een probleempje...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BrittBritt

honden foto van Britt

Hallo,

Ik heb hier een puppy van 4 maanden oud. Als we gaan wandelen en ze raapt bv. Plastiek of een stuk papier ofzo op dan laat ze het meteen los als ik 'los' zeg. Ik beloon haar natuurlijk altijd als ze los laat.

Daarnet was ik met haar in de tuin en hier komen regelmatig katten van de buren die wel eens botjes van hun prooien laten liggen. Kira had een botje opgepakt en ik zei 'los' maar ze liet niet los. Ik wilde toen haar mond opendoen om het botje eruit te halen maar ze gromde en beet. Gelukkig was het niet raak, maar ik schrok wel. Dit had ze nog nooit eerder gedaan. Ik weet ook dat als ik afkom met een snoepje of een stukje worst, dat ze daar dan niet in geïnteresseerd is. Dat heb ik al vaak genoeg geprobeerd. Maar ik kan het toch ook niet gewoon toelaten dat ze botjes op eet? En zeker niet dat ze gromt en bijt...Dit botje heeft ze nu wel ingeslikt...

 

Ik hoop dat iemand nog tips heeft voor dingen die ze niet mogen eten uit hun mond te halen...ruilen werkt echt niet bij botjes of iets anders wat ze lekker vindt...Dus ik hoop dat er ook andere manieren zijn om iets af te pakken van haar.

 

Groetjes Britt

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

tja....4 maanden dan pakte ik ze beet,deed hun bek open en pakte het uit hun bek onder het commando los. Grommen tegen mij leverde een harde foei op. Niet bang zijn bij een pup die probeert je gewoon uit maar je moet nu kordaat zijn,ook al deed het pijn als mijn honden iets niet mochten inslikken dan haalde ik het uit hun bek.

 

Het is wel zo als een pup iets te eten vindt,het altijd vlug gaat proberen op te eten en je vaak te laat bent.

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

In de eerste plaats is grommen een waarschuwing die je hond je geeft, wat je aan het doen bent vindt hij of zij op dat moment dus NIET leuk. Straf je hond NOOIT af als hij gromt tegen je, een dikke kans dat hij of zij de volgende keer meteen hapt want je hebt je hond geleerd dat grommen niet mag.... Ik spreek de bovenstaande post hierin dus tegen. Je pup is vier maand oud, heeft nog veel te leren. Ga aan de slag met het leren 'ruilen', als jij iets wilt van hem dan moet je ervoor zorgen dat hetgene jij in je hand hebt véél lekkerder is dan wat jij van hem wilt hebben. Doe dit dagelijks, als hij speeltje in de muil heeft dan zwier jij met iets leuks voor zijn neus, geef commando 'geef' en neem het speelgoedje voorzichtig, geef meteen een lekkere beloning en een welgemeende knuffel. Voedsel afnemen is nooit gemakkelijk maar je hondje moet aanleren dat hij steeds iets anders in de plaats krijgt, je vormt dus geen 'bedreiging'. Succes

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Je pup weet in elk geval wel wat het nodig heeft. 

Het is geheel natuurlijk gedrag, dus hierop corrigeren door jou is vanuit de pup gezien totaal onhonds. Wat al eerder is aangegeven, leer toch te ruilen. En dan met iets wat aantrekkelijker is, zoals bijv. gedroogde pens stukjes, levertjes etc. Het nadeel van corrigeren is dat je een schrokker creëert die commando's negeert. Bij het vreten van botjes van grotere prooidieren zoals konijn en eend, die niet gekraakt worden, kan dat eventueel wel problemen geven.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

" In de eerste plaats is grommen een waarschuwing die je hond je geeft, wat je aan het doen bent vindt hij of zij op dat moment dus NIET leuk. Straf je hond NOOIT af als hij gromt tegen je, een dikke kans dat hij of zij de volgende keer meteen hapt want je hebt je hond geleerd dat grommen niet mag.... Ik spreek de bovenstaande post hierin dus tegen. Je pup is vier maand oud, heeft nog veel te leren. Ga aan de slag met het leren 'ruilen', als jij iets wilt van hem dan moet je ervoor zorgen dat hetgene jij in je hand hebt véél lekkerder is dan wat jij van hem wilt hebben. Doe dit dagelijks, als hij speeltje in de muil heeft dan zwier jij met iets leuks voor zijn neus, geef commando 'geef' en neem het speelgoedje voorzichtig, geef meteen een lekkere beloning en een welgemeende knuffel. Voedsel afnemen is nooit gemakkelijk maar je hondje moet aanleren dat hij steeds iets anders in de plaats krijgt, je vormt dus geen 'bedreiging'. Succes "

 



Hier ben ik het mee eens

honden page profiel BrittBritt

honden foto van Britt

Voor de worst die ik gebruik als beloning doet ze normaal alles, behalve botjes ed afgeven. Ik heb ook al geprobeerd met haar af te leiden met speelgoed, maar ook dat hielp niet.

Normaal neem ik alles uit haar mond maar daarstraks schrok ik omdat ze gromde en daarna bijna mijn hand greep, en toen ik terug wilde proberen om haar mond open te krijgen was het botje al weg.

