Moet zeggen dat je humor hebt!!

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"  Nantastic. Op pagina 10 was dit mijn eerste reactie. Pagina's daarvoor gaat het al over stichtingen en niet meer over het OP.
 
de eerste reactie van van jou hierop volgt begint met....ik zie het alweer... Ook dit topic wordt het zoveelste stichtingen discussie topic enz enz........
 
er staat daar geen enkele reactie van anoniem tussen. Dat was al door je beantwoord op eerdere pagina's. Is het dan heel vreemd dat ik hier uit haal dat je op mij reageert?
 
best grappig dat jij in dit topic net zoals in alle andere topics over adopties je mening erg doordrukt en het hoogste woord hebt en dan zegt dat het topic over mij zou gaan. Als je nog iets grappigs hebt zeg het dan. Ik vind het heerlijk om te lachen...... Moet zeggen dat je humor hebt!! "

 Wie drukt nu een mening door?  Of eerder gesproken, wie voelt zich eigenlijk aangesproken?

 

Grappig is dat jij zegt dat ik in alle andere topics over adopties mijn mening er door wil drukken.. Dat vind ik dan weer heel grappig als je bedenkt hoe enorm actief ik ben geweest op Hondenpage *kuch* 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Heb je dit topic gelezen? 
Iedereen die een beetje kritiek geeft of een andere mening heeft dan jij snapt het niet.
Net als alle reacties op hun facebookpagina. Tjee zeg...ze zijn echt geweldig!!
 
overigens heb ik het hele topic gelezen en ook dat jij verteld dat er een koelingsystemen achterin de wagen zit.
Dit staat er op Facebook.
Stichting dierenopvang Laconias:" nee er is bij ons voorin geen airco. Achterin zit ventilatie vanaf buiten dmv roosters. 
Reactie 1: oei dat is in de zomer niet voldoende lijkt me! Roosters dien niks tegen de warmte. Wellicht is het verstandiger om daar alleen buiten de zomertijd mee te rijden. Of er moet een bus met airco komen.
reactie 2: er zitten ook wel ramen in die open konden. (Die vond ik wel grappig...alsof dat enig nut heeft met die hitte.
 
iets verderop staat.....Stavros Strikalos is de wagen nu wel of niet gekoeld? Wel toch?
reactie 1: ik hoop het wel pffffff
reactie 2: de airco werkt alleen bij de mannen zelf. Achterin is het afgesloten en volgens mij werkt de koeling niet.
reactie 3: ik lees net dat er geen airco is, achterin wel roosters waar de buitenlucht doorheen komt.
 
Dus...na alles op hun Facebook pagina te hebben gelezen inclusief alle reacties, vraag ik me nog steeds af waarom je blijft zeggen dat er een koesysteem achterin zit. De stichting zelf zegt dat er alleen een ventilatie zit dmv roosters. Is er onderweg een koesysteem geplaatst? Zonder dat dit vermeld is bij hun updates? 
 
De foto's die in dit topic geplaatst zijn om te laten zien dat de honden onderweg hun benen mogen strekken en er even uit mogen zijn gemaakt toen ze met de auto aan de kant stilstonden. Tja....vraag me af of ze anders ook om de zoveel tijd gestopt waren om de honden even te laten wandelen "

 Pagina 10 wederom. 

Volgens mij heb ik het in beide stukken heel duidelijk over deze stichting en hun vervoer.

Ja ik mijn eerste stel ik ook een algemene vraag over adopties maar verder gaat het mijns inziens over vervoer. Het kan natuurlijk dat wat ik schrijf anders geplaatst wordt stiekem door hp waardoor het voor sommigen dan niet over het OP gaat maar over adopties...... forumspook heet dat toch?

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

" Heb je dit topic gelezen? 
Iedereen die een beetje kritiek geeft of een andere mening heeft dan jij snapt het niet.
Net als alle reacties op hun facebookpagina. Tjee zeg...ze zijn echt geweldig!!
 
overigens heb ik het hele topic gelezen en ook dat jij verteld dat er een koelingsystemen achterin de wagen zit.
Dit staat er op Facebook.
Stichting dierenopvang Laconias:" nee er is bij ons voorin geen airco. Achterin zit ventilatie vanaf buiten dmv roosters. 
Reactie 1: oei dat is in de zomer niet voldoende lijkt me! Roosters dien niks tegen de warmte. Wellicht is het verstandiger om daar alleen buiten de zomertijd mee te rijden. Of er moet een bus met airco komen.
reactie 2: er zitten ook wel ramen in die open konden. (Die vond ik wel grappig...alsof dat enig nut heeft met die hitte.
 
iets verderop staat.....Stavros Strikalos is de wagen nu wel of niet gekoeld? Wel toch?
reactie 1: ik hoop het wel pffffff
reactie 2: de airco werkt alleen bij de mannen zelf. Achterin is het afgesloten en volgens mij werkt de koeling niet.
reactie 3: ik lees net dat er geen airco is, achterin wel roosters waar de buitenlucht doorheen komt.
 
Dus...na alles op hun Facebook pagina te hebben gelezen inclusief alle reacties, vraag ik me nog steeds af waarom je blijft zeggen dat er een koesysteem achterin zit. De stichting zelf zegt dat er alleen een ventilatie zit dmv roosters. Is er onderweg een koesysteem geplaatst? Zonder dat dit vermeld is bij hun updates? 
 
De foto's die in dit topic geplaatst zijn om te laten zien dat de honden onderweg hun benen mogen strekken en er even uit mogen zijn gemaakt toen ze met de auto aan de kant stilstonden. Tja....vraag me af of ze anders ook om de zoveel tijd gestopt waren om de honden even te laten wandelen "


Dat bleef ik zeggen omdat ik het aan Stavros zelf gevraagd heb. Die zei dat er wel degelijk een luchtkoelsysteem in zit, wat inderdaad door middel van roosters in de laadruimte komt.

Een lading foto's is idd gemaakt toen ze aan de kant stonden, er staan ook foto's van even een tussenstop en de benen strekken. Tja je kunt ook niet verwachten dat ze bij elke tussenstop foto's gaan plaatsen toch? 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  Wie drukt nu een mening door?  Of eerder gesproken, wie voelt zich eigenlijk aangesproken?
 
Grappig is dat jij zegt dat ik in alle andere topics over adopties mijn mening er door wil drukken.. Dat vind ik dan weer heel grappig als je bedenkt hoe enorm actief ik ben geweest op Hondenpage *kuch*  "

 Ik ben zelf ook al lang niet meer geweest. Dus dat zal dan zijn van destijds. 

Zoals je zelf ook al ergens aangeeft is er in dit soort topics nog niks veranderd. Dat idee kreeg ik ook. Maar tegelijkertijd dacht ik...wat is er dan inmiddels veranderd in de landen waar de honden vandaan komen. Zijn daar al veel minder honden? 

Overigens geef je geen antwoord op wat ik daarvoor schreef. Dat ik pas op pagina 10 een reactie en vraag had gesteld en jou eerste reactie hierop. Dat daarvoor al pagina's over stichtingen en vervelende dingen etc gaat.

pagina 11 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^