Lady meenemen naar Beestjes en Baasjes met muilkorf?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Hoi!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier nog was omdat ik het ongelofelijk druk had met school. Dus, hallo iedereen! :-)

Ik heb jullie raad en advies nodig.
Lady heeft het nog steeds heel moeilijk met andere honden en ze valt nog steeds zwaar uit op straat. Heel af en toe durf ik het aan om ze te laten snuffelen aan een andere hond maar ik wil dat ze dan zo snel mogelijk weg is bij die hond, uit schrik dat ze gaat aanvallen.
4 - 6 april is het weer Beestjes en Baasjes. Daar ben ik vorig jaar ook naartoe gegaan en ik vond het echt een succes. Het enige wat ik toen miste was een hond aan mijn zijde... Het is daar echt een paradijs voor honden. Proeverijen, speeltjes, ...
Daarom zou ik Lady dit jaar willen meenemen. Maar om een blafconcert te voorkomen wil ik haar een muilkorf aandoen. Niet de hele tijd, eenmaal Lady gewend is aan het feit dat er honderden honden rondlopen wordt ze rustig en durft ze er ook aan te snuffelen op een rustige manier, dat merkte ik ook op HP wandelingen en op de hondenweide.
Ik ben ook van plan om een K9-tuig te bestellen met twee labels waar op staat "In Training" en "Zenuwachtig" Ze gaat dan aan de korte leiband (geen flexi dus) en daar hang ik een geel lintje aan. Vorig jaar hingen er verschillende affiches dat wanneer een hond een geel lintje aan de leiband heeft hangen, dat je daar weg van moet blijven dus dat wil ik ook met Lady doen. In het begin gaat ze de ik wel nerveus zijn en willen blaffen naar de andere honden, maar na een tijdje is ze dan helemaal rustig.
Ik ben ook van plan om haar de komende weken mee te nemen naar plekken waar veel honden zijn zoals bijvoorbeeld de dierenwinkels, hondenweides, ... Ik wil ook proberen om nog even naar de zee te gaan maar dat gaat moeilijk worden. Ik wil dus nu echt intensief met haar aan de slag gaan. Vorig jaar zag ik ook verschillende honden met muilkorven dus dat is geen probleem. Ze heeft al een muilkorf die ze al eens een paar dagen moest dragen omdat er een hond bleef logeren waar ze continu ruzie mee zocht als ze alleen was met die hond.

Wat vinden jullie? Zou het kunnen?

Groetjes!

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

"Beestjes en Baasjes"?

 

Tistat?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als ze zo'n moeite heeft met andere honden lijkt het mij persoonlijk dat het iets is wat haar stress geeft. Zou zo'n uitje dan voor haar niet heel erg stressvol zijn?

Dat kun jij het best beoordelen denk ik.

En een muilkorf kan een hond gewoon mee blaffen bij mijn weten. En zou de situatie voor haar ook nog meer stress kunnen geven.

Hoe graag je ook haar je zijde wil, wat ik supergoed begrijp want je hebt contuni t gevoel dat er iets ontbreekt het niet klopt. Maar t is wel het best je de vraag te stellen denk ik of je haar er ook een plezier mee doet.

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" "Beestjes en Baasjes"?
 
Tistat? "

 

Hoe bedoel je?

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" Als ze zo'n moeite heeft met andere honden lijkt het mij persoonlijk dat het iets is wat haar stress geeft. Zou zo'n uitje dan voor haar niet heel erg stressvol zijn?

Dat kun jij het best beoordelen denk ik.

En een muilkorf kan een hond gewoon mee blaffen bij mijn weten. En zou de situatie voor haar ook nog meer stress kunnen geven.

Hoe graag je ook haar je zijde wil, wat ik supergoed begrijp want je hebt contuni t gevoel dat er iets ontbreekt het niet klopt. Maar t is wel het best je de vraag te stellen denk ik of je haar er ook een plezier mee doet. "

 

Het is zo'n muilkorf als deze.

