Te lief

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kyrakyra

Ik heb een vraagje mijn labradoodle reu van 7 en halve maand is zo lief dat hij niet voor zichzelf op komt. Hij heeft alle andere honden ook likjes. Super schattig natuurlijk maar veel honden hebben op een of andere manier de neiging om op hem te gaan rijden gelijk als ze hem

voor eerst zien, dit blijven ze ook doen. Mij doodle doet niet veel terug als ze hem pijn doen gaat hij piepen of hij doet niks. Hebben jullie hier ervaring mee? Groetjes 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Niet toestaan, je hond vindt het niet fijn dus afbreken die handel.  

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dit is een kalmerend signaal; conflictvermijdend

 

http://www.dierbewust.nl/7-kalmerende-signalen-die-jouw-hond-elke-dag-laat-zien/

 

Goed gesocialiseerde honden zullen hier op reageren en je hond met rust laten.

 

Honden, die gaan rijden op je Labradoodle wegsturen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als jou hond niet voor zich zelf opkomt, dan doe jij het. Stuur de andere honden weg en bescherm je honden. 

Anoniem (Gast)

Ik neem hem ook elke keer om bescherming. Maar het ergste vind gewoon dat de eigenaars van de honden die dit doen er 9 van de 10 keer gewoon kei hard er om lachen dat hun hond dit doet en vervolgens moet ik hun hond er elke keer van af halen. Hun zeggen dan dat mijn hond het maar moet uitvechten maar zolang hij dat niet kan of doet waak ik over hem. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Doodles zijn meestal wel érg speels,stuiterig..en soms ook blafferig.

Dit kan bij een andere hond wel 'aanstootgevend 'werken,en spanning geven(vooral als ze niet willen spelen,maar wel meegaan in een 'spel')

 

Hoe dan ook,het is niet erg dat jouw hond 'niet voor zichzelf op komt'(dan krijgt hij ook niet vlot knallende ruzie),maar je mag en moet hem wel helpen.(sommige mensen vinden het rijden 'leuk' en laten honden het zelf oplossen,maar het is voor beide honden een stress moment,kalme hulp is voor beide het fijnst)
Haal een rijdende hond altijd van je hond af,gewoon aan de halsband.Is er geen halsband,dan vraag je de baas de hond te roepen,omdat jij dit niet wilt op jouw hond,en als laatste kan het voorkomen dat er geen reactie van de baas komt en geen halsband,dan blijft er alleen een nekvel over.

 

Een rijdende hond haal je er gewoon kalm van af,hoef je niks te zeggen,of boos of bang te worden,gewoon handelen en weer door gaan 

honden page profiel kyrakyra

Heeft iemand tips hoe hem kan trainen zodat hij meer zelfvertrouwen gaat krijgen? Hij hoeft natuurlijk niet gemeen te worden. Want ik ben super trots dat hij zo lief is maar ik vind het gewoon zielig dat hij elke keer de slachtoffer is. Op puppy cursus is er wel een soortgenoot die even oud is die ook op hem wilt rijden die hij wel weg jaagt maar toch blijft dat soortgenoot terug komen en dan moet ik hem toch in bescherming nemen omdat dat soortgenootje toch door blijft gaan. 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Je hond is nu nog in ontwikkeling. Hij is reu en gaat dan binnen de kortste keren ook meer 'voelen' en tot uiting brengen.

Hij gaat veranderen door hormonen.

 

Wil je zijn gedrag zo lief en vrolijk houden, bescherm hem dan.

Zo blijft hij jou genegen en voelt hij zich veilig bij je.

 

Niet lachen met 'rijden', dat mag niet en is zielig voor je hond.(stuur de klierenhonden weg)

 

verdedig hem maar!

 

een schat moet je zo houden!

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Herkenbaar. Hier overblijfsel van de castratie, gelulkig stuk minder maar handjevol honden wat hier opreageert.

Mijn hond heeft echt een keer klem gezeten, ik was te laat. Grote golden op hem. Volledig geklemd. Hond ruikt het spoor van Hummie en peert hem. Nu ben ik het altijd voor, pak de hond bij de halsband en wacht tot het baasje er is. Hond van 40 kilo dus deed hem goed pijn. Mijn hond begint dan wel beetje uit te vallen tegen die andere hond omdat ik hem vast heb. Maar dat is dan jammer, lukt helaas niet hem ook rustig te houden. Al mijn kracht daar voor nodig.

Ken het wel hoor, hier doen baasjes ook wel eens raar. Ik probeer altijd er tussen te staan, zodat ze het niet kunnen en ze weg te sturen. Maar mijn ervaring is dat toch veel honden doorknallen. ALs ze rijden haal ik ze er meteen vanaf.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Ik ben niet voor het laten uitvechten, ik los het altijd op en dat weten mijn honden ook.

Zo krijgt je hond ook meer vertrouwen in jou als baas.

 

Zou ook niet zo eerlijk zijn als ik mijn amerikaanse stafford het laat uitvechten met een border collie of een keeshond.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb een hond die uit zichzelf niet echt.... bazig is. Het is meer een wat onzeker watje. Maar een hond zoals de jouwe, die kan de mijne wel aan, denkt ie. En dan zou hij zomaar een poging doen te rijden. Ik pak de mijne dan aan zijn halsband en til hem op om het gewicht van de rug/heupen van de andere hond te krijgen, en haal desnoods de voorpootjes los.

Dit deed ik vroeger ook wel bij andere honden die op mijn vorige hond probeerden te rijden. Er kleeft wel een risico(otje) aan, sommige honden vinden het niet cool dat een vreemde ze zo aan de halsband houdt. Maar eerlijk gezegd heb ik daar geen problemen mee gehad.

 

Een echte dominante hond hoeft zich niet zo te uiten. Een agressieve hond zou het op een andere manier doen. Dus je trekt alle sulletjes aan die iets te bewijzen hebben. Rustig en gedecideerd handelen, en je hond beschermen dus.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

En hoe zit het met eigen honden die wel eens op elkaar rijden?
Gebeurt hier wel eens.
Zowel Amber (pup) op een van de oudere honden als andersom.

Volgende forumvraag: Verklikker!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^