Moeilijk kiezen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Had je hond een stamboom of heb je hem bij een 'erkende'broodfokker gehaald?want lijkt mij niet dat een goed gefokte Viszla maar 500 euro kost?

 

Je mag toch gerust rekenen dat een goed gefokte pup, van de meeste rassoorten 1000 euro kost.

 

Volgens mij kom ben je ook van Belgie, want hier is het 'normaal'dat je hond zonder toezicht zo lang alleen blijft.alleen:wil je dat voor jouw hond?jij kiest gezelschap, maar daar kan de hond de dupe van worden, want waar is de hond zijn gezelschap?

 

Gelukkig dat veel dierenliefhebbers zich dit realiseren :-) en dan gebruik maken van een oppasdienst of een gebuur die de hond ff kan uitlaten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Bedankt voor de vele reacties. Even m'n mening geven over bepaalde zaken:
 
- Wat begrijp ik onder weinig trimwerk? Een keer in pakweg 10 dagen uitgebreid kammen vind ik persoonlijk eerder weinig. Sommige langharige honden moeten net niet dagelijks gekamd worden, dat vind ik iets te veel van het goede.
 
- Over het (te lang) alleen blijven: Dit is een onderwerp waar reeds vele fora vol van staan. Als ik kijk naar m'n omgeving vind ik iets van 6 uur alleen blijven niet te lang voor een hond. Ik ken veel, zeer veel mensen met een hond die gemiddeld 8 à 9 uur per dag alleen in de tuin doorbrengt, uiteraard met het nodige speelgoed en voldoende afleiding. Is dit dan per definitie een ongelukkige hond? Misschien wel, misschien niet. Ik denk dat het belangrijker is om de tijd die je dan hebt met je hond zo kwalitatief mogelijk door te brengen. Dat maakt volgens mij een groot verschil.
 
- Over de prijs: Uiteraard ben ik me er van bewust dat een goede, gezonde hond een stevig prijskaartje kan hebben. Maar ik heb m'n Vizsla 3 jaar geleden aan 500€ gekocht bij een erkende fokker. Vandaar dat ik schrok van de hogere prijscategorie bij een andere hond.
 
De titel van dit topic past momenteel nog steeds voor 100% bij m'n hondenkeuze moet ik zeggen... :-)"

 Oo dan zou je in principe ook langsharige rassen kunnen nemen? of heb je een voorkeur voor kortharige rassen?

op zich is 6 u alleen blijven geen probleem echter wordt het wel een probleem als dat elke dag is. 

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Even mischien off topic, maar je Vizla gekocht 3 jaar geleden bij een erkende fokker voor 500€? Dat lijkt me heel goedkoop, en bovendien kan een erkende fokker 2 verschillende dingen betekenen, een fokker die een erkenningsnummer heeft wordt hiet niet bedoeld (dat is een vereiste als je meer dan 2 nestjes per jaar fokt ivm belastingen), dat wil niets zeggen over de gezondheid van de honden.
Ik spreek liever over een verantwoorde fokker, zij fokken met oog op gezondheid en rasbehoud en vanuit de liefde voor een ras (en voor mij bij voorkeur met stamboom, maar dat moet ieders voor zich uitmaken).

Je schrijft ook dat je de vizla hebt gehad (die je nog maar 3 jaar geleden hebt gekocht). Is hij dan weggedaan omdat hij niet alleen kan blijven? Want ongeacht het ras kan je die kans altijd hebben, het is wel deels rasgebonden maar niet altijd.

Verder opteer ik liever voor een langharige hond die enkel ontwold moet worden tijdens de rui, dan voor een kortharige hond, want aks die verharen is dat veel moeilijker uit te kammen. Ik denk persoonlijk dat qua vachtverzorging de cocker een van de meest veeleisende rassen is (zeker bij eventuele castratie), dus niet aan te raden als je dat niet ziet zitten.

Bert (Gast)

Ik heb de Vizsla moeten weg doen wegens het onophoudelijk huilen en blaffen wanneer ik nog maar 5min weg was, met overlast voor de buren tot gevolg. Of dit aan de fokker lag weet ik niet. Hij had nochtans een goede reputatie.

 

Een Cocker Stabiel zal idd niets voor mij zijn, te veel kamwerk. Dit zijn ook meer honden om te 'showen' me dunkt. Ik hecht minder belang aan de schoonheid of de schattigheid van een hond. Het karakter primeert.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Wat vind je van een asielhond/pup?

Bert (Gast)

Een hond uit het asiel mag, niets op tegen.

honden page profiel Gerda en RickyGerda en Ricky

honden foto van Gerda en Ricky

de pub beginnen met 10 minuten alleen laten en dan opbouwen tot steeds wat langer en opeen gegeven moment kan hij/zij een aantal uren alleen zijn;zelf laat ik mijn hond nooit langer dan 5 uur alleen,je kan de hond ook laten wennen aan de uitlaatservice op de dagen dat je wat langer weg bent...in ieder geval moet dat bij elke pub lukken
groet Gerda en Ricky

topdogs (Gast)

je hebt voorkeur voor jachthonden en brakken, met die rassen moet je extra investeren in opvoeding

wel enorme waslijst van eisen hoor!

Bert (Gast)

Serieus? Ben ik echt te kieskeurig? Dit valt toch nog mee...

 

On topic: heb nu ook m'n oog laten vallen op een Whippet. Kennis van mij heeft zo'n hond. Is niet super aanhankelijk maar wel trouw aan z'n baas. Past zich blijkbaar ook vlot aan.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Langharige wiphets vind ik erg leuk

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: boxer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^