Heupgordel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik zat eraan te denken om een heupgordel te kopen. Met dit weer ben ik weer langer buiten en ik merk dat het wel fijn zou zijn als mijn handen vrij zijn. Met 2 honden willen ze allebei nog wel eens aan de andere kant van het bosje willen snuffelen en dan worden mijn armen alle kanten uit gegooid. Dus ik dacht: Heupgordel!
Heeft iemand er ervaring mee en kan hij/zij me vertellen waar ik op moet letten bij de aanschaf, of misschien zelfs een goede aanbevelen?
En kan ik er 2 honden aan vastmaken? Dat is wel een eis. Ze zijn maar 6,5 kilo en 9 kilo, dus het lijkt me dat hij wel sterk genoeg zal zijn voor 2 honden.

Thanks voor de tips en info!

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie 3 doggies

honden foto van Judith en Sammie

mijn zusje heeft er een geen idee welk merk maar wel een stevig ding.
zoeken op cani-cross zou ik zeggen

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het eerste wat ik dacht.... wacht even... haha, maar de kiloos van de honden staan erbij, goed zo... twee newfoundlanders van zoveel kilo kan je niet bevestigen aan de heupgordel, ga je zelf vliegen als ze er van door gaan.

 

goed idee hoor om je handen vrij te hebben om aan een heupgordel te denken, maar.... zorg wel dat ze onder apel staan, anders kan het zomaar zijn dat de lijnen in elkaar gaan en jij er over heen kukelt... eerst netjes beiden aan de voet, en als dat goed gaat kan je zeker met een heupgordel de weg op gaan... op internet... heupgordel voor honden intikken, daar zijn er genoeg, en er komen hier heus nog wel meer forummers die ervaring er mee hebben.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

ik heb een heupgordel gehad, helaas zat deze niet lekker en schoof de heletijd onder mijn oksels ik ken nog iemand met hetzelfde probleem. daarom zou ik je er een aanraden met banden om je benen, een soort broekje dus zodat ie niet omhoog kan. hier heb ik geen ervaring mee maar heb goede dingen gehoord. maar die heupgordel zat bij de ander dan weer wel goed, heb hem doorverkocht.

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Ja, met Willemijn eens. Let er vooral op dat de honden niet kris kras gaan lopen, want dan ga je zeker vallen.

Gewicht van de honden is ook zeker iets om op te letten, maar bij jou wel oké.

Ik loop al 10 jaar met een heupgordel. Ik heb een paar jaar gewerkt als postbezorger en ik nam dan mijn hond mee. Ging prima, was erg gezellig en de mensen vonden het ook nog leuk!

Misschien eerst even 1 hond eraan laten wennen. ik loop zelf ook soms met mijn beide honden aan de heupgordel.

Ik heb al verschillende merken gehad en heb nu echt een hele fijne. Merk is D&D sports, gekocht bij Fauna dierspeciaalzaak. Deze gordel heeft nog een paar opbergvakjes, erg handig.

Ik moet er wel bij vermelden dat ik de elastische lijn, die er standaard bijgeleverd wordt, eraf gehaald hebt. Die vind ik zelf niet handig. Gewoon een nylon lijn eraan gedaan en werkt zo helemaal prima.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij hebben beiden deHands Free Gordel Heavy Duty PRO (wij bestelden m destijds bij natteneuzen.nl)

Kracht plus gewicht van Sadi die behoorlijk in de lijn kan duiken. Volle bak plus 35kg kan die goed hebben.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

ik heb een manmatt en ben erg tevreden.
ik ken mensen die er 4 of 5 husky's aan hebben dus die 2 van jou, komt wel goed.
ik loop zelf ook met mijn husky en tamaskan pup eraan.
je hebt ook een lijn waaraan je 2 honden kan bevestigen, ik vind die voor 2 honden fijner, gaat minder snel in de knoop.
kan je wel aanraden om een elastische lijn te nemen, is zoveel fijner voor jezelf en de honden.

hiervoor had ik er een van ruffware, de band was te smal, ging schuiven en snijden en daarbij had mijn hond m in 2en getrokken.

http://www.cooldogs.nl/logivert/nl/p/canicross_ski-joring/16

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Hier ook een heupgordel bij een van mijn oppashonden, die ik ook gebruik als ik daar ben. Echt ideaal! Loop er dan met 3/7 honden tegelijkerrijd mee. Grootte varieert van mopshond tot kangal. Ideal! Echter wel het handigst als de honden niet door elkaar lopen!

