Denkspelletjes gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MiniMaxiMiniMaxi

honden foto van MiniMaxi

Hallo allemaal!

 

Zoals sommige misschien wel weten heb ik een onwijs luke Aussie pup. Het is de bedoeling om, als hij ouder is er lekker veel actieve dingen mee te gaan doen. Denk hierbij aan behendigheid of frisbee maar ook hardlopen en mee op buitenrit met het paard.

 

Omdat hij nu natuurlijk nog veelste klein/jong is voor deze dingen zoek ik leuke spelletjes die niet te belastend zijn voor zijn lijfje zodat hij gewoon goed gezond op kan groeien.

 

Mijn vraag is wie weet er leuke spelletjes om ook zijn geest te triggeren. Natuurlijk doen we al oefeningen zoals zit en lig, en volgen we puppycursus. Ik heb onlangs ook al een snuffelmat voor hem gemaakt maar meneer heeft ontdekt dat als hij hem gewoon omdraait alle snoepjes eruit vallen. Daarbij is het geen echte eter dus wil hij maar af en toe iets doen voor iets lekkers. 

 

Alvast hartelijk dank voor jullie input. 

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Leuk een aussie pup............

 

Op mijn pagina heb ik een aantal denkwerkjes verzameld die leuk zijn om te doen en niet al te veel geld kosten.

http://dieselensky.jouwweb.nl/brainwork-hersenwerk

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Maaltijden geven in de dog tornado of de kong wobbler o.i.d.  Werkt super! Ook als je hem zou kunnen leren om een bepaald speeltje te pakken, is het heel leuk om die te verstoppen en hem ernaar te laten zoeken 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik kreeg net deze link!!

http://www.hersenwerkvoorhonden.nl/

honden page profiel MiniMaxiMiniMaxi

honden foto van MiniMaxi

Oh wat leuk al zo snel reacties! Het zijn zeker allemaal leuke ideeen. Van de week eens kijken wat haalbaar is voor onzo pup.

 

We hebben nu ook al een gewone kong en doen daar af en toe wat lekker of zijn voer in. Alleen het 'probleem' is dat als hij het er verder niet uitkrijgt dan dat zijn tong erbij kan laat hij hem gewoon liggen. Hij is gewoon geen echte eter. Niet voor brokjes, snoepjes, worst enz. Dit maakt het belonen soms best lastig. Zo af en toe is hij er echt blij mee maar als hij wat anders ziet, hoort of bedenkt is de aandacht van het lekkere ook foetsie.

Volgende forumvraag: Trekken aan de lijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^