Zoë aangereden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Ben hier een hele tijd niet meer geweest maar wil graag mijn verhaal kwijt. En eventueel tips en tricks horen van mensen en heb ineens heeeeel veel tijd gezien ik niet de kamer uit mag van Zoë.

Afgelopen Zondag is Zoë aangereden bij het strand in Wijk aan zee. Zag meteen dat haar poot gebroken was. En behoorlijk ook. Gelukkig kon ik bij mijn eigen dierenarts terecht. Haar poot was op 3 plekken gebroken en het was ook nog een open breuk. Gister is ze geopereerd, de orthopeed zei dat het er goed uitzag na een 4mm plaat en 8 schroeven...

Nu zijn we weer een dag verder en heb een hele apotheek aan medicijnen. 1 ervan is ventraquil, ben geschrokken van het effect van dit middel!! Heb de dierenarts gesproken en die adviseerde om een halve dosis te gaan geven. Ze had eerst een enorme strijd om wakker te blijven en dat was niet leuk om te zien maar nu ze eenmaal slaapt ligt ze wel rustig. Dit zou ik de komende 6 weken moeten gebruiken om haar rustig te houden...dat vind ik behoorlijk heftig! Ik ga niet tegen mijn dierenarts in maar hoor graag verhalen van mensen die dit ook langere tijd hebben gegeven.

Donderdag krijgt ze nieuw verband en hoop ik dat de wond er goed uitziet. Ben zo bang dat er nog een infectie overheen komt...ik zeg we spoelen de tijd even 6 weken vooruit.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oei, schrikken! 

 

Je moet dat middel gevdn om je hond rustig te houden? Dat vind ik een beetje raar eerlijk gezegd? 

En zullen zo wel mensen reageren die meer verstand hebben van medicijnen enzo 

 

Beterschap gewenst! 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

Het middel ken ik niet uit eigen ervaring. Heel veel sterkte zeg, trek de hersenwerkjes maar vast uit de kast!

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Dat ze een strijd moet leveren om wakker te blijven is niet de bedoeling. 

Goed dat jullie de helft gaan geven. 

 

Het is normaal dat een hond medicijnen mee krijgt om rustig te blijven. Honden bijten snel door de pijn heen en gaan dan gewoon verder zoals ze daarvoor deden. Is natuurlijk niet de bedoeling ;) 

 

Ik wil je wel heel veel sterkte wensen met haar herstel, de breuken klinken erg heftig.

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Het middel ken ik niet uit eigen ervaring. Heel veel sterkte zeg, trek de hersenwerkjes maar vast uit de kast!

Gelukkig zijn we daar altijd al druk mee en ben ik lid van de honden speel-o-theek...

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

"

Gelukkig zijn we daar altijd al druk mee en ben ik lid van de honden speel-o-theek... "

 OH dat is fijn zeg, handig dat die in je buurt zit! Ik wist niet eens dat die bestaan. 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Dat is een van de nadelen van acepromazine, het onvoorspelbare effect als je het gaat gebruiken. Individuele gevoeligheid verschilt enorm. 

Als je eenmaal de juiste dosering voor jouw hond gevonden hebt is het een prima sederend middel. (Dit gaat dus niet over een angstige hond)

Voor langere periodes van sedatie wordt ook wel phenobarbital gebruikt, dat heeft zo zijn eigen na- en voordelen.

 

Het is bij breuk reparatie belangrijk dat de breuken echt rust krijgen.  Teveel beweging kan resulteren in een trage genezing of het ontstaan van een zg non union, waarbij er alleen bindweefsel in de breuk gevormd wordt. Dan heb je dus of een verlenge herstel tijd, of er is een tweede operatie nodig. Waarna de hond weer 6 weken absolute rust mirt hebben... 

Als je hond een enigzins normale weimaraner is, is het helemaal niet gek om haar te helpen kalm te blijven. 

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Ze ligt inderdaad al de hele ochtend te slapen. Dus dat is wel prettig. Beetje jammer dat ik niet wist wat het effect was anders had ik haar eerst laten plassen.... Zoë is nogal een stresskip, dat is waarschijnlijk de reden dat ze er tegen ging vechten.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Dat is schrikken, hopelijk gaan de komende weken snel om voor jullie.

honden page profiel Pascale&KahlúaPascale&Kahlúa 3 doggies

honden foto van Pascale&Kahlúa

Wat vervelend, mijn hond heeft bijna een jaar geleden ook haar poot gebroken, 12 pinnen en een grote plaat in haar achterpoot. Ik heb deze medicijnen niet hoeven geven, maar het is echt belangrijk ze rustig te houden, Kahlúa moest 6 weken benchrust, erg sneu om dit te zien. 

Heel veel sterkte. 

 

Ik vulde trouwens wel elke dag een kong en deed wat hersenspellen. 

 

Het lastige is dat, de hond denkt dat hij na een week genezen is en dan erg veel wil doen. Dan wordt het opletten, want genezen is het nog lang niet. De eerste paar dagen sliep mijn hond ook veel, maar na die dagen wordt het pas vervelend om ze rustig te houden. 

