Stichting Laconias staat met 16 honden uit Griekenland met autopech!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"  Pagina 10 wederom. 
Volgens mij heb ik het in beide stukken heel duidelijk over deze stichting en hun vervoer.
Ja ik mijn eerste stel ik ook een algemene vraag over adopties maar verder gaat het mijns inziens over vervoer. Het kan natuurlijk dat wat ik schrijf anders geplaatst wordt stiekem door hp waardoor het voor sommigen dan niet over het OP gaat maar over adopties...... forumspook heet dat toch? "

 Forumspook of niet, het wordt een eindeloze discussie, je spreekt in je bericht waar ik op reageerde over meerdere zaken dan enkel vervoer en ik denk dat je zelf dat ook weet toch...

 

Maar goed, dit word een persoonlijk gesprek, daar hebben ze dan weer PB voor uitgevonden...  Om de discussie vooral niet te persoonlijk te maken.. Om misverstanden te voorkomen in het vervolg, ik ben goed in quoten, daaraan herken je het zeker als ik persoonlijk op je bericht zal reageren. Al het andere moet je dan vooral zien als algemeen.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Misschien even herhalen wat ik ook al op heel veel pagina's terug ook al heb verteld.

 

Mensen...ik denk dat dit een welles, nietes verhaal gaat worden.

En dat lost op dit moment niets op.

Ik hoop dat de mensen van de stichting van deze bizarre rit zullen leren.

En adviezen willen accepteren.

 

Je ongenoegen/mening/vragen, zou je kunnen uitten via het mailadres van Stichting Laconias...dat levert misschien meer op dan dat we hier maar eindeloos blijven discussiëren! 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

" Nantastic, jij verwoordt alles wat ik al zolang probeer, maar door reacties van bepaalde mensen heb ik er even geen kracht meer voor. Maar petje af en dank daarvoor "

 Ik snap wel wat je bedoeld... Het is vaak jammer dat een goede discussie voeren niet altijd in goede harmonie lijkt te kunnen lopen.. Het wordt geregeld erg persoonlijk gemaakt en dat is spijtig.. Ik ben namelijk van mening dat een goede discussie positief kan zijn en niet altijd als negatief ervaren hoeft te worden, mits de geen met een andere mening ook realistisch is uiteraard.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik doe echt mijn best maar ik begrijp je niet. In mijn eerste reactie heb ik het erover dat je geen 3000 km zonder koeling gaat rijden met honden.

ik vraag of het hondenprobleem al minder wordt en schrijf een stukje over wat dollartekens stichtingen doen die het kapot maken voor de goeie. Dat om antwoord te geven op de voorgaande pagina's.

hierna ga ik terug naar dit topic.

 

de reactie die ik erna plaats gaat gewoon helemaal over de koeling en wat op Facebook staat enz.....

 

verder vraag ik in andere reacties dingen over adoptie. Zoals aan Yoop. Ik snap dus niet wat jij hier nu zo vervelend aan vindt. 

Oh en ik geef een quote omdat jij zegt dat dit soort topics altijd terug gaan of je de honden niet beter in die landen kan laten. 

Hierop zeg ik dat dat hetzelfde is dat er dan gelijk een reactie wordt geplaatst over broodfok en oepsnestjes. Wat ik dan vreemd vind. 

Zoals ik al eerder zei, heb jij een mening en ik heb een gedachte/mening. Dat mag toch? In eerdere topics heb ik vaak gezegd dat ik bewonder wat je doet en dat meen ik ook. 

Ik denk dat ik daar helemaal niet geschikt voor zou zijn.

hetzelfde zeg ik tegen Anny. Ik vind het geweldig en lief van haar dat ze hondjes mee terug vliegt.

maar ik vraag me gewoon ook dingen af. 

 

We houden er inderdaad maar over op. Ik denk dat in dit soort topics altijd een discussie zal blijven. Misschien is dat ook wel goed. Op die manier ga je denk ik wel meer kritisch bekijken welke stichting je wel en welke je liever geen hond van adopteerd.

 

oh...ik ben zeker voor een goede discussie. Maar dan graag zonder persoonlijke aanvallen en een welles/nietes gedoe. 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Positief is wel het bericht wat 7 Juli gepost is op de Facebook van de stichting...

