Zoveel vaagheid: welke brok merken zijn goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Ik (TS) heb mijn voer gevonden!! Yuhu.
 
Niet heel bijzonder... Ik heb er echt veel te veel tijd in gestoken op internet, gezond verstand, dit topic en contact met specialisten en fabrikanten maar uiteindelijk ben ik er voor mezelf uit en heb ik een mening kunnen vormen waar ik rust in heb gevonden.
 
Ik zie de alternatieve (holistische, biologische, graanvrije, rauw) hondenvoer stroming toch als een hype. Waar niet aan meegedaan hoeft te worden om toch een gezonde hond in huis te hebben.
Ik hoor heel veel napraten van beweringen die vaak voor het gemiddelde oor heel logisch klinken, maar die toch niet gebaseerd zijn op feitelijke waarheden over het metabolisme in het lichaam van de gedomesticeerde hond.
 
Ik kan daarom begrijpen dat de meeste dierenartsen dan ook de lang bestaande commerciële producten blijven adviseren. Veel honden doen het er immers gewoon heel goed op, inclusief Royal Canin, hoewel ik denk dat dit product wel overprijsd is in verhouding tot de kwaliteit. Ik zal het zelf dus niet geven.
 
Ik geloof wel in verschil in kwaliteit. En zal dus ook proberen te kiezen voor een product met voldoende dierlijke eiwitten, wat geen dierlijke bijproducten bevat, wat niet een te hoge koolhydraten percentage heeft en wat bij voorkeur maar niet het allerbelangrijkste geen artificiele conserveringsmiddelen gebruikt. Voor mij zijn dit belangrijke dingen en er blijven dan genoeg producten over, ook bij de dierenarts en in de dierenwinkel.
Ook als iemand een hond heeft met (verdenking op) voedselallergie, ja dan is het een goed idee om in de richting van de minder bekende diëten te zoeken zoals rauw vlees, graanvrij, of specifieke dieetvoeren van bv Hills. Ik zou aanraden de dierenarts te laten helpen. Die weten goed welke ingrediënten het vaakst tot voedselallergie lijden (eigenlijk dezelfde dingen als bij mensen vaak) en hebben andere honden zien verergeren / opknappen. En kan je dan adviseren op basis van een eliminatiedieet of trial&error naar wat voor type brok je moet zoeken.
 
Mijn twijfel wat betreft de minder bekende "alternatieve" brokken is dat ook deze fabrikanten inspelen op de klant, en hard proberen te winnen van de grote bekende merken, en dit doen door een nieuw concept en heel veel belang in de eigenaren hun hoofden te leggen wat betreft voedingsstoffen samenstellingen en natuurlijkheid. Denk niet dat deze producenten enkel het beste voor je hond hebben, ook deze productenten gebruiken slimme verkooptechnieken om hun winst zo hoog mogelijk te maken.
 
Ik ben benieuwd hoeveel van de hondeneigenaren die holistisch / biologisch voer geven ook voor hun eigen gezin holistisch en biologisch kopen. De samenstellingen in deze brokken zijn zeker niet allemaal beter, ze zijn anders, en zouden zelfs ook juist slechter kunnen zijn......minder wetenschappelijk onderzoek op de effecten op grote groepen honden over langere tijd? Tijd zal het uitwijzen. Maar ik doe liever niet mee mee deze recente experimenten.
Ik geloof persoonlijk eigenlijk ook niet in de meeste alternatieve geneeskundige praktijken, dus dat stemt samen met mijn gevoel over deze honden brokken hype.
 
Succes allemaal met jullie eigen zoektocht.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 14 april om 19:30 -- "

 

Mijn hond krijgt KVV van DARF, dat is biologisch (geen idee of het holistisch is). En ja ik koop voor mijzelf ook alleen biologisch als het van dieren afkomstig is (vlees, zuivel). Groenten niet. Maar bij mij is het puur uit het oogpunt van dierenwelzijn dat ik dit doe.

honden page profiel KathKath 1 doggies

honden foto van Kath

Ik ben nog steeds blij dat ik voor mijn hond kook.

2 keer per dag sta ik een potje te koken voor mijn hond, groenten met speltpasta of groenten met zilvervliesrijst bv. en daarbij rauw vlees van de slager wat wij dus ook eten en vis van de visboer wat wij ook eten.

Anderhalf jaar KVV gegeven omdat ik dacht dat dat nog beter was maar mee gestopt o.w.v. darmproblemen. Ook de barfartikelen wilden niet meer verteren. Dus in totaal 7,5 jaar gekookt voor mijn hond tot hiertoe en anderhalf jaar KVV en van dat koken stap ik niet meer af.

 

Verder heb ik op zich niets tegen commerciële dierenvoeding. Maar ik vind het wel prettig dat ik echt volledig zelf het eten van mijn hond kan samenstellen en hij eet het ook heel graag.

Voor mijn katten ligt het anders, daar gebruik ik wel blik e.d. naast rauw vlees. Het zijn ook veel kieskeurigere dieren.

 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Voer puppy 14 weken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^