hond aangeschaft voor bepaald doel/sport?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Wij wilden graag een schoothondje  een mega knuffel, sociaal , en vriendelijk voor kinderen. Maar ook een hond die aangeeft als er iets om het huis gebeurd wat hij niet vertrouwd.

Een hond met een eigen wil, maar ook eentje die goed kán luisteren. Een hond die houd van wandelen, maar niet teveel.

En die hebben nu! En wat ook heel handig is, ik hoef niet te bukken om hem te aaien 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

bij mij is het zo dat de hond  mij heeft uitgekozen. sinds ik haar uitliet, vanaf 10 weken hadden wij bijna gelijk al een hele goede en sterke band samen! toen ze met 6/7 maanden herplaatst werd. eerst heel veel en hard nagedacht. Vooral of ik haar  kan bieden wat ze nodig  heeft. Ze is nu van mij. 

trekt niet meer, maar als ze echt zou willen trekken, fiets, skates, slee noem maar  op.  dan had ik me daaraan aangepast. 

ik vind dat ik dat ergens ook wel moet doen.

nu luistert ze goed, werkt ze graag. springt ze graag. en wil ik graag behendigheid met haar gaan doen. Ze is nog niet  oud genoeg, dus nog even wachten.

Verder kan ook zij prima met een dagje minder. en ja heel zelden gaat ze haar neus eens achteraan, maar komt goed terug. 

speuren vind ze ook leuk, het terug brengen nog iets minder. maar zou ik als ze echt zin in heeft ook best met haar willen beoefenen 

ik heb trouwens een husky 

honden page profiel IshIsh

honden foto van Ish

Ik voelde me altijd al aangetrokken tot de rasgroep herdershonden. Maar er zat toch naar mijn idee niet iets bij wat echt bij me paste. Toen kwam ik oo vakantie mensen tegen met een australian shepherd, een ras wat me blijkbaar eerder niet opgevallen was, en dat was/is echt het ras voor mij.

Alles samen kunnen ondernemen, verschillende hondensporten kunnen uitoefenen, een hond met pit en wat eigen-wijsheid ;) daarnaast een dikke knuffelbeer. En niet te groot of te klein.

Ik heb wel geselecteerd dus op energie level en het karakter. Welke sport maakt me niet uit als zij het leuk vindt heb ik er lol in (en andersom geldt dat trouwens ook).

honden page profiel Golden Girls Golden Girls

honden foto van Golden Girls

Mijn moeder had ooit gezegd: ik pas alleen op retrievers. Daarom... hebben we voor Tara gekozen. Later leerde ik Faya kennen en vanaf het begin hebben wij een klik. Toen er sprake was dat ik een dochter van haar wilde en ik een beetje mocht meekijken naar de vader van haar wilde ik heel graag een Golden uit de werklijn. Ik wilde graag met haar jachttraining gaan doen. En dit is ook het geval. Ik doe met beide meiden, Faya & Myla, jachttraining. In de toekomst hoop ik op een dochter van Myla en wederom zal haar vader ook weer uit de jachtlijn komen en zal ik daar ook jachttraining mee gaan doen.

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

Bewust gekozen voor een grote lieve hond, zacht karakter, ... Maar ook eentje met wat leven in. :-) 't is een Leonberger geworden.

 

Welke sporten ik wou doen zijn ook wat afhankelijk van de hond zelf, dus ik ben niet echt naar andere rassen beginnen zoeken omdat ik die sporten wou doen. Lukt het met Lou is het fijn, lukt het niet is dat voor mij ook oké.

 

Ik maak graag lange wandelen, maar Lou is daar niet door uitgedaagd. Dus dagelijks ga ik niet meer wandelen. In het weekend maak ik er wel tijd voor vrij.Liefst ga ik dan naar mooie stukken natuur, Lou loopt dan los. Pure ontspanning voor mij en hem.

 

Momenteel bezig met obedience (momenteel FCI, maar kan zijn dat ik nog verander naar Engelse). Dit oefen ik dagelijks en 2x per week op de hondenschool. Ook volg ik nog 1x per week "fun class". Dit om wat af te wisselen. Er is ook gehoorzaamheid maar ook spelletjes, balans, we leren er over lichaamstaal, impuls controle, hersenwerk...

 

Voor behendigheid en gewoon voor de fun leren we momenteel enkele basis oefeningen doggy dance. (Dit is vooral voor het clubfeest, maar je weet nooit als het goed lukt :-) )

Binnenkort ga ik ook voor de eerste keer speuren. Dit wou ik al lang. Dus hopelijk is het Lou zijn ding. 

