Zoveel vaagheid: welke brok merken zijn goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Ik ben net helemaal duizelig geworden van alle onduidelijke informatie (en tegenstrijdig) over verschillende merken hondenbrokken. 

 

Bijna op elk onafhankelijke website komt Royal Canin heel slecht uit de bus. Ik geef dit momenteel aan mijn pup, maar door alle informatie weet ik niet of ik het wil blijven geven. Hills lees ik ook veel negatiefs over. Terwijl Eukanuba weer wat beter uit deze reviews komt.

 

En opmerkingen als: mijn hond doet het er goed op of mijn dierenarts adviseert het, zeggen mij niks. Een hond kan het heel goed doen op slecht voer en pas na jaren verschijnselen vertonen. Dierenartsen zijn niet goed geïnformeerd over het algemeen en adviseren (vanzelfsprekend) wat er op hun planken staat.

 

Dan is er de hele dure Orijen, waar ik weer verhalen lees dat het eiwitgehalte te hoog is.

 

Ik wil en kan geen rauw vlees geven, dus voorstanders hiervan alsjeblieft maar even op de achtergrond blijven. Hoewel ik wel respecteer wat jullie doen! 

 

Ik wilde dus graag horen of hier misschien mensen zijn die gesproken hebben met echte onafhankelijke voedingsdeskundigen wat betreft brok merken. De gegevens achterop zijn zo misleidend, daar zijn de fabrikanten heel goed in, dus daar kan ik ook niet blind op vertrouwen.

 

Ik vond deze tabel, waar ik nu door beïnvloed ben: http://uitgelatenhond.nl/hondenvoer

Geen idee of dit betrouwbaar is.

 

Ik weet dus eigenlijk niet eens wat ik wil vragen, tenzij er een specialist meeleest, maar ik moest me even uiten. Ik weet zeker dat meer mensen hiermee worstelen.

Ik wil zo graag het beste geven, maar het lijkt zo moeilijk om uit te vinden wat het beste is.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Earthborne holistic lees ik ook goede dingen over?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

http://www.voerwijzer.com/

 

 

Op bovenstaande site is veel inhoudelijke info te vinden over verschillende soorten voeding en ook kun je produkten vergelijken mbt je eigen wensen. Handige site

 

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ja datprobleem hadden wij ook, op een gegeven moment heb ik gezegd we doen taste of the wild, dat zei mijn gevoel 

we kopen elke keer esn ander smaakje, gijs eet het met smaak en legt mooie drollen :) 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Overigens betekent een goede brok nog niet dat jouw hond het er goed op doet. Dat is uit proberen.

 

Mijn hond krijgt naar tevredenheid 'dog lovers gold passion, ocean fish & sweet potato'

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Overigens betekent een goede brok nog niet dat jouw hond het er goed op doet. Dat is uit proberen.

 

Mijn hond krijgt naar tevredenheid 'dog lovers gold passion, ocean fish & sweet potato' "

 


Dit wilde ik dus ook typen.... Dus eens hé ;-) Edit: geld voor bovenstaande natuurlijk. Ik voer totw :-)

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Een aantal goede merken zijn bijv.

Dog lovers gold.

Wolfsblut

Taste of the wild

Acana

Orijen

fish4dogs

Platinum

 

Een goede brok is vaak graan of gluten vrij en op basis van zoete aardappel als koolhydraatbron. Ook let je vaak op of er niet teveel chemische toevoegingen aan toegevoegd zijn.

 

Ik heb hier voornamelijk Taste of the wild of Wolsfblut als brok naast het vlees

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Earthborn holistic voldoet dan ook voor dit lijstje? Denk ik? Ik neig nu naar dit product. Goedkoper dan Orijen, maar toch een goede stap vooruit van Royal Canin?

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Jahoor na mijn weten niks mis met die brok. Het is altijd even afwachten hoe je hond het erop doet natuurlijk.

