Gedragstesten bij pups

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Oke dit is eigenlijk puur uit eigen nieuwsgierigheid tot betrekking van een topic dat ik had gelezen hier op HP.

 

Ik lees wel eens vaker dat er zo genoemde gedragstesten worden gedaan bij pups niks mis mee. Ik ben zelf nu in het proces van het aanschaffen van een 2e hond en heb gevraagd in mijn e-mails als zij deze test deden. Ik persoonlijk vind het niet erg als ze de test wel of niet doen.

 

Elke fokker van mijn ras zei 'Nee dit vinden wij pure onzin, deze test is een moment opname en de test zijn vaak zo onrealistisch dat wij ze niet doen'. Dit heeft mijn belangstelling dus gewekt, want waarom doen sommige fokkers wel deze puppy gedragstest?

 

Ook zei één van de fokkers dat de persoonlijkheid van een pup tijdens zijn ontwikkeling zal veranderen. De pup kan door gebeurtenissen een 180 graden draai maken. Ik moet ook eerlijk toegeven ik zie dat ook wel bij Maylo (geen test) maar hij was de meest afwachtende en rustigste pup. Hij vond alles wel best, maar eenmaal bij ons was het echt een draak! Overal haantje de voorste terwijl zijn broertje dit juist was in het nest en nu de rustige en afwachtende hond is.

 

De fokster van Maylo zei ook al dat Maylo bij ons dus echt een boost van zelfvertrouwen heeft gekregen doordat ik veel met hem heb gedaan. Waardoor hij uit is gegroeid tot een zelfverzekerde en sociale hond.

 

Dus mijn vraag is dus eigenlijk hoe realistisch is zo'n test nu? En wat is jullie mening er over? Ik kan me voorstellen dat als je zo'n test doet om een pup te matchen bij een gezin die al een hond hebben met zijn eigen problemen dat het wel loont, maar ja veranderd de pup nog in zijn persoonlijkheid.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik zelf ben geen fan van zulke testen....

Het is inderdaad een moment opname en uiteindelijk zijn honden in het algemeen redelijk flexibel en passen zich vaak aan, aan het gezin waar ze komen te wonen.

 

Als ik het over 'mijn' ras heb vind ik het helemaal 'onzin'.... Golden Retrievers staan bekend om hun aanpassingsvermogen..... Dus ze passen zich zo makkelijk aan, aan de gezinssituatie.... 

 

Echter zijn er ook mensen die het wel heel fijn vinden om zo'n test te laten doen en vinden het ook heel betrouwbaar. 

 

Ieder zo zijn eigen mening/ervaring.

 

Meestal weet een fokker al zoveel van de pups na die 8 weken, dat een test vrijwel overbodig is denk ik. ;-)

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Zelf vind ik de gedragstesten als aanvulling leuk, maar dit is ook alles. Ik zou persoonlijk geen fokker uitzoeken die hier een plaatsing van af laat hangen maar het hoogstens gebruikt als extra voor de toekomstige eigenaren zodat ze een weloverwogen beslissen kunnen maken.

 

Maar ik ben zelf iemand die heel erg gelooft in dat een klik voelen net zo belangrijk is dat als het gedrag past. Zo merk ik bijvoorbeeld dat ik heel veel van Kiara kan hebben (zeer veel gedragsproblemen) juist omdat ik met haar een echte klik had. Hetzelfde met Hayzel (kleine gebruiksaanwijzing) je bent dan toch bereidt net dat stapje verder te gaan.

 

 

honden page profiel Lisanne, Misha, Tessa&ArrowLisanne, Misha, Tessa&Arrow 3 doggies

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

ik laat ook een gedragstest doen, maar echt puur voor erbij. ik laat de baasjes zelf kiezen en ik zal het hooguit erbij zeggen als ik de pup niet bij hun zou vinden passen en waarom niet, maar de uiteindelijke beslissing moeten ze zelf nemen.

de gedragstest is leuk, maar ik laat het hier zeker niet helemaal vanaf hangen, zoals hierboven al word gezegd de karakters kunnen nog zoveel veranderen.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik volg even.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Clooney heeft ook een puppytest gehad, en ik moet zeggen dat er echt wel dingen overeen komen met hoe hij nu is(hij wordt in mei 3). Zo stond er in de test dat hij een heel zelfstandig hondje was en dat hij bij bepaalde dingen als het te lastig wordt opgeeft. Dat klopt precies, doet hij nu nog steeds. Ook stond erin dat hij een druk en vocaal pupje was....behalve dat hij nu geen pup meer is, klopt dat ook nog altijd. Ik vind het vooral leuk om dat nu terug te lezen en inderdaad mijn hond hierin te herkennen. Heeft het echt meerwaarde? Weet ik niet, het grootste deel van het karakter ziet een fokker toch al in het nest, lijkt me.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Gedragstest moet als aanvulling worden gebruikt, dan vind ik het op zich een goed iets. Zelf lang aan het twijfelen of ik het wel of niet ga doen. Nu heeft de dekreu eigenaar aangeboden dat zij wat testjes afneemt (onbekend persoon voor de pups, dus kan prima), zodat ik toch een beeld heb. Voor haar ook weer een prettige manier om inzicht te krijgen in de nakomelingen van haar reu. ;)

