Help ons het imago van de Pitbullachtige hond te verbeteren!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelleAnnetteMichelleAnnette

honden foto van MichelleAnnette

Beste Lezer,

 

Wij hebben uw hulp nodig om Pitbullachtige honden te helpen en de reputatie van de honden te verbeteren!

 

Uit eerder onderzoek van de Hondenbescherming is gebleken dat bijna 40% van alle asielhonden een Pitbullachtige hond is. De gemiddelde verblijfsduur van een asielhond is 63 dagen. Voor bijvoorbeeld de Amerikaanse Buldog is dit 80 dagen en de Amerikaanse Staffordshire Terriër zit gemiddeld 115 dagen in het asiel voordat deze geplaatst wordt.

 

In opdracht van Stichting Dierenopvang Haarlemmermeer in samenwerking met Dierenbescherming Noord-Holland Zuiddoen wij onderzoek naar de relatief grote aantallen Pitbullachtige honden in het asiel. De term ‘Pitbullachtige hond’ wordt in dit onderzoek gebruikt als overkoepelende term voor honden met overeenkomstige (uiterlijke) eigenschappen.

 

Wij willen een bijdrage leveren aan het verminderen van het aantal Pitbullachtige honden in de asielen en hopen dat jullie ons daarbij willen helpen, in het belang van de honden. Hiervoor zijn wij op zoek naar eigenaren van Pitbullachtige honden. Door het invullen van de enquête kunnen we uw kennis en ervaring gebruiken om adviezen te geven aan de asielen om de aantallen te verminderen en de situatie voor de honden te verbeteren.

 

De rassen die voor dit onderzoek onder het type Pitbullachtige hond vallen zijn: Amerikaanse Staffordshire Terriër, de Argentijnse Dog, de Bull Terriër, de Cane Corso, de Fila Brasileiro, de Perro de Presa Canario, de Perro de Presa Mallorquin, de Staffordshire Bull Terriër en de Tosa Inu. De Amerikaanse Buldog en de Amerikaanse Pitbull Terriër zijn niet FCI erkend, maar vallen wel onder de rassen van het begrip Pitbullachtige hond. De kruisingen hiervan vallen voor dit onderzoek ook onder de Pitbullachtige hond. Dus bent u eigenaar van een van deze rassen of een kruising hiervan, klik dan op onderstaande link voor het invullen van de enquête.

 

http://www.thesistools.com/web/?id=447253

 

Bij voorbaat dank!

Michelle en Annette
Studenten Diermanagement Hogeschool Van Hall Larenstein

 

Voor vragen, opmerkingen of om op de hoogte gehouden te worden van het onderzoek kunt u een e-mail sturen naar: [email protected]

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Leuk idee, maar ik denk dat de oplossing niet bij het asiel ligt. Er zijn te veel mensen die vanuit een opwelling een hond bij een broodfokker kopen. Die schattige pup is na een tijdje een lastige puber, dus dumpen maar.

 

en als je de omschrijving van de meeste asielhonden leest wordt je ook niet vrolijk. De meerderheid heeft een flinke rugzak en moet niet bij een onervaren baas terechtkomen. En tja, meestal gaat het om de 'stoere rassen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik vul de enquete zo wel even in

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Jullie vragen hoeveel je van dit type honden in huis hebt, maar je kan bij bepaalde vragen maar voor 1 hond antwoord geven. Het is dan wel hetzelfde ras, maar ze reageren beide anders op bepaalde situaties. Zou wel handig zijn als jullie dat aanpassen.

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

" Leuk idee, maar ik denk dat de oplossing niet bij het asiel ligt. Er zijn te veel mensen die vanuit een opwelling een hond bij een broodfokker kopen. Die schattige pup is na een tijdje een lastige puber, dus dumpen maar.
 
en als je de omschrijving van de meeste asielhonden leest wordt je ook niet vrolijk. De meerderheid heeft een flinke rugzak en moet niet bij een onervaren baas terechtkomen. En tja, meestal gaat het om de 'stoere rassen. "

 Juist, dat denk ik ook.
Je zou een website op kunnen bouwen met de aard van de pitbullachtige en een uitleg over hun karaktereigenschappen in alle eerlijkheid. En deze website bovenaan Google moeten krijgen o.i.d. Waar eigenaren hun ervaringen kunnen delen d.m.v. een aangesloten forum misschien.

De asiels hoeven die informatie van een enquête niet. Het zijn de pupkopers.

Anoniem (Gast)

De honden zitten al in het asiel, wat kan een asiel met deze informatie?

Om een probleem aan te pakken zou de vraag moeten zijn hoe komen ze terecht en waarom oververtegenwoordigt. Ik kan me niet voorstellen dat een asiel enige blaam treft dat er zoveel dieren gebracht worden of dat deze er wat aan zou kunnen doen.