 

Van taste of the wild en wolfsblut heb je ook kleine zakjes van ik dacht 1 of 2 kg. Dan kan je verschillende smaken uitproberen. Deze zijn verkrijgbaar bij www.food4pets.be deze site heeft allerlei soorten graanvrije brok.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Zijn er ook mensen die helemaal niet geloven in deze alternatieve brokken? Dat het een beetje net als mensen die alleen biologische producten eten achtig is? Wat helemaal niet noodzakelijkerwijs gezonder hoeft te zijn?

En dat al die claims dat royal canin en hills etc troep zijn, eigenlijk helemaal niet op feiten gebaseerd is? Zijn er echt betrouwbare bronnen dat deze voeren gezonder zijn? En praten jullie elkaar niet na? Waar baseren jullie je mening op? Ik neem aan dat jullie niet allemaal opgeleide hondenvoeding deskundigen zijn?

Ik bedoel het niet gemeen..ik wil gewoon altijd graag fundamente redenen hebben voor mijn beslissingen en ik zoek deze nog en hoop ze te vinden.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Onze eerste hond vroeger at van dat diner-voer. Stinken tot en met, maar hij deed het er heel goed op (is wel al 28 jaar geleden hoor).

Hij is ruim 12 geworden.

 

Tweede hond kreeg Eukanuba, deed hij het ook goed op. Helaas mocht hij maar 9 worden (na heel wat keren binnenstebuiten te zijn gekeerd).

 

Mellow krijgt op dit moment Taste of the Wild. 

Ze heeft 2 jaar vlees gegeten, maar doet het beter op brok. Eerst Wolfsblut, toen Acana, toen Orijen en nu dus Taste of the Wild.

Op de lam-versie doet ze het beter dan op vis.

 

Het lijstje wat Ginger heeft geplaatst zijn goede brokken, wat voor jouw hond (wat een schattige profielfoto! ) goed is is vooral een kwestie van uitproberen. Waar de een een stralende vacht heeft en een kleine drol per dag, krijgt de ander een doffe vacht en een berg poep waar je u tegen zegt 

honden foto van Love is a four-legged word

Als jouw hond het ergens goed op doet, is het in principe gewoon prima.
Er zijn honden die oud worden op de goedkoopste supermarktbrok en honden die ziek worden van de duurste premium brokken. Daarom bestaat er geen perfecte brok, iedere hond is anders.

Wel is het zo dat je in veel gevallen betaald voor de naam. Royal Canin is wat betreft ingrediënten geen haar beter dan een goedkopere graanbrok, maar je betaalt er wel de hoofdprijs voor.

Persoonlijk vermijd ik brokken die bepaalde granen (zoals tarwe en mais), goedkope vulstoffen als bietenpulp, suiker, en plantaardige bijproducten bevatten. En ik kies bewust voor een brok waarvan de oorsprong van de ingrediënten bekend is. Dus geen 'vlees en dierlijke bijproducten', want dat kunnen net zo goed slachtafval en gemalen kippenveren zijn. Verder is het gewoon een kwestie van gevoel en uitproberen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Zijn er ook mensen die helemaal niet geloven in deze alternatieve brokken? Dat het een beetje net als mensen die alleen biologische producten eten achtig is? Wat helemaal niet noodzakelijkerwijs gezonder hoeft te zijn?

En dat al die claims dat royal canin en hills etc troep zijn, eigenlijk helemaal niet op feiten gebaseerd is? Zijn er echt betrouwbare bronnen dat deze voeren gezonder zijn? En praten jullie elkaar niet na? Waar baseren jullie je mening op? Ik neem aan dat jullie niet allemaal opgeleide hondenvoeding deskundigen zijn?