 

Wat ik trouwens wel belangrijk vind is dat de fokker, als die niet test, de pups dan ook wel mee neemt naar onbekende omgevingen en kijkt hoe ze daar reageren. Alleen in huis krijg je geen volledig beeld.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Gedragstesten ,vaak klopt er niets van omdat een pup bij de nieuwe eigenaar zich heel anders kan gedragen als in of om het nest ,

Een van mijn eerste gossen kwam door een zogenaamde kenner uit de test als een dominante pup die stevig aangepakt moest worden ,

Toen ik haar hier kreeg werd er nog gewaarschuwd voor haar karakter , nu daar klopte echt niets van  een vrolijke lieve pup die ik nooit betrapte op ook maar iets van dominantie ,(de fokker vond ik wel wat dominant )

Het is vaak wat zie je er zelf in ,Neem de pups eens apart in een andere kamer en ook al is er een dan erg brutaal of wat teruggetrokken ,bij de nieuwe eigenaar tonen ze toch vaak weer een andere karakter .

Ik heb hier wel eens mensen gehad die in hun handen klapten ,sleutelbossen lieten vallen en meer van dat soort dingen ,nu als je je pups normale socialisatie geeft zonder te overdrijven kijken ze daar echt niet van op .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik vind het wel leuk, een andere omgeving kijken hoe de pups reageren, bij Bams is het al heel vroeg gedaan, voor ik haar kon ophalen, en misschien onzin ? maakt mij niet uit, vond het heel erg leuk, nee ik mocht er natuurlijk niet bij zijn, vreemde omgeving en vreemde die de test af namen, het is heel beknopt, niet iets zoals bij oudere honden wordt gedaan, op een leuke manier en toch dat ze er wat uithalen, zelf vind ik het wel leuk.

 

en wat heb ik er aan ? gewoon leuk om de beoordeling te lezen van die leeftijd... en daarna ben jij aan bod.

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Een gedrag test wordt altijd bij de fokker (5 weken) gedaan, in ons geval deed haar Dierenarts het.
De manier waarop de arts dit deed werd ook op televisie uitgezonden. Dan kon je goed zien hoeveel verschil er bij de pup was.Hij nam ze een voor een even mee naar buiten.
Het testje is heel simpel en laat gelijk zien welke pup een pittige of een rustige of dominant is. Wij wilde een pup waar we mee aan de slag moesten, die hebben we zeker gekregen. Eigenwijs als pokhout.

Ik ben duidelijk voor een testje.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Gedragstest moet als aanvulling worden gebruikt, dan vind ik het op zich een goed iets. Zelf lang aan het twijfelen of ik het wel of niet ga doen. Nu heeft de dekreu eigenaar aangeboden dat zij wat testjes afneemt (onbekend persoon voor de pups, dus kan prima), zodat ik toch een beeld heb. Voor haar ook weer een prettige manier om inzicht te krijgen in de nakomelingen van haar reu. ;-)
 
Wat ik trouwens wel belangrijk vind is dat de fokker, als die niet test, de pups dan ook wel mee neemt naar onbekende omgevingen en kijkt hoe ze daar reageren. Alleen in huis krijg je geen volledig beeld. "

 Denk dat bij een goede fokker, de pups al heel wat gezien en gehoord hebben. Ken heel goed Dobermannfokkers en zij zeulen wat af met de pups hoor. Naar de markt, in de auto, ... Cd met allerlei angstaanjagende geluiden, ... bv onweer, vuurwerk  Ze kennen kinderen, spelende kinderen, volwassenen met hoge en lage stem, ze hebben horen schreeuwen, ...(niet tegen hen uiteraard).

Zo zou het eigenlijk overal moeten. Ken geen enkele hond die van bij hen komt die bang is met oud op nieuw! Met al deze honden kan je overal naartoe. Je komt dan ook niet zomaar met een pup buitenwandelen bij hen. Ze checken echt wel of je goede bedoelingen hebt, helpen je verder, doen ook de opvang als je op vakantie wil, ...

