Waarom wordt Milo aangevallen op weides?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Hallo,

Paar weken geleden is Milo aangevallen geweest op een weide. Een andere labrador kwam op hem afgelopen en toen ging het mis. Toe moet ik wss wat signalen gemist hebben. Maar ik was compleet verbaast omdat hij het uur ervoor met alle honden heel goed deed. En vorige jaren nog nooit een incident gehad.

Nu vanmiddag laat ik hem weer los tussen 3 andere honden. Geen problemen, snuffelen,... een kleiner hondje (denk wat cocker achtig)was wel wat aan het grollen in het begin maar dan liepen ze naast elkaar. Toen Milo aan de aanwezige border collie (die de cocker kende) begon te snuffelen ging het mis. Kleintje kwam afgelopen en begon te bijten. Milo grolde in eerste instantie, maar dan kwam de border collie ook af om te bijten. Ging er lelijk aan toe . hond nr vier vertrouwde de boel niet en was weg ;-) Ik trok Milo weg aan zijn halsband en kreeg hem mooi mee. Maar andere honden bleven terug komen en dan is milo beginnen terugvechten. Was dat nu om mij te beschermen? Dan heeft hij het kleine hondje met zijn tand in oog meegehad. Heel spijtig! Maar mensen al gehoord en het komt goed.

Dan hebben andere mensen beginnen ingrijpen en dan had ik Milo vast. Milo volgde direct alle commando's op en ging in negeer modus naar de andere honden.

Nu, met andere baasjes geen problemen. iedereen zei 'het kan gebeuren'. Maar één baasje zei dat Milo er teveel zal geweest zijn, met 3 was er geen probleem. Maar ik ben daar toch niet goed van hoor. Mensen die rond de weide stonden zeiden dat het zielig was dat ik Milo probeerde weg te krijgen en de andere bleven aanvallen. En daar plaatste ik Milo in een kwatsbare positie omdat ik hem vast had. maar ik wou erger voorkomen.

Ik kan alle rassen en geslacht meenemen naar huis in opvang en van vrienden. Altijd happy Milo en spelen en nu durf ik bijna niet meer naar de weide te gaan uit angst dat er iets zal gebeuren en weeral als enigste baasje tussenkom.

Moest het even weeral kwijt! Ik durf Milo niet meer loslaten bij honden dat ik niet ken.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het punt is, hondenweides zijn lang niet altijd de ontspannen speelplek die wij mensen er in zien.

De honden worden losgelaten op een beperkte plek, dus echt vluchten kunnen ze niet. Dat kan al stress geven.

En zo ontmoeten ineens honden die ze wel of niet kennen en die wisselend sociaal kunnen reageren. En de baasjes staan gezellig te praten met elkaar en zien niet altijd tijdig genoeg de stress signalen.

 

In feite kan dit een recept voor snel oplopende spanningen worden en bij gebrek aan vlucht mogelijkheden zal er gevochten kunnen worden.

Dus ik zou zeggen: blijven opletten hoe jouw hond op anderen reageert en bij tekenen van stess ( grommen, lip optrekken, verstarren e.d.), direct je hond bij je roepen en ik zou dan weggaan.

Beter ontspannen aan de lijn met het vrouwtje wandelen dan maar uitzoeken of je moet gaan vechten en hoe de ander reageren zal toch?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik sluit me helemaal aan bij Coby&Wanda, het is vaak al gespannen, honden die elkaar niet kennen en vaak gaan mensen er ook nog met ballen gooien of takken geven..Dan heb je helemaal een trigger

 

Ik vind dat je het goed gedaan hebt zo, je hebt je hond uit de situatie gehaald, wel zo fijn voor jou en Milo en om gewonden te voorkomen. Snap dat je nu wat huiverig bent om weer naar de weide te gaan. Wat ik altijd deed is op tijden gaan dat je weet dat het rustig is en je niet in een groep honden terecht komt waardoor je constant alert moet zijn.

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Op niet alle plekken komen leuke honden...