Ik heb haar niet gecorrigeerd omdat ik ook al gehoord had dat je grommen niet mag afstraffen :)

Maar ik zal eens naar de dierenwinkel gaan en dan koop ik gedroogde pens stukjes ofzo, ik hoop dat dat werkt :)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik snap dat je geschrokken bent, het is wellicht een geruststelling om te weten dat dit heel normaal gedrag is. Een botje is natuurlijk helemaal fantastisch dus ze gaat het verdedigen, het gevecht aan gaan zou ik niet doen en straffen al zeker niet.

 

Je moet iets hebben wat ze zo lekker vind dat ze daar alles voor laat. De worst die je altijd gebruikt is wellicht niet zo speciaal dat ze daar zelfs een botje voor af staat. Daarnaast is ook jouw reactie van belang, ik kan mij goed voorstellen dat als je ziet dat ze een botje heeft je schrikt en het zo snel mogelijk uit haar bek wilt hebben, dat kan juist er voor zorgen dat ze het snel weg schrokt omdat ze het niet wil afstaan.

honden page profiel BrittBritt

honden foto van Britt

Ja daar heb je ook wel gelijk in, de worst is niet meer speciaal omdat ze die natuurlijk altijd krijgt wanneer ze iets goed doet...Dus dan zou ik eigenlijk lekkerdere dingen moeten gaan halen, alleen voor het ruilen te leren en voor niets anders gebruiken.

 

Als ze een botje vast heeft dan probeer ik het inderdaad zo snel mogelijk eruit te halen, omdat ik weet dat ze het anders meteen inslikt. Maar als ik dan rustiger reageer in het vervolg zou zij dan ook rustiger zijn? Want ze is het nu wel gewend dat ik snel reageer...

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

" Ja daar heb je ook wel gelijk in, de worst is niet meer speciaal omdat ze die natuurlijk altijd krijgt wanneer ze iets goed doet...Dus dan zou ik eigenlijk lekkerdere dingen moeten gaan halen, alleen voor het ruilen te leren en voor niets anders gebruiken.
 
Als ze een botje vast heeft dan probeer ik het inderdaad zo snel mogelijk eruit te halen, omdat ik weet dat ze het anders meteen inslikt. Maar als ik dan rustiger reageer in het vervolg zou zij dan ook rustiger zijn? Want ze is het nu wel gewend dat ik snel reageer... "

 Ik geef ze gewoon een stuk hesp of salami of kaas, dingen genoeg die ze heerlijk vinden.  Als je haar eten geeft, houd de pot vast en geef eerst wat uit je hand, zet de pot neer en roer er eens door met je hand, zo wordt ze gewoon dat het eten niet afgenomen wordt en dat jij eraan zit.  Ook gewoon niet afwachten tot ze iets heeft genomen dat ze niet mag hebben, maar zoals hierboven reeds gezegd, regelmatig oefenen met speeltjes en andere dingen.

honden page profiel BrittBritt

honden foto van Britt

"  Ik geef ze gewoon een stuk hesp of salami of kaas, dingen genoeg die ze heerlijk vinden.  Als je haar eten geeft, houd de pot vast en geef eerst wat uit je hand, zet de pot neer en roer er eens door met je hand, zo wordt ze gewoon dat het eten niet afgenomen wordt en dat jij eraan zit.  Ook gewoon niet afwachten tot ze iets heeft genomen dat ze niet mag hebben, maar zoals hierboven reeds gezegd, regelmatig oefenen met speeltjes en andere dingen. "

 

Met salami heb ik het ook al geprobeerd, werkte ook niet :) En met speeltjes oefen ik bijna elke dag, ze apporteert de speeltjes maar geeft ze niet altijd af. Dat gaat ondertussen al heel wat beter dan in het begin, zodra ze ziet dat ik een stuk worst vast heb laat ze het speeltje los.

 

Ze heeft ook regelmatig kauwbotjes en als ze daarop aan het kauwen is dan aai ik haar ook wel eens over haar hoofdje, op haar kin enzo. Echt in de buurt van het kauwbotje en dan gromt ze niet. Ze weet gewoon precies wat ze mag hebben en wat niet. En ze weet ook hoe ik reageer als ze iets wel mag hebben en hoe ik reageer als ze iets niet mag hebben. Ze is veel te slim :p Want als ze een botje van een vogel ofzo vast heeft loopt ze er meteen mee weg, met haar kauwbotje blijft ze altijd gewoon liggen.

 

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik zou inderdaad de worst gebruiken voor de trainingen en iets superlekkers alleen voor het ruilen, dat maakt het exclusief.

 

Ja het is ook jouw reactie, en het is heel logisch dat je schrikt maar probeer maar eens te visualiseren hoe dat er uit ziet. Je schrikt, je rent/loopt er snel naartoe, je zegt 'los' en probeert snel te ruilen, de hond schrikt en wat doet ie dan, die probeert het zo snel mogelijk door te slikken.

 

De reactie als ze een papiertje in haar bek heeft (ik zeg maar wat) is heel anders dan de reactie als ze iets schadelijks in haar bek heeft.

 

Maar als je nu iets vind waardoor ze alles ruilt en je blijft kalm, let op je houding en stem, dan zal het je lukken. En als het je lukt geeft dat je vertrouwen en dat maakt jouw reactie vanzelf relaxter.

Volgende forumvraag: Eet puppy slechter bij wisselen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^