Leuke verhalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ellen VermoesenEllen Vermoesen

honden foto van Ellen Vermoesen

Hoi,

 

Ik ben Ellen en ik krijg binnenkort een pupje!

Ik vroeg me af:

Wat is het leukste/grappigste dat jullie ooit meegemaakt hebben met je hond?

 

Ik ben benieuwd!

 

Groetjes,

Ellen Vermoesen

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Wat leuk! van welk ras krijg je een pupje?

Ik heb ooit met luna in de dierentuin gelopen toen er een jongentje van een jaar of 6 naar zijn moeder riep 'Kijk mama! Dat meisje heeft een ijsbeer gestolen!' haha

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Heel erg leuk!

 

Hmm, honden zijn zo leuk en vindingrijk..

 

Even kijken:

Ik was een bijzettafeltje in elkaar aan het zetten, zocht de schroevendraaier en daar zat de pup tegenover me, schroevendraaier in zijn bekje, te wachten wanneer ik naar hem op zou kijken. Hard kwispelen en gauw ervandoor toen de baas door had dat hij die had meegenomen.

 

Met de wandelingen verstopt hij zich soms, omdat wij dat ook wel eens deden als hij niet op ons aan het letten was. Nu doet hij dit dus, als wij niet op hem letten Dan zie je zo'n kopje te voorschijn komen bij een hek.

 

Je gaat een hele leuke tijd tegemoed. Geniet ervan!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Mijn Charlii is zelf nog een jonge dame, en verhalen zijn er heel veel!

Ik denk dat dit een van de leukere was:

 

Charlii was iets van 3 maanden oud en ik ging goulash maken. Dus: vlees stoven, uien en paprika erbij, het rook heerlijk. Dat vond Charlii blijkbaar ook. Normaal ligt ze op haar kleedje in de kamer, maar toen was ik haar kwijt.

Ze lag heerlijk in de keuken, vlak bij het fornuis te slapen en de heerlijke goulashgeuren op te snuiven.....

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Net nog, ik ging op de andere bank zitten dan waar gijs zn kleed op ligt, en wat doet hij, hop springt zo naast me.... 

honden page profiel Ellen VermoesenEllen Vermoesen

honden foto van Ellen Vermoesen

HAHA wat een leuke verhalen

en btw mijn pup wordt een grote witte kees

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Met Bambi ook een keer in de dierentuin geweest en mevrouw (zo klein als ze was, 30 cm) vond alles erg interessant, de tijgers, de wolven, de apen en ze wou zelfs snuffelen met de hyena's door het gaas. Hyena's hebben eigenlijk best wel een enorme kop en kaakspieren als ik dat zo naast Bambi zag... Vervolgens lopen we verder langs de witte tijgers en om de hoek stond een beeld(je) van een dier en Bambi schrok en begint te blaffen naar dat enge ding, durfde er echt niet langs... Stoertje!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Met Bambi ook een keer in de dierentuin geweest en mevrouw (zo klein als ze was, 30 cm) vond alles erg interessant, de tijgers, de wolven, de apen en ze wou zelfs snuffelen met de hyena's door het gaas. Hyena's hebben eigenlijk best wel een enorme kop en kaakspieren als ik dat zo naast Bambi zag... Vervolgens lopen we verder langs de witte tijgers en om de hoek stond een beeld(je) van een dier en Bambi schrok en begint te blaffen naar dat enge ding, durfde er echt niet langs... Stoertje! "

 

 

haha dat had mijn mijn eerste hond bij een stenen schaap, en een keer met een sneeuwpop

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mijn eerste hond een duitse herder was bijna 1 jaar toen we in Tjechie op vakantie waren, en we wandelden heerlijk in de bossen. Zij los. En ineens zien we in een dalletje een groep padvinders die aan het picknicken zijn. Zonder aarzelen rent ze er naar toe en pakt eerst een chokoladereep, laat die weer vallen, springt als een clowntje rond,  pakt dan een broodje uit de hand van een van de kinderen die allemaal gilden en lachten, laat dat ook weer vallen en toen had ik haar eindelijk te pakken.

 

En moest in mijn beste tjechisch excuses maken

 

 

 

honden page profiel kellykelly 3 doggies

honden foto van kelly

"  

 

haha dat had mijn mijn eerste hond bij een stenen schaap, en een keer met een sneeuwpop "

 



De mijne 1 week geleden tegen een dikke omgezaagde boom in het park hier wat verder...ik dacht eerst dat hij tegen een eend te keer ging

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel 3 doggies

honden foto van from Aest Eloriel

De 'weirdste' verhalen heb ik met ons Laïka meegemaakt... van 9m*1.5m lange gang 'ont-tapijten door aan een koordje te trekken en helemala ingerold overblijven' tot 'rescue-the-slippers'.. als ik er ana terug denk krijg ik tranen in m'n ogen... hach m'n meisje... ik mis ze :(

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Ik moet altijd lachen als Simba iets te knagen heeft.

