6 honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvaEva

Hallo! ik ben net nieuw op dit forum en ik heb een vraag. Ik ben nog maar 13 jaar en groot liefhebber van honden vooral duitse herders en wolfshonden. Ik zou later dolgraag 6 honden hebben, Alaskan Malamute, Duitse herder, Saarloosewolfshonden, mechelse herder, siberische husky, oudduitse herder. Is dit slim of heb ik dan echt mijn handen vol?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "6 honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dan heb je je twee handen vol. Neen dat is niet slim,of je moet zo rijk zijn dat je later niet hoeft te werken en alle tijd hebt voor zes honden ? 

Begin best met één hond en kijk het even aan ?

 

eerst nog opgroeien maar.....

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Dromen mag,wil niet zeggen dat ze uit komen hoor.

Wie weet ooit....

 

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik ben van 1 hond naar 2 honden gegaan en ik kan je vertellen: wereld van verschil.
6 honden...poeh, hoe wil je dat doen? Allemaal hebben ze persoonlijke training en aandacht nodig.
En dan heb je nog de malamute en husky, beide hebben die toch zeker 1,5 tot 3 uur beweging nodig op een dag. En de andere moeten toch ook minimaal een uur lopen en het liefst nog even los.

Je kunt niet altijd met alle 6 lopen, ik heb met 2 mijn handen al meestal vol (als je met de ene bezig bent, haalt de ander weer wat uit achter je rug)

Misschien is het een idee om deze 6 over je leven uit te strijken?
Niet allemaal tegelijk, maar wel allemaal een keer in je leven.


Wat trekt je trouwens aan in al deze honden?
Ja, ze zijn prachtig, maar ze verschillen nogal van karakter.
De saarloos is voorzichtig en heeft het niet op buitenstaanders, terwijl de husky een clown en allemansvriend is.
En dan heb je de oersterke en zelfstandige malamute, tegenover de gehoorzame en baasgerichte mechelaar.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

dromen mag idd...

 

 maar ik denk niet dat die 6 rassen bij elkaar zo ideaal zijn.

en dan spreek ik niet over onderlinge conflicten (hond-hond)

maar vooral over opvoeding... alle rassen die jij daar opnoemt zijn rassen die enorm veel uitdaging nodig hebben en ik denk opvoedkundig dat het ook moeilijk gaat zijn.... 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Tuurlijk kan dat,maar je zult ze wel 1 voor 1 'moeten'(niks moet,maar is wel het verstandigst) nemen,en allemaal eerst goed opvoeden tot een jaar of 2 en dan de volgende nemen.

 

 

En niet geheel onbelangrijk is dat deze honden wel allemaal echt hun eigen ras specifieke kenmerken hebben.Goed inlezen dus!!

 

 

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Hoi Eva,

 

13 jaar en al zo'n hondenliefhebber. Leuk hoor!

 

6 honden is wel veel hoor. Maar soms droom ik daar ook wel van. Een heel groot huis, met een grote tuin en lekker mijn eigen hondenroedel. fantastisch lijkt me dat.

 

Je zal merken dat als je straks een baan hebt en kinderen en een sociaal leven, dat 1 hond dan al best wel veel is. Voor mij heeft het best wel lang geduurd voordat ik genoeg tijd had voor mijn hond. Ik had eigenlijk al veel eerder mijn eerste hondje gewild. 

 

Je zal jouw antwoord pas weten als je net zo bejaard bent als ik ben (bijna 30, snuf). Ook dan zal je pas echt weten welke rassen op dat moment bij je leven passen. Maar ik zou vooral door blijven lezen en je lekker verdiepen in rassen en leren over honden. Dat is alleen maar goed.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat trekt je zo aan in de wolfshonden? Gewoon nieuwsgierig hoor.

 

Alles kan maar of t allemaal handig is weet ik niet. Dat hangt van zo veel dingen af. Maar als je t echt wilt, en t langzaam opbouwt, de goede honden bij elkaar zoekt, zul je later best wel een koppeltje bij elkaar kunnen houden.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Wat gaaf!

 

Maar.... Lijkt me wel heel intensief... Maar wij weten natuurlijk niet tot wat voor super hondenbaas jij je gaat ontwikkelen...