 

Momenteel ben ik ook aan het uitkijken voor te starten met waterwerk. Begint er het weer voor te worden en Lou is ondertussen ook 11maanden. Zou ik tof vinden zodat hij wat spieren kweekt  Bij mijn vorige honden eigenlijk nooit stilgestaan. Maar toen ik nog info aan het verzamelen was over verschillende rassen leek mij dit iets leuk. 

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Nee, ze is een herplaatser en dus is ze gekomen zoals ze is ;) ik wilde wel graag een cursus doen en evt behendigheid, maar dat is voor haar een beetje te veel gevraagd, ze houdt niet zo van andere honden. Voor de rest wilden we wel een energieke hond die overal mee naartoe kan (check), samen kunnen wandelen, fietsen, spelen, maar dat kan in principe natuurlijk met alle rassen. Hoewel kortsnuitige en kortademige honden zouden echt niet matchen.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi had als doel om mijn maatje te worden, mij te steunen. 

Dat is redelijk gelukt. Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden, maar dat is meer omdat ik Odi's gedrag anders niet zou aankunnen. Ik moest dus veranderen om mijn hond te kunnen houden. 

 

Aiden is aangeschaft voor mezelf, maar ook voor Odi. Om Odi zekerder te maken, zijn gedrag beter te kunnen sturen. En dat gebeurt. Aiden is zelf heel zelfverzekerd, waardoor hij Odi onbewust enorm steunt. 

 

Verder zijn mijn honden geen sporthonden. Of ze vinden het saai, of ze hebben het concentratievermogen gewoon niet.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Ja, ik wou al sinds mijn 6 jaar "een hond die een slee kan trekken" hebben. Maar veel van de sledehondenrassen kunnen niet los lopen en/of zijn echt eigenwijs. Dus vielen er al veel af en is het uiteindelijk de Samojeed (werktype) geworden. Maar Mikai houd niet van druktes en al zeker niet wanneer hij niet los kan lopen, dus sledehondenwestrijden zijn momenteel nog niet mogelijk. Dus trainen we nu hier in de velden en wanneer hij er klaar voor is, zou ik wel wedstrijden willen doen. Maar als hij er nooit klaar voor zou zijn, zou dat geen ramp zijn hoor, het is hij die het leuk moet vinden. Verder is Mikai dus ook niet eigenwijs (misschien eens af en toe) en doet het geweldig graag en goed agility !

 

Verder zou ik ook heel graag agility op wedstrijdniveau willen doen later en moet dat doel voor ogen heb ik voor de border collie gekozen. Maar die heb ik (nog) niet. Van mijn ouders mag ik mij op een wachtlijst plaatsen wanneer ik kan autorijden en als ik er dan natuurlijk de tijd voor heb.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Mijn eerste hond niet, maar daar ben ik in de africhting mee beland dus de honden die volgden, zijn wel allemaal uitgekozen op karakter voor de sport.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik heb mijn honden niet gekozen om een sport mee te doen, maar om heerlijk mee te wandelen. Met India heb ik shows gelopen met enig succes!

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Ik wou graag een hond waar ik behendigheid mee kon doen ( als ze dat niet leuk vond frisbee of dog dance ofzo ) toen hadden we een paar rassen en twijfelde we tussen een sheltie en toller uit eindelijk is het een toller geworden omdat die het beste bij ons past.

ik doe nu behendigheid met haar.

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

Ik heb al vanaf mij zestiende boxers. In de eerste instantie wilde ik een boxer omdat het een atletische hond is, met een eigen karakter en heel veelzijdig. Met de honden die ik nu heb doe ik aan gehoorzaamheid, speuren en volg ik het IPO programma.
Ook fok ik regelmatig een nest met ze.
Daardoor moet ik ook wel eens een show lopen, wat niet mijn hobby is.
Dus ja, ik kies mijn honden zeker uit voor het doel wat ik voor ogen heb maar het is niet zo dat als ze daar niet aan voldoen dat ze dan weg moeten

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Drib is hier gekomen omdat Rex ouder werd. Wij wilden Rex een opleving geven en dat is goed gelukt: ze waren onafscheidelijk.

Verder ben ik altijd opgegroeid met Bouviers. Ik wist dus waar ik bij de aanschaf op moest letten ivm ziektes. Ook dat is tot nu toe goed gelukt.

Van de Bouvier spreekt het karakter (Lief, aanhankelijk, goede omgang met andere honden, slim, zelfstandig, waaks etc) en het formaat mij aan. Daar komt bij dat ze vrijwel geen haar in huis verliezen.

