Oervoer kvv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Beste HP'rs,

Is er iemand bekend met het merk oervoer kvv? Het grote voordeel voor mij (klein hondje) dat ze het in porties maken, voer nu carnivoer en dat is toch lastig in porties te krijgen van 50 gram. Heb er zelf vandaag voor het eerst van gehoord vroeg me af of iemand er ervaring mee heeft?

site: http://www.oervoer.com/

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Er zijn wel mensen op forum met goede ervaringen met oervoer

de porties zijn inderdaad handig met een kleine hond

Het is goed maar niet goedkoop)

 

Ik zou de carnivoer een uur of 2 laten ontdooien

en een goedkope snijmachine bij de blokker of op markplaats kopen

en dan de carnivoer in plakken snijden van 1 cm met de machine en in porties verpakken van 100 gr (voor 1 dag) of 200 gr voor 2 dagen

(je kan zelfs plakken met smaken mixen in de 2 daagse porties als je wilt)

 

voor de kat zijn ook worstjes te koop van 200 a 250 gr

2 dagen kan je prima ontdooit houden in de koelkast

dus zelfs een rol van een kilo hoef je maar in 5 te snijden

dat gaat prima met scherp kartelmes of mijn favoriet

de ijzerzaag

 

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Niet met oervoer zelf wel met Darf wat door oervoer ook wordt aangeboden blijkbaar. En de ervaring daarmee is erg goed. Biologisch (wil graag dat de dieren die mijn dieren eten ook een goed leven hebben gehad). Wel zie ik dat de prijzen een stuk hoger liggen dan vanwaar ik Darf haal.

 

En Darf gaat in plakken van 300 gram met echt het minimum aan verpakking.

willen ze dan die 50 gram per portie gaan verpakken voor je? Pffff wat een plastic is mijn eerste gedachte...maar weet zo ook geen oplossing

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Bedankt voor jullie reacties, ja de carnivoer is lastig te snijden gebruik nu ook de ijzerzaag alleen voordat ik al door de worst ben zijn de twee stukken alweer aan elkaar gevroren en zit de zaag muurvast ;) en kan het geen kwaad om het eerst twee uur te ontdooien om het daarna weer in porties in te vriezen?

@ DeDames, ja het is wel prijzig (En inderdaad is biologisch wel een groot voordeel) maar omdat ik maar zo weinig hoef te hebben per dag is het voor mij niet heel duur en voordeel is dat ze ook thuis komen brengen, waar ik woon is nergens kwalitatief goede kvv te verkrijgen en sommige bezorgservices komen hier ook niet (te ver) of maar eens in de zoveel tijd (natuurlijk telkens als ik het niet nodig heb ;) ). En ja plastic heb ik toch ook nodig om de porties in te bewaren.   

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Ja dat is ook zo...misschien nog een idee voor je:

 

Als je zo een doos besteld = 5kg dan liggen alle plakken los in een zak en blijven goed los liggen.

 

Ziet er zo uit:

 

 

 

 Zou Darf zelf bereid zijn om een doos met kleinere plakjes te maken? Door de helft zou al een oplossing zijn gezien het best even in de koelkast kan blijven.

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

" Ja dat is ook zo...misschien nog een idee voor je:
 
Als je zo een doos besteld = 5kg dan liggen alle plakken los in een zak en blijven goed los liggen.
 
Ziet er zo uit:
 

 
 
 Zou Darf zelf bereid zijn om een doos met kleinere plakjes te maken? Door de helft zou al een oplossing zijn gezien het best even in de koelkast kan blijven. "

 

Dat is inderdaad wel handig, hoeveel is 1 plak? en waar bestel je deze? is dit complete voeding of moet je dit nog zelf samenstellen (dit is vanwege het kleine beetje dat zij eet niet handig en ik heb daar ook te weinig ervaring mee). Moet je hierbij ook diersoorten mengen of is het gewoon 1 soort? sorry voor de vele vragen

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Je kan het rustig een paar uurtjes laten ontdooien hoor. Hier laat ik het altijd half ontdooien en dan snijden. Anders is het geen doen. Ben het soms wel eens vergeten en dan was het helemaal ontdooit, heb t gesneden en weer terug gegooit in de vriezer en de honden leven nog steeds haha.

 

Merken met kleine rolletjes

Carnivoer

Tinlo

Bandit

Naturis

Alaska

Darf

Alroda (van darf)

 

Vaak helpt het om ook naar katten versies te kijken die hebben ook kleine rolletjes natuurlijk

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Oke fijn om te weten dat het geen kwaad kan om het een beetje te laten ontdooien scheelt veel hak en zaagwerk ! toch blijft het wel een beetje een onaangenaam klusje (maar alles voor die lieve kleine). Mijn vriend moet altijd lachen als ik dat aan het doen ben, ben namelijk zelf vegetarisch maar zit onder het vlees en bloed als ik haar eten aan het klaarmaken ben.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

"  
Dat is inderdaad wel handig, hoeveel is 1 plak? en waar bestel je deze? is dit complete voeding of moet je dit nog zelf samenstellen (dit is vanwege het kleine beetje dat zij eet niet handig en ik heb daar ook te weinig ervaring mee). Moet je hierbij ook diersoorten mengen of is het gewoon 1 soort? sorry voor de vele vragen "

 

Geeft niks 

 

1 plak is 300 gram

Is compleet en je kan verschillende "smaken" bestellen

Zitten 4 diersoorten in per "smaak"

 

www.darf.info

Ze werken ook met afhaalpunten dus informeer even bij een afhaalpunt in jouw buurt voor de mogelijkheden.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik bestel regelmatig bij oervoer! Heb van sommige dingen de gemalen versie zoals zalm. De graat bleef bij puck tussen de tandjes zitten wat ik erg gevaarlijk vond. Daarom daar de gemalen versie van.

Voor de rest krijgt ze nrv. Ze verpakken als je dat wilt, de porties per 250 gr. Zelf vind ik dit wel erg makkelijk. 

 

Nu voor 1x besteld bij een andere leverancier. Deze doet met kilo's. Wou t een keer uitproberen. Maar het is niet echt handig voor puck die maar 80 tot 100 gr. Op een dag eet.

Oervoer is wel wat duurder dan de leveranciers die in grotere porties leveren. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Oervoer is een eigen label en wordt door De Groene Weg (DARF) geproduceerd voor de betreffende partij. De kwaliteit is vergelijkbaar met DARF (250-300 gram) en Alroda Puur (250 gram), alleen een stuk duurder omdat de partij zelf er tussen zit. 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik bestel regelmatig bij oervoer, het is duur maar echt prachtig vlees. Niet te grof en niet te fijn gemalen, bestellen gaat heel goed en die porties zijn heel handig. En het allerbelangrijkste, Luan en Lenne doen het er allebei super op, eigenlijk het beste van alle andere merken. Heb nu weer even wat andere merken en merk het meteen, ontlasting wisselend in consistentie en ze lijken hier ook meer van nodig te hebben dan van oervoer. 

 

Ook al is het duur, ik blijf bij oervoer denk ik :)

Volgende forumvraag: KVV en kieskeurige pup.. tips?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^