 

KLIK HIER

 

Blije mensen en vooral blije hondjes.. Dat ze maar heel erg gelukkig mogen gaan worden in hun Forever Home.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

" Misschien even herhalen wat ik ook al op heel veel pagina's terug ook al heb verteld.
 
Mensen...ik denk dat dit een welles, nietes verhaal gaat worden.
En dat lost op dit moment niets op.
Ik hoop dat de mensen van de stichting van deze bizarre rit zullen leren.
En adviezen willen accepteren.
 
Je ongenoegen/mening/vragen, zou je kunnen uitten via het mailadres van Stichting Laconias...dat levert misschien meer op dan dat we hier maar eindeloos blijven discussiëren!  "

 

Ben ik met je eens. :)

En adviezen willen ze zeker accepteren, kwam dit tegen op de FB pagina.
Een meneer had deze reactie geplaatst onder de mail van bezorgde direnvriend.
Beste mannen, ik deel de harde kritiek niet, maar maak me wel erg zorgen. Niet voor niets worden er heel veel regels gesteld door de Voedsel en Warenautoriteit als het gaat om vervoer van dieren. Die regels gelden overigens voor heel Europa. Het welzijn van de dieren moet vooropstaan, en dat staat het bij jullie zeker. Maar wat mij niet duidelijk is, is of de auto goedgekeurd is voor het vervoer van dieren. Of de kooien gezekerd zijn. Hoe de luchttoevoer geregeld is. En of de chauffeur en begeleider beschikken over de benodigde papieren. Dan is er nog de kwestie van Trace. Een verplichte registratie van dieren die vervoerd worden, maar die in Griekenland nog niet ingevoerd is. Vaak geeft dat problemen bij de Europese grenzen. Dat kan voorkomen worden door individuele opdrachtbrieven van de adoptanten in diverse talen. Op de website van de VWA staan alle details, ook met name voor stichtingen. Als vervoer over land goed en professioneel geregeld is, dan is dat niet meer stressgevend dan veroer door de lucht. De afgelopen jaar zijn van mij (ons) 15 opgevangen honden naar Nederland vervoert. Zonder problemen, De adoptanten hebben de vervoerskosten van 300 euro per hond betaald. Ik heb voor alle papieren, gezondheid checkups en vaccinaties betaald. Voor nu wens ik voor jullie vooral een hele goede reis. Als jullie terug zijn moeten we maar eens contact hebben over of er andere manieren zijn.


Waarop Laconias reageert:
Dank je Jan zou graag het één en ander van je willen leren mbt vervoer van onze hondjes!

 

Ik vind dat een goede reactie van die meneer en een mooi aanbod.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Wat zouden stichtingen/organisaties doen met honden die nooit geadopteerd kunnen worden ?Heeft iemand daar weleens naar gevraagd? "

 in Duitsland gaan die naar de zogenaamde "Gnadenhoven" waar dieren opgevangen worden die nergens anders meer terechtkunnen

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

"  
Ben ik met je eens. :-)
En adviezen willen ze zeker accepteren, kwam dit tegen op de FB pagina.Een meneer had deze reactie geplaatst onder de mail van bezorgde direnvriend.Beste mannen, ik deel de harde kritiek niet, maar maak me wel erg zorgen. Niet voor niets worden er heel veel regels gesteld door de Voedsel en Warenautoriteit als het gaat om vervoer van dieren. Die regels gelden overigens voor heel Europa. Het welzijn van de dieren moet vooropstaan, en dat staat het bij jullie zeker. Maar wat mij niet duidelijk is, is of de auto goedgekeurd is voor het vervoer van dieren. Of de kooien gezekerd zijn. Hoe de luchttoevoer geregeld is. En of de chauffeur en begeleider beschikken over de benodigde papieren. Dan is er nog de kwestie van Trace. Een verplichte registratie van dieren die vervoerd worden, maar die in Griekenland nog niet ingevoerd is. Vaak geeft dat problemen bij de Europese grenzen. Dat kan voorkomen worden door individuele opdrachtbrieven van de adoptanten in diverse talen. Op de website van de VWA staan alle details, ook met name voor stichtingen. Als vervoer over land goed en professioneel geregeld is, dan is dat niet meer stressgevend dan veroer door de lucht. De afgelopen jaar zijn van mij (ons) 15 opgevangen honden naar Nederland vervoert. Zonder problemen, De adoptanten hebben de vervoerskosten van 300 euro per hond betaald. Ik heb voor alle papieren, gezondheid checkups en vaccinaties betaald. Voor nu wens ik voor jullie vooral een hele goede reis. Als jullie terug zijn moeten we maar eens contact hebben over of er andere manieren zijn.
Waarop Laconias reageert:-Dank je Jan zou graag het één en ander van je willen leren mbt vervoer van onze hondjes!
 
