TE graag overal bij willen zijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

het gaat de goede kant op

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Oke,

Ik zit mezelf een beetje in de weg...

Ik wil haar wel leren alleen te zijn, maaar tegelijkertijd wil ik haar eigenlijk gewoon altijd overal mee naar toe nemen..

En dan niet omdat ze dan niet alleen hoeft te zijn, maar omdat ik dat zelf ook fijn vind.


Nu weet ik zelf ook wel dat dit helemaal niet mogelijk is, rijles, bioscoop met vrienden... 
Kan gewoon niet.

 

Maar het zit me toch in de weg op de een of andere manier..
Blijf soms liever bij de hond dan naar de bios, zo hoort dat niet toch? 

Dilemma dus..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

hoe het hoort of niet hoort is niet zo belangrijk denk ik? Ik heb dat ook wel hoor,

 

Maar idd het kan niet altijd en het is voor de hond zelf wel belangrijk dat ze wat zelfstandiger wordt en zich alleen ook veilig voelt als het eens nodig is om alleen te zijn.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

ja dat is ook zo!

dat helpt wel met redeneren waarom ze het gewoon moet kunnen, bedankt!

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Oke,
Ik zit mezelf een beetje in de weg...
Ik wil haar wel leren alleen te zijn, maaar tegelijkertijd wil ik haar eigenlijk gewoon altijd overal mee naar toe nemen..En dan niet omdat ze dan niet alleen hoeft te zijn, maar omdat ik dat zelf ook fijn vind.
Nu weet ik zelf ook wel dat dit helemaal niet mogelijk is, rijles, bioscoop met vrienden... Kan gewoon niet.
 
Maar het zit me toch in de weg op de een of andere manier..Blijf soms liever bij de hond dan naar de bios, zo hoort dat niet toch? 
Dilemma dus.. "

 Waarom zou dat niet zo horen? Wat is er mooier dan samen met je maatje te zijn. 

Ik ga niet op vakantie zonder Luca. Is Luca ergens niet welkom, dan pas ik ook.

 

Maar voor je hond is het wel noodzakelijk dat je haar alleen leert zijn blijft oefenen en verder opbouwen.

Je hebt nu eenmaal ook verplichtingen. Rijles is handig, dan kan je naar fijne losloop gebieden, vrienden die zijn ook belangrijk. 

Zie het als training voor haar. Als het alleen zijn goed gaat, kan je haar weer vaker en meer meenemen. Maar dan nig blijven oefenen met alleen zijn, voor haar!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Oh dat is helemaal niet raar hoor! Hier nog zo'n baasje met 'verlatingsangst'. Vind het ook veel leuker mét als zonder mijn kereltjes. Maar in het belang vd kerels zelf, ze toch aangeleerd. Iedere dag elk een uur a anderhalf helemaal alleen en 1 keer id week 2 a 4 uur max. En maar goed ook want nu zijn ze voor het eerst in hun leven (4,5 en 5 jaar oud) 2 dagen achtereen 4-5 uur alleen omdat ik voor het eerst sinds ver voor ze er waren, weer buitenhuis AH werk ben. Het eerste jaar ook maar toen gingen ze mee naar de zaak net als hun voorganger. Dat was gewoon hun 2de thuis.

 

In april moest ik halsoverkop een paar dagen naar Nederland en ondanks dat mijn man vrij vh werk had genomen, vond ik het helemaal niks!!! Geef de verantwoordelijkheid over mijn kereltjes helemaaaaaal niet graag uit handen, ook niet aan mijn man.........Kreeg trouwens 2 'huskies' terug om uit te laten...hahaha.

 

.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Dat zeg je mooi Manuela, baasjes met verlatings angst! Hier zeker weten last van.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

haha hier nog een. Als ik soms een weekje naar Nederland ga om mijn familie te bezoeken dan maak ik me ook druk over of alles wel goed gaat, en maak dan ook lijstjes haha.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

dat is het! heb zelf inderdaad verlatingsangst. mooi gezegt!

 

ik ga zeker verder met de training, snap door jullie wel dat het voor haar beter is! 

vanavond voor het eerst dat ze langer alleen gaat zijn.

 

ze heeft gisteravond voor de tweede keer niet bij mij op de kamer geslapen. de eerste keer was het benedne in de hal, maar toen had ze ook gesloopt, dit is denk een half jaar geleden.

gister was de andere keer, ze sliep gewoon in de tuin, volledig afgesloten, had de tuindeur op de haak gezet dat ze er precies uit kan. en zonnescherm uitgedraaid had ze toch beschutting. vanochtend lag ze in de bench, beneden en kwam ze naar mjn kamer toen ik naar de wc was geweest en door geslapen. ook erg goed dus, meer op zichzelf.