Stress is het volgens mij niet, ik denk dat het bij haar echt puur agressie is omdat ze ruimte wil ofzo. Na een halfuur kalmeert ze echter en mag die muilkorf ook af hoor, het is enkel voor in het begin. Na een tijdje zie je haar kalmeren en geniet ze ook van de aanwezigheid van de mensen en honden.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik zou lekker gaan, maar deze hond thuis laten. Je creëert een situatie die niet in het belang is van de hond, waardoor extra onnodige druk wordt gelegd. Muilkorven om blaffen te voorkomen, ben ik geen voorstander van. Een hond met stress koelt slecht af en zo'n korf kan dan juist een belemmering vormen. Ik snap nooit dat baasjes denken dat zo'n situatie 'leuk' moet zijn voor de hond, die al problemen heeft met het normale sociale leven. 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik denk dat je eerder had moeten beginnen met trainen.

Je wilt nu in korte tijd heel intensief gaan trainen omdat je haar perse mee wilt nemen.

 

Voor jou is het een leuk uitstapje, voor Lady niet.

 

Ik zou haar pas meenemen als ze al de tijd relaxed kan zijn. Niet wanneer ze eerst een half uur/uur gemuilkorfd en vol stress rond moet lopen voordat ze wat kan gaan ontspannen.

 

Snap ook dat je het ziet als goede training maar ik denk dat het beter is om het rustiger aan op te bouwen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Tja Lise, je geeft zelf al aan dat jij het graag wilt, maar wat vindt Lady ervan als je je in haar probeert te verplaatsen? Is het ook echt voor haar plezier?

 

Je schrijft dat ze gesteld is op haar ruimte en laat duidelijk zien dat bij haar de spanning en onzekerheid hoog genoeg is om uit te vallen. 

 

Ik kan je nu al vertellen dat ze niet gaat leren om met meer zelfvertrouwen grip te krijgen op de situaties die ze niet prettig vindt als je haar daar op deze manier aan blootstelt. Het vergt een lange weg en adem om je hond erin te begeleiden situaties beter hanteerbaar te maken op een manier die Lady zelf weer grip geeft. Dan werkt zo'n blootstellen aan een situatie als deze stressvol en averechts. Dat ze na een half uur niet meer uitvalt betekent niet perse dat ze zich prettiger voelt. 

 

Dus weeg voor jezelf af wat het zwaarste weegt? Jouw plezier of de hare.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Je schrijft zelf dat het geen stress is. Maar het uitvallen zelf in reactie op een situatie die ze niet prettig vindt geeft veel stress. De stresshormonen in haar lijf stijgen en ze wordt een stress bommetje. Die stress maakt dat een hond nog reactiever kan worden. Het afbreken van stress in het lijf duurt 2 dagen tot 2 weken. Nu is een keer wat stress niet meteen een ramp bij een gezonde hond en correct begeleid, mits daarna de tijd, rust en ruimte gegeven wordt om weer te herstellen. Maar het moet wel in verhouding zijn. En dit is niet iets wat nu eenmaal niet anders kan en pure noodzaak is. Dus dat kun je ook nog in je overweging meenemen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Persoonlijk zou ik het niet doen.
Ik denk toch zeker wél dat het veel stress opleverd.
En dan erbij die 'muilkorf' is niet diervriendelijk.
Ze kunnen niet hijgen , drinken eten enz enz.
Cru gezegd word gewoon de bek dichtgetaped.

( ps reactie op ts de rest nog niet gelezen )

