Heel graag jullie mening gevraagd....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Claudia (Gast)

Hallo Allemaal,   Al maanden zijn we aan het kijken naar verschillende hondenrassen maar we komen er niet aan uit.  Zogezegd door de bomen het bos niet meer zien ;)   Alvast sorry voor het grote verhaal maar zal zo precies mogelijk schrijven wat er door onze gedachtes gaat. We weten heel goed wat we juist wel of niet willen maar welk ras past hier nou het beste bij???   - klein of middelmaat - buiten los kunnen lopen (dus niet teveel jachtpassie) - binnen rustig, buiten lekker actief - geen echte "werkhond" want moet ook een dagje kunnen dat hij weinig beweging krijgt ( zal niet vaak voorkomen, maar kan natuurlijk gebeuren.) - goed met kleine kinderen (want die zullen er misschien wel komen in de toekomst)   De hond zal aan aandacht niet te kort komen en bijna niet alleen zitten. Zal meegaan naar ons bedrijf waar hij vrij kan rondlopen (parkeerplaats is niet afgesloten). Zal zijn dagelijkse beweging krijgen en daarbij veel loslopen in het bos.   Wat we niet willen zijn honden met zo een ondervacht zoals bv een herder. Ook zijn we beide niet weg van poedels.   Een chihuahua lijkt ons wel wat maar misschien niet goed in toekomst met kleine kinderen?? Een whippet lijkt een ideaal karakter te hebben maar die kan niet los in het bos?? Een beagle vinden we leuk maar die zijn zoals ik overal lees heel moeilijk/eigenwijs?? Een labrador is weer te groot...     Heel graag horen we jullie mening welk ras en ook waarom. Alvast bedankt :)   Groetjes Claudia

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

 

Lagotto Romagnolo?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Jack Russel ? 

 

Keeshondje ? 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Een Maltezer? Of een chichu? Oja en een Engelse Stafford.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wilde je een keeshondje aanraden ( op mijn profiel zie je foto's). Ik had een kleintje maar er zijn ook andere formaten. Maar ze hebben een ondervacht. Maar de vachtverzorging valt reuze mee!! Ik had er opzich niet veel werk aan. Gewoon wekelijk even met een borstel door en klaar. Ruiven had ik ook nooit last van 

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Japanse spitz of witte keeshond..:-)

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Chihuahua kan best, kies gewoon niet zo een extreem kleine lijn.

Verder dacht ik aan een toller, wel gelijk weer wat groter maar kleiner dan een lab. Of een uit de terriërgroep...jack russel of boerenfox (is geen officieel ras maar lijkt me wel goed te passen).

 

Waarom geen ondervacht trouwens?

 

Windhond-achtig iets zou ik niet aan beginnen, dat zijn toch wel echte jagers die vaak ook niet los kunnen. Ik heb hier vermoedelijk maar een halve en daar is al geen houden aan.

 

Een Beagle gaat ook lekker zijn neus achterna, de pups die ik daarvan heb meegemaakt hadden al flink grote karakters om het zo maar te zeggen. Dat moet je liggen.

Anoniem (Gast)

Dankjewel voor de reacties tot nu toe! van Keeshondjes hebben we gelezen dat deze heel erg keffen. Klopt dit?

@ de dames. We willen geen ondervacht omdat dan letterlijk de haren om je oren vliegen ;) dankjewel voor de uitleg. Misschien dan toch naar een grotere chihuahua kijken..

De toller vinden we ook erg mooi maar we zijn bang dat deze erg veel beweging nodig heeft. Weet je dat misschien?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Mijn keeshond blaft helemaal niet! Veel hangt af van de socialisatie. 