En ze komen op nabezoek!

Dit even terzijde.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Mijn fokker hecht veel waarde aan deze gedragstesten. 

Ze schat de pups zelf in en de gedragstherapeut die dan langs komt schat de pups in op vreemd terrein en zonder nestgenoten/mama/fokker. 

 

In haar huidige nest heeft ze 3 pups goed ingeschat, 2 pups kwamen uit de gedragstest heftiger uit dan ze zelf had ingeschat. 

 

De gedragstest is voor haar doorslaggevend over welke pup naar wie gaat. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk inderdaad dat het een momentopname is

als je de test een maand later doet kunnen er totaal andere uitslagen zijn denk ik

leuk voor erbij maar het zou naar mijn mening niet doorslaggevend moeten zijn

 

het karakter is van zoveel dingen afhankelijk en kan om heel veel verschillende redenen veranderen, of juist niet

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat je ook veel van het karakter kan zien als hij met zn broertjes en zusjes aan het spelen is

gijs was heel rustig en wou de lieve vrede bewaren, dat herken ik nog steeds

 

1 van zijn broertjes moest zn moeder constant corrigeren, ben benieuwd hoe dat karakter nu is 

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Tuurlijk zegt zo'n gedragstest wel een hoop, een heel bang pupje zal een maand later niet ineens een hele zelfverzekerde hond zijn. Maar ik persoonlijk zou er geen volledige plaatsing van af laten hangen.

 

Als ik bijvoorbeeld voor mijzelf spreek kan ik het "minst" met onderdanige in combinatie met bange/onzekere honden. Ik heb dan ook altijd zelfverzekerde typjes gehad en ook met zelfverzekerd in combi met bang heb ik geen probleem.

 

Maar mocht het nu zo zijn dat ik ooit tegen een hondje aanloop, waarmee ik een vreselijke goede klik voel, maar deze wel onderdanig bang/onzeker is weet ik 100 procent zeker dat ik mij aan deze hond kan en zou willen aanpassen. Al zal dat wel meer van mij als persoon vragen als bij de andere gedragstypen.

 

Maar het is en blijft ieders keus en ik snap wel dat fokkers het gebruiken. Niet iedereen weet waar die aan begint en helemaal bij rassen zoals bij de Tamaskan van Tamara snap ik dat ze een goede combi willen maken op basis van gedrag. En ook niet iedereen kan en zou zich willen aanpassen aan een hond zoals veel hier op het forum wel doen.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Jazz kwam uit het 1e nest en de fokkers wilde alles goed doen.Voor hen was alles ook voor het eerst.

Jazz is een toy aussie en ik kwam ermee in aanraking via onze dochter.

Het zijn werkhondjes maar die van ons zou een huishondje worden.

 

In 1e instantie mocht ik kiezen en koos de rode.

Na de puptest bleek dat de felste te zijn en ik mocht de rustigste van het nest.Red merle.

 

Later toen we Jazz in huis hadden dacht ik vaak,hoe zijn de anderen geworden.

Binnenkort zien we elkaar dus ben wel heel benieuwd.

 

Of het een goed idee is puptest, ik weet het niet.

Ook omgeving en opvoeding doen veel.

Al met al ben ik zielsgelukkig dat we toch in aanmerking kwamen voor dit ras. 

 

We hadden een jrt,en zeg nou zelf ze zijn allebei doenerig en bezige hondjes(off topic)

 

 

 

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Meestal is zo'n test bedoeld om te bepalen naar welke mensen welk puppy gaat.
Wij hadden echt gekozen voor een pup waar we aan moesten werken. Dat is ook helemaal uitgekomen.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik vind die testen echt nergens op slaan.

Ze gaan een ca 6.5 weken oud hondje pushen op een primaire reactie.. en die schrijven ze op?? Wat een onzin zeg.

Als hij op dat moment meer bezig is met zijn omgeving (die hij dan nog helemaal aan het ontdekken is) is het ineens geen baasgerichte hond en wordt het heeel lastig om contact met hem te krijgen later???

Dat soort dingen.. de info is gebaseerd op een reactie als ze nog zo jong zijn. Puppen zijn net elastiekjes en je kan ze zo veel leren, dan vind ik niet dat je een oordeel moet baseren op een gepushte reactie.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ik heb dat bij mijn eerste nest laten doen.  Honden zijn allemaal anders (sommige zelfs compleet anders) uitgegroeid dan dat de testen 'beweerden'.

 

 

Volgende keer uiteraard niet meer gedaan, ik kan zelf wel genoeg inschatten hoe en wat.

