Raskeuze

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Raskeuze Poll

Welk ras zou jij kiezen?

Een Zwitserse Herder
Een grote witte keeshond

honden page profiel Ellen VermoesenEllen Vermoesen

honden foto van Ellen Vermoesen

Hoi,

 

Ik heb besloten dat ik een hond zal nemen maar ik twijfel tussen 2 rassen! 

Het eerste ras is een Zwitserse Herder en die kan ik krijgen vanaf 8 weken.

Het tweede ras is een grote witte keeshond en die kan ik pas krijgen vanaf 15 weken.

Ik heb ook katten dus ik denk dat als we een puppy nemen van 15 weken dat hij dan niet zo goed met katten kan worden gesocialiseerd.

 

Welk ras zouden jullie kiezen? Hebben jullie tips om te beslissen? Heeft iemand een van de 2 rassen? Welke vragen moet ik mezelf stellen om te beslissen?

 

Alvast bedankt voor de moeite!

 

Groetjes, Ellen

 

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik denk niet dat je moet kijken naar welk ras je het snelst in huis hebt, maar naar welk ras het beste bij jou en jou leefstijl past.

Daarnaast kan een hond van 15 weken nog prima gesocialiseerd worden met katten. Dat is geen enkel probleem.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Het zijn 2 zeer verschillende rassen.het 1 is echt een werkhond,het ander is meer een gezelschapshond.wat wil je gaan doen van sport of cursussen?

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Persoonlijk zou ik hier geen poll over maken. 

Jij moet ( als het goed is ) nog jaren met de hond leven. 

 

Ik vind echt dat je dan de voors en tegens moeten gaan afwegen en zelf kijken wat het beste bij jou past. 

 

Bijvoorbeeld een sport of iets dergelijks. 

 

Ik ga dus ook niet stemmen. 

Maar ik wens je wel veel succes met deze moeilijke keuze 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

" Het zijn 2 zeer verschillende rassen.het 1 is echt een werkhond,het ander is meer een gezelschapshond.wat wil je gaan doen van sport of cursussen? "

 'Echt een werkhond' zou ik een Zwitserse witte herder niet noemen. Het ras vult juist de niche voor mensen die graag een herder zien maar die niet vol werkdrift zit. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

"  'Echt een werkhond' zou ik een Zwitserse witte herder niet noemen. Het ras vult juist de niche voor mensen die graag een herder zien maar die niet vol werkdrift zit.  "

 Ah ok,wist ik niet :-) leer weeral bij!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

"  'Echt een werkhond' zou ik een Zwitserse witte herder niet noemen. Het ras vult juist de niche voor mensen die graag een herder zien maar die niet vol werkdrift zit.  "

 Uhh... Die van mij is echt een werkpaard hoor, die doet niet onder voor menig border collie qua behoefte aan uitdaging en beweging. Hij is binnen de witjes die ik ken ook echt geen uitzondering daarin, dus ik zou ze dus wel echt werkhonden durven noemen. 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"  Uhh... Die van mij is echt een werkpaard hoor, die doet niet onder voor menig border collie qua behoefte aan uitdaging en beweging. Hij is binnen de witjes die ik ken ook echt geen uitzondering daarin, dus ik zou ze dus wel echt werkhonden durven noemen. 
  "

 Ik niet, en ik ken ook geen witte herders die ik werkpaarden zou noemen. Actief, zeker. Zijn graag bezig, absoluut. Maar geen felheid of intensiteit zoals je die bijvoorbeeld bij de gemiddelde Mechelaar ziet. Dat is trouwens waarom ik witte herders ook zo leuk vind en niet zoveel heb met het karakter van andere herders.  Pittig en intens is niet zo mijn ding. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik zou dit ook niet in een poll zetten. Het is voor iedereen namelijk anders.

Maar wat zoek jij in een hond? Wat wil je ermee gaan doen, welke karakter eigenschappen wil je die jou hond heeft.