Van die rassen heb ik echt geen verstand....

 

Ik droom wel van 2 Duitse Doggen....

 

 

Oh wacht.... Mijn droom is al uitgekomen...

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Dromen kan altijd toch 

Een vriendin van mij heeft vier Duitse doggen. Heerlijk, maar je moet er dan wel echt je leven op inrichten. 

honden page profiel EvaEva

Kees, ik vind het geweldig mooie honden, ik vind uitdagingen geweldig en ik wil later dolgraag mijn eigen hondenpension of een Hus, ik vind wandelen met honden mijn favoriete bezigheid. Heb bij mijn vader een friese stabij gehad helaas zag ik die alleen in de weekenden.. Maar ik liep het hele weekend met haar en niemand anders. Ik ben een keer heel de stad doorgelopen en ben daar ong. 5 uur mee bezig geweest ze was helemaal kapot maar wel blij :) Om even terug te komen op de wolfshonden, bij mij in de buurt is een fokker geweest en ik mocht wel eens met een hond wandelen ik vond het geweldig om met hem door het bos te wandelen en te apporteren. Ben ook groot fan van Balto dus daar is het ook een beetje van afgeleid :)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Ten eerste goed je best doen op school

 6 grote honden is een boel voer dierenartskosten ect

 

verder bij elkaar lijkt het mij geen leuke combinatie

de honden zijn zo verschillend dat je niks specifieks met ze kan doen bijna

want ook dat kost veel tijd naast het werk wat je nodig hebt om je geld te verdienen en de ruimte om ze te houden

honden page profiel EvaEva

" Ik ben van 1 hond naar 2 honden gegaan en ik kan je vertellen: wereld van verschil.6 honden...poeh, hoe wil je dat doen? Allemaal hebben ze persoonlijke training en aandacht nodig.En dan heb je nog de malamute en husky, beide hebben die toch zeker 1,5 tot 3 uur beweging nodig op een dag. En de andere moeten toch ook minimaal een uur lopen en het liefst nog even los.Je kunt niet altijd met alle 6 lopen, ik heb met 2 mijn handen al meestal vol (als je met de ene bezig bent, haalt de ander weer wat uit achter je rug)Misschien is het een idee om deze 6 over je leven uit te strijken?Niet allemaal tegelijk, maar wel allemaal een keer in je leven.Wat trekt je trouwens aan in al deze honden?Ja, ze zijn prachtig, maar ze verschillen nogal van karakter.De saarloos is voorzichtig en heeft het niet op buitenstaanders, terwijl de husky een clown en allemansvriend is.En dan heb je de oersterke en zelfstandige malamute, tegenover de gehoorzame en baasgerichte mechelaar. "

 

Ik keek een tijdje terug een aflevering van the dog whisperer en daar was ook een Alaskan Malamute ik vond het een prachtbeest! Ben meteen karakter gaan googelen en nog meer afleveringen gaan kijken en ben compleet verliefd geworden. Ik ben al gek van herders sinds ik een paar jaar oud was, mijn oude oppas had een duitse herder en daar was ik helemaal dol op, ik keek ook altijd met mijn vader naar snuf de hond. Heb vroeger vaak mijn spreekbeurt gehouden over politiehonden. Ik heb alle boeken gelezen en bijna alle afleveringen gezien die Cesar Millan ooit heeft gemaakt en mijn familie noemt mij dan ook the mini dog whisperer, heb een hond aangepakt van een vriendin van mij die erg agressief was tegen bezoek doet nu helemaal niks meer en ben erg blij. Ik praat non stop over honden.. Ben al een paar vriendinnen kwijtgeraakt omdat ze het irritant vonden...

honden page profiel LiselotteLiselotte

honden foto van Liselotte

Hoi ik ben 14 en heb al 3 hondjes op mijn naam staan, daarnaast heb ik nog vele andere dieren waaronder ook een caviastal die ik allemaal alleen verzorg.

Om mijn dieren allemaal het beste te geven probeer ik hier en daar wat bij te verdienen en gebruik ik verjaardags geld, nieuwjaars geld..... en gewoon alles wat ik heb, in plaats van de nieuwste gsm's en hebbedingetjes te kopen geef ik alles uit aan mijn honden en andere dieren. 