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Dat is geen muilkorf, maar een snuitje deze wordt vaak gebruikt bij dierenartsen, maar is geen "muilkorf" om voor langere periode te dragen. Ze zal onder de indruk zijn van al die honden en dus stress hebben, daardoor zal ze willen hijgen (wat niet kan). Je kan beter een muilkorf kopen, hierin kan de bek gewoon open, kan ze haar warmte kwijt doordat ze kan hijgen. In een muilkorf zit ook nog een groter gaatje vooraan, daardoor kan je haar ook nog snoepjes geven. Maar wat je nu wilt gaan gebruiken zou ik niet doen, een hond moet kunnen hijgen en drinken. Zeker als je haar voor training ergens mee naar toe neemt! Verder heb ik niet heel veel moeite met je stappen plan, ga gedoseerd te werk en ga op zo'n evenement eerst even op een rustig plekje zitten tot ze rust heeft. Loop een stukje en ga dan weer even terug naar dat rustige plekje. Neem eventueel een kluifje mee en neem veel rust. Kluiven en kijken (of alleen kijken) is ook erg leuk. En als het niet gaat neem dan en wijs besluit en ga lekker naar huis en ga lekker wandelen. Je kan het altijd proberen, maar ga niet gewoon door als je ziet dat ze gestrest is en blijft. Daar heb jij niets aan en je hondje al helemaal niet. Veel plezier alvast!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik zou het persoonlijk niet doen... Moest je nu in de buurt wonen zou je wel even kunnen kijken hoe het gaat en hoe ze reageert maar anders zou ik het niet doen. Als een hond uitvalt gaat dan in mijn ogen altijd gepaard met stress en dat in combinatie met zo'n soort muilband is geen goed idee. Als een hond stress heeft (en eerlijk dat hebben veel honden op zulke drukke evenementen) moeten ze kunnen hijgen en dat lukt niet met zo'n snuitje. 

 

Ik wilde Perdie vorig jaar ook meenemen omdat ik het zo leuk had gevonden maar ik heb het toen niet gedaan omdat ik wist dat het te stresserend zou geweest zijn voor haar....

 

Ik zou gewoon rustig beginnen trainen en opbouwen en wie weet kan ze volgend jaar dan wel mee? 

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Dan laat ik haar lekker thuis

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Lijkt me een verstandig idee, om haar thuis te laten.

Als het voor haar niet leuk is, is het voor jou ook niet leuk. 

Dus Lady thuis en tevreden en Lise naar het festijn 

Neem je wat leuks of wat lekkers (of allebei ) voor haar mee terug, is het voor jullie allebei ontspannen en leuk.

 

Ik zou Mellow er ook absoluut geen plezier mee doen, véél te veel mensen/honden, véél te veel indrukken. Hond van slag, wil alleen maar WEG WEG WEG! Ik geïrriteerd (waar ik me dan weer schuldig om voel), omdat ik dan zo'n heel eind voor niks heb gereden.

Dus ik neem haar nooit mee, ze ligt liever op de bank of op bed dan dat ze bij zoiets rondloopt.

Kom ik thuis, blije hond én blije ik, stuk gezelliger dus 

 

Overigens geef ik je met het gele lintje weinig kans. Ik heb het heel lang aan Mellow d'r Flexi gehangen, zonder enig resultaat, áltijd stoven ze op haar af, zelfs in het bos met aanlijnplicht.

Het idee is leuk, maar het is maar bij zó'n kleine groep bekend. Helaas.

Ik hoop dat de knalgele Flexi nog wat uit gaat halen 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik zou het ook leuk vinden om mijn honden naar diverse plaatsen mee te nemen maar door hun verleden kan dat vaak niet en doe ik ze daar dus geen plezier mee. En mezelf ook niet. Ik heb ervoor gekozen om zulke honden in huis te nemen en dus pas ik me aan aan wat met ze te doen is

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hè, ik schrik ervan. Wilde je echt dat hondje meenemen een hele of zelfs maar halve dag, en dan een snuitje omdoen tegen blaffen??

Echt hoor, doe dat nooit.

Niet een uur, geen 10 minuten.

De hond kan niet normaal ademen, niet hijgen, niets drinken. Die wordt hardstikke benauwd.

 

Of je leert je hond om rustig temidden van andere honden te zijn of je laat hem thuis.

Alsjeblieft, geen, nooit snuitje om.......

Die hoort bij een dierenarts in de la voor als hij een noodgreep moet uitvoeren, en dan nog.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Dan laat ik haar lekker thuis "

 goed idee! 

