buurvrouw wil weer aan een puppy beginnen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Hey Suzan wat ben je heftig vandaag  never boring Suzan .

 

ik denk ook wel dat die mevrouw geen backup heeft ,anders zou ze het niet vragen aan TS.

 

TS haar vraag is dus, of wij wel of niet op zulk een vraag zouden  ingaan? 

Welneen ,ik ook niet.

Er is een verschil met eens even uit de nood helpen of regelmatig dit doen.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Natuurlijk wil je die verantwoording niet op je nemen, maar bedenk dat ze en in rouw is en alleen. Als jullie voorheen een goede band hadden laat haar nu niet vallen. Hiermee bedoel ik niet dat je ja moet zeggen maar naar je buurvrouw toe op zijn minst meer medeleven tonen. Het is niets niks op die leeftijd alleen zijn en ook je hond hebben verloren.

  "

 



(quote)Blaise (Gast) Op zijn minst.
Nog meer medeleven geven kan niet, zoveel gegeven. Je geeft aan dat ik niet genoeg met haar mee geleefd hebt, ik kan je met mijn hand op mijn hart verzekeren dat we alles gegeven hebben. Ik lees ook "Je kan dit en je kan dat" mensen kom op zeg ik ben zelf bejaard.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik denk dat je heel erg je best hebt gedaan voor je buurvrouw.

En hoe erg het ook is dat ze verdrietig en eenzaam is, wat ze nu wil kan niet. En daar kun jij niks aan doen

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik vind het ook een beetje de omgekeerde wereld dat jij nu de oplossing voor de pupwens van de buuf moet wezen?

Zo te lezen heb je meer dan genoeg redenen om het niet te doen, als je al iemand een verklaring schuldig bent.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Het lieve oude buurvrouwtje bedoelde er waarschijnlijk helemaal niets verkeerds mee, wilde met zo'n opmerking over "het ééns een keertje 's avonds uitlaten" jullie betrekken in haar puppyvreugde. Niet wetende dat er zo'n felle tegenreactie op zou volgen.

Ik kan me de verslagenheid van het oude mevrouwtje goed voorstellen "

 



Niet eens een keertje...nee...elke avond, plus de rest. Mij reactie was niet fel, maar eerder heel voorzichtig. Ik ben natuurlijk niet gek he om dat op een onbeschofte manier te doen.....Probeer je me een schuld gevoel aan te praten.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Ik vind het ook een beetje de omgekeerde wereld dat jij nu de oplossing voor de pupwens van de buuf moet wezen?


Zo te lezen heb je meer dan genoeg redenen om het niet te doen, als je al iemand een verklaring schuldig bent. "

 



Dank je Santa.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Ik begrijp alleen niet waarom je met de dochter wilt gaan praten, als er geen contact is tussen moeder en dochter.

 

Stuur je buurvrouw gewoon een aardige kaart, zeg dat je t contact met haar mist of zo. En laat haar dat met die hond lekker zelf uitzoeken.

 

Ze hoeven bij mij ook echt niet met een kat of een parkiet aan te komen als ik een hond wil. En dat kan ik dan zelf ook nog wel verzinnen.

 

  "

 




Omdat ik het gevoel heb dat haar geheugen niet meer is wat het moet zijn.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

"  
(quote)Blaise (Gast)
Op zijn minst.
Nog meer medeleven geven kan niet, zoveel gegeven. Je geeft aan dat ik niet genoeg met haar mee geleefd hebt, ik kan je met mijn hand op mijn hart verzekeren dat we alles gegeven hebben. Ik lees ook "Je kan dit en je kan dat" mensen kom op zeg ik ben zelf bejaard. "

 Oooh nee Emma, zo bedoel ik het helemaal niet. Het spijt me hoe dit bij je overkwam....ik bedoelde "juist" dat je zoveel deed dat het op laatst normaal is geworden voor je buurvrouw. Ik zei ook dat je dit niet moest doen....het enige wat ik aanhaalde was "de vriendschap". In die zin niet laten vallen (niet meer met elkaar praten hierom).

Allerminst een aanval op jou ofzo. Vanuit je buurvrouw reageert ze, lijkt mij, vanuit de rouw van haar overleden hond (probeerde je uit te leggen dat in rouw mensen niet meer rationeel denken....niet verder zien dan hun eigen pijn op dat moment).

Het spijt me dat je dit als een aanval ziet....dat was het echt niet.