 

Het losloopgebied hier is bijna volledig dichtgegroeid afgelopen jaren. En je merkt dit aan de honden ook. Honden die onzekerder zijn kunnen geen kant op door de smalle bospaden nu.. honden die zelfverzekerd zijn en anderen willen wegjagen bij hun roedel of wat dan ook komen sneller in conflict. Honden voelen zich sneller geneigd om uit te halen omdat ze zich meer bedreigd voelen dan wanneer ze op allerlei manieren elkaar kunnen ontwijken.

 

Obi is laatst tot 2 keer toe daar aangevallen door honden die meteen een conflict opzochten met hem. Obi getraumatiseerd... valt nu uit naar andere honden op straat... niet leuk. Ook nog een keer aangevallen toen hij zelfs aan de lijn zat in de wijk hier... 

 

Ik zou net als ik nu doe gewoon even rustig aan doen en rustige plekken opzoeken. Is denk ik leuker voor je hond..

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat toen bleek dat de andere honden door gingen toen jij Milo vast hand en weg probeerde te gaan, dat je de andere eigenaren had moeten sommeren hun hond te pakken. Of anders je hond aan de riem mee proberen te krijgen, dan hebben ze meer ruimte als aan de halsband.

 

Het heeft niets met jou beschermen te maken, alleen met zichzelf.

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Ik weet dat ik NIET meer naar weides ga. Milo is echt voor mij een veel te lieve hond om dan aangevallen te worden en er slecht uit te komen omdat hij de andere verwond heeft.

Lekker in de tuin of op het veld dollen met de honden die hij kent doet hij heel graag. En de pleeghondjes die afkomen vind hij ook super! Lange wandelingen aan de flexi in de bossen zou hij voor smeken. Maar voor mij nooit meer vrij met vreemde honden!!!

Ik heb het er heel moeilijk mee dat een andere hond aanvalt en jou hond verdedigt zich en dan kwetsuur is aan de andere hond. In dit geval heeft Milo oogje mee gehad. Milo heeft ook een punctie beet naast zijn geslachtsdelen. (is al naar gekeken geweest door DA en is niet erg) Maar het oogje zag er natuurlijk slechter uit, maar zou goed komen volgens vriendin die de mensen kent.

Andere baasjes waren er niet bij, daarom dat het zo lang duurde tot het gevecht over was. Want een gevecht tussen 3 honden kan ik niet alleen stoppen. Ik weet nu niet of ze denken dat Milo hun hond aangevallen heeft, maar andere mensen bevestigden daar mijn verhaal.

Bij allereerste aanval in asiel bij kennismaking met andere hond ging hij liggen, tweede aanval ging hij ietwat in verdediging, maar nu telkens als de andere hond beet, beet Milo gewoon terug!!!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Dat is vrij logisch toch? Als ik jou zomaar een duw geef dan zal je ook niet blijven staan. Het ligt niet aan jouw Milo, het is als je het mij vraagt een hele normale reactie, hij gaat zichzelf verdedigen. En ja het is heel vervelend dat hierbij een hondje gewond is geraakt maar dat is niet opzettelijk gebeurd.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wie de bal kaatst.... he?

 

Is inderdaad niet Milo's schuld hoor. 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Het is niet te beoordelen achter de computer. Misschien was jouw hond wel te opdringerig, of was die andere hond niet goed gesocialiseerd. Ik zou voorlopig even de hondenvelden vermijden en je hond alleen 1 op 1 laten spelen met een andere hond. Probeer gelijk heel goed je hond te observeren zodat je in de toekomst makkelijker kan herkennen wanneer jouw hond zich onzeker, opdringerig, dominant, onderdanig enz. opstelt. Als je je hond hier eenmaal heel goed in kent dan kan je evt weer naar de hondenveldjes gaan.