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Hmmm, kan dus maar beter genieten van de rust!!! Ben net even met haar naar buiten geweest voor plas en poep. Ze had sinds zondag niet meer gepoept dus op advies van de dierenarts naar haar favoriete plek. Gelukkig kan ik daar de auto dichtbij parkeren. We waren het veld nog niet op of ze ging al zitten. (Ik droeg haar,heb straks vet gespierde armen) Ik ben echt onwijs opgelucht!!! Dit vond ze heel heftig want ze ligt nu nog steeds te rillen. Heb haar maar warm toegestopt, kruik erbij en weer lekker tukken

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Met de vetranquil raken ze ook meer warmte kwijt dan normaal. Dus daar moet je idd op letten. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Oh wat naar... Ik heb geen ervaringen met het medicijn. Hopelijk heeft Zoë niet te veel pijn en is ze snel weer beter!

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Na nog een dubbelcheck bij de dierenarts vanmorgen een halfje gegeven. Geen strijd en een hond die rustig ligt te slapen. Zonder wil ze echt al veel te veel. Hou verder alles zo rustig mogelijk hier. Vanmiddag moet ik haar even alleen laten om met mijn zoontje naar de tandarts te gaan. Is gelukkig om de hoek en alleen controle van zijn beugel. Ook dat moeten we maar stap voor stap opbouwen.... Moet volgende week toch weer halve dagen aan het werk.
Hopelijk ziet alles er morgen goed uit bij het wisselen van het verband. Pff kan geloof ik niet zo goed tegen onzekerheden.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Wat vervelend voor je hond, zeg. Als je de Ventraquil wilt afbouwen, dan zijn er redelijke alternatieven voorhanden zoals PUUR Nervositeit of PUUR Onrust, die tezamen met conventionele medicatie zoals NSAID's en AB gegeven kunnen worden. Gerichte Bach bloesems kunnen zonder problemen hieraan toegevoegd worden en hebben vaak een positief effect. Wil je hier meer over weten, dan kun je me PB-en.

 

Veel sterkte er mee.

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Zo, net terug van de dierenarts. Naar omstandigheden zag het er goed uit.
Ik vond het er vreselijk uitzien maar de assistent die bij de operatie was stond nog net niet te huppelen. De zwelling was al veel minder en de wondjes rustig.
De afgelopen nacht was ze voor het eerst echt rustig dus ik ga vanavond proberen om in mijn eigen bed te gaan slapen ipv de bank.
Ik ben het alleen blijven ook weer aan het opbouwen. Ben nu nog een week vrij en ga volgende week halve dagen werken. Dus ze is maximaal 3 uur alleen in de bench. Ze is gister een half uur alleen geweest, vandaag een uurtje.
Met de ventraquil gaat het nu goed, ze zit nu op drie halfjes per dag. Ik ben er geen voorstander van maar ik zie dat ze nu echt rust pakt. voorlopig volg ik even braaf de dierenarts. Ik loop normaal bij een holistische dierenarts, die zal ik even een mail sturen. Kan zij specifiek voor Zoë een goed plan bedenken.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Grappig hoe anders een professional ernaar kijkt. Om je op te fleuren: mijn hondje 2-3 dagen post op. En dat is niet eens de plek van de wond. Rode en blauwe plekken en zwelling horen er een beetje bij. Nog mooier als er een beetje nagebloed is. 

Dit was op dag 4 helemaal weg, terug een slank voetje. 

 

 

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Dat klinkt goed!

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Alweer een week na de aanrijding. Ik geef haar nog maar een half pilletje ventraquil per dag. Zo kan ik net even het huishouden draaiende houden. De rest van de dag probeer ik met hersenspelletjes door te komen. Gelukkig is het mooi weer en vind ze het heerlijk om in de tuin te liggen. Alle geurtjes die voorbij komen en geluiden zorgen voor voldoende animatie. Ze ligt met de riem vast aan de schutting. Ze kan dus nergens op reageren. Het verbaasd me echt hoe goed ze de situatie accepteert. Gelukkig maar...vanaf woensdag werk ik weer halve dagen. Dan is ze van 9 tot 11 uur alleen en dan komt mijn schoonmoeder hier zitten. Die vangt dan mijn zoontje op om 12 uur. Om 13 uur ben ik dan weer klaar met werken. Dus dat moet te doen zijn. Ben de afgelopen dagen steeds iets langer van huis geweest.

Morgen moeten we weer naar de dierenarts voor wisseling van het verband. Ben erg benieuwd...

@wendy, die nabloeding was er bij...alles zat vastgeplakt....werd er zelf een beetje onpasselijk van????

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Klinkt erg positief! 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Fijn dat het zo makkelijk gaat nu. Mijn hond is in december geopereerd, dus lekker in de tuin was er niet bij. 

Je kan tegen de verveling al het voer in voerspeeltjes (waarbij ze rustig kan blijven)aanbieden of als puzzels. Kluifjes is misschien nog wat lastiger tot de hechtingen eruit zijn ivm vies worden verband/wond. 

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Ondertussen weer een paar dagen verder... De poot gaat de goede kant op. De ventraquil is de deur uit en ben via de holistische dierenarts aan de kruiden om haar in balans te houden ( heeft ze al vaker gehad) en geef er zelf puur rust bij.

Haar lichaam gaf duidelijk aan dat het genoeg was met die medicatie. Ze was echt chagrijnig en had vreselijk last van haar maag. Ben nu 24 uur over op de kruiden en je ziet haar weer opbloeien.

Gisteren weer een spel gehaald bij de hondenspeelotheek Heemskerk. Een heel uitgebreid ding dus we zijn weer 2 weken zoet.

Gelukkig komt morgen mijn man weer thuis kunnen we de zorg een beetje verdelen. Kan wel een beetje rust gebruiken...

Volgende forumvraag: Epilepsie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^