Sam´s Field hondenbrok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik haat de petsplace, omdat deze dieren verkopen en ik ben er van overtuigd dat die fokdieren verschrikkelijk leven hebben (br00dfok dus gewoon)

Maar die winkel zit bij mij om de hoek en weeg Moh daar dus zo nu en dan. Toch maar eens gevraagd wat hun top merken waren qua hondenbrokken. Toen noemde ze nutro choice en sam's field op. Dus ik zei al: Nutro heeft maar 25% vlees en ik zoek eigenlijk voer richting de 70% vlees. Dus ze pakte er een Sam's zak bij en deze hebben dus van 60% vlees, groente en fruit tot 70%. Dus ik proefzakje mee en informatie boekje. Moh vind het heerlijk (de katten ook btw).
In dat boekje zag ik dus dat er geen 60% vlees in zit, maar met de groente en fruit kom je dus aan de 60% (of65 of 70%)
Nu zijn hier een hele hoop kenners qua voer, dus zou het fijn vinden als jullie je kritische blik hierover willen laten gaan.
Ik kan zelf niet echt veel vinden qua samenstelling op internet en in het boekje geven ze bij 1 smaak een aantal percentages vrij.

Sam's Field high meat& grain free Adult (65% kip,fruit en groente)
Ingrediënten: Kip 47%, Aardappel, gevogeltevet (geconserveerd met gemengde Tocoferolen, een bron van Vit. E) 9%, Gedroogde Appels 6% (een bron van fructo-oligosachariden), Biergist (een bron van mannan-oligosachariden), Lever 3%, Zalmolie, Yucca Schidigera Extract, Wortelen, Probiotica.

De kosten verschillen, die hierboven is 90 euro voor 13 kg. De zakken waar wel graan in zit bevatten ongeveer 44% vlees en als graan wordt mais en of rijst gebruikt. Maar kan daar dus geen percentages over vinden op internet of boekje. Kosten van deze zakken zijn 53 euro voor 13kg.

Nadeel voor mij is dat dit voer alleen bij de petsplace te koop is (zie mijn opening). Bestellen vind ik erg onhandig en tot nu toe is dit het beste voer wat ik in de dierenwinkels in Zwolle heb kunnen vinden. Ik heb vers overwogen, maar vind ik onhandig (kleine vriezer en ga graag dagen op stap met Moh) dus dat valt af. Wel wil ik vers dagen/weekenden wil gaan doen.

Om een lang verhaal kort te maken... Wat denken jullie van dit voer?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sam´s Field hondenbrok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik heb mijn hondje een paar maanden Dog Lovers Gold Passion Ocean Fish & Sweet Potato -- graanvrij hypo-allergeen met 45% vis gegeven. Dit beviel goed. Het zijn kleine brokken voor alle leeftijden.

De Sam's Field graanvrij vind ik exorbitant prijzig. Ik ken dit merk overigens niet. DLG Passion Ocean Fish etc. graanvrij kost Euro 54,50 voor 13 kg. Momenteel geef ik verschillende varianten van Taste of the Wild graanvrij omdat mijn hondje daar iets steviger ontlasting door heeft.

 

In Zwolle is een verkooppunt van DLG

http://www.dogloversgold.eu/eu/nl/verkoopadressen.html

 

De andere merken zoals Acana, Wolfsblut, Taste of the Wild, Orijen etc. zijn weinig verkooppunten van. Dat voer wordt hoofdzakelijk via internet verkocht. Heel speciale dierenwinkels zoals die in Beekbergen verkopen enige van bovengenoemde merken

http://www.puurnatuurvoer.nl/c-1598399/winkel-in-beekbergen/

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Dankje voor je reactie, ik heb nog niet eerder naar DLG gekeken, alleen in de winkel (daar had ik de hoop al bijna opgegeven) of zooplus maar deze verkopen beide geen DLG haha. Ik zal er eens naar kijken!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik weet niet of je makkelijk vervoer hebt?

Maar ik koop in Heerde de brokken.

Daar verkopen ze namelijk Dog Lovers Gold.

Die winkel aan de stationsstraat.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Ik vind het wel errug duur voor wat je krijgt. 

 

Dog Lovers Gold kun je ook via hun eigen webshop bestellen. Binnen Nederland hoef je geen verzendkosten te betalen. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Oke ik twijfelde zelf ook al erg voor dat geld... Dan ga ik gewoon bestellen en dan wordt het of purizon of nutrivet. Jammer eigenlijk dat echt goed voer niet gewoon in de winkel om de hoek te koop is...