Denk ik hij ligt rustig vliegt zijn knaagding ineens voorbij, is hij ermee aan het spelen.

Gekke vent.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik maak eigenlijk elke dag leuke dingen mee met Kahlúa. Die hond zit serieus vol met humor, en dat weet ze zelf ook. Wat ik er leuk aan haar vindt ik dat ze dingen oppakt ( kan een botje zijn, lepel, blaadje, aardappel) en gooit deze heel hoog in de lucht om het daarna weet op te vangen. Doet ze ook veel met de bal en ze maakt zichzelf er moe mee.

 

Toen Kahlúa nog wat kleine was had ze langere haartjes en een klein jongetje vertelde heel trots tegen zijn moeder dat hij een Hyena zag lopen. Zo ook een meisje die beweerde dat ze een vosje is. 

 

Wat ik ook leuk vind is dat ze denkt dat ze ook een klein hondje is, ze wil echt graag op school en boven OP je liggen. Niet wetende dat mevrouw 30 kilo weegt 

 

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Zo veel leuke verhalen....

Maar goed, onze eerste zomer met Sasha, met de tent naar Bretagne. We stonden op een camping municipal. Normaal moesten honden ten alle tijden aangelijnd zijn, maar er was niet zo veel volk op de camping en wij stonden dan nog ergens in een hoekje. De buren schenen het niet erg te vinden dat onze knuffelkont bij de tent los liep. We hielden haar uiteraard wel in het oog en lieten haar niet ver afdwalen, ze moest in de buurt van de tent blijven.

's Morgens, wij ontbijten, nadien geven we Sasha ontbijt en dan gaan we de plannen voor de dag bespreken. Ineens zijn we Sasha kwijt.

Aan de overzijde van het veld (20m verder) zijn onze overburen, Australiërs, worstjes aan het grillen voor het ontbijt. Wie zien we daar netjes bij zitten, pootjes geven, kwispelen, alles uit de kast halen?

Juist, Sasha!

Wij roepen, maar onze dame had bananen in haar oren, tot ze een worst scoorde en dan parmantig terug kwam gelopen. Ondertussen passeerde ze nog de tent van de buren, die hun Sjamojeed van een maand of 9 net eten hadden gegeten, heeft ze daar ook nog even op de koffie geweest. 

Wij ons overal verontschuldigen, maar de mensen vonden het niet erg, ze vonden wel de we onze hond eten moesten geven....

Leg dan maar uit dat je hond al een volledig ontbijt had gekregen eer ze op strooptocht ging...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

haha leuke verhalen

 

nog eentje van mijn eerste hond

 

we waren onderweg naar een vakantiebestemming en overnachten in een hotel, vier personen en 1 hond. Toen ik de volgende morgen wakker werd was het eerste wat ik zag mijn hond, die alle schoenen bij de deur had verzameld en voor de deur was gaan liggen. Zodat er niemand stiekum naar buiten kon

 

En van Lola,

we waren net verhuisd en daar had iemand het hek open laten staan en Lola was gaan wandelen, toen ik terugkwam van mijn werk was Lola er niet, en mijn vriend dacht dat ze in de tuin was, ze was nog niet lang weg. Wij zoeken en ineens kwam iemand van mijn werk wat hier om de hoek is vertellen dat er een zwarte hond, die veel leek op mijn hond bij hen rondliep. En daar was Lola.

Een collega stond te koken met de deur open, en Lola stond daar met een lachend gezicht te wachten bij die heerlijke geuren. Op mijn geroep totaal geen reaktie, zo lekker rook het daar. Ik moest echt de riem gaan halen om haar aan te lijnen om haar mee te krijgen. Natuurlijk heeft ze toen thuis iets lekkers gehad.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Heel veel leuke dingen maar wat het meest bijgebleven is,is een opmerking van een klein meisje.

Ik was met Tosca de hond die je hier ziet op de foto op center parcs.

Ik liep met haar te wandelen langs de kinderboerderij en een vader met een klein meisje passeert ons. Dat kleine ding blijft ineens staan en wijst naar Tosca en roept "kijk pappa,een klein varkentje"die man voelde zich zo in verlegenheid gebracht en snauwde "dat is een hondje" geweldig toch zo iets.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sasmdi denkt ook dat ze klein en licht is. Kruipt graag oo schoot.

Mooiste en genant gelijkertijd was op Bussloo.
Ze was een maand of 7 (goed werkende neus) rende een beetje rond afgewisselt mer wat door het water banjeren. Normaal had ze alleen oog voor andere honden en rennen banjeren. Maar verder zaten mensen net een frans buldogje op een kleedje. Madam erheen. Er omheen dralen, op het het kleexje (deed ze voorheen nooit) kon roepen tot ik een ons woog. Tjaard was ducgterbij dus hij erheen om Sadi te halen. Een fractie voor hij haar wou vast pakken bij haar tuig wipt ze razendsnel het dekentje van die mensen bij een punt omhoog. Grijot iets en rend ermee vandoor. Regelrecht het water in een meter of 6 (ondiep water op dat stuk) en daar stond ze prinsheerlijk te kauwen.