 

Ik heb niets gezegd wat je kan of moet, heb met je meegedacht. Vervolgens val je tegen mij uit. Ik ga ervan uit dat je de situatie hoog zit maar reageer je niet op mij af aub.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Dan misschien de huisarts tippen? Lastig hoor, maar de dochter zou ik niet doen.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Dan misschien de huisarts tippen? Lastig hoor, maar de dochter zou ik niet doen. "

 




Ik begin er langzaam aan te denken niets meer te doen en alles te laten bezinken. Slapeloze nachten heb ik er van.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ach jee, das ook niet goed. Ga dan eerst eens lekker bijslapen als dat lukt.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Sterkte Emma, rustig aan.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

"  


Egoistisch? Ik vind dat zo'n onvriendelijke 'ikke, ikke, ikke' uitdrukking.


Is het mens niet gewoon eenzaam en daarbij ook nog eens afhankelijk?? zijn die 2 niet onlosmakelijk met elkaar verbonden?


Valt niet mee hoor, als je voor een halfje wit bij de bakker vandaan eerst maar moet afwachten wanneer iemand het voor je wilt halen, omdat je dit zelf niet kunt.


Niet zo gek dat wereld dan wel erg klein wordt.


En waarom moet er in vredesnaam een wijkagent ingelicht worden over haar hondenwens? Allemachtig, alsof het mens van plan is een misdaad te begaan of compleet getikt en seniel is!


Ze is 82, wie weet leeft ze nog 10 jaar. Waarom zou een oud besje uit het asiel niet nog een paar fijne jaren bij haar kunnen hebben?


Ja, ze kan volgende week dood en begraven zijn... maar dat geld voor jou en mij ook!!!


Kom zeg! Laten we deze vrouw niet gaan begraven voordat ze dood is. ''Je bent oud, dus je mag geen hond meer!'' en dan familie en zelfs politie optrommelen... hoe krijg je iemand een depressie in zeg!


Het is belangrijk dat ze een back-up heeft, dat wel. Maar dit mens lijkt totaal afgeschreven te worden.


Ik schreef eerder al over de oma van mijn zwager... haalde op haar 90e nog een oud teefje uit het asiel. Het gaat al 2 jaar super met die twee. "

 




Ze mag van mij het hele asiel leeg halen ,Maar zonder onze hulp. Ik gun haar alles. Ze kan het niet zonder ons. Daar draait het om.. Of wij helpen haar en zitten straks met een hond(die gaat natuurlijk niet naar een asiel)Dus maken wij uit of ze een pup krijgt of niet....


honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Sterkte Emma, rustig aan. "

 




Je heb me even laten lachen, ik iets rustgevend innemen om bij te slapen hahahaha.

Je bedoeld het goed,maar dat ga ik echt niet doen hoor.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

"  



Ze mag van mij het hele asiel leeg halen ,Maar zonder onze hulp. Ik gun haar alles. Ze kan het niet zonder ons. Daar draait het om.. Of wij helpen haar en zitten straks met een hond(die gaat natuurlijk niet naar een asiel)Dus maken wij uit of ze een pup krijgt of niet.... "

 



Als ze jullie volledige ondersteuning nodig heeft voor het onderhouden van een hondje. Dan moet ze er inderdaad niet meer aan beginnen en is het jullie volslagen goed recht om hier 'nee' op te verkopen.

Dadelijk kunnen jullie niet eens een weekendje weg omdat het hondje van de buurvrouw dan niet verzorgd kan worden... dat gaat veelste ver, dat begrijp ik.

Het vorige hondje was er al een tijdje als ik het goed begrepen heb, dus ja.. het sluipt er in, je doet steeds iets meer. Eenmaal er aan begonnen is er eigenlijk geen weg meer terug en kun je behoorlijk geclaimd worden.

Nu is dat hondje er niet meer en wil de buurvrouw, die als ik je goed begrijp, zienderogen fysiek en mentaal achteruit gaat, opnieuw een hond in huis halen met een levensverwachting van 12+.

Sporadisch een helpenden hand uitsteken is prima, maar als dit hondje voor jullie een dagelijkse verplichting gaat worden en jullie aan banden gaat leggen omdat de buurvrouw zelf niet meer capabel is.. dan gaat dat echt te ver. Jullie nee hierop is volkomen terecht en eigenlijk hoef jij je hierover totaal niet te verdedigen.

Mijn verdediging over het aanschaffen van een hond op latere leeftijd, kwam doordat ik sommige reacties erg kortzichtig en veroordelend vond.

Alsof je wanneer je 75+ bent, geen hond meer mag nemen want je gaat vast snel dood of dementeren.. dus neem maar een vogel.

Dat kwam op mij niet eerlijk over. Ik heb enorm veel ouderen tot hun laatste uur intens van hun hond zien genieten, ze tot op het laatst alle zorg en liefde aan het dier zien geven...

Ik heb ouderen tot op zeer hoge leeftijd prima in staat gezien om zo'n dier 'alles' te geven wat het nodig heeft en meer...

Iedere situatie staat op zichzelf, en die moet bekeken en beoordeeld worden.