Ik zou dan vanuit dat lijstje zoeken naar het ras dat het best bij je past. Want wat bij mij past, past niet perse bij jou haha!

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Je moet een hond nemen waarvan je denkt dat die het meest bij je past.

Niet omdat er toevallig een pup is die je ook kan krijgen.

 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

"  Ik niet, en ik ken ook geen witte herders die ik werkpaarden zou noemen. Actief, zeker. Zijn graag bezig, absoluut. Maar geen felheid of intensiteit zoals je die bijvoorbeeld bij de gemiddelde Mechelaar ziet. Dat is trouwens waarom ik witte herders ook zo leuk vind en niet zoveel heb met het karakter van andere herders.  Pittig en intens is niet zo mijn ding.  "

 Oh nee, op die manier niet inderdaad  maar wel dat ze genoeg fysieke en mentale uitdaging moeten hebben (in Winter's geval: *veel*) om geen zenuwtrekjes te krijgen. Een dag weinig doen gaat nog, maar op dag twee begint meneer te jengelen, rusteloos heen en weer te dribbelen en dingen te slopen. Dat noem ik dan een 'werkhond', haha  'gewoon' lopen kan hij zijn ei niet in kwijt, hij heeft vooral mentaal uitdaging nodig - gehoorzaamheid, speuren, e.d.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Het zijn twee totaal verschillende rassen dus wij kunnen niet oordelen in jouw plaats. Wat zoek je juist in een hond. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld en ik zou een Kees nemen 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Ik zou voor de keeshond gaan, maar zo'n witte herder is ook heel leuk! Ik zou bij allebei gaan kijken om te zien met welke pup je de beste band hebt

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ben je bij beide fokkers al op bezoek geweest? 

Heb je van beide rassen al verschillende honden gezien? Welke minpunten zie je in beide rassen? En met welke minpunten zou je kunnen leven? 

 

Persoonlijk zou ik als eerste hond uit deze twee rassen voor een Keeshond gaan. Maar dat is omdat ik persoonlijk niet tegen de nerveuze tikjes van de Herdershond kan.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"  Oh nee, op die manier niet inderdaad  maar wel dat ze genoeg fysieke en mentale uitdaging moeten hebben (in Winter's geval: *veel*) om geen zenuwtrekjes te krijgen. Een dag weinig doen gaat nog, maar op dag twee begint meneer te jengelen, rusteloos heen en weer te dribbelen en dingen te slopen. Dat noem ik dan een 'werkhond', haha  'gewoon' lopen kan hij zijn ei niet in kwijt, hij heeft vooral mentaal uitdaging nodig - gehoorzaamheid, speuren, e.d. "

 Winter is ook nog best jong toch? Mike was als jonge hond ook een stuk drukker dan nu met 5 jaar oud. Hij is enorm gesetteld. Nog steeds actief en graag bezig, maar niet zo'n druk jong hert.  Een tijdje geleden moest hij twee weken verplichte rust. Zijn er nu achter dat hij een week met weinig beweging kan (3 keer per dag een blokje om) voordat hij gaat stuiteren. 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

"  Winter is ook nog best jong toch? Mike was als jonge hond ook een stuk drukker dan nu met 5 jaar oud. Hij is enorm gesetteld. Nog steeds actief en graag bezig, maar niet zo'n druk jong hert.  Een tijdje geleden moest hij twee weken verplichte rust. Zijn er nu achter dat hij een week met weinig beweging kan (3 keer per dag een blokje om) voordat hij gaat stuiteren.  "

 Klopt, Winter is eind mei 2 geworden  nu is Winter ook een beetje een verhaal apart qua angst, maar ik vind dat het ras wel vaak wordt onderschat door claims als 'de herdershond voor beginners'. Het blijven in mijn ogen wel echt 'doe' honden, en opvoeden in combinatie met het zachte karakter is soms echt koortdansen... Dat moet je wel liggen. Afijn, ik dwaal een beetje af geloof ik  hopelijk gaat mijn stuiterbal de komende jaren ook nog flink settelen  