Die mensen hadden dus een pensstaafje onder hun kleedje liggen om later aan hun hondje te geven. Weet niet hoe vaak we excuus gemaakt hebben vaak in elk geval. Hunzelf vonden het wel grappig.

En voor ons weer een bevestiging die neus van haar ontgaat echt niks. En er waren op dat moment een stuk of 30 honden en geen een gad dat kleedje met dat pensstaafje eronder oogezocht. Alleen Sadi.

Achteraf is het wel grappig maar gelijkertijd je wul nuet dat je hond anderen lastig valt. Al is het natuurlijk van hunzelf ook niet slim geweest. Een echte snuffelaar houd je niet voor de gek.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sasmdi de watte, weet niet wat ik op mijn mobiel aan het doen was, maar moet dus Sadi zijn.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ik heb er nog 1. Twee jaar geleden, we gaan met hond een weekje naar Trois-Pont (Ardennen). Huisje gehuurd en veel gaan wandelen. 

Op een gegeven moment een pracht van een wandeling aan het doen langs een stroompje, tussen de rotsblokken (en dan spreek ik van huizenhoge rotsen), naar de bron. De eerste honderd meter kwamen we regelmatig mensen tegen, dus daar was Sasha aangelijnd, maar na een kilometer of zo waren we alleen. Dus mocht Sasha los. Ze kon toch niet ver weg, alleen vooruit of achteruit. We liepen in een soort canyon. Alleen waren we ze dus ineens kwijt...

Plotseling een geroep aan de andere kant van de rots...

Daar zat een ouder koppel lekker met de voeten in het water van het zonnetje te genieten. Sasha vond dat daar wel gezellig uit zien en was er bij gaan liggen....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

haha zo leuk om die verhalen te lezen

 

ook nog eentje van Inga mijn eerste hond. We gingen vaak naar een meertje met strandje waar ze dan lekker door het water speelde en rende met andere honden. Lekker nat, en modderig gebeuren dus.

Op een dag zat er een ouder echtpaar in lichte beige kleding op een bankje, een eindje uit elkaar toe te kijken naar de spelende honden. En wat doet Inga? Die was aan het rennen met een andere hond en het bankje lag blijkbaar op haar pad en ze sprong zo tussen die mensen door die dus vol modderspatten zaten.

Excuses zonder einde van mijn kant, maar de mensen vonden het gelukkig niet erg, konden er wel om lachen

 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik heb er ook nog één mijn meest genante. Hier aan de kreek is het losloopgebied. Tosca liep los was nog maar een maandje of 5,luisteren deed ze nog niet perfect, aan de oever zat een vrouw op een badlaken,Tosca ging die dame begroeten. Dat viel helemaal verkeerd,die vrouw sprong in paniek op begon te krijsen en grisde haar badlaken op.

 Tosca  dacht dat ze wilde spelen,(luisteren deed ze niet meer naar mijn geroep). Die handdoek wapperde omhoog en Tosca greep het badlaken vast.....die vrouw was daar niet van gediend (terrecht)en ging aan het badlaken trekken en Tosca vond dit geweldig"lekker spelen,lekker trekspelletje"ze is een stafford dan weet je het wel

Allebei zaten ze dus aan het uiteinde van het badlaken te trekken,ineens hoorde ik een scheurend geluid,die vrouw stond met een stuk badlaken in haar hand en Tosca liep met het andere stuk triomfantelijk weg.

Ik kon wel door de grond zakken.het badlaken zal wel oud zijn geweest anders zou die zo makkelijk scheuren,maar toch.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

whahaha en Tosca maar denken wat speelt die mevrouw toch wild met mij

 

Sommige mensen zijn echt panisch (wat voor hen natuurlijk niet leuk is). We liepen eens in Slowakije in de bergen, een smal pad, hond was aan de lijn en om de bocht waren mensen waarvan 1 vrouw echt zo schrok dat ze helemaal hysterisch begon te schreeuen, (gevaarlijk dicht bij de rand van een ravijn) waardoor de hond natuurlijk juist perse naar haar toe wilde. Het was nog een heel gedoe om elkaar te kunnen passeren. Duitse herders wandelen daar niet rond maar zitten altijd in een tuin te waken, aan de ketting helaas, en ik kan me voorstellen dat dat dus voor vreemden geen aardige honden zijn,  dus zij schrok echt.

 

Nouja niet echt leuk maar wel een vreemde ervaring voor ons.

Volgende forumvraag: Wachten op pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^