Maar ik begrijp dat voor jullie buurvrouw gewoon niet mogelijk is, ze kan het niet alleen en creert daar een enorme afhankelijkheid naar jullie toe... dat is niet de manier. Ik heb je dan ook geen seconde ongelijk gegeven in jouw beslissing.

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

Wijsheid komt met de jaren, maar echt domheid vergaat niet....

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

''Antwoord een zot naar zijn dwaasheid niet'' denk ik dan maar...

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

"  


Als ze jullie volledige ondersteuning nodig heeft voor het onderhouden van een hondje. Dan moet ze er inderdaad niet meer aan beginnen en is het jullie volslagen goed recht om hier 'nee' op te verkopen.


Dadelijk kunnen jullie niet eens een weekendje weg omdat het hondje van de buurvrouw dan niet verzorgd kan worden... dat gaat veelste ver, dat begrijp ik.


Het vorige hondje was er al een tijdje als ik het goed begrepen heb, dus ja.. het sluipt er in, je doet steeds iets meer. Eenmaal er aan begonnen is er eigenlijk geen weg meer terug en kun je behoorlijk geclaimd worden.


Nu is dat hondje er niet meer en wil de buurvrouw, die als ik je goed begrijp, zienderogen fysiek en mentaal achteruit gaat, opnieuw een hond in huis halen met een levensverwachting van 12+.


Sporadisch een helpenden hand uitsteken is prima, maar als dit hondje voor jullie een dagelijkse verplichting gaat worden en jullie aan banden gaat leggen omdat de buurvrouw zelf niet meer capabel is.. dan gaat dat echt te ver. Jullie nee hierop is volkomen terecht en eigenlijk hoef jij je hierover totaal niet te verdedigen.


Mijn verdediging over het aanschaffen van een hond op latere leeftijd, kwam doordat ik sommige reacties erg kortzichtig en veroordelend vond.


Alsof je wanneer je 75+ bent, geen hond meer mag nemen want je gaat vast snel dood of dementeren.. dus neem maar een vogel.


Dat kwam op mij niet eerlijk over. Ik heb enorm veel ouderen tot hun laatste uur intens van hun hond zien genieten, ze tot op het laatst alle zorg en liefde aan het dier zien geven...


Ik heb ouderen tot op zeer hoge leeftijd prima in staat gezien om zo'n dier 'alles' te geven wat het nodig heeft en meer...


Iedere situatie staat op zichzelf, en die moet bekeken en beoordeeld worden.


Maar ik begrijp dat voor jullie buurvrouw gewoon niet mogelijk is, ze kan het niet alleen en creert daar een enorme afhankelijkheid naar jullie toe... dat is niet de manier. Ik heb je dan ook geen seconde ongelijk gegeven in jouw beslissing. "

 



Amen

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

" ''Antwoord een zot naar zijn dwaasheid niet'' denk ik dan maar... "

 

Jij vindt die 83 jarige vrouw niet dom, egoïstisch (hoe je het ook wil noemen)?

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ze zou een hondje wel kunnen uitlaten met een electrische scootmobiel.

Het is maar een idee.

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn 3 doggies


En heb je de buurvrouw nog gesproken of de dochter van haar?

honden page profiel silkesilke 3 doggies

honden foto van silke

Goed dat je nee hebt gezegd. Als iedereen dit zo zou doen :-))
En hoe erg het ook is ze is te oud voor nog een hond in huis te nemen. Ze zou an de hond zelf ook moeten denken.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Mijn lieve overbuurvrouwtje Netty heeft een scootmobiel en een rollator en een lief oud hondje Kimmy, ze gaan ongeveer gelijk op.

Is heel anders dan een pup. Ze doen het goed samen, als er echt een noodgeval is, belt ze mij of haar dochter of de dierenambulance.

Zij laat Kimmy wel zelf uit, met de rollator of de scootmobiel.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

" Ze zou een hondje wel kunnen uitlaten met een electrische scootmobiel.
Het is maar een idee. "

 nu ik rij zelf met een scootmobiel,en ja zolaat ik mijn hondjes uit ,helaas ga je s,avonds laat niet meer de straat op met een scootmobiel als je een keer lastig bent gevallen of beroofd zo als ik. gelukkig had ik geen bankpasje bij mij alleen net genoeg geld om de teletaxi te bellen om in geval van nood thuis te komen dus werd ik beroofd van 2euro en mijn id pas en ziekenfonds pas. nu na jaren durf ik weer s,avonds de straat op na 20 uur. ,maar alleen als het echt niet anders kan.Hein.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ja dat is waar Hein. Netty doet ook haar laatste rondje met Kimmy vroeg en hier in de buurt

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Na overleg met mijn man heb ik dat niet meer gedaan. Niet met de buurvrouw en ook niet met haar dochter.
Ik ben te oud geworden voor verwijten en schuld gevoelens, hoewel ik mij behoorlijk k*t voel. Vanmorgen haalde ik de auto uit de garage op een pleintje, toen iemand tegen mij zei....Je buurvrouw roddelt over je....Ik heb daar niets opgezegd en mijn schouders opgehaald.....Ik laat mij niet verlijden door ook te roddelen tegen mensen die elkaar kennen.
Hier kan ik het gelukkig anoniem kwijt en niemand kent mijn buurvrouw.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Je hebt helemaal gelijk hoor, Emma.

