Distelheide

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JanJan

Hallo allemaal,

 

Binnenkort ben ik van plan om wellicht een puppy uit De Distelheide (Golden Retriever) (www.distelheide.be) te halen, maar ik zou nog graag wat ervaringen of meningen van jullie horen. 
Het allerlaatste wat ik wil is een puppy bij een broodfokker kopen, en ik was er vrij zeker van dat dit geen broodfokker is, maar nu hebben andere personen (en fokker) mij iets anders verteld.


Ik zal even vertellen wat ik heb gezien:

De honden van De Distelheide zitten allemaal apart in hondenhokken buiten (ongeveer 4m op 4m gok ik), de puppy's zitten in een schuur achterin. Er was een warmtelamp aanwezig en een beetje zaagsel. De puppy's konden wel tot bij de moeder, maar niet andersom. Ik moet wel zeggen dat de puppy's er gezond uitzagen en niet vuil, ze werden ook even losgelaten en kwamen vrolijk naar mij toe en hadden geen schrik.

Ik vroeg aan de fokkers of het slecht was om de puppy's buiten in de schuur zaten, omdat deze volgens mij gesocialiseerd moeten worden met mensen e.d. Ze vertelden me dat dit pas vanaf week 7 noodzakelijk is..

De honden hebben wel allemaal stambomen (ook al heb ik deze nog niet gezien en niet naar gevraagd)

 

Graag zou ik jullie mening hierover horen!

Bedankt

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hier alvast een oud topic over het zelfde onderwerp, Jan.

 

Maar als ik lees dat hondjes in een schuur op zaagsel zitten en niet 'in huiselijke kring' oftewel in een gezellige huiskamer, krijg ik toch een beetje kippenvel.

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Ik ken de kennel niet, dus kan hier natuurlijk ook niet direct over oordelen. Dat de Goldens allemaal apart in hokken zitten vind ik al niks... vind het zelf ook prettiger als de pups opgroeien in huis ipv in de schuur met een beetje zaagsel...  

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou nooit een hond kopen die niet in huiselijke kring opgroeien.
Dat ze vrolijk op je afrennen is logisch, een (golden) pup is onderzoekend en als ze afgezonderd in hokken zitten zijn ze blij dat ze iemand zien.



honden page profiel JanJan

Hmmm bedankt alvast voor de reacties.

Weten jullie ook of er echt negatieve gevolgen zouden zijn op lange termijn?

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

De puppy's konden wel bij hun moeder maar niet andersom???? Ik zou hier geen pup halen, maar je moet het zelf weten. Mijn honden komen bij fokkers vandaan waar moeders met hun pups vrolijk rond lopen in huis en tuin, en als ze wat ouder zijn samen met de andere honden.

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

" Hmmm bedankt alvast voor de reacties.
Weten jullie ook of er echt negatieve gevolgen zouden zijn op lange termijn? "

 

Negatieve gevolgen voor de pups bedoel je?

honden page profiel JanJan

Ja, voor de pups! Het laatste dat ik wil is dat de puppy angstig of ongezond ofzo is!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Ik kan me voorstellen, dat als er geen socialisatie heeft plaatsgevonden, geen gezellige huiskamer en geen moeder die de pups kon opvoeden, dat een angstige pup in dit geval wel degelijk een mogelijkheid zou kunnen zijn.

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

" Ja, voor de pups! Het laatste dat ik wil is dat de puppy angstig of ongezond ofzo is! "

 

Ik weet niet of het een br00dfokker is.. maar als dat wel geval is, dan heb je geen zekerheid of de gezondheid van je pup altijd goed blijft.

 

Zie op de website ook geen info over het nestje ?!?

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou nooit een hond willen die niet gewoon in de huiskamer is grootgebracht. Je loopt kans op een hond die bang is van elk geluid in huis. 

 

Ik heb zo'n hond gehad, ik kan t je niet aanraden.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hallo allemaal,
 

De honden van De Distelheide zitten allemaal apart in hondenhokken buiten (ongeveer 4m op 4m gok ik), de puppy's zitten in een schuur achterin. Er was een warmtelamp aanwezig en een beetje zaagsel. De puppy's konden wel tot bij de moeder, maar niet andersom. Ik moet wel zeggen dat de puppy's er gezond uitzagen en niet vuil, ze werden ook even losgelaten en kwamen vrolijk naar mij toe en hadden geen schrik.
Ik vroeg aan de fokkers of het slecht was om de puppy's buiten in de schuur zaten, omdat deze volgens mij gesocialiseerd moeten worden met mensen e.d. Ze vertelden me dat dit pas vanaf week 7 noodzakelijk is..
De honden hebben wel allemaal stambomen (ook al heb ik deze nog niet gezien en niet naar gevraagd)
 
Graag zou ik jullie mening hierover horen!
Bedankt "

 

De vetgemaakte tekst zou voor mij reden zijn om hier geen pup te halen. Het is onnatuurlijk en slecht voor de socialisatie van de pups, dat de moeder niet bij de pups kan en de pups wel bij de moeder. Een moeder moet bij haar pups kunnen, wanneer zij maar wil of voelt dat dit nodig is. Niet bepaald een sociale en "warme" omgeving voor de honden. Een nestje wat in huis verblijft, maakt alles mee wat er in een huishouden/familie gebeurt en went aan de geluiden van het huishouden; bijv. stofzuigen, geluiden in de keuken, afwasmachine, is onder de mensen.