Ik bedoel het niet gemeen..ik wil gewoon altijd graag fundamente redenen hebben voor mijn beslissingen en ik zoek deze nog en hoop ze te vinden. "

 

 

het heeft toch niks te maken 'geloven in' of  'alternatieve brok'? Niks alternatiefs aan, gewoon veel merken om uit te kiezen. Het gaat er om dat je bewust bent/wordt van wat je je hond voert, wat je perse niet wilt voeren en hoe je hond het er op doet. Dat geldt voor ons mensen ook toch. Als je de site, van de link doe ik plaatste, bestudeerd, doe je info op wat er allemaal op de markt is en wat er in de diverse merken verwerkt wordt. Dan kun je gerichter kiezen wat je aanspreekt. En dan nog is het afwachten en uitproberen hoe je hond het er op doet.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

kijk naar je hond

hier gaf orijen meer problemen dan hills

en deden ze het relatief goed op wolfsblut

maar per dier verschild het zoveel

 

het laatste maakt het ingewikkeld

hou dagboekjes bij..dat geeft veel info

voeding ontlasting en klachten dagelijks opschrijven

honden page profiel *Lana**Lana*

honden foto van *Lana*

Ik neem aan dat jullie niet allemaal opgeleide hondenvoeding deskundigen zijn?

 Helaas is zelfs een MSc in diervoeding niet voldoende om de enige beste keuze te kunnen maken Na twee jaar colleges over voeding durf ik nog steeds niet te beweren dat ik het beste voer heb gevonden. En toen onze hoogleraar diervoeding, na twee jaar uitleg over eiwitstructuren en productieprocessen, ook nog vertelde dat hij zelf het goedkoopste blikvoer van de supermarkt aan zijn hond gaf wist ik het helemaal niet meer...

 

Simpel gezegd is de diervoedingsindustrie de laatste jaren enorm gegroeid en is er veel winst te behalen. Mensen zien hun huisdier meer als familielid en willen het beste voor hun hond. Daardoor zijn steeds meer fabrikanten van veevoer naar hondenvoer gegaan, want de winst is simpelweg hoger. Het enorme aanbod maakt de keuze lastig. Geruststellend is wel dat elk voer, dus ook supermarktvoer en het goedkoopste van het goedkoopste, voldoende voedingsstoffen bevat om je hond in leven te houden.

 

Om een lang verhaal kort te maken, alle voeren bevatten stoffen waarvan je je af kunt vragen of ze gezond zijn. Een voorbeeld hiervan is etoxyquine (E324). Dit wordt naast conserveermiddel ook gebruikt als pesticide. Gebruik in humane voeding is verboden in de EU, en daar is wellicht een reden voor. Om dit dan in diervoeding te gebruiken vind ik persoonlijk geen pluspunt, maar is dus niet verboden. Een vaak gebruikt argument tegen oa Royal Canin is het bevatten van BHA/BHT (E320/E321) als conserveermiddel wat kankerverwekkend zou zijn. Hoewel je dit heel veel leest op vooral hondenfora is dit niet bewezen! Onderzoek wijst namelijk uit dat BHA/BHT zelf niet carcinogeen zijn maar onder bepaalde omstandigheden wel bij kunnen dragen aan de vorming van kankercellen. En als je daar naar gaat zoeken zijn er heel erg veel stoffen die dit doen, waarvan heel veel stoffen ook in mensenvoeding zitten. Wat ik zelf interessant vind is dat mensen hier soms zeer van onder de indruk zijn en hun hond ab-so-luut geen royal canin voeren maar tegelijkertijd wel zelf kauwgom/snoep/chips eten waar dit vaak ook in zit. Maar dan staat er geen BHA op maar een nietszeggend Enummer... Wel denk ik dat je het gebruik van dit soort middelen kunt beperken door vervangende stoffen te gebruiken. Voor BHA/BHT/etoxyquine kun je als vervanger ook vitamine E gebruiken. Je kunt dus van voeren de ingrediëntenlijst aflopen en bekijken wat het bevat en of daar een betere vervanger voor zou kunnen zijn. Kijk daarbij vooral wat je hond als opportunistische carnivoor nodig heeft aan voedingsstoffen en je bent een heel eind.