 

op vakantie sliep ze ook in de voortent en wij in de caravan. eerste nacht in de bench met deurtje dixht. ze gaf geen kik en was in de ochtend erf blij met ons!

de tweede nacht en de rest sliep ze gewoon waar ze wou, meestal wel in de bench. en ook dan niet gesloopt. ze gaat dus ook zeker wel voorruit!

 

verder is ze zoiezo een tophond!

onze band word steeds sterker, en toch word ze ook zelfstandiger, maar toch nog erg oplettend en bij me in de buurt blijvend ( op momenten dat ik dit ook van haar verwacht/vraag) ze kan namelijk ook prima zichzelf vermaken in het bos of tuin.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

klinkt goed hoor, lekker doorgaan zo zou ik zeggen

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Dat zeg je mooi Manuela, baasjes met verlatings angst! Hier zeker weten last van. "

 Ja helden op sokken wat dat betreft!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" haha hier nog een. Als ik soms een weekje naar Nederland ga om mijn familie te bezoeken dan maak ik me ook druk over of alles wel goed gaat, en maak dan ook lijstjes haha. "

 Ja wij gaan altijd 'voltallig' maar dit was onverwacht en belangrijk ivm. toekomstig werk dus was het slimmer om 'even' alleen te gaan. Heb ook  2 enkele reizen gedaan zodat ik gelijk terug kon als ik klaar was en niet verplicht een week uit moest zitten. 5 Dagen en ik was weer gevlogen hoor hahaha....

 

Ik logeerde bij een zus en haar 'stoere' Hovawart was nog nooit zo 'braaf' (lees zonder 'grote mond' en dwingelandij) geweest met logees. Maar ik heb dat lekker dier dan ook zowat al mijn vrije tijd lopen entertainen.....Maakte het gemis van mijn eigen kereltjes wat draaglijker en het is gewoon een heerlijke reu!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik ga met Dobry mee, Lavina.

Volgens mij zijn jullie al een sterk team en dat kan alleen maar sterker worden als je zo doorgaat!

 

Naar je meisje blijven kijken zoals je nu al doet en in blijven spelen op de 'feedback' die je van haar krijgt.  Genieten van jullie reis samen.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Die Hovawarth van je zus maakte dan wel veel goed., mijn zus heeft een kaketoe en een konijn haha, en mijn andere zus een schildpad.

Ik ben zo erg dat op die lijstjes zelfs met rood omkringeld en rood uitroepteken staat dat Jenna vers drinkwater moet hebben.

honden page profiel SYSY 3 doggies

honden foto van SY

Je geeft aan 2 keer per week 2 uur alleen te laten. Misschien dat het helpt om af en toe in de week ook even bijvoorbeeld een kwartiertje of half uurtje alleen te laten. 

 

Daarnaast, wat wij doen, als de hond de bench in gaat krijgt ze een kauwstokje / gevulde kong / snoepje. Hierdoor wordt de bench ook een leuke plek.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

yara en skye.

ik probeer dat zeker, dat is de enige manier om op te bouwen dat ze langer alleen kan zijn.

 

ze is gisteren 2 uur alleen geweest. de tuindeur was open, de tussendeur ook zodat ze voor de voordeur kan liggen. verder alle deuren dicht, anders vind ze vaak wel wat te slopen. prullenbak op slot. toen ik thuis kwam lag ze op de mat bij de viordeur. en binnen had ze alleen een eierdoos van tafel geplukt, maaar deze was nog helemaal heel! dus ik was erg trots en had niks te klagen!

ze had dan ook in d ebench een kong gekregen gevuld, had in de tuin en in de snuffelnat wat snoepjes verstopt en ze had een bal als je die rolt komen er ook snoepjes uit. dus ook wel wat te doen. deze had ze ook allemaal gedaan.

 

yara en skye ze vind de bench prima! heeft er gisternacht in geslapen en op de camping ook. kan het deurtje ook dicht doen, zolang ik thuis ben!

als ik dat niet ben gaat ze nog steeds janken!

maar aangezien ze ook niet meer sloopt, heeft ze gewoon een redelijk gedeelte van het huis tot haar beschikking!

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Even een super update!

Ze is dus zondagavond zo een 2 1/2 alleen geweest, en toen had ze alleen de eierdoos van tafel geplukt.
En vandaag net weer even want moest echt even boodschappen doen, aangezien de winkel helemaal was omgegooid werd dit ook ong. een uur misschien zelfs ietsje langer.