En lekker aan de slag gaan met haar, wie weet volgend jaar kan hwt wel 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Dan laat ik haar lekker thuis "

 

Ik vind het goed besluit 

 

En zoals Gijs zegt, lekker met haar aan de slag gaan op een positieve manier in haar tempo. Niet alleen voor volgend jaar evenement, maar ook omdat het de wandelingen van alledag een stuk prettiger maakt voor haar en voor jou.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Dan laat ik haar lekker thuis "

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Dan laat ik haar lekker thuis "

 

 

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi 3 doggies

honden foto van Renee en Xabi

Ik snap je heel goed. Wij wilden altijd graag lekker met Xabi op het terras zitten in de zon, leek ons prachtig. Maar we weten hoe xabi soms tekeer kan gaan. Gisteren was het mooi weer, en toch maar eens geprobeerd. Dus wij zitten lekker aan een wijntje tot dat Xabi enorm uitviel naar alles en nog wat. Je voelt je zo enorm opgelaten en je bent alleen maar bezig met je hond te corrigeren, wat voor ons.beide niet leuk is. Dus we hebben het opgedronken en zijn naar huis gegaan.

Als het verder weg is, en je er een eind mee moet rijden zal ik het niet overwegen. Het is erg jammer, maar voor jullie beide niet leuk

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Oefenen kan natuurlijk nooit kwaad (zowel met Lady als met Xabi). Mellow is ook geen gezellige terrasjes-hond (het scheelt dat wij ook geen terrasjes-mensen zijn ).

 

Vorig jaar hebben we een lange wandeling in het Leuvenumse Bos gemaakt. Daarna bij een klein tentje langs de weg een frietje gegeten.

Was rustig, dus Mellow zat erbij. Scharrelde wat heen en weer. Kwam een wielrenner aangelopen en ze deed... niks! Heb haar de hemel ingeprezen! Normaal was iemand die dichtbij komt toch wel reden om Heel Woest te blaffen.

Naderhand een stukje afgekoelde frikandel gegeven, hond blij, wij blij dat ze zich zo netjes had gedragen.

Een stampvol terras is niks voor haar (en mij), maar die ene wielrenner en nog 4 oudere mensen die een fietstocht deden ging prima.

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Ik denk dat beestjes en baasjes niet echt een goed idee is. Het is er heel druk. De honden lopen vaak op elkaar omdat er in de gangen vaak weinig plaats is. Ik denk dat dit echt enorm veel stress gaat geven bij Lady en je mss meer slecht doet dan goed. 

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

"  
Het is zo'n muilkorf als deze.
Stress is het volgens mij niet, ik denk dat het bij haar echt puur agressie is omdat ze ruimte wil ofzo. Na een halfuur kalmeert ze echter en mag die muilkorf ook af hoor, het is enkel voor in het begin. Na een tijdje zie je haar kalmeren en geniet ze ook van de aanwezigheid van de mensen en honden. "

 Met een snuitje kunnen ze niet hijgen. En laten ze met stress nou hijgen. Doe je een hond een plezier en laat haar thuis. Het klinkt nou niet als een feestje voor haar, zo'n drukte.
Ik zou dit heel langzaam opbouwen en haar niet opzadelen met een evenement.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  Met een snuitje kunnen ze niet hijgen. En laten ze met stress nou hijgen. Doe je een hond een plezier en laat haar thuis. Het klinkt nou niet als een feestje voor haar, zo'n drukte. Ik zou dit heel langzaam opbouwen en haar niet opzadelen met een evenement. "

 Ze heeft al gepost dat ze heeft besloten dat ze zonder hond gaat 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Goed besluit om de hond niet mee te nemen!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Ik vond Beestjes en Baasjes eerder een verschrikking voor honden.. Ik heb niet veel  honden gezien die écht volledig op hun gemak waren. Dus goed dat je haar toch maar thuis laat. 

 

Charlie ging vorig jaar mee maar ik vond het veel te druk voor hem. Hij heeft niet veel moeite met andere honden aan de lijn, maar het waren er toch een beetje te veel voor hem. Het was ook niet erg veilig voor kleinere hondjes om tussen die mensenmassa te lopen, dus ik heb vooral rondgelopen met hem op de arm.. 

 

Wat hij wel super vond was de weg van de parking naar het evenement (veel honden maar toch voldoende eigen ruimte voor hem) + in de tribune op schoot kijken naar de verschillende demo's. 

Volgende forumvraag: stress
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^