KVV en kieskeurige pup.. tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Hoi allemaal, 

 

Mijn pupje van 14 weken is nu een maandje bij mij en ik geef hem al vanaf dag 1 KVV omdat hij zijn brokjes die ik meegekregen had maar met lange tanden at.

Nu is hij nog steeds enorm kieskeurig.. ik heb verschillende merken en versies gekocht.. maar sommige dingen zoals vis en rund vind hij nou niet echt bijzonder lekker.

 

Zelfs met een plakje ham en bepaalde hondensnoepjes kan ik hem niet blij maken.. heb al zoveel dingen aan mijn schoonouders moeten doneren eer dat ik dingen gevonden had wat hij nu echt lekker vond dus dat heeft me al genoeg gekost.

 

Hebben jullie bepaalde merken die extra lekker zijn.. of tips om het lekkerder te maken?

 

Heb zelf nu Naturis gevoerd.. 1 x Tamro, 1 x Barf en er ligt nu Rodi in de koelkast klaar.. ook Renske heb ik de visversie en de lamversie geprobeerd.. deze eet hij helemaal niet.

 

Dankjulliewel!

honden foto van Manfred, baasje van Hugo en Molly

Hugo vindt meestal twee dagen iets lekker en dan is hij het zat. Darf, Kivo en Carnibest lust hij niet meer, maar Alaska meestal wel.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Beetje opwarmen? Dat kan de smaak versterken.

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Alaska laatst zien liggen toevallig.. ga die eens proberen!

 

Opwarmen doe ik idd ook al haha.. alleen het probleem is dat hij zo enorm treuzelt en het niet meteen op eet.. dat ik het idee heb dat het dan nog sneller bederft? 

Hij eet een paar keer per dag.. maar nooit meteen zijn bakje leeg.. vaak staat het te lang en moet ik het weggooien haha..

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo krijgt Lotgering, Alaska, Shaweca, Tinlo en sinds kort ook

Naturis. Hij heeft voorkeuren. De Alaska fazant eet hij wel, maar eigenlijk liever niet, de Tinlo makreel vindt hij heerlijk, Shaweca

heeft fijne mixjes, dus in 1 rol verschillende diersoorten. Van Lotgering eet hij alles, van Rodi heeft hij de rund/groenten gehad,

afgelopen week. Aangezien ik Rodi zag bij Jumbo heb ik deze meegenomen en die viel goed in de smaak. Naturis heeft ook kleine rollen, om een smaak te proberen, zodat jij niet meteen een grote rol hoeft te nemen. 

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Op een maand zijn er dus al tal van keuzes aan je hondje  geboden... Zou dit toch een aantal dagen aanhouden, een hond die honger heeft eet wel hoor. Hier een kieskeurige dame, niet eten is bakje weg na een half uurtje en pas de volgende maaltijd kreeg ze nieuw aangeboden. Toen ze in het begin hier was kon ze dat twee dagen volhouden, na een tijd zwicht ze toch en eet ze haar bakje vlug leeg. Nu weet ze dat wat haar aangeboden wordt meteen opgegeten moet worden of het gaat weg.

honden page profiel Ilona & IzaIlona & Iza

honden foto van Ilona & Iza

honden page profiel Ilona & IzaIlona & Iza

honden foto van Ilona & Iza

Ik zou inderdaad net wat Lut zeggen even volhouden met 1/2 merken te voeren wat je zelf wel fijn/goed vind. Een hond kan best even zonder eten en als ze honger hebben dan eet hij vanzelf :-)
Probleem wat ik veel zie is dat als honden iets niet eten ze dan wat anders lekkerdere krijgen. En dan denken ze na paar dagen even kijken of weer wat anders lekkers krijgen. O-)

Het kan zijn dat hij inderdaad minder van vis of rund houd, maar probeer voor je eigen gemak wel een beetje bij hetzelfde merk/merken te houden.
Succes !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^