Ze heeft helemaal niks gesloopt of ergens vanaf geplukt! 
Ik had in haar bench een bot gelegd en eentje in de gang, een kleintje. Een was rund andere kleine kippenpootje, zijn geen grote dingen ofzo.

En daar lag ze op te kauwen in de gang toen ik thuis kwam. Ligt ze altijd achter de deur braaf te wachten!
Er stond zelfs nog een gesloten pizza doos op de aanrecht (van gisteravond, en er zitten nog korstjes in) staat er ook gewoon nog helemaal heel! die was ik even vergeten toen ik wegging.

 

Ben super trots op mijn meisje!
Morgenochtend heb ik weer rijles, maar dan gaat ze toch even naar haar oppas/buurvrouw/beste honden vriend. Dat vind ik toch teveel worden van in de week bijna niet alleen (thuis/binnen) niet voor. Naar 3x in de week alleen thuis binnen.

Vanochtend moest ik ook werken, de post wegbrengen, maar ik wist dat ik boodschappen moest doen, dus ik had een compromise met haar gemaakt. Je mag mee met de post, maar alleen met de boodschappen. En ze vond het prima, ze gaat niet vaak mee met de post, maar doet het perfect! loopt prima naast, is vriendelijk, snapt de bedoeling, en leert zo heel gemakkelijk links en rechts.(voor evt. fietsen/steppen met haar)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Dat is een mooi bericht, toppie!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

hartstikke goed, gaat lekker

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

we gaan zeker met sprongen voorruit!!!

die morgenochtene rijles, was ze naar de oppas gegaan. in de avond nog een keer, ga elke woensdagavond weg, en zij had de tijd. 

en vandaag weer tijdens de post. eerst 2 uur alleen geweest, en ik kwam thuis en zag haar niet. ik kom binnen, komt ze gewoon rustig, onderdanig uit de open bench lopen!! helemaal lebberen en blij, natuurlijk. maar ik was nog niet klaar... paste alleen  niet meer in de fietstassen, dus ging nog een keer weg, heb nog getwijfeld, zal ik haar even voor zetten?? is maar vrij kort. toen dacht ik nee! ze zal het toch moeten leren. dus ik weer weggegaan 55 min later weer thuis. deze keer lag ze wel voor de deur, weer helemaal niks gesloopt of aangezeten, niet gejankt niks!! alsof er een knop is omgegaan in haar koppie...

 

heeerlijk dit!! en super trots. 

toen nog eveb met haar naar het bos gefietst en met vriendjes gespeeld. en dit weekend zijn we weg naar een hotel, waar ze niet mee mag naar het restaurant, dus zal ze dan ook even op de kamer moeten bliiven, maar daar heb ik zeker de volste vertrouwen in nu!

heb ook een kong en wat botjes meegenomen, heeft ze nog wat te doen als we weg zijn.

 

als ik nu wegga, gaat ze ook nog even aan haar bot kauwen of speelbal die ik achterliet. ze kijkt nog amper om dat ik wegging.

een andere buurvrouw was nog mer haar hondjes langs gelopen, toen lag ze braaf achter de deur. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Heel mooi nieuws!

 

Een puntje, honden leren context gebonden, thuis alleen zijn gaat goed, maar in het hotel is het een ander verhaal. Een hotel is sowieso een heel vreemd en nieuwe omgeving.

Luca kan prima alleen zijn thuis. We waren ook in een hotel waar ze niet mee mocht naar het restaurant. Ik geprobeerd haar alleen te laten. Niet dus, gelijk blaffen.

 

Heb haar in de auto gedaan, dat doe ik wel vaker als ik even een boodschapje moet doen en haar daar haar eten gegeven.

 

Misschien roomservice, of in de lobby gaan eten.

Ik kan je aanraden, zeker nu het thuis zo goed gaat, haar niet alleen te laten in het hotel. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

dat is ook waar natuurlijk!!

bedankt voor de tip!

ze kan ook prima net voor het restaurant liggen, of inderdaad in de lobby eten.

we hebben net ook roomservice gehad, ideaal.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

daar heeft Suzanne wel gelijk in, ik herinner me nog een hotelkamer met mijn eerste hond, waarbij ze s nachts alle schoenen om zich heen verzameld had en ermee voor de hoteldeur was gaan liggen zodat wij niet ongemerkt weg konden gaan. 

 

Inderdaad beter niet alleen laten ergens waar ze niet bekend is.