 

Alleen in de rui heb je last van haaruitval. Koop een waterblazer en blaas je hond buiten geregeld, dat scheelt veel haar in huis.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Dankjewel voor de reacties tot nu toe! van Keeshondjes hebben we gelezen dat deze heel erg keffen. Klopt dit?
@ de dames. We willen geen ondervacht omdat dan letterlijk de haren om je oren vliegen ;-) dankjewel voor de uitleg. Misschien dan toch naar een grotere chihuahua kijken..
De toller vinden we ook erg mooi maar we zijn bang dat deze erg veel beweging nodig heeft. Weet je dat misschien? "

 Mis pak je daar niet aan. Het is juist door de ondervacht dat de haren niet in het rond vliegen. Hoe minder ondervacht hoe meer er geruifd wordt. Mijn keesje ruifde enkel 2 x per jaar en dat waren dan plukjes die op de grond vielen. Honden met minder dikke pels ruiven harder. Kortharige honden zoals Jack Russel die ruiven naar mijn mening het hardste. 

 

Edit it ja keeshonden zijn waaks en zijn over het algemeen blafferiger dan andere honden. Maar ik ken veel chihauhaus die ook voor het niets blaffen. Keeshonden zijn wel erg slim dus met de juiste training is dit er uit te krijgen. Keeshonden zijn geweldige honden dat kan ik je verzekeren 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Mijn keeshond blaft helemaal niet! Veel hangt af van de socialisatie. 
 
Alleen in de rui heb je last van haaruitval. Koop een waterblazer en blaas je hond buiten geregeld, dat scheelt veel haar in huis.
  "

 Dat kan nog komen hoor Kees :D Max begon ook pas laat met blaffen heb het er wel terug uit gekregen 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik vind een Chihuahua helemaal geen geschikte hond om los te laten lopen op een bedrijventerrein.

 

Honden met een ondervacht verliezen plukken haar.

Oké je moet ze zo nu en dan borstelen maar als je dat bijhoudt dan vallen de plukken ook mee.

Bij honden zonder ondervacht vliegen de haren je om de oren.

 

Ik denk dat een hond met ondervacht juist wel geschikt is aangezien de hond buiten loopt overdag.

Een hond zonder ondervacht doe je daar geen plezier mee als het buiten koud is. Een Chihuahua al helemaal niet.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Petit brabanconnetje?schnauzer?pinscher?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Hoi Claudia,

Ik raad jullie aan de volgende artikelen goed door te nemen. Waarom willen jullie geen hond met een ondervacht?

http://plazilla.com/page/4295161102/welke-hond-past-bij-mij

http://plazilla.com/page/4295161136/hondenras-kiezen-welk-ras-past-bij-mij


http://plazilla.com/page/4295161138/hondenras-kiezen-hondenrassen-en-rasgroepen

Met jullie wensen zou ik denken aan een Engelse Cocker Spaniël. Dit zijn vrolijke, speelse, sociale, enthousiaste en slimme jachthondjes. Spaniëls kunnen doorgaans gemakkelijk leren loslopen (zeker de showlijnen), ze zijn namelijk mensgericht, leergierig en intelligent. Vaak zijn het grote kindervrienden.



Ik heb trouwens ook zo'n 'jachthond' (een werklijn nota bene), maar hij heeft nog nooit zelfstandig gejaagd en gaat gerust op een veld met vogels socializen, of staat neus in neus met een konijntje, en ligt met 'zijn' katten te knuffelen op de bank. Ik merk vooral dat hij een jachthond is in zijn grote speelsheid, werklust en plezier in apporteren en trainen. Het heerlijke aan de meeste jachthonden is dat ze ontzettend sociaal en conflictvermijdend zijn.

Chihuahua's vind ik persoonlijk erg kwetsbaar vanwege hun grootte en zou ik zelf niet doen in combinatie met hele jonge kindjes. Beagles zijn zelfstandige brakken, die kunnen vaak niet of met heel veel training en geduld op veilige plaatsen los, maar ze staan inderdaad bekend om hun eigenwijze (eigenlijk gewoon zelfstandige) karakter. Whippets kunnen overigens vaak prima loslopen (uiteraard in veilige omgevingen)! Het zijn wel windhonden (zichtjagers), en als ze een konijntje zien wegschieten zullen ze er gegarandeerd achteraan vliegen, maar binnen de windhondengroep is het juist het meer trainbare en volgzame ras. Ik ken geen enkele whippet die niet los kan lopen, ze blijven doorgaans juist erg dichtbij hun eigenaren.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Dankjewel voor de reacties tot nu toe! van Keeshondjes hebben we gelezen dat deze heel erg keffen. Klopt dit?