Het is maar hoe ver je wil gaan natuurlijk ik zou ook heel graag 6 honden willen in mijn dromen maar ik weet dat dit niet haalbaar is, helaas!  

Aan zoveel dieren zijn heeeel veel voordelen maar ook veel nadelen verbonden, denk maar aan uitgaan, op vakantie gaan, blijven slapen bij vrienden of met je klas op uitstap gaan met overnachting, het zijn allemaal dingen die ik niet doe tenzij mijn honden mee kunnen

Je kan natuurlijk wel opvang zoeken maar zo zit ik persoonlijk niet in elkaar, ik zorg liever zelf voor mijn schatjes ik zou het mijzelf nooit vergeven als er iets zou gebeuren en ik er zelf niet zou zijn voor hun.

En heel eerlijk ik zou ook niet weten waar ik opvang moet zoeken voor al mijn dieren of 6 honden in jou geval, en het zijn dan ook nog geen kleintjes he

Dieren hebben en verzorgen is voor mij een levensvorm, zoals dat bij

veel mensen wel zal zijn. 

 

Heel leuk dat je al zo'n hondenliefhebber bent en ik hoop dat je dromen ooit ook echt uitkomen

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Ik had deeltijd 6 honden. Kan je er aardig wat over vertellen. Ik had 3 honden thuis en bij me ouders hebben ze 3 honden.

het is heel gezellig op wat gebrom na gaan ze heel goed met elkaar. Maar het is druk,kost veel geld en je moet vaker lopen. 

Wij hebben wel honden die verschillen kwa hoogte van een chi tot een Duitse dog met wandelen aan de lijn is dat niet ideaal.

hebben weleens rekeningen van de da van 1500 euro gehad (1 dag 3 noodzakelijke operaties) besef je dat goed. Alleen kunnen we niet met alle 6 de honden lopen en nu zelfs 3 aangepaste uitlaat rondes 1 is geopereerd en er is een pup. En dan de honden die lekker lang mogen. 

Hier hebben ze een groot erf waar ze op kunnen lopen en de kleintjes zitten binnen af en toe buiten maar gewandeld moet wel gebeuren.

het is niet onmogelijk maar je heb er wel een dagtaak aan.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Zes honden hebben is wel iets heel anders dan alle afleveringen van the dog whisperer bekijken... Ik ben ook groot honden fan, heb ook alles gelezen en bekeken maar zes honden? Nee. Ik heb er nu één en dat kost al veel energie! 

 

 

 

Zes honden is zes keer zoveel geld, zes keer zoveel eten, zes keer zoveel aandacht in een dag van 24 uur. En je noemt ook rassen die niet de gemakkelijkste zijn.

 

Anoniem (Gast)

Ik heb 5 honden!Als je later de ruimte en het geld er voor hebt om zo'n roedel te kunnen onderhouden,dan zeg ik DOEN!Het is heerlijk om zoveel honden te hebben,en de verzorging is wel veel maar als het je passie is dan doe je het met liefde!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als je zoveel honden hebt, blijft er eigenlijk geen tijd over om ook nog een baan te hebben.

Maar zoveel honden zijn duur in onderhoud, dus je zult wel fulltime moeten werken.

 

Wat misschien een optie is, is één voor één....

 

Een hond wordt namelijk maar zo'n 10-15 jaar, dus je kunt er een heleboel hebben in een mensenleven...

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

als je een partner hebt, die even hondengek is, kun je er elk 3 nemen, dat scheelt al een hoop.

 

Ik zou het overigens zelf nooit willen, ik heb 2 honden en dat vind ik meer dan genoeg, gezien ik enorm veel tijd in mijn honden steek qua africhting, dan gaat het gewoon niet om meerdere te hebben.

 

Partner heeft er ook 1 maar daar kijk ik niet naar, elk het zijne ;)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

@ Liselotte : jij bent alvast een droom van een meisje.

 

Zo jong nog , zo verstandig  praten  en de realiteit zien van meerdere dieren én wat dat meebrengt aan verantwoordelijkheid voor een baasje. 

Super baasje dat ben jij nu al in mijn ogen.  

honden page profiel LiselotteLiselotte

honden foto van Liselotte

Dank je, altijd leuk om te horen

Ik probeer mijn dieren altijd met verantwoordelijkheid en respect te verzorgen.