 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Heey allemaal,

 

Dit is waarschijnlijk de laatste update

Omdat het zooo goed gaat!

ze is gister (onbedoeld) 4! uur alleen geweest planning was 3 maar er was heel veel file op de terugweg helaas. Maar goed, ze is super braaf geweest die hele tijd!! 

Ik geef haar als ik weg ben altijd 2 botjes. Een in de tuin, en leg er altijd een naast de voordeur leg. Die eet ze beide op. Verder ligt ze veel in de tuin, speelt nog wat met speeltjes, leg af en toe een snoep bal neer. 
Ligt meestal bij de voordeur als ik terug kom, en soms komt ze wel eens uit de bench gelopen, heeft ze daar lekker in geslapen.

Sterker nog, ik was vergeten een pak koekjes vergeten weg te leggen, deze lag in die tijd nog gewoon op de bank. Hier heeft ze ook niet aan gezeten, haalt ook niks meer van aanrechten, sloopt niet meer.

Ofwel alles waar ik in het begin last van had, heb ik totaal geen last meer van. 
Het enige wat ik niet meer heb geprobeerd is haar in de bench te doen met de deur dicht, maar dit is ook totaal onnodig, dus waarom zou ik?

Als ik op vakantie ga, gaat de bench wel gewoon mee, verblijft ze daar prima in, en kan ik hem snachts ook op slot doen zonder dat ze piept of jankt, ookal lig ik in de caravan. 
Dat is goed genoeg voor mij!!

Ze slaapt ook steeds vaker beneden, of in de bench beneden. Gewoon omdat zij dat graag heeft, ik haar vertrouw, en het daar uiteraard koeler is dan in mijn kamer.

 

Heel erg bedankt voor alle tips!
Ze hebben heel goed geholpen.

 

 zo ligt ze in de gang te pitten tot ik thuis ben 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

hartstikke goed,  ik ben blij dit te lezen.

 

Maar af en toe een update over hoe goed het gaat is ook heel leuk

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" hartstikke goed,  ik ben blij dit te lezen.

 

Maar af en toe een update over hoe goed het gaat is ook heel leuk "

 



zal ik doen!
bereid je dan wel voor op een en al lof voor de hond ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Bij deze dus even een update:

Het gaat echt supergoed met haar! 
Mijn vader, waar ik nog bij woon, is 3 maanden op vakantie geweest, waardoor ze vrij veel alleen heeft moeten zijn, maar ze heeft het allemaal prima gedaan! Er hebben weken tussen gezeten waar ze bijna dagelijks alleen heeft moeten zijn, super dus!
Ze heeft nog niet meer dan 4 uur alleen thuis hoeven te zijn, al ben ik er helemaal van overtuigd dat ze dat prima zou kunnen.

 

Verder geloof ik dat ze nu uit haar puberteit komt. Ze is nu 18-19 maanden, ik weet niet of dat kan? Nu moet ik eerlijk zeggen nooit echt last te hebben van haar "puber"gedrag ze luisterde soms een dagje bizar slecht, en ging achter paarden aan om te staan blaffen en weer terug te komen maar beide doet ze niet meer. Sterker nog ze luisterde gister de hele dag perfect, maar dan ook echt perfect! (het leek wel een zeer goed getrainde border collie ofzo..) en vandaag luistert ze ook weer gewoon goed, niet even perfect, maar zeker niet slecht!

Ze is gewoon de perfecte hond!
Alleen komt haar karakter absoluut niet overeen met de rasbeschrijving van een husky
Maar dat vind ik helemaal niet erg, het is het karakter waar ik op ben gevallen bij haar!
En dat matcht super goed!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

hartstikke fijn om te lezen dat het zo goed met jullie gaat

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat een goed nieuws! Leuk te lezen dit.

 

 

Alles wat jong is is in ontwikkeling. De hersentjes krijgen alle prikkels ongefilterd binnen. Ze zijn snel afgeleid en vergeten dingen.

Ze zeggen bvb dat je een kind tot ongeveer 12 moet begeleiden in het verkeer, ze kennen de verkeersregels heel goed, maar ze kunnen als ze worden afgeleid ineens alles vergeten en zo plotseling toch de straat over steken.

Als ze ouder zijn, zijn die hersenen rijper, kunnen beter filteren en blijven nadenken.

Met honden net zo. 

Dan komen ze op een leeftijd dat ze ineens wel luisteren als je ze roept.

Bij Luca begon het toen ze 2 was ineens.

 

Elke hond is een individu. De rasbeschrijving zegt wel wat over een karakter, maar je kan een karakter nooit zo uit een boekje halen.

Gelukkig maar.

 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: hond hijgt constant in bijzijn pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^