En niet de verkeerde kant van de paal nemenmeerdere keren op de dag. Dat is niet zeer goed voor de gordel en waar de riem vast zit..

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik loop dagelijks met heupgordel. Ik loop met een heupgordel van Zero DC. Deze heeft beenbandjes tegen het schuiven. Dit is echt iets wat ik zou aanbevelen. Ik heb ook een heupgordel zonder beenbandjes die ik alleen aan de nieuwe crossers geef om te laten voelen dat beenbandjes echt een meerwaarde heeft.

De gordel van Zero DC heeft een touw voor je gespannen waaraan je zoveel lijnen kunt hangen als je wenst. Dit vind ik persoonlijk handiger dan een haak omdat de lijnen over het touw kunnen glijden. Dit zorgt weer voor een makkelijkere verdeling van de krachten over je lichaam.

Ik hang er met gemak mijn eigen hond (22 kilo) en een ridgeback (+/- 45 kilo) aanvast. Dus jouw honden zullen hem niet kapot krijgen O-)

Waar je naar mijn idee altijd op moet letten is de breedte van de rugsteun. Te breed is niet lekker maar te smal ook weer niet. Wil je er zakjes bij of gewoon een gordel. Zero DC kent ook een broekjes variant.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Zelf vind ik zonder die bandjes juist prettiger. Druk hem liever ren paar keer weg dan dat ik die bandjes voel.

Hier een roze van Canadog. Houd alles met gemak 

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik zat er zelf ook aan te denken om er een zonder bandjes te doen. 1 omdat het me ook niet lekker lijkt zitten, 2 omdat ik jassen heb die tot kniehoogte gaan, dus dan is het niet praktisch om een heupgordel onder mijn jas te dragen. 

Ik vind het wel fijn om de optie te hebben om de gordel over mijn jas te dragen. Zodat ik de heupgordel in alle seizoenen kan gebruiken. 

Ook las ik nog iets over een lijn met elastiek. Hoe sterk is dat elastiek? Moet ik dan meer aan flexilijn denken, of meer aan een elastiek tegen trekken. Het lijkt me wel handig om een lijn die hebben die zichzelf een beetje intrekt zodat de lijnen niet over de grond gaan. Maar mijn honden zijn niet zo groot dus er mag niet veel druk op staan. Misschien is een longeerlijn nog een idee? Die had ik al 1 maar 1 kant is helaas kapot geschoten. 

Ik ga eens even zoeken op de merken die jullie me gegeven hebben.
Hartelijk dank voor de info!

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb even bij de merken gekeken die jullie opnoemde en de canadog vind ik tot nu toe de fijnste. Ook omdat deze dus niet de banden om je benen heeft. Ik kan er makkelijk 2 honden aan vast maken. Hij heeft mooi wat zakjes, kan ik snoepjes mee nemen, water etc. Ook zit er een opgevouwen drinkbakje bij, en een plek om een bidon in te stoppen. Het scheelt ook dat hier een youtube filmpje van was die alles vertelde wat de heupgordel kan. 

 

https://www.actievehonden.com/p/riemen-lijnen-en-halsbanden/riemen-en-lijnen/canadog-leader-lijnen/1264

Ik zag deze lijn er ook bij staan. Als ik daar nu een een bevestiging bij haal die om zijn as kan draaien (geen idee hoe je dat noemt) dqan zouden de honden ook niet met de lijnen door elkaar kunnen komen, omdat de lijn simpelweg omdraait.

Op de stoep en de weg lopen ze keurig allebei aan 1 kant, zodra we bij groen aankomen gaan ze snuffelen en letten ze er niet meer zo erg op. Dus ik zie de kans aanwezig dat ze de lijnen door elkaar gaan gooien. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^