Misschien een toelichting hierop?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het artikel in de DAR geluiden van een paar weken terug was goed. Ik denk dat zulk soort artikelen kunnen helpen.

honden page profiel HistoryHistory

honden foto van History

Een lastige kwestie dat maar groeit en groeit. Het probleem zit veelal bij mensen die impulsief een pup kopen via marktplaats na een aflevering te hebben gekeken van the dog whisperer. Als men zich nu eens eerst inleest alvorens ze een dergelijke hond in huis nemen dan zou dat al een hele hoop schelen. Mensen begrijpen deze honden simpelweg niet goed genoeg en dan is de makkelijkste weg idd het asiel.

Wellicht met wat rasverenigingen om de tafel gaan zitten en kijken naar een goede plan van aanpak. Ook moet de term "pitbullachtige" niet meer gebruikt worden, dat schept enkel verwarring en daar heeft geen enkel hond iets aan. Zo kun je 100 rassen benoemen maar geen enkele die exact dezelfde eigenschappen heeft als een pitbull. Noem het dan iets in de trend van powerrassen oid.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

up

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Een lastige kwestie dat maar groeit en groeit. Het probleem zit veelal bij mensen die impulsief een pup kopen via marktplaats na een aflevering te hebben gekeken van the dog whisperer. Als men zich nu eens eerst inleest alvorens ze een dergelijke hond in huis nemen dan zou dat al een hele hoop schelen. Mensen begrijpen deze honden simpelweg niet goed genoeg en dan is de makkelijkste weg idd het asiel.

Wellicht met wat rasverenigingen om de tafel gaan zitten en kijken naar een goede plan van aanpak.

Ook moet de term "pitbullachtige" niet meer gebruikt worden, dat schept enkel verwarring en daar heeft geen enkel hond iets aan. Zo kun je 100 rassen benoemen maar geen enkele die exact dezelfde eigenschappen heeft als een pitbull. Noem het dan iets in de trend van powerrassen oid. "

 

Volledig mee eens!

 

en natuurlijk netjes ingevuld.

honden page profiel MichelleAnnetteMichelleAnnette

honden foto van MichelleAnnette

Allereerst iedereen bedankt voor het invullen van de enquête! 

 

We hebben geprobeerd de vragen aan te passen zodat ze voor meerdere honden ingevuld kunnen worden. 

 

Wij gebruiken in dit onderzoek de term 'Pitbull' (of 'Pitbullachtige hond') als overkoepelende term voor honden van verschillende rassen met overeenkomende (uiterlijke) kenmerken en doelen daarmee niet op één ras en ook bedoelen we het zeker niet negatief. Excuses voor de onduidelijkheid.

 

Wij denken dat er onduidelijkheid heerst over wat de bedoeling is van dit onderzoek. Het klopt dat de asielen hier niks aan kunnen doen, daar ligt het probleem ook niet. Wij willen achterhalen waar het probleem dan wel ligt (zoals inderdaad broodfokkers, impulsaankopen, etc.). Hierna kunnen we dan op zoek naar een oplossing vóór de asielen zodat de dieren minder lang in het asiel zitten en het op deze manier zowel voor het asiel als voor de hond beter is. Wij hopen daarnaast ook met dit onderzoek het imago van de honden te verbeteren.

 

We zijn erg blij dat er al een hoop mensen de enquête hebben ingevuld, we hopen dat er nog meer volgen!

 

Groetjes Michelle en Annette

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ingevuld

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Helemaal met Historie eens, heb dat ook in de enquete gezet dat het meerendeel van aanbod heel ver afstaan v/d APBT (Pitbull)

 

 

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

ingevuld :-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ingevuld en +1 vwb de opmerking van History.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ook ingevuld 

En laten jullie hier ook weten wat er verder met het onderzoek gedaan wordt als het klaar is? 

 

Succes in elk geval

honden page profiel WoefkaaWoefkaa

Ingevuld! 

honden page profiel MichelleAnnetteMichelleAnnette

honden foto van MichelleAnnette

Bedankt voor het vele invullen van de enquete! We zijn blij te zien dat er zo veel mensen al mee willen werken aan het onderzoek. Graag zouden we zien dat de enquete door nog meer eigenaren wordt ingevuld, dus voor degenen die hem nog niet in hebben gevuld: Klik snel op bovenstaande link en vul de enquete nog even in!

 

 

Anoniem (Gast)

Vermoedelijk is de Fila Brasileiro een vergissing onder de noemer "pitbull achtige hond"?

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Vermoedelijk is de Fila Brasileiro een vergissing onder de noemer "pitbull achtige hond"? "

 



Dat lijkt mij niet. De rassen die voor dit onderzoek worden meegnomen onder deze noemer staan duidelijk vermeld. Voor algemeen gebruik ben ik het niet eens met de kenmerkinging als Pitbull-achtige maar voor een dergelijk onderzoek vind ik de het gebruik als catch-all naam prima.

Anoniem (Gast)

Een fila valt als waker nogal buiten de boot tussen de pitbull achtige, ook qua uiterlijk en gedrag maar dat terzijde.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Dat geldt wel voor meer van de rassen die er tussen staan. Verbindende factor is dat ze allemaal een gedocumenteerd verleden als vechthond hebben. Was misschien wel een betere term geweest maar dan mis je weer allerlei rassen zoals de Sharpei.

 

Keuzes. Ik kan er mee leven.

Volgende forumvraag: Ik wil een hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^