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"  Klopt, Winter is eind mei 2 geworden  nu is Winter ook een beetje een verhaal apart qua angst, maar ik vind dat het ras wel vaak wordt onderschat door claims als 'de herdershond voor beginners'. Het blijven in mijn ogen wel echt 'doe' honden, en opvoeden in combinatie met het zachte karakter is soms echt koortdansen... Dat moet je wel liggen. Afijn, ik dwaal een beetje af geloof ik  hopelijk gaat mijn stuiterbal de komende jaren ook nog flink settelen   "

 Ik beschreef Mike toen hij 2 was als 'hij leeft voor actie', dus dikke kans inderdaad dat Winter ook heus rustiger wordt met ouder worden.  

 

Het is inderdaad wel een karakter dat je moet liggen. Mike had ook erg last van angsten en niet zo goed met nieuwe situaties om kunnen gaan (maar niet zo erg als Winter geloof ik) maar dat is met de jaren ook ontzettend verbeterd. Ik betrap me er tegenwoordig vaak op dat ik denk 'wat is het toch een makkelijke hond'.  'Makkelijk' was niet de beschrijving die ik vroeger had gegeven, haha. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Gewoon altijd een Keeshond! :-) En dat is wel een gezellige hond, maar vraagt wel actie en uitdaging.

 

Maar gaat t om de kleur? Dan heb je nog wel wat meer opties.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Op je profiel staat een website van waar je de witte keeshond dan zou willen halen. Die website staat eerlijk gezegd wel vol met spelfouten. Als je een pup daar van zou willen zou ik eerlijk gezegd verder zoeken. Maar ik ben een spellingsfreak

honden page profiel Ellen VermoesenEllen Vermoesen

honden foto van Ellen Vermoesen

Hoi,

 

Ik denk dat dit een nog moeilijkere keuze wordt dan ik dacht.

Kennen jullie mss hondenrassen die kindvriendelijk zijn, een beetje op wolven lijken, beweging nodig hebben maar ook weer niet uren? (Ik weet het, ik ben een moeilijke, maar mijn familie stelt die eisen! Ik zelf ben niet zo kieskeurig!)

 

Groetjes,

Ellen

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

" Hoi,
 
Ik denk dat dit een nog moeilijkere keuze wordt dan ik dacht.
Kennen jullie mss hondenrassen die kindvriendelijk zijn, een beetje op wolven lijken, beweging nodig hebben maar ook weer niet uren? (Ik weet het, ik ben een moeilijke, maar mijn familie stelt die eisen! Ik zelf ben niet zo kieskeurig!)
 
Groetjes,
Ellen "

 

De grote grijze keeshond? Past precies in je beschrijving en je had al een kees op je lijstje staan. Anders misschien een husky, maar dat zou ik om eerlijk te zijn niet zo snel doen, want een husky heeft een heel eigen karakter en is (helaas)niet voor iedereen

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Maar welke karaktereigenschappen spreken je aan? Ik heb de indruk dat jullie eerder op uiterlijk selecteren. 

 

Samojeed komt ook in de buurt 

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

Hoe zou een doordeweekse dag eruit zien voor de hond? Ik raad je aan van beide rassen eens een goede fokker te bezoeken, dan kan je met beiden kennismaken. Let heel erg op voor broodf*kkers! ;-)

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ik mis de optie 'geen van de 2'  

 

wat zoek je zelf in een hond... bezoek beide en kijk welke hond je het meeste ligt.

Op 15 weken kunnen ze echt nog wel aan een kat wennen hoor, hier waren de honden (toch een deel) er al toen de katten kwamen.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Vanwaar moet hij er als een wolf uitzien?