 

Als ik zelf een pup ga kiezen, wil ik wel wat dingen zien.  Is niet veel of belastend of dergelijk voor een pup, maar aan sommige reacties kan ik wel degelijk een inschatting maken.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" ik heb dat bij mijn eerste nest laten doen.  Honden zijn allemaal anders (sommige zelfs compleet anders) uitgegroeid dan dat de testen 'beweerden'.
 
 
Volgende keer uiteraard niet meer gedaan, ik kan zelf wel genoeg inschatten hoe en wat.
 
Als ik zelf een pup ga kiezen, wil ik wel wat dingen zien.  Is niet veel of belastend of dergelijk voor een pup, maar aan sommige reacties kan ik wel degelijk een inschatting maken. "

 Precies,

Zo wordt dat bij de fokker waar ik betrokken ben ook gedaan.

Jij als fokker weet als geen ander hoe dat pupje in elkaar zit en hoe hij/zij is, je hebt het immers zien opgroeien.

Dat kan niet uit 1 testje gehaald worden maar dat moet je zien ontwikkelen.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik hecht niet zoveel waarde aan zo'n test, mijn flatcoated retriever heeft deze test wel gehad mijn australian shepherd niet.

 

Ik heb mijn flatcoated retriever niet zelf uit gezocht maar haar toegewezen gekregen, het enigste wat ik wel wist is dat ik 1 van de 3 teefjes zou krijgen, Kyra zou volgens de test het drukste teefje zijn, waar wij veel moeite voor moesten doen om haar mens gericht te krijgen.

 

De rede dat wij haar toegewezen kregen was dat de andere 2 teefjes een stuk rustiger waren en de 2 andere families kinderen hadden, waar Kyra volgens de tester niet bij zou passen, toen wij Kyra thuis hadden lag ze vanaf de eerste dag het liefst al de hele dag bij iemand op schoot ( ze zou niet mens gericht zijn ), en was zij super rustig.

 

Ook was zij super gek op de 5 oppas kinderen van mijn moeder, en heel rustig bij hun, nu wordt zij 15 maart 12 jaar, en is ze nog steeds gek op alle mensen en vooral kinderen ( ze gaat graag een knuffel bij iedereen halen )

 

Tijdens de fokdag, bleek zij de rustigste en meest mens gerichte hond van het hele nest te zijn.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Ik vind deze testen dus ook onzin.

 

Bij ons gaan de puppen gewoon lekker naar buiten toe en de bossen in.

Dan zie je als fokker snel genoeg hoe vlug een pup herstelt in een nieuwe situatie.

 

Hier komen aankomende baasjes heerlijk elke week knuffelen met de puppen en daar zijn ook kinderen bij. Ook dan zie je echt wel hoe snel een pup herstelt.

 

Ik zal ook nooit een pup aanwijzen aan nieuwe baasjes. De bekende klik met pup en baasje vinden wij het meest belangrijke.

Wat hebben de nieuwe baasjes eraan als ze dol graag een teefje willen en ik zeg dat ze een reu moeten nemen?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik vind de test echt waardeloos.

 

Iemand bekijkt de pup 10 min en heeft er een oordeel over, tja maar de afgelopen weken dan?

Daarnaast heeft er erg veel te maken met de opvoeding.

 

Sommige krijgen zelf als beoordeling dat het pups zijn die met kinderen kunnen, maar de pups hebben incidenteel eens kinderen gezien, ligt dat nu aan mij of kletst die gene nu uit zijn nek.

 

Mijn pups kunnen met kinderen, groeiende 1e 8 weken op met kinderen, er zijn veel kinderen hier over de vloer en worden elke dag geknuffeld of met de gespeeld (kind van bijna 4, die honden en pups gewent zijn).

 

Daarnaast hebben veel fokkers zelf geen oordeel meer, maar hangen aan de lippen van zo'n tester en maken daaruit hun keuze.

 

Ik vind het van belang wat ik zelf zie, maar ook hoe de pup op bepaalde mensen reageert, de ene pup heeft meer met de een, de ander meer met de ander. Persoonlijk vind ik de klik erg belangrijk. Dit werkt uiteindelijk veel makkelijker.

 

Hier worden dus geen puppy testen gedaan, puur omdat ik het onzin vind.