 

De vorm waarin je het voer geeft is dan nog een ander puntje. Sommige mensen gaan voor een zo natuurlijk mogelijke vorm qua uiterlijk en kauwen ed, en kiezen dus barf of nrv. Andere mensen gaan voor gemak en kiezen brokken of blik. Een gemakkelijke kruising tussen beide is dan bv kvv. Vaak wordt de keuze ook bepaald door wat mensen gewend zijn.

 

Als conclusie: laat je niet gek maken en doe wat jij denkt dat het beste is Diervoeding blijft iets persoonlijks, net als mensenvoeding

 

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

En dat al die claims dat royal canin en hills etc troep zijn, eigenlijk helemaal niet op feiten gebaseerd is? Zijn er echt betrouwbare bronnen dat deze voeren gezonder zijn? En praten jullie elkaar niet na? Waar baseren jullie je mening op? Ik neem aan dat jullie niet allemaal opgeleide hondenvoeding deskundigen zijn?

Ik bedoel het niet gemeen..ik wil gewoon altijd graag fundamente redenen hebben voor mijn beslissingen en ik zoek deze nog en hoop ze te vinden. "

 

Je hoeft geen voedingsdeskundige te zijn om bepaalde conclusies te trekken, beetje boerenverstand en je komt al een heel eind.

 

Een hond is een vleeseter (laat ik het maar even op grotendeels houden). Een konijn geef je geen hondenvoer, een hond geen konijnenvoer. En dan denkt iedereen 'duh' maar kijk de ingrediënten lijst van de gemiddelde brok en je komt tot de conclusie dat het meer geschikt is voor je nijn dan dat het nu echt voor een hond gemaakt lijkt.

 

Er is uiteindelijk geen beste brok het heeft met veel factoren te maken maar een hoop kun je gewoon wegselecteren met een klein beetje logica.  

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Bedankt ja jullie zetten het in beter perspectief. Fijne website Petra! En blijkbaar is het dus niet zo makkelijk om echt te weten wat nou de beste voeding is. Maar is ook niet een merendeel verschrikkelijk.

Ik neig toch nu naar Earthborn Holistic. Staat ook hoog in de lijst van de website. En is niet zo duur.

het zou handig zijn als er onderzoek was gedaan naar relatie voermerken en medische klachten.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik volg dit topic even. 

 

Heb net onze eerste zak Acana Adult binnen  gekregen, ben heel benieuwd hoe ze het daarop gaan doen. 

honden page profiel joyceketjejoyceketje

honden foto van joyceketje

Hier wordt al vanaf puppy af aan fokker gegeten. Ze eet ze goed en is er goed volwassen mee geworden. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik gaf altijd dogloversgold de gewone,zit rijst in, mijn honden kunnen tegen granen. Toen las ik dat een graanvrije brok beter zou zijn,minder ontlasting e.d.

Heb verschillende geprobeerd totw,acana verschillende smaken en vergeleken bij dogloversgold is de ontlasting niet minder,wordt er weet niet hoeveel gedronken.

Hier terug naar dogloversgold de prijs is beter en de brok bevalt beter.

 

 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Uit nieuwsgierigheid: waarom is vers voer geen optie? Niet om een discussie aan te wakkeren of zo, maar ik ben er gewoon even benieuwd naar.

 

Qua brok kun je inderdaad het beste op zoek naar een graanvrije brok met zo veel mogelijk vlees. Dat is ook weer een lastig punt, want hoe weet je nou hoeveel spiervlees in je brokken zit... Probeer e-nummers te voorkomen, veel van die nummers zijn superslecht voor je hond. Verder zou ik gaan voor een geperste brok, en niet zo'n luchtig krokant (die laatsten schijnen veel slechter te verteren). 