 

Zijn de ouders getest en goed bevonden op heup en elleboog dysplasie? ECVO oogtest goed? Als je hier toch mee verder gaat, vraag naar de uitslagen op papier. In NL zijn deze testen door de rasvereniging verplicht gesteld. Aandoeningen in dit kader zijn ernstig en vaak voorkomend bij de Golden Retrievers.

honden page profiel --

honden foto van -

Wat leuk dat je een Golden pupje in huis wil!

 

Ik kan best begrijpen dat als een fokker veel honden heeft, dat deze dan niet allemaal in huis passen. Echter vind ik het wel vreemd dat moeder niet met de pups binnen wordt gehuisvest zodat ze wennen aan het dagelijks leven. Er staat op hun eigen site dat de eerste paar weken daarin heel belangrijk zijn, want als moeder niet reageert op geluiden (van bijvoorbeeld de stofzuiger of wasmachine) dan weten de pups dat er niks aan de hand is. Maar als ze in een schuur zitten krijgen ze niet te maken met deze geluiden en een nest wat in een schuur zit krijgt automatisch vele malen minder aandacht van de fokker.

 

Mijn Golden pup komt bij een fokker vandaan met 5 honden. Oudere honden, jonge honden en honden die wel voor de fok gebruikt worden door elkaar. Alle honden leven in een roedel in huis. De fokkers hebben alle tijd voor de honden omdat het er niet teveel zijn, ze gaan elke dag met de honden naar het bos of naar het strand, ze doen hersenwerkjes met de honden en doordat ze zoveel aandacht aan hun honden besteden kennen ze hun honden ook door en door. Hun honden vertrouwen hen en daardoor kunnen de fokkers de mama goed ondersteunen tijdens de bevalling en tijdens de opvoeding. De pups worden de hele dag in de gaten gehouden en als er iets niet goed is wordt dat meteen gezien. Als de pups oud genoeg zijn mogen ook de andere honden bij ze kijken en met ze spelen waardoor ze cruciale dingen leren over de omgang met andere honden en waardoor de moeder niet helemaal alleen voor de opvoeding moet opdraaien. Om de puppies zindelijk te krijgen wordt er telkens opgelet dat wanneer er eentje gaat plassen of poepen dat deze dan eerst op een krant en later buiten gezet wordt. 

 

Dit meegemaakt hebbende zou ik zelf nooit een pup kopen die niet in huis is opgegroeid. 

1) In mijn ogen heeft de moederhond een veel minder fijn leven als ze in een kennel buiten leeft en als de fokker zoveel honden heeft. Krijgt elke hond dan nog genoeg aandacht en uitdaging? Ik denk het niet. In mijn ogen begint een (mentaal) gezonde pup met een gelukkige moeder.

2) De fokker is veel minder met de pups bezig waardoor er minder snel gemerkt wordt als er iets mis is en waardoor de pups gewend zullen zijn om in het nest hun behoefte te doen. Dit kan er voor zorgen dat een pup later moeilijker zindelijk te krijgen is.

3) Een pup wordt dus minder gesocialiseerd. Buiten dat dit natuurlijk sowieso niet goed is, is het voor een pup een nog grotere overgang van de kennel naar zijn nieuwe huisje. Ineens de hele tijd bij mensen, met allemaal geluiden en dingen die hij nog nooit gekend heeft. 

 

Ik zou er zelf geen goed gevoel bij hebben. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien is het wel geen bro0dfokker maar toch zou ik er geen pup willen kopen.

De pups lopen zoveel achter met pups die wel netjes in huis zijn opgegroeid.

Als ik zie hoe het is gegaan bij mijn honden, dat is een wereld van verschil!

Je hebt er zoveel profijt van als je een pup koopt uit een goed gefokt nest die in huis opgroeien.

Vanaf zo'n 3 weken hebben de pups de ogen open, kunnen ze horen en meemaken wat er in hun omgeving gebeurt.

Zo zijn ze al helemaal gewend aan allerlei huiselijke geluiden als ze met 8 weken naar hun nieuwe baasje gaan.

Tussen de 3 en de 8 weken zitten de pups in de inprentingsfase, dat is juist zo belangrijk, dus ze missen een hoop als ze dan in een schuur zitten.

 

Die fokker kan wel anders beweren maar die wil zijn pups verkopen!

Volgende forumvraag: hoe haal ik mijn ouders over
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^