Ik vind dat een goede reactie van die meneer en een mooi aanbod. "

 Dit had ik dus ook gelezen ....maar het antwoord nog niet.

Goed dat de stichting het aanbod accepteert!

 

 

honden foto van Manfred, baasje van Hugo en Molly

"  in Duitsland gaan die naar de zogenaamde "Gnadenhoven" waar dieren opgevangen worden die nergens anders meer terechtkunnen "

 

Ik ben vast de enige die dat eng vindt klinken. :-o

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik snap wat je wil zeggen Loesje, qua asielen en subsidies. Maar als in asielen amper aanbod is, of het aanbod is te eenzijdig (herders, staffords), dan houden mensen op om überhaupt in het asiel te kijken, want er is toch nooit wat. En dat lijkt me ook geen wenselijke ontwikkeling, omdat die mensen dan toch sneller bij broodfok o.i.d. uitkomen.
Ik hoop wel dat de betreffende asielen dan ook echt voor honden gaan zonder al te grote rugzak, en bijvoorbeeld van een kleiner formaat dan wat er al in het asiel zit. Anders heeft het geen zin.
Edit: en eerlijk gezegd lijkt het me een betere ontwikkeling dat mensen met verstand de goede honden eruit pikken en in het asiel ook nog evalueren dan dat wijdverspreide van een foto kiezen. Zeker aangezien er stichtingen zijn waarbij "alle" honden "nooit liefde gekend hebben" of juist alle honden "heel lief en zindelijk" zijn. Dan heb ik er liever een asiel tussen die de honden echt objectief beoordeelt en dan plaatst. "

 

Het merendeel van de buitenlandse organisaties, die samenwerken met Nederlandse asiels, hebben voor adoptie constant keuze uit honderden honden. Dit is precies waar de site Buzhonden voor waarschuwt en op verkapte hondenhandel attendeert.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  
Ik ben vast de enige die dat eng vindt klinken. :-o "

 o hmm nu ik erover nadenk klinkt dat ook wel eng, maar het is iets goeds vind ik

 

hier een voorbeeld van een nederlands/duitse Gnadenhof

http://stichtingmelief.nl/nl/h/dieren.php

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Tja....sommigen mogen blijven wonen daar, heb ik toch al enkele keren opgemerkt. Hier in Belgie en ook in buitenland. Worden soort eigen huishond 

De niet-plaatsbare , met teveel rugzak, worden uiteindelijk ingeslapen vermoed ik.

Erg voor hen maar wel de realiteit???? 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja Anny ook, ik weet dat er in het asiel van faro honden zitten die niet te plaatsen zijn, die blijven en soms proberen ze in Spaanse opvang te brengen, dat lukt soms wel en soms niet.

Ik weet dat de de super agressieve honden als eerste gaan, die zijn vaak gebruikt voor hondengevechten, en toch zijn die keuze moeilijk voor ze, kies maar, jij moet dood, maar soms kan het niet anders, ze zitten dan in hun eentje in een kennel, kunnen niet met mensen en honden, dat is ook geen leven.

De mensbange honden blijven, ik heb toen ik aan het zoeken was naar faro een paar honden gezien, maar die waren te bang, nu 4 jaar later zitten ze er nog, ze hebben wel losloopvelden en in de kennel met de andere honden kunnen ze goed, alleen niet te adopteren, de honden hebben het in een kennel tussen honden het meeste naar hun zin.

Als ze echt verpieteren dan proberen ze ze wel op te vangen, maar meestal zijn het de honden die een baas hebben gehad die echt ongelukkig zijn in een kennel, die hebben echt mensen aandacht nodig, die worden in opvang gezet.

