Fruit etc

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi allemaal,

 

Wij krijgen een pup en ik heb me goed ingelezen in voer. Wij kiezen niet voor KVV (wel overwogen) maar ik denk dat mijn vraag hier wel goed beantwoord kan worden.

 

Wat zijn goede tussendoortjes voor de hond? Wat voor vers fruit mag hij af en toe? Ik hoor dat je van yogurt ijsjes kunt maken voor af en toe. Mag een hond yogurt? Klopt dit? Ik wil bijvoorbeeld varkensoren of zo iets gaan geven om te kauwen, maar wat is het beste voor een pup?

 

Alvast bedankt.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hier vind je een lijst wat je hond wel en niet mag eten:

 

http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/96069-wat-mogen-honden-eten-en-wat-niet.html

 

Een hond geen varkensproducten geven. Gedroogd zal het wel meevallen, maar ik houd me liever aan totaal geen varkensproducten te geven i.v.m. het feit dat varkensvlees het virus kan bevatten dat de Ziekte van Aujeszky veroorzaakt.

 

http://www.dierenbox.nl/een-kat-en-een-hond-mogen-geen-varkensvlees-eten/

 

 

Ik geef mijn hondje gedroogde runderoren, gedroogde runderpens, buffelhuid, bullenpezen en runderkophuid botten.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik geef Binky om te knagen konijnenoren, kippenpoten, kippennekjes, gepofte varkensneuzen.

 

Allemaal gedroogd knaagspul. 

 

Hier krijgt hij tussendoor komkommer, banaan, peer, appel, mandarijn, rauw eitje etc.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hoi Isilda,

 

Alvast gefeliciteerd met jullie aanwinst!

KVV of niet is puur een eigen keuze

 

Je vragen:

Goede tussendoortjes kunnen bijvoorbeeld zijn gedroogde long, pens, etc. Bij de dierenwinkel zit het vaak in doorzichtige zakken. Het voordeel is dat je dan precies weet wat je koopt. Koop je een zak met gedroogde pensstaven, zijn het gedroogde pensstaven en niets meer.

In die zakjes van pedigree oid met die 'kauwsnacks', zitten ze bovendien boordevol met granen en zijn echt dikmakers.

Dan zou ik liever kiezen voor iets wat gedroogd is, ze hebben het echt in allerlei vormen: luchtpijp, long, pens, kophuid etc.

Ook leuk is om het zelf te drogen! Dat kan je doen door middel van een droger (duh..), dan haal je bijvoorbeeld bij de slager of je besteld het een en ander online, dat snij je in handzame stukjes en dat ga je drogen in die droger! Is echt heel verslavend om te doen hihi..

Ik zelf haal het spul om te drogen op de markt, bij ons staat een halal slager en hij bewaard altijd restjes voor ons. Het voordeel is dat een halal slager dus geen varken verkoopt, want dat mogen ze niet hebben, ja verhit zou het wel mogen, maar ik geef het liever helemaal niet.

Maar je kan dus ook online bestellen (vriesvoer.nl bijvoorbeeld). Je moet er wel op letten dat je geen spullen kan drogen waar bot in zit, kraakbeen kan wel, bv eenden of kippennekken, maar bot veranderd van structuur waardoor het gaat splinteren.

Vind je dit nu allemaal nog wat to much kan je natuurlijk gewoon naar de dierenwinkel gaan en een zak kopen haha

 

Je volgende vraag:

Vers fruit mag, maar houd even goed in de gaten, er zijn namelijk een aantal fruitsoorten die niet mogen, je kan onthouden dat alle pitten niet mogen (druivenpitten, appelpitten, kersenpitten, perenpitten etc.), rozijnen mogen ze ook niet en zo zijn er nog een aantal dingen. Google maar eens dan vind je zat.

Maar ik ben eigenlijk meer van 'te veel is nooit goed'. Ik geef mijn honden echt af en toe wel eens een stukje appel ofzo waar misschien nog een pitje in zit...

Net zoals ze zeggen 'kaas is slecht', ja kaas is slecht, maar ienieminiesnippers als beloning werkt echt goed.. hetzelfde geld voor leverworst etc. Dus, alles met mate of helemaal niet

 

Een hond mag zeker yoghurt, sterker nog, sommigen geven yoghurt als natuurlijk preventiemiddel tegen vlooien!

Het is heel handig om yoghurt inderdaad in te vriezen om er een 'ijsje' van te maken (roomijs mogen ze namelijk niet.. erg vet en zoet). Ik doe vaak door die yoghurt wat snoepjes, van die penstrainers heb ik vaak in die potten of zakjes. vinden ze echt heerlijk!

 

Over die varkensoren had ik het net al, ik geef mijn honden liever gedroogde dingen, gedroogde huid etc dan van die zakjes 'snacks' in de vorm van een staafje geperst. Veel gezonder en je weet precies wat je je hond geeft ;) En er zitten dus geen granen in omdat het enkel gedroogd vlees is ;)

 

Oh nog een laatste toevoeging op het zelf drogen stukje.. pas op met rauwe stukken vlees geven aan je hond, je gaat geen kvv voeren dus zijn maagzuur en spijsvertering is er niet aan gewend om rauw te verteren, af en toe een stukje kipfilet ofzo kan, maar maak het niet te gek

 

haha heel verhaal geworden maar ik hoop dat je er iets aan hebt!

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

 

Allemaal al heel erg bedankt. We krijgen de pup morgen en ik ben vanaf februari al bezig met de voorbereiding. Nu had ik ineens....oeps wat mag ik eigenlijk geven van fruit etc. 

Ben door voerwijzer.nl al een stuk wijzer geworden van KVV en brokken, maar was nog niet bezig geweest met tussendoortjes (behalve dan de gedroogde oren/pens etc) dus nu maar geen varkensoren!

Die gepofte varkens snuiten zien er wel raar uit 

yogurt dat wist ik ook niet. Ook niet als preventie tegen vlooien. 

 

In ieder geval allemaal al vast bedankt!

 

groetjes

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Nog 1 nachtje en je kunt alles, wat je bijgeleerd hebt, toepassen.

Spannend.

 

Die gedroogde varkensnuiten geef ik dus ook niet, omdat het varken is. Ik vind die dingen onesthetisch om te zien.

 

Ik had nog vergeten om gedroogde runderlong te noemen. Je hebt deze in ministukjes, maar ook grotere stukken, die je zelf met bijv. een snoeischaar in kleinere stukjes kunt knippen. Ik geef deze als beloning.

Volgende forumvraag: KVV in Frankrijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^