Ik denk dat jullie het karakter eerst even voorop moeten zetten. Denk ook na over wat je gaat doen met de hond. Wil je bijvoorbeeld dat hij heel makkelijk los kan lopen, dan kan je beter niet kiezen voor een jachthond. (al is alles met veel geduld aan te leren!)

 

Kijk dus even naar wat jullie van de hond verwachten, en wat jullie er mee willen gaan doen. Kijk met dat lijstje naar rassen, daarna komt het uiterlijk pas.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 2 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Oh ik zie op je profiel dat er een grote witte keeshond gaat komen haha. 

 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Vanwaar moet hij er als een wolf uitzien?
Ik denk dat jullie het karakter eerst even voorop moeten zetten. Denk ook na over wat je gaat doen met de hond. Wil je bijvoorbeeld dat hij heel makkelijk los kan lopen, dan kan je beter niet kiezen voor een jachthond. (al is alles met veel geduld aan te leren!)
 
Kijk dus even naar wat jullie van de hond verwachten, en wat jullie er mee willen gaan doen. Kijk met dat lijstje naar rassen, daarna komt het uiterlijk pas. "

 Hier ben ik het niet helemaal mee eens, je kan karakter eigenschappen er niet zomaar even uit trainen!

Ik ben het met je eens dat je een hond veel aan kan leren, maar datgene eruit willen halen waarvoor een hond ooit gefokt is, waarom zou je dat willen?

Hiermee natuurlijk niet gezegd dat je  geen enkele jachthond los kan laten lopen!

verder aan ts, je zal echt eerst moeten kijken naar wat jij een hond te bieden hebt, vanuit hier kan je gaan kijken naar welk ras daarbij past.

 

succes en alvast veel plezier met de voorpret! 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Ja klopt, was misschien iets te enthousiast xD

 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

"  Hier ben ik het niet helemaal mee eens, je kan karakter eigenschappen er niet zomaar even uit trainen!
Ik ben het met je eens dat je een hond veel aan kan leren, maar datgene eruit willen halen waarvoor een hond ooit gefokt is, waarom zou je dat willen?
Hiermee natuurlijk niet gezegd dat je  geen enkele jachthond los kan laten lopen!
verder aan ts, je zal echt eerst moeten kijken naar wat jij een hond te bieden hebt, vanuit hier kan je gaan kijken naar welk ras daarbij past.
 
succes en alvast veel plezier met de voorpret!  "

 

Mee eens. Ik wil er wel bij zeggen dat omdat je honden veel kan leren dat dit niet ook meteen geld voor karaktereigenschappen die horen bij een ras. Je kan ze vaak wel dingen afleren, maar ga er niet vanuit. Ik heb een keeshond en ik weet dat ze erg blafferig kunnen zijn. Natuurlijk ga ik er aan werken om het een beetje te kunnen beheersen, maar het kan weken, maanden of misschien wel een jaar of langer duren voor het gelukt is. Misschien leert ze het wel nooit af, maar ik heb voor haar gekozen, zij niet voor mij. Dus als ik een hond met een ander karakter had gewild had ik maar een andere hond moeten kiezen, maar ik zal haar wel moeten accepteren zoals ze is.

 

 Kijk dus bij het kiezen van een hond(enras) naar of het karakter wel bij je past.

honden page profiel Oscar & meOscar & me 3 doggies

honden foto van Oscar & me

" Op je profiel staat een website van waar je de witte keeshond dan zou willen halen. Die website staat eerlijk gezegd wel vol met spelfouten. Als je een pup daar van zou willen zou ik eerlijk gezegd verder zoeken. Maar ik ben een spellingsfreak "

Zou je serieus een pup daarop afwijzen? Omdat de website van de fokker vol spelfouten staat? Niet iedereen kan goed spellen maar dat heeft toch niks met de fokker te maken of de pups? Alsof je daar nog aan denkt wanneer jouw pup lekker bij je woont.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^