 

veel succes ermee, maak je er maar niet te druk over en laat je hond lekker 1 op 1 socialiseren.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Zijn ook veel honden die een keer een slechte ervaring hebben gehad met een zwarte hond. En alles wat dan zwart is is dan niet leuk meer. (Milo is zwart toch?) Alleen zoiets stoms kan al iets triggeren natuurlijk. Want ze leggen dan toch die associatie op één of andere manier. Obi heeft slechte ervaringen met Berner Sennen honden, die zijn altijd erg opdringerig en snauwerig naar hem. Hij is altijd iets meer op z'n hoede als hij er weer één ziet, een beetje bangig is hij zelfs. 

 

Misschien had het hondje een slechte ervaring met zwarte honden... En zat daarom (terecht of niet) al meteen in de aanvalshouding om de zwarte hond weg te jagen. 

 

 

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

" Het is niet te beoordelen achter de computer. Misschien was jouw hond wel te opdringerig, of was die andere hond niet goed gesocialiseerd. Ik zou voorlopig even de hondenvelden vermijden en je hond alleen 1 op 1 laten spelen met een andere hond. Probeer gelijk heel goed je hond te observeren zodat je in de toekomst makkelijker kan herkennen wanneer jouw hond zich onzeker, opdringerig, dominant, onderdanig enz. opstelt. Als je je hond hier eenmaal heel goed in kent dan kan je evt weer naar de hondenveldjes gaan.

 

veel succes ermee, maak je er maar niet te druk over en laat je hond lekker 1 op 1 socialiseren. "

 



Ik weet dat Milo wat 'stalk' gedrag kan vertonen op weides. Als hij dat doet dan roep ik hem direct bij me en zijn we weg naar het bos om te wandelen. Omdat ik niet weet hoe de andere hond zal reageren.

Milo was vanmiddag heel rustig en kwispelen (gen stalkgedrag) en alle hoekjes in zijn eentje aan het verkennen. Dan rook hij aan een border collie (die de cocker kent) en dan sprong de cocker tss in een fractie van een seconde. heel raar. zij had ook al gegrold naar hem. Jaloezie mss? Maar waarom deed de collie dan mee? Roedel met cocker? Mss zoek ik er teveel achter, maakt mijzelf ook onzeker hoor.

Wij hebben hier pleeghonden en honden van vrienden over de vloer en Milo is dolenthousiast. En honden van vrienden die wat dominant zijn laat hij met rust omdat hij weet als hij hem opdringt dat ze eens happen als waarschuwing!

Alvast al bedankt voor al jullie antwoorden hoor :-)

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

" Zijn ook veel honden die slechte ervaringen hebben met zwarte honden. (Milo is zwart toch?) Alleen zoiets stoms kan al iets triggeren natuurlijk. Want ze leggen dan toch die associatie op één of andere manier. Obi heeft slechte ervaringen met Berner Sennen honden, die zijn altijd erg opdringerig en snauwerig naar hem. Hij is altijd iets meer op z'n hoede als hij er weer één ziet, een beetje bangig is hij zelfs. 

 

Misschien had het hondje een slechte ervaring met zwarte honden... En zat daarom (terecht of niet) al meteen in de aanvalshouding om de zwarte hond weg te jagen. 

 

  "

 



Je zegt daar zoiets. Ik heb eens gelezen dat zwarte en volledig bleke honden snelst aangevallen worden. Bij zwarte honden zie je de ogen of zoietes niet goed en bij bleke is het alsof ze staren en dit kan een trigger zijn. Of het dat is geen idee. Want eerste 15min geen probleem hoor tss de honden.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  

Je zegt daar zoiets. Ik heb eens gelezen dat zwarte en volledig bleke honden snelst aangevallen worden. Bij zwarte honden zie je de ogen of zoietes niet goed en bij bleke is het alsof ze staren en dit kan een trigger zijn. Of het dat is geen idee. Want eerste 15min geen probleem hoor tss de honden. "

 

 

Ja dat is ook zo... Obi is ook een racist *ahum*...

Hij deed laatst ook lelijk tegen een onschuldige berner sennen die we heel plotseling ineens om het hoekje tegenkwamen. Omdat ie denk ik dacht dat dat dus weer een boze berner was, en dus schrok. Terwijl ie die hond nog nooit ontmoet heeft.. dusja.. En niet ALLE berners zijn boos op hem natuurlijk of vervelend.