@ de dames. We willen geen ondervacht omdat dan letterlijk de haren om je oren vliegen <img class=" /> dankjewel voor de uitleg. Misschien dan toch naar een grotere chihuahua kijken..

De toller vinden we ook erg mooi maar we zijn bang dat deze erg veel beweging nodig heeft. Weet je dat misschien? "

 



De bouvier heeft een onder vacht, maar heeft juist geen haar uitval. Daarom is het bij bouviers zo belangrijk dat ze geborsteld worden en dat ze meerdere malen per jaar geplukt worden door een goede trimster.
De onder vacht zegt dus niets over het verliezen van haar ;-)

De bouvier is er vanaf 27 kilo. Verder voldoet de bouvier prima aan jullie wensen lijstje. Ze zijn wel lekker zelfstandig, waardoor ze soms ook lekker eigenwijs kunnen zijn.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Misschien een manchester terriër. Ze hebben geen ondervacht, ze zijn graag bij hun mensen. Er zit wel een jachtinstinct in maar als je daar mee gaat trainen is dat geen probleem. Mijn meisje kan prima loslopen, zelfs als ze achter een vogel aan zit kan ik haar terug roepen.

Ze vinden in het bos wandelen erg leuk, en kunnen ook prima een dagje met wat minder doen.

Ze zijn niet heel groot, gemiddeld tussen de 8-11 kilo en zo'n 42 cm hoog.

Er heerst het vermoeden dat de black and tan terriër met de whippet gekruist is en daar is de manchester terriër uitgekomen. Maar dan praat ik over 500 jaar geleden om en de nabij.

Wat ook een plus punt is, is dat dit ras niet populair is en dus nog een goede gezondheid heeft, zonder erfelijke problemen (erfelijke problemen zitten natuurlijk in ieder ras, maar bij de een is de kans veel groter en zijn er veel meer problemen dan bij de ander). 200 jaar geleden zagen ze er net zo uit als nu. (buiten gecoupeerde staarten en oren na)

 

Dit is mijn meisje:

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

 

sorry, kan het niet laten.....zo blij met mijn......

 

Jawel......koningspoedel. En nee, we knippen geen flosjes. Heel veel mensen vragen wat voor hond het is en zijn stomverbaasd dat het een poedel is.

succes met zoeken! Er zijn zo veel leuke rassen. Maar de poedel past wel bij je beschrijving  

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zou zeker ook nooit een chihuahua op een bedrijventerrein loslaten. Veel te fragiel, zelfs de grotere soorten.

Als het hondje veel buiten zal lopen en blijven, moet je een ondervacht hebben of het dier gaat de ene verkoudheid na de andere opdoen.

 

En echt, 1 keer per week de borstel erdoor is dat nu zó erg ? 

 

 

claudia (Gast)

Wow wat een reacties! Dankjewel allemaal.

Om het even duidelijk te hebben, het is niet de bedoeling dat hij heel de dag buiten rondloopt. Hij zal voornamelijk bij mij op het kantoor komen maar de deur naar het buiten terrein staat gewoon open dus de hond zal zelf kunnen gaan en staan waat hij wil.

 

Misschien dat wij dan een verkeerd beeld hebben van de ondervacht. Een vriendin van ons heeft een duitse herder en die haren vliegen je echt om de oren..

 

De engelse spaniel en de Manchester terrier spreken ons ook erg aan. 

Verder zitten we te kijken naar een toller. Zijn er mensen hier die ervaring hebben met dit ras?

Het is niet zo bekend volgens mij maar we denken voor ons wellicht de ideale hond....

 

En nogmaals bedankt dat jullie zo mee willen denken

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi

honden foto van Karin & Levi

Had niet alles gelezen en wilde een poedel aanraden hihi.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Eind mei hebben we weer een groeps wandeling met de manchester terriër club, misschien dat je het leuk vind om mee te lopen. Er zullen dan ook (waarschijnlijk) fokkers aanwezig zijn. Dan kun je vragen stellen en de honden in het echt zien. Op deze manier krijg je toch een beter beeld van het ras.