 

Als ik vind dat een pup in mijn ogen te angstig reageert of te lang nodig heeft om te herstellen, ga ik met die pup aan de slag, zodat alle mensen een vrolijke, open, blije, vriendelijke pup mee krijgen en daar zelf thuis lekker mee aan de slag kunnen. Daarbij zit er natuurlijk altijd nog wel verschil in welke wel en niet in bepaalde situaties zal passen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Ik vind die testen echt nergens op slaan.
Ze gaan een ca 6.5 weken oud hondje pushen op een primaire reactie.. en die schrijven ze op?? Wat een onzin zeg.
Als hij op dat moment meer bezig is met zijn omgeving (die hij dan nog helemaal aan het ontdekken is) is het ineens geen baasgerichte hond en wordt het heeel lastig om contact met hem te krijgen later???
Dat soort dingen.. de info is gebaseerd op een reactie als ze nog zo jong zijn. Puppen zijn net elastiekjes en je kan ze zo veel leren, dan vind ik niet dat je een oordeel moet baseren op een gepushte reactie. "

 

 

Eens 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik vind het leuk om te lezen dat toch veel fokkers die hier die langer fokken er niet echt achter staan.

 

Ik vind het daarom ook niet belangrijk dat die tests gedaan worden, omdat ik vanuit reacties lees dat ze dus eigenlijk maar objectief zijn en een echte moment opname is. Ik vertrouw veel liever op de fokkers eigen oordeel hoe zij de pup hebben ervaren.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

één van de fokkers waar ik contact mee had zei zelfs dat ze een plastic baby/kind pop gebruikte om te kijken als de pups wel met kinderen konden? Ik vind dit zelfs totaal niet realistisch.....een pop ruikt toch helemaal anders dan een kind. Daarnaast beweegt het niet, praat het ook niet en reageert niet zoals een kind.

 

Toen ik dat las had ik al zoiets van hmmmm

 

 

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" één van de fokkers waar ik contact mee had zei zelfs dat ze een plastic baby/kind pop gebruikte om te kijken als de pups wel met kinderen konden? Ik vind dit zelfs totaal niet realistisch.....een pop ruikt toch helemaal anders dan een kind. Daarnaast beweegt het niet, praat het ook niet en reageert niet zoals een kind.
 
Toen ik dat las had ik al zoiets van hmmmm
 
  "

 

 

Je wil niet weten wat mijn pups met de babypop van mijn dochter doen, als ze dan een oordeel doen zullen ze met zekerheid zeggen dat deze pups niet met kinderen kunnen.

 

Terwijl je als je ze met kinderen ziet juist heel anders zijn en zelf pups van 6,5 week zelf inschatten hoe ze kunnen reageren. Enthousiaste kinderen worden ook zo begroet, maar kinderen die het een beetje spannend vinden reageren ze heel rustig .

 

Ik heb wel eens een filmpje over zo'n test gezien, maar alles kan je trainen, ook pups van zo'n jonge leeftijd.

Paraplu openen, als ik dat 4 keer doe waar de pups bij zijn reageert er geen een meer. 3 hekjes als een U plaatsen en dan de pup met het hoofd naar de dichte kant zetten om te kijken hoe lang het duurt voordat ze het gat gevonden hebben.

Als er hier 1 pup te hard tegen een hekje aan duwt ontstaat er een gat, binnen enkele seconde staan er 11 pups in mijn woonkamer, dus tja.

 

Wat me op internet ook erg veel opvalt is dat alle puppy testers de pups op de rug leggen om te kijken naar hun dominatie.???????

Eh...... dit zou ik dus nooit toelaten van niemand, zelf van pupafnemers wil ik dit gedrag niet zien als ze mijn pups komen bekijken en knuffelen. 

 

Ze kijken naar de binding (mens gerichtheid), ze roepen de pup en als hij niet direct komt is het geen mens gerichte hond, wat nou als die pup een erg interessante geur ruikt en daar druk mee bezig is, maar zodra hij dit ontdekt heeft wel zal komen. Dit heeft dan dus er niets mee te maken.

 

Volgzaamheid wordt ook bij zo'n test gedaan. Om iemand te volgen is vertrouwen nodig. Degene moeten ze dus kennen en het vertrouwen gewonnen hebben van de pup, waarom zou jij iemand volgen die je niet kent.

 

Werklust/ apport, mijn ras wil best spelen met een speeltje, maar terug brengen den ze toch niet. Dit houd niet in dat mijn ras niet een goed team kan vormen met zijn baas en samen te werken.

 

 

 

Dus tja ik vind het allemaal een wassen neus, mensen willen geld verdienen en denken zo extra geld binnen te halen, daarbij zeggen alle sites dat het geen garantie geeft voor de toekomst en de hond uiteindelijk heel anders kan opgroeien.......... Waarom doet men dan zo'n test. 

Volgende forumvraag: Op zoek naar de moderator
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^