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Oke ik twijfelde zelf ook al erg voor dat geld... Dan ga ik gewoon bestellen en dan wordt het of purizon of nutrivet. Jammer eigenlijk dat echt goed voer niet gewoon in de winkel om de hoek te koop is... "Ciska en Moh (Bambi r.i.p.)

 

Toevallig heb ik net bij Zooplus Purizon Adult Lam & Zalm besteld.

Nutrivet ziet er ook goed uit. Ik koop grote zakken van ca. 13 kg. en deel dit dan met een andere hondeneigenaar.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik vind het bestellen zo irritant omdat ze het altijd voor elkaar krijgen om juist het dagdeel dat ik niet thuis ben langs te komen... Maar ja dan toch maar bestellen, voor bijna hetzelfde geld zit er wel heel veel meer vlees in. Ik heb het nu zo geregeld dat ik het mag laten bezorgen bij familie in de buurt, zij werken vanuit huis. Het opdelen is misschien ook wel een idee!

Joan (Gast)

Gisteren twee zakken Sam's Field hondenvoer gekocht in een aanbieding (1+1 gratis). Zag er goed uit, was er wel nieuwsgierig naar en vind het erg fijn om een kwalitatief goed hondenvoer in de buurt te koop te hebben als ik eens verkeerd uitkom met mijn voerbestellingen via internet. Thuis eens goed verder gekeken. Sam's Field wordt geïmporteerd door Johnson Pet Foods speciaal voor de Pets Place winkels. Johnson Pet Foods levert ook Profine dierenvoeding. Beide diervoeders hebben aparte websites die wel heel erg op elkaar lijken (dezelfde layout, foto's etc.). Sterker nog: als je op de website van Sam's Field "verkooppunten" aanklikt, komt er in de browser "Profine" te staan.

En als je de ingrediënten van beide voeders vergelijkt dan is er maar 1 verschil: Profine bevat bietenpulp, Sam's Field bevat in plaats daarvan wortelen. Voor de rest is het identiek!

Maar Sam's Field is wel een flink stuk duurder dan Profine!

Dus misschien heb je wel een dierenwinkel in de buurt die Profine voer verkoopt, dan heb je dus de goedkopere versie van Sam's Field.

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Bedankt Joan, maar ik heb al besloten om toch maar te bestellen. Dan heb ik voor hetzelfde geld veel veel beter voer. En ik ga in weekend vers voeren. Eerst het oude voer opmaken en dan gaan we over. Dit voer is wel erg handig om te onthouden, mocht er iets mis gaan met bestellen, dan haal ik gewoon klein zakje van dit voer.

Monique (Gast)

Het hoge gehalte vlees is ook voor een groot gedeelte vocht  (in bijvoorbeeld orijen en Lovers. ) Zoheb ik me dat dus weer laten vertellen. .. Heb overigens zelf ook net proef zakjes van sam's field gehaald. Hier wordt  (zo wordt gezegd ) het percentage weer op droog vlees gebaseerd?  Pff best lastig hoor!  Heb mijn hond een jaar op EcoStyle gehad. Dit omdat ze best huid en vacht problemen had. Is inderdaad een jaar goed gegaan. Nu weer terug bij af. 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Db

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Haha lol sams field en al die andere brokken die van deze fabriek komen daar is het vlees % genomen voor de bereiding...

-Carnilove
-Profine
-Sams field
-Planet pet

Dit is gewoon allemaal van de fabrikant:Britt

Profine en sams field scheelt amper qua analyeze en samenstelling komen ze af ja maar sams field bevat meer vlees...fout 2 varianten zijn nagenoeg hetzelfde en toch is sams field duurder dan heb je nog varianten waar het verschil 1% bedraagt...profine heeft ook 1 variant die meer vlees bevat maar die is dan ook weer identiek aan de sams field power 4300...