Ik ben ooit aan een hond begonnen omdat ik een wandel maatje wilde en roering in huis.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

max is gekomen als knuffel en wandel hond, toen kwam job ook aangeschaft als wandelhond.
lisa is aangeschaft om voor de step en canicross aan de slag te gaan, alleen zij heeft daar dus allemaal geen zin in.

en nu oscar, ik wilde een veelzijdige hond om te kunnen wandelen, sporten en samen bezig te zijn.
maandag hebben we een proeflesje speuren, eens zien hoe hij dadt vind.
en na de zomer volgend jaar gaan we beginnen met canicrossen en fietsen.
blijkbaar vind hij gehoorzaamheid ook erg leuk, daarin moet ik even schakelen en waarschijnlijk gaan we daar ook mee verder, voor nu mag hij nog even lekker pup zijn, iets wat ik nog moest leren.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Na de dood van Diesel wilde ik weer een herplaatsen. Geen Welsh springer meer, omdat dit niet de makkelijkste honden zijn en omdat ik bang was dat die teveel op Diesel zou lijken. Elke keer als ik een Welsh springer zag, moest ik echt naar adem happen. Maar hoe gek kan het lopen; Scott kwam op mijn pad en ik viel voor hem. Hij moest herplaatst worden door allergie van zijn baas. Ik heb dus eerst de hond aangeschaft en ben toen gaan kijken wat wij samen voor sport het leukst vinden. Diverse dingen met wisselend succes gedaan tot ik vond waar Scott voor gaat; speuren. Wij doen dit bij N&N in Nieuwendijk. Steeds een cursus van 5 lessen om de week in een groepje van 3, op wisselende plaatsen. Dit is tot nu toe de enige sport waar Scott niet opgefokt van raakt en wat hij zeer geconcentreerd doet. 

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Toen we Jessy kochten was het omdat de Border Terrier een goede gezinshond zou zijn. Naast dat, bleek het ras (en zij) ook erg geschikt voor agility. Zodoende hebben we toen we gingen fokken een net zo sportieve reu uitgezocht en het pupje met de beste drive voor agility (en beste karakter) aangehouden.

Overigens show ik ook met mn meiden. Maar dan merk je wel dat Border Terriers er niet voor zijn weggelegd. Tuurlijk, de raskeuring is enig, maar zodra de BOB maar de BIG keuring mag gaan wordt ie er meestal meteen al uitgebonjourd haha. Misschien dat er in de toekomst ooit nog wel een hond komt die qua looks heel geschikt is voor de shows.. :) 

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Ja hier eigelijk wel. Mijn eigen bordertje is gekomen voor de Flyball. Moeten nog eventjes wachten voor we mogen beginnen.

gelukkig is ze balletjes gek en is ze al aantal x meegeweest naar wedstrijden waar ze heerlijk relax is.

als ze echt niet gaat flyballen zou ik dat heel jammer vinden. (Grap weleens dat ze dan op marktplaats gaat). 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

Rori heeft niet echt een doel gehad in die zin.

Ik zou erg graag een hond willen waar ik pakwerk en speuren mee zou kunnen doen. Ik zit te denken aan de Bouvier of een andere uit de rasgroep herdershonden en veedrijvers.  Ook lijkt jacht training me erg leuk met een goede jachthond zoals de Wetterhoun.

Maar dat is pas voor over een paar jaar.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik heb een bordercollie genomen, omdat ik behendigheid wil gaan doen. Haar moeder doet ook mee aan behendigheid en doet het met veel plezier, dus ik hoop dat Fleurtje dat ook leuk vind. In ieder geval is ze wel gek op ballen, dus wil ook apporteren met de bal.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Ik heb bewust voor een Stafford gekozen om er echt lekker mee te gaan werken, flirtpoole, hardlopen, fietsen. Lange wandelingen en touwtrekken het zijn super actieve honden met heel veel energie past super goed bij mij! 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Lobke heb ik niet gekozen voor de sport maar voor voeten warmer en dat doet ze als de beste Lodewijk is mijn buik warmer zeker als ik weer buikpijn heb dan is hhij ideaal maar boven al koos ik voor hen als een maatje samen doen wij alles wat mogelijk is van af mijn scootmobiel . geen sport honden dus.Hein.

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Bobby heb ik in de eerste instantie gekozen als maatje, als gezinshond die overal mee naar toe kan en waar je leuke dingen mee kunt doen als lekker wandelen en spelen.

