Glaucoom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

Mijn Franse Bul wordt 25 juni 15 jaar!

 

Twee jaar terug is ze heel erg ziek geworden en bleken haar nieren ermee gestopt te zijn. Met heel veel hulp van de dierenarts en wat liefde van ons is ze er weer bovenop gekomen. Helaas heeft ze door alles een glaucoom in haar oog gekregen en moest het oog operatief verwijderd worden. Deze operatie is heel zwaar voor haar geweest en daar ben ik eerlijk gezegd van geschrokken.

 

Het andere oog had ze wat last van staar in, maar ze kon nog wel wat zien. Helaas is ze in een paar dagen tijd nu ook blind geworden in dit oog en vanochtend zag ik dat deze nu ook helemaal blauw is en dat betekend dat ze in dit oog helaas ook glaucoom heeft.

 

 

Dit oog moet dus ook verwijderd worden. Op zich heb ik hier helemaal geen bezwaar tegen en kan een blinde hond een prima leven hebben. Alleen mijn hond is bijna 15 jaar en wil nu niet meer op straat omdat ze nu heel onzeker is, ik til haar dan ook naar het veldje om haar behoeft te doen en til haar weer op als ze klaar is. Ze is nu heel onzeker en weet niet wat ik moet doen. Een operatie zal voor haar weer heel heftig zijn en vind het moeilijk een grens te stellen. Voor mijzelf zou ik het gelijk doen, want ik wil haar natuurlijk niet kwijt. Maar ik moet aan mijn hondje denken en dan vind ik het heel moeilijk.

 

Kan ik haar ook met dit oog zo door laten lopen en haar pijn medicatie geven? Of is de enige keuze in laten slapen of een operatie?

 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

dubbeltopic

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: ED en artrose; hoe verder??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^