 

Die hond was verder ook lief hoor.. 

 

Hahaha en Obi is zelf precies het tegenovergestelde.. super bleek met wat zwarte accentjes (neus en ogen). 

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Ander hondje is gehecht aan oor en oog. Dus Milo moet ferm teruggebeten hebben. Maar natuurlijk een kleine hond tegen een grote hond is het meestal de kleine die het onderspit moet delven. Jammergenoeg.

Ik hoop nu gewoon dat Milo nu niet bij elke nieuwe vreemde hond stress zal hebben. Volgende week komt chapy een hele lieve hond en heel goed met andere honden naar ons thuis. Dus hoop nu dat Milo dit voorval van vandaag snel vergeet. en vriendjes kan worden met honden die naar ons thuis komen.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Goh, jeetje, wat naar voor Milo en voor jullie...

 

Ik schreef het al in een ander topic, vanaf afgelopen week gaan wij smorgens tussen 05.30  en 06.30 naar het losloopveld met de malloten.

 

We gaan samen, dus beide honden kunnen mee, en er is dan niemand............ Heerlijk!

Ze gaan samen helemaal los!

 

Gisterochtend had ik een schep mee genomen en wat kuilen dicht gegooid... (Echt niet debiel, zaterdagochtend om zes uur zand verplaatsen in het park)

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Ehhh... Ook naar natuurlijk voor de andere hond!

 

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Daarnet was Laika de opvanghond aan Milo's muil aan het likken. Ze heeft dit nog nooit gedaan, dus ik ga eens kijken. Zie ik wel geen bijtwond die we gisteren niet opgemerkt hebben. Ze was wss het gedroogd bloed ervan aan het aflikken. Zo moeilijk te zien dat bloed door die zwarte vacht! Je kan mooi zien waar de andere hond Milo vastgehad heeft. Dus lekker twee bijtwonden, op muil en buik. Gelukkig heeft Milo zich stilgehouden en tijdens de beten zijn ze niet gescheurd wat bij ander hondje jammergenoeg wel was. Ze heeft zich willen wegtrekken waardoor Milo zijn tand onder ooglid kwam en zo gescheurd is, zelfde bij oor. Dus volgens dierenarts zou Milo zijn bijten onder controle gehad hebben en wat het uit defensie vastnemen om te kunnen vluchten en zo bij het wegtrekken van andere hond ooglid en oor stukje gescheurd zijn. Ocharme! Gelukkige maar twee draadjes. Maar volgens dierenarts moest Milo echt agressief zijn was het kleiner hondje waarschijnlijk dood of toch zwaargewond aangezien Milo's muil evengroot is als ander hondje.

Hoop dat beide honden er niets aan over houden, want Milo was bij thuiskomst weer zijn happy zelf bij opvanghond Laika.

De dochter van het andere baasje vertelde me wel nog dat klein hond al paar keer gesnauwd en gegrold heeft naar andere honden en soms eens raar uit de hoek kan komen naar vreemde honden. Maar nog nooit gebeten. Had ze mij dit voor het incident verteld was ik al weg met Milo. Kan zo snel escaleren. En ik heb Milo nog nooit weten grommen of snauwen. Tja, nu heeft hij teruggebeten. Maar ja, hoe ben je zelf? Als ik een klop zou krijgen geef ik er ook ene terug hé!

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Helemaal eens met Coby, en om die reden laat ik mijn twee honden niet zomaar spelen met andere onbekende honden en zeker niet op zo'n hondenweide. Het is al te vaak mis gegaan. De laatste keer is Beertje achterna gezeten waarbij hij in blinde paniek het park is uitgerend, over de busbaan en toen was ik hem kwijt. Ik heb 10 minuten naar hem gezcoht toen vond ik hem trillend onder een struik. Nu heb ik een hond die aan de lijn enorm uitvalt naar andere honden :'(

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^