 

Edit: De wandeling is in de Drunense duinen, bij Waalwijk.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

" Petit brabanconnetje?schnauzer?pinscher? "

 

Er zijn momenteel bijna geen goede fokkers van Petit Brabancons te vinden. Kies je voor dit heerlijke ras dan zul je waarschijnlijk ook over de grens moeten kijken (met name in Duitsland). 

 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Wow wat een reacties! Dankjewel allemaal.

Om het even duidelijk te hebben, het is niet de bedoeling dat hij heel de dag buiten rondloopt. Hij zal voornamelijk bij mij op het kantoor komen maar de deur naar het buiten terrein staat gewoon open dus de hond zal zelf kunnen gaan en staan waat hij wil.

 

Misschien dat wij dan een verkeerd beeld hebben van de ondervacht. Een vriendin van ons heeft een duitse herder en die haren vliegen je echt om de oren..

 

De engelse spaniel en de Manchester terrier spreken ons ook erg aan. 

Verder zitten we te kijken naar een toller. Zijn er mensen hier die ervaring hebben met dit ras?

Het is niet zo bekend volgens mij maar we denken voor ons wellicht de ideale hond....

 

En nogmaals bedankt dat jullie zo mee willen denken "

 



Spaniëls verharen in plukjes/bosjes haar. Als je er regelmatig een borstel doorheen haalt zul je het zelfs amper merken. Kortharige honden verliezen allemaal korte losse haartjes die overal op en in blijven plakken. Persoonlijk vind ik een langharige hond dan ook veel minder lastig wat betreft verharen.

Tollers zijn tegenwoordig vrij populair, er zitten hier op het forum ook veel mensen met een toller. Op zich lieve honden, geen allemansvrienden en enorm intelligent en werklustig. Ik zou dan ook overwegen met de hond te gaan werken of in ieder geval een aantal cursussen te volgen, want van enkel wandelingen kunnen ze zich stierlijk gaan vervelen.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Een lieve herplaatser die een gouden mandje zoekt?

En dat je zonder bepaald ras in je hoofd er een ziet en spontaan hartstikke je hart er aan verpandt

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wat vind je van een markiesje? Erg leuke kleine hondjes 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja kijk eens met je wensen naar de asiel honden of buitenlandse honden. Heb ik bijna en jaar geleden ook gedaan en heb de perfecte hond gevonden! Even over het verharen: herders en huskys en vele andere rassen met zo'n vacht, kunnen idd erg verharen. Mijn ouders hadden x border collie met kees en deze kon dat ook zo erg. Mijn maar moeder bracht de hond dan altijd even naar de trimsalon en probleem was voor grote deels weg. Vachten als kortharige jack russels, chihuahua of beagles deze verharen eigenlijk hele jaar door een beetje en die haren blijven ook altijd overal in steken. Poedel, en waterhonden enzo verharen niet maar vragen wel op andere manier hun vachtverzorging, regelmatig naar trimmer en zelf kammen. En dan heb je nog de ruwharige, zoals schnauzer en de ruwharige jack russels en deze honden verharen nauwelijks maar dienen wel 2x per jaar even geplukt te worden. Verder passen er heel veel rassen in jullie situatie en dus ook heel veel asiel honden/buitenlandse honden

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ervaring met tollers? :) Ja hoor, heb twee van die rode draakjes rondlopen, Luan van drie en Lenne van 8 maanden (reu en teefje)

 

Voor mij is het het meest fantastische ras wat er is, maar ze zijn niet voor iedereen. Ze worden ook wel de bordercollies onder de retrievers genoemd. Kleiner, maar flinke werklust en baasgericht.

 

Het zijn eigen-gezin honden over het algemeen, ze vinden het fantastisch om met 'eigen mensen' mee te gaan/samen te werken. Naar vreemden zijn ze gereserveerd maar mogen (mits goed gesocialiseerd) niet aggressief zijn naar vreemden. Let op, ze zijn wel waaks, dus dat is iets waar je mee aann de slag moet op je bedrijf.