Anoniem (Gast)

En zo kreeg ik juist het advies om van geperste brok af te stappen omdat mijn hond die slecht verteerde ;) Het is inderdaad een beetje zoeken waar je hond het goed op doet, wat in je budget past en waar je makkelijk aan kunt komen. 

 

Moet zeggen dat ik goede ervaringen heb met advies van de dierenarts hoor. Kreeg gewoon te horen op welke percentages ik moet letten toen hij vachtproblemen had, kreeg daar geen merkadvies bij. 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Het is echt een kwestie van proberen. Uitzoeken waar je hond het goed op doet. 

 

Jet krijgt jeuk van brokken als Royal Canin e.d. Dit ligt bij Jet aan het graan wat er in zit.

 

De afgelopen 10 weken heeft Jet Dog Lovers Gold Passion Ocean Fish & Sweet Potato gegeten. Maar hier krijgt ze erg veel (slappe) ontlasting van. Gerust zo'n 3/4 keer per dag. Daarbij ook veel rommelbuiken, gras eten en misselijk. 

 

Sinds gisteren krijgt ze Acana Lamb & Okanagan Apple. Nog veel te kort om te zeggen hoe ze het hier op doet.

 

Op Orijen heeft Jet slappe ontlasting en veel stink winden. Hier hebben meer honden last van. Zeer waarschijnlijk komt dit omdat het eiwit gehalte vrij hoog is. 

honden page profiel Bennie & Diva / SultanBennie & Diva / Sultan

honden foto van Bennie & Diva / Sultan

Van royal canin kreeg Diva beetje rode uitslag onder der kin, en at soms der eigen drolletjes op .

ik heb gelezen dat er ook varken in royal canin zit.

Op moment krijgt ze kvv en brok van Profine , geen rode uitslag en eten van eigen drolletjes.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Hier wordt ook dog lovers gold gegeven, de original variant, ondanks dat Senna het er heel goed op doet, zou ik the sweet potato eens willen proberen, want die vindt ze duidelijk heel erg lekker als ze de proefzakjes krijgt (van de ocian fish krijgt ze echt een stinkende adem),dus ik ben wel eens benieuwd wat dat gaat geven.

honden page profiel David de VriesDavid de Vries

Ik heb hier ook heel lang mee gezeten...

Ik vond op deze site veel goede duidelijke informatie: http://dierenziekenhuizen.nl/hondenvoer/ op deze site kan je ook goede informatie vinden als je hond een 'bijzonder geval' is.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

De info van voerwijzer.com kun je als lei draad aanhouden.

- Geen graan
- Zo veel mogelijk vlees
- Zo min mogelijk chemie
- Geen chemische houdbaarheidsmiddelen
- Geen kleur/geur/smaak stoffen.

Wat ik goede merken vind:
1. Orijen
2. Fish4dogs
3. Acana (de graanvrije varianten)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" En zo kreeg ik juist het advies om van geperste brok af te stappen omdat mijn hond die slecht verteerde <img class=" /> Het is inderdaad een beetje zoeken waar je hond het goed op doet, wat in je budget past en waar je makkelijk aan kunt komen. 

 

Moet zeggen dat ik goede ervaringen heb met advies van de dierenarts hoor. Kreeg gewoon te horen op welke percentages ik moet letten toen hij vachtproblemen had, kreeg daar geen merkadvies bij.  "

 



Geperste brokken bevatten veelal graan en weinig vlees. De hond is een carnivoor. Zijn verteringskanaal is te kort om onbewerkte plantaardige voeding te verteren.
Graan geeft in de darmen een bepaalde stof af, wat de darmen vroeg of laat kan beschadigen. Dit zorgt dan voor zeer uiteen lopende klachten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Hoer wordt ook dog lovers gold gegeven "

 

Hihi 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  

Hihi  "

 


Ik denk ik zeg niks... Valt vanzelf wel op O-)
heb dat ook weleens gehad ;-)

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Voer puppy 14 weken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^