Op de puppencursus ontdekte ik hoe leergierig ze was en hoe graag ze wilde samenwerken met mij. Door haar heb ik eigenlijk pas ontdekt hoe leuk hondensport is en Bobby zelf vind eigenlijk alles wat ik met haar onderneem leuk. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op behendigheid en speuren.

Beide doet ze enthousiast, maar om heel eerlijk te zijn is ze er geen superster in. Maar dat hoeft ook niet van mij. Gewoon lekker op recreatief niveau bezig zijn met je hond, dat is voldoende.
Voor een volgende hond zou ik wel graag een ras kiezen dat allround is en graag voor de baas werkt, maar geen fanatieke hond die helemaal op de sport gericht is.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Mijn vriend kijkt vaak Dogs 101 en zag daar van alles over de Amerikaanse Akita. We hebben hier toen samen over gehad en van alles over opgezocht en uitgezocht.

Ja we kiezen haar omdat het prachtige beesten zijn, maar ook omdat we een hond willen die overal mee heen kan en lekker sportief is en waar je langs mee kan wandelen.

Amerikaanse Akita's hebben fijne karaktereigenschappen en passen goed bij die van ons: vriendelijk, snel reageren, eigenwijs en gaan graag hun eigen gang:p

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Bewust gekozen voor een grote lieve hond, zacht karakter, ...wedstrijdr ook eentje met wat leven in. :-) 't is een Leonberger gegoedkoper n.
 
Welke sporten ik wou doen zijn ook wat afhankelijk van de hond zelf, dus ik ben niet echt naar andere rassen beginnen zoeken omdat ik die sporten wou doen. Lukt het met Lou is het fijn, lukt het niet is dat voor mij ook oké.
 
Ik maak graag lange wandelen, maar Lou is daar niet door uitgedaagd. Dus dagelijks ga ik niet meer wandelen. In het weekend maak ik er wel tijd voor vrij.Liefst ga ik dan naar mooie stukken natuur, Lou loopt dan los. Pure ontspanning voor mij en hem.
 
Momenteel bezig met obedience (momenteel FCI, maar kan zijn dat ik nog verander naar Engelse). Dit oefen ik dagelijks en 2x per week op de hondenschool. Ook volg ik nog 1x per week "fun class". Dit om wat af te wisselen. Er is ook gehoorzaamheid maar ook spelletjes, balans, we leren er over lichaamstaal, impuls controle, hersenwerk...
 
Voor behendigheid en gewoon voor de fun leren we momenteel enkele basis oefeningen doggy dance. (Dit is vooral voor het clubfeest, maar je weet nooit als het goed lukt :-) )
Binnenkort ga ik ook voor de eerste keer speuren. Dit wou ik al lang. Dus hopelijk is het Lou zijn ding. 
 
Momenteel ben ik ook aan het uitkijken voor te starten met waterwerk. Begint er het weer voor te worden en Lou is ondertussen ook 11maanden. Zou ik tof vinden zodat hij wat spieren kweekt  Bij mijn vorige honden eigenlijk nooit stilgestaan. Maar toen ik nog info aan het verzamelen was over verschillende rassen leek mij dit iets leuk. 
  "

 Wat leuk! Engelse obedience rules!

ik deed ook eerst fci. Met wedstrijden. 2x nk gelopen. Nu over naar de engelse omdat dat mooiere is. Ook leuk dat het een stuk goedkoper is. En altijd op zaterdag i.v.m. werken op zondag.

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Nou ik er nog eens over nadenk, eigenlijk zou ik voor een Spaanse waterhond moeten gaan. Mijn grote passie is namelijk sportduiken en deze honden schijnen ook goed te kunnen duiken.

Ik zie het al helemaal voor me: lig je rustig onderwater visjes te kijken, komt opeens je eigen hond even langs zwemmen. Dag -blub- baasje. O-) ;-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Leuk om te lezen en niet verrassend dat maar weinig mensen een hond speciaal voor de sport hebben genomen.

@ Maart op welke kenmerken let jij bijvoorbeeld bij een toekomstig hond? Waar zoek je naar?

Mijn toekomstige hond gaat zeker wel uitgekozen worden op sport en aanleg daarvoor. Dat wil uiteraard wat ik toch wel vaak terug lees niet betekenen dat de hond weg moet als de sport niet ligt. Maar vergroot denk ik wel de kans dat de sport ligt. Misschien zelfs wel een herplaatser waarbij ik van te voren kan kijken of de sport ligt. Maar das nog ver weg O-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wat te doen?!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^