En het is jammer dat je buurvrouw zo reageert.

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Als bejaarde mens heb je blijkbaar weinig respijt in deze huidige maatschappij...wie zijn wij om te oordelen dat een bejaarde geen pup meer mag ? Oké, er zijn 'uitlaatproblemen' en er zullen nog obstakels zijn die overwonnen moeten worden maar...laat de mensen daar zelf over beslissen, als de bejaarde dame liefde en genegenheid wil schenken aan een pup of oudere hond...dat is haar zaak dan toch ? We kunnen eens een bedenkelijke rimpel trekken maar daar blijft het bij...Denk dat er meer 'jonge' mensen zijn die het aanschaffen van een hond minder waard zijn....wie gaat dat verbieden ? Marktplaats en asiel puilen ervan uit....en die waren dan allemaal wel nog voor de volle honderd procent bij hun verstand ! Ik zie dagelijks wat een hond met een bejaarde doet, soms zijn die viervoetertjes de reden om nog verder te gaan, om hun eenzaamheid te doorbreken en om hun te laten 'zorgen' Natuurlijk zie ik ook de keerzijde, hondjes krijgen niet de beweging die ze verdienen en soms was de aanschaf van een pup het stomste wat ze konden doen...Toch, we kunnen onze mening geven maar om hen het te gaan verbieden...Die dame kennnen we niet en zeggen dat ze nogal 'verward' overkomt...zou voor minder boos zijn...Jong of oud, de aanschaf is niet altijd even goed doordacht maar gun haar het voordeel van de twijfel en een beetje respect, een mens is nooit te oud...dat zeggen alleen de piepjonge.... Groetjes :-)

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Als bejaarde mens heb je blijkbaar weinig respijt in deze huidige maatschappij...wie zijn wij om te oordelen dat een bejaarde geen pup meer mag ? Oké, er zijn 'uitlaatproblemen' en er zullen nog obstakels zijn die overwonnen moeten worden maar...laat de mensen daar zelf over beslissen, als de bejaarde dame liefde en genegenheid wil schenken aan een pup of oudere hond...dat is haar zaak dan toch ? We kunnen eens een bedenkelijke rimpel trekken maar daar blijft het bij...Denk dat er meer 'jonge' mensen zijn die het aanschaffen van een hond minder waard zijn....wie gaat dat verbieden ? Marktplaats en asiel puilen ervan uit....en die waren dan allemaal wel nog voor de volle honderd procent bij hun verstand ! Ik zie dagelijks wat een hond met een bejaarde doet, soms zijn die viervoetertjes de reden om nog verder te gaan, om hun eenzaamheid te doorbreken en om hun te laten 'zorgen' Natuurlijk zie ik ook de keerzijde, hondjes krijgen niet de beweging die ze verdienen en soms was de aanschaf van een pup het stomste wat ze konden doen...Toch, we kunnen onze mening geven maar om hen het te gaan verbieden...Die dame kennnen we niet en zeggen dat ze nogal 'verward' overkomt...zou voor minder boos zijn...Jong of oud, de aanschaf is niet altijd even goed doordacht maar gun haar het voordeel van de twijfel en een beetje respect, een mens is nooit te oud...dat zeggen alleen de piepjonge.... Groetjes <img class=" /> "

 




Ik waardeer je reactie...heb je alles gelezen....We zijn zelf bejaard en ja zij is wel degelijk verward, dat durf ik(die haar al jaren kent) rustig te zeggen. Nog even een aanvulling: je zegt geef haar het voordeel van de twijfel en een beetje respect....Lees het hele topic en je zal er achter komen dat ik haar verschrikkelijk respecteer....Maar wel even lezen.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Maar het ging er hier ook niet om of een bejaarde wel of geen pup kan nemen.

Het ging erom dat deze buurvrouw duidelijk aangaf het grootste deel niet alleen te kunnen doen en van Emma verwachtte dat zij dat dan wel ging doen.

Terwijl Emma ook nog een moeilijke maar weloverwogen beslissing heeft genomen om zelf niet meer aan een hond te beginnen.

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: we weten het bijna zeker!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^