 

Voor de rest zijn het slimme, nieuwsgierige, enthousiaste vrolijke honden. Werken samen met de baas is HELEMAAL fantastisch, en daarna lekker binnen luieren. Ze hebben wel echt mentale uitdaging nodig. Vervelen ze zich? Dan gaan ze zichzelf vermaken en jou manipuleren. Tollers zijn enorm goed in het trainen van hun baasjes dus je moet wel een beetje stevig in je schoenen staan :)

 

Een toller leert snel (zowel goede als slechte dingen) en je zult ze ook echt moeten motiveren om te doen wat jij wilt. Ze zullen snel proberen een short-cut te vinden om hun beloning te krijgen. Doe niet drie keer achter elkaar dezelfde oefening want de vierde keer gaan ze hun eigen variant bedenken. Wees creatief!

 

Hun enthousiasme en werklustigheid kan snel omslaan in hyper gedrag (zoek op youtube de toller-scream maar eens op) en moet geduldig en consequent begeleid worden.

 

Het zijn dus wel werkhonden maar dat betekent echt niet dat je elke dag uren en uren met ze bezig moet zijn. Zoek het met name in de mentale uitdaging. Doe jacht/apporteer training met ze en oefen elke dag een half uurtje. Op regenachtige dagen clicker ik een half uurtje met ze en dan zijn ze echt wel gesloopt (mits je de training uitdagend genoeg maakt). Of doe zoekspelletjes, leer ze speuren, gehoorzaamheid, agility, dogdance, treibbal (flyball bij tollers ben ik niet zo'nn fan van omdat ze al zo lekker hyper van zichzelf zijn als ze werken. Je moet als baas erg sterk in je schoenen staan om dat goed te begeleiden). Ze vinden het allemaal geweldig.

Verstop een balletje tijdens je normale wandelingen of leg een spoortje uit en zo kom je al snel aan de mentale stimulatie. 

 

Ik doe met Luan op dit moment speuren en jachttraining (allebei 1x in de twee weken), met Lenne gehoorzaamheid en jacht (gehoorzaamheid wekelijks, jacht 1x per twee weken). Maar er staan nog een hoop andere dingen op mijn lijstje die ik graag een keertje met ze wil doen :). 

 

Denk je dat een toller bij je past ben je altijd welkom om met mijn twee draken kennis te komen maken. Je kan ook lid worden van het toller-forum op facebook en meegaan met 1 van de vele evenementen die georganiseerd worden (aanstaande zondag is er een doe-dag in Rotterdam).

 

De keuze voor een fokker is wel heel belangrijk want helaas zijn lang niet alle tollertjes even gezond. Mocht je interesse hebben kan ik je per PB verder helpen daarin maar dat lijkt me nu nog een stapje te ver.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

"  
Er zijn momenteel bijna geen goede fokkers van Petit Brabancons te vinden. Kies je voor dit heerlijke ras dan zul je waarschijnlijk ook over de grens moeten kijken (met name in Duitsland). 
  "

 Ach, wist ik niet!!!hoe spijtig!!!vind het een leuk ras om te zien wel :-)

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

"  Ach, wist ik niet!!!hoe spijtig!!!vind het een leuk ras om te zien wel :-) "

 

Het is een heerlijk ras  Ben zeker niet bevooroordeeld 

 

honden page profiel RudiRudi

honden foto van Rudi

Beste Claudia,

Misschien beetje laat? Maar beter laat dan nooit, ik kan het toch niet laten!

Wij hebben altijd Engelse Springer Spaniels gehad. De moeder werd vroeger gebruikt voor de jacht en voor het zoeken van truffels. Het ras is dan ook van oorsprong een jachthondje/werkhondje, maar echt karakter als goud! Goed met mensen, andere dieren, gehoorzaam, actief en vind een avondje op de bank zeker niet verkeerd!

Elk hond heeft natuurlijk zijn eigen karakter en vergeet niet dat je hem of haar alles kan leren, dus als je geen zin hebt dat hij achter eenden rent, gewoon duidelijk maken ;-)

Engelse Springer Spaniel it is :-)

Succes met alles!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^