Op deze leeftijd is het niet altijd even makkelijk om voor zoveel dieren te zorgen maar toch zou ik niets anders meer willen.

 

Eva het is dus zeker en vast niet onmogelijk om meerdere dieren of honden te hebben maar je moet er dan ook wat voor over hebben. denk ook altijd heel goed na voor je een dier koopt het is geen speelgoed! (maar dat zal je wel weten)

Bouw alles rustig op, ik ben ook niet begonnen met een hele caviastal maar met 2 caafjes.

Als het je eerste hond is denk dan ook zeker heel goed na over het ras, neem een hond die goed bij je past, je bent nog jong en je woont nog bij je ouders dus zorg dat zij er ook achter staan, zij zullen ook veel in contact komen met je hond en zullen je in noodsituaties ook moeten helpen.

Begin niet direct met een moeilijk ras maar doe vooral veel ervaring op zo kan je de rassen die je wil later ook beter trainen

En als laatste wil ik nog zeggen, lezen, kijken en praten, lees veel over honden, kijk naar alle rassen en weet wat voor karakter ze hebben, praat met eigenaars van verschillende rassen zo kom je zeker te weten wat voor hond bij je past.

 

 

 

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Hoi Eva,

Ikzelf wil later ook veel honden (6 samojeden (eigen sledeteampje) en 3 borders) Het kost wel veel geld veel honden. Maar als je je geld anders uitgeeft (geen dure kleren, gsm's, naar chice restaurants gaan,...) moet het wel lukken denk ik.
Zolang je alle honden kan geven wat ze nodig hebben, is het haalbaar.
Mijn levensmotto is:
Als je iets écht wilt, lukt het ! :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Volg je droom, misschien loopt het ook allemaal anders, misschien als het prive toch niet lukt omdat je voor zoiets heel veel tijd en geld en plaats moet hebben, kan je in een asiel gaan werken, of je in gaan zetten tegen leed voor honden.

 

In Duitsland heb je de zgn Gnadenhoven, waar dieren opgevangen worden die nergens anders meer terechtkunnen. Hier bijv. een nederlands duitse gnadenhof waar e.a. uitgelegd wordt

 

http://stichtingmelief.nl/nl/h/dieren.php

honden page profiel EvaEva

" Volg je droom, misschien loopt het ook allemaal anders, misschien als het prive toch niet lukt omdat je voor zoiets heel veel tijd en geld en plaats moet hebben, kan je in een asiel gaan werken, of je in gaan zetten tegen leed voor honden.
 
In Duitsland heb je de zgn Gnadenhoven, waar dieren opgevangen worden die nergens anders meer terechtkunnen. Hier bijv. een nederlands duitse gnadenhof waar e.a. uitgelegd wordt
 
http://stichtingmelief.nl/nl/h/dieren.php "

 

 

Ja goed idee! dacht er zelf ook aan om misschien dan in een asiel te werken als het allemaal niet zou lukken. Maar van een gnadenhof had ik nog nooit gehoord!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

nee ik kende het begrip ook niet, pas sinds ik zelf in Duitsland woon.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Liselotte   geweldig om dit van jou te lezen, alles er voor over hebben, niet alles aan je ouders overlaten, er voor willen werken, nou meis ik bewonder je, wilde dat ik zo,n dochter had [heb geen kinderen}

 

 

Eva, maak je school goed af, en ga stages lopen bij asiels pensions, en kijk daar eens rond, misschien ook bij honden scholen zodat je weet wat je straks moet doen met jouw rassen die je graag wilt hebben.

 

vind het altijd leuk om te lezen dat je er nu al mee bezig bent.

honden page profiel YentlYentl

Ik vind dat je zoveel honden mag nemen als je zelf wil als het je droom is om 6 honden te hebben later of nu volg dan je hart! 

honden page profiel YentlYentl

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Ik vind dat je zoveel honden mag nemen als je zelf wil als het je droom is om 6 honden te hebben later of nu volg dan je hart!  "

Dit is een topic van 6 jaar geleden

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Oud topic van 2014.

TS is inmiddels 19 jaar oud.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "6 honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 7 van 2 12
Volgende forumvraag: Boxader
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^