Heb zo het gevoel dat het nieuwe wiel aap verhaal van profine toch niet zo aan sloeg als gehoopt en dat ze het nu proberen via sams field

De mais en het rond de pot draaien is voor mij al genoeg om zulke merken links te laten liggen

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Trouwens het vlees % is ook niet zo hoog,voor hun valt onder vlees het vleesmeel,vet en lever het werkelijk vlees aandeel na de bereiding zal een goede 25/28% zijn

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Wij voeren deze brokken sinds een aantal maanden. Voor Bruno de light / senior versie omdat hij wat moet afvallen. En het maakt duidelijk verschil! Daarbij vind ie het ook nog lekker, wat niet heel vaak voorkomt bij kieskeurige Bruun ;-)

Voor Charlie geven we de puppy versie. Ook over deze ben ik heel tevreden.

Al met al vind ik het goede brokken en in vergelijking met andere brokken die hier aanbevolen worden vind ik ze helemaal heel duur.


Zodra Bruno is afgevallen en Charlie volgroeid ga ik trouwens de graan vrije versie geven. Nu zitten in beide varianten wel graan in maar wel weinig.

honden page profiel SaapSaap 3 doggies

honden foto van Saap

" Haha lol sams field en al die andere brokken die van deze fabriek komen daar is het vlees % genomen voor de bereiding...

-Carnilove
-Profine
-Sams field
-Planet pet

Dit is gewoon allemaal van de fabrikant:Britt

Profine en sams field scheelt amper qua analyeze en samenstelling komen ze af ja maar sams field bevat meer vlees...fout 2 varianten zijn nagenoeg hetzelfde en toch is sams field duurder dan heb je nog varianten waar het verschil 1% bedraagt...profine heeft ook 1 variant die meer vlees bevat maar die is dan ook weer identiek aan de sams field power 4300...

Heb zo het gevoel dat het nieuwe wiel aap verhaal van profine toch niet zo aan sloeg als gehoopt en dat ze het nu proberen via sams field

De mais en het rond de pot draaien is voor mij al genoeg om zulke merken links te laten liggen "

Ik heb toevallig Profine een keer gemaild met de vraag of zij vers of gedroogd vlees verwerken in hun puppy brok. Ik kreeg als antwoord, gedroogd. Het percentage vlees dat erin zit, zit is dus daadwerkelijk het percentage.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Uiteraard is het vlees gedroogd als ze het verwerken... maar hun vlees % bevat geen 40%
nogmaals ook vet/lever rekenen ze mee als vlees
En hun % zijn gemeten voor de bereiding na de bereiding zit je altijd met een stuk verlies.

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Als je het vleesgehalte van een brok wilt inschatten, kun je naar het eiwitgehalte kijken in combinatie met de ingrediënten. Op deze pagina staat het uitgebreider uitgelegd: http://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-6-stappen

honden page profiel theathea 3 doggies

honden foto van thea

sorry ik reageer op dit bericht ik heb shakira husky op sam fields brokken en ben uiterst tevreden over deze brok ik heb allerlei brokken geprobeerd en geen een at ze ook de duuurste brokken niet deze eet ze zonder problemen en ontlasting blijft ook heel goed groetjes

chantal (Gast)

Ik heb mijn pup op blikvoer van sam's field gezet met royal canin brokken erbij, de brokken van sam's field eet mijn pup niet, maar ik kan zeggen dat ik zeer tevreden ben, mijn pup groeit goed en heeft geen gewicht problemen, dit in tegenstelling tot haar broer die een goedkoper merk krijgt, die heeft overgewicht en moest op dieet , ook gebruik ik veel minder voer omdat er zoveel voedingsstoffen inzitten, dus in feite niks duurder dan n goedkoper merk omdat je minder nodig hebt, ik ben zeker n voorstander van sam's field blikvoer..

honden page profiel theathea 3 doggies

honden foto van thea

hallo oke ik ben ook voorstander van sam fields maar mijn hond verdraagt geen blikkvoer wel brokken en tegenwoordig de snacks van sam fields groetjes 

Moon Chrissy Chanty beertje chloe (Gast)

Hallo heeft er iemand ooit van vega brokken gehoord. Ik zins kort omdat ik een chihuahua heb die heel slecht op Royal canin  nutram farmfood prins   Enz reageert krijgt ze buik pijn van en poept wel6 x op een dag  ik voer nu een paar week de vega brok ik voer ami dog  bij eco4 pets weg 

per zijn nog wat meer merken  jarco vega yarrah vega Brouwers vega  en nog een paar merken meer maar die zijn voor mijn chi van 16 cm hoog veel te groot 

 ik voer nu al mijn honden vega brokken. En merk dat ze veel speelser en blijer en veel minder en mooie poepjes hebben 