Ik kan alleen vertellen over het asiel van Faro, en ook daar zullen fouten gemaakt worden, er werken mensen vrijwillig, en mensen maken fouten.

maar ze doen hun best, met het hart op de juiste plaats.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"  
Ik ben vast de enige die dat eng vindt klinken. :-o "

 Ik denk dat je eerder in de trant moet denken á la Stichting Dierenthuis dan een "genadeschot" of zoiets.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Tijdens deze hele discussie dacht ik aan de zwerfhonden die ik in Egypte gezien heb,heb toen een leuke foto gemaakt. Ik dacht toen,op deze ligbedden ga ik niet liggen hihi.. Even een vrolijke noot tussendoor.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

In Pompeï lagen ze ook. Hartstikke vriendelijk, en die kregen natuurlijk zat voer en aandacht van de toeristen. Het rare was dan weer, in Rome, Florence en Venetië geen (zwerf)hond gezien...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" In Pompeï lagen ze ook. Hartstikke vriendelijk, en die kregen natuurlijk zat voer en aandacht van de toeristen. Het rare was dan weer, in Rome, Florence en Venetië geen (zwerf)hond gezien... "

 Die zwerfhonden gaan niet naar een da en ziek is einde verhaal maar die zijn zo relaxed. Tijdens mijn rondreis in Turkije heb ik ook genoeg zwerfhonden gezien,eigenlijk zagen die er ook goed uit,ook in minder toeristisch gebied.

 

Griekenland geen idee ben alleen nog maar in Kreta geweest en daar zag ik alleen maar katten.

 

We gaan wel off-topic maar zo gezellig was dit topic toch niet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Klopt, bij ziekte of ernstige verwondingen is het een probleem. Maar het toont wel dat niet iedere zwerfhond zo'n drama leven heeft als "in de brand gestoken, expres aangereden, met stokken geslagen".

 

Aan de andere kant, wij denken vaak "hond! lief!" maar in Roemenië zijn al meerdere mensen doodgebeten door zwerfhonden. Ja, ik weet het, door Caeucescu's regime is het probleem überhaupt ontstaan (mensen werden gedwongen te verhuizen naar flats en lieten hun huisdieren toen maar vrij), maar zwerfhonden kunnen ook gevaarlijk worden voor de mens. Helemaal niets doen is dus ook geen optie.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

ja in mijn vroegere vakanties zagen de honden in Griekenland er ook goed uit, maar dan moet je ze niet na het seizoen zien, vaak strooien ze gif, in September begon dat al.

In de zomer hebben ze volgens mij als ze voer krijgen de tijd van hun leven, in de winter is het de sterkste overleefd.

Leuke foto trouwens, die achterste bruine lijkt wel een beetje op Faro.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" ja in mijn vroegere vakanties zagen de honden in Griekenland er ook goed uit, maar dan moet je ze niet na het seizoen zien, vaak strooien ze gif, in September begon dat al.
In de zomer hebben ze volgens mij als ze voer krijgen de tijd van hun leven, in de winter is het de sterkste overleefd.
Leuke foto trouwens, die achterste bruine lijkt wel een beetje op Faro. "

 Ik weet het Jo dat er veel leed is,maar als hondenliefhebber smelt je

als je zo'n stelletje heerlijk ziet zonnen.

Het was niet de bedoeling om hondenleed te ontkennen maar gewoon even de zware discussie te doorbreken en wat brengt bij ieder van ons een glimlach naar boven,hondjes die genieten.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Zeker gelukt, leuke foto!

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Er zijn zeker zwerfhonden die een redelijk bestaan hebben, in die zin weten ze ook niet beter en sommige van die honden kun je dan inderdaad ook beter in dat leven houden omdat ze juist niet gelukkig zouden worden als ze ineens worden opgesloten of herplaatst... Er zijn ook stichtingen die naast het redden en herplaatsen zich bekommeren om deze zwerfdieren.. Als ze merken dat er zwerfhonden zijn die eigenlijk best gelukkig zijn dan worden ze door een stichting gecastreerd en na het herstellen terug gezet op dezelfde vertrouwde plek, ze gaan ze dan geregeld eten brengen en houden ook in de gaten hoe het met ze gaat. Op zich natuurlijk ook een goed initiatief. Vooral in toeristische gebieden zie je dat veel zwerfhonden door gemeente worden geruimd, dan komen ze inderdaad in een dodingstation waar ze na enkele dagen dan dood zullen gaan. Mits ze dan niet worden vrijgekocht uiteraard.

pagina 12 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^