ik kook wel. Kip en kippen hart en maatjes. Of runder hard  lama hard en z er bij. Zo weet ik wat ze krijgen en in heel veel brokken zit afval vlees en besmet vlees en bedorven vlees met biverse antibioticaas er ik 

 dit is vaak de boos doener voor slechte ontlasting en jeuk enze  de vega brok is eigenlijk volledig  toe rijkend maar omdat ik zelf vind dat de hond toch ook wat vlees nodig heeft koop ik. Dus bij slagers afval vlees  van rund lam schaap en kip. Kook het en porties van maken en in de diepvries   Ik heb nu eindelijk eens het idee dat mijn chi bijna geen buikpijn meer heeft  en ze had bijna geen haar altijd beven  dit is in een paar week stuk minder. Ik wissel af met warme maaltijd flikken of meng de flikken met vers berijd vlees. Niet rauw. Ik weet niet hoe het blijft gaan maar nu ze krijgt weer haar en das zo wie zo erg fijn dat ze maar 1 poep per dag heeft 

Liv Vizsla (Gast)

Sinds 3 weken hebben we puppy Liv in huis..Ze kreeg bij haar fokker brokjes van het merk Breeder.Kon ik alleen via internet bestellen en dat wilde ik eigenlijk niet.Ben naar Pets Place gegaan en er werd Sam's Field geadviseerd.De junior brok..Heb de brokken iets van 10 dagen gemengd en Liv haar ontlasting was alles behalve normaal.Dierenarts gebeld en de test op Giardia was helaas positief.10 dagen kuur meegekregen.Liv haar ontlasting bleef slecht..Bij Pets Place geïnformeerd en aangegeven dat Liv nog steeds geen goede ontlasting heeft.Kon niet door t voer komen zei hij!Hij vergat wel te zeggen dat honden met een granen allergie slecht kunnen reageren op Sam's Field..Ben totaal niet te spreken over dit voer voor puppy's.

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Sinds 3 weken hebben we puppy Liv in huis..Ze kreeg bij haar fokker brokjes van het merk Breeder.Kon ik alleen via internet bestellen en dat wilde ik eigenlijk niet.Ben naar Pets Place gegaan en er werd Sam's Field geadviseerd.De junior brok..Heb de brokken iets van 10 dagen gemengd en Liv haar ontlasting was alles behalve normaal.Dierenarts gebeld en de test op Giardia was helaas positief.10 dagen kuur meegekregen.Liv haar ontlasting bleef slecht..Bij Pets Place geïnformeerd en aangegeven dat Liv nog steeds geen goede ontlasting heeft.Kon niet door t voer komen zei hij!Hij vergat wel te zeggen dat honden met een granen allergie slecht kunnen reageren op Sam's Field..Ben totaal niet te spreken over dit voer voor puppy's. "

 Wil niet zeggen dat na de kuur de giardia ook weg is, soms is er nog een kuur nodig, of een andere kuur.

Mijn hond heeft nog niet zo lang geleden ook giardia gehad, bij haar was de ontlasting na de 10 daagse kuur met panacur wel weer  normaal, maar dit is niet bij elke hond het geval.

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

Ik heb de Ocean Fish- variant  (13kg) gekocht met 50% korting bij Pets Place (goed opletten dus, scheelt aanzienlijk, vaak ivm. datum!). Prima voer volgens mij en de hond eet het graag. Goedkoop supermarkt voer verdraagt mijn hond niet goed, teveel graan, valt hem te zwaar. Ik wissel af met kvv maar voer dit nooit tegelijkertijd. Sam's field is ook te bestellen op Bol.com trouwens, ca. € 60 p. 13 kg. Als je brok wilt met Extra veel vlees, dan zou je bv. voor Arcana of Orijen kunnen gaan maar dat is wel nog 's 2x zo duur. Waar ik me wel aan iriteer is, dat er op veel zakken hondenvoer met grote letters op de voorkant staat: 70% vlees & groente/ fruit. Zo wordt je in feite belazert en probeert de fabrikant zijn product op te leuken. Er zit dan maar weinig vlees in, de rest zijn de groenten, fruit etc. Ook Sam's field doet dit, blijkbaar zijn ze zelf niet overtuigd van de kwaliteit die ze leveren. Verder, elke hond is anders en ontkom je nooit aan een beetje trial en error,  proberen dus, begin met een kleine zak. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sam´s Field hondenbrok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: 6 honden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^