Na jaren plotse agressie, waarom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik snap de reactie van mijn moeder ook wel, maar dan had ze de chihuahua niet bij haar op de schoot moeten nemen..

 

Ik heb haar net even gebeld en blijkbaar lagen de bull en de chihuahua vandaag snuit aan snuit in de mand te slapen alsof er nooit iets gebeurd is, dus we gaan nu zien hoe de week verloopt, mama behandeld ze nu gewoon gelijk en alle piepspeeltjes zijn voorlopig afgepakt. "

 



dit lees ik graag van je, zo kan het toch ook ? ik heb het voorgaande berichtje geschreven na dat jij geopend hebt, dit las is niet van je.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Een speeltje of een botje maakt natuurlijk helemaal niets uit. Het gaat om duidelijkheid en consequentheid. Wij hebben 17 honden in huis. Speeltjes en botjes liggen hier gewoon overal. Onze honden hebben 2 hele duidelijke regels: niet vechten en komen als ik je roep. Ik kan rustig (nou ja rustig... met 17 honden die aan komen stormen...) een bord met overgebleven voedsel op de grond zetten, alle honden proberen hiervan iets te bemachtigen maar zonder gegrom of gevecht. Dit kan omdat onze honden perfect weten wat hun positie binnen ons gezin is. Gevechten ontstaan doordat leiding en duidelijkheid mist voor een hond. De hond moet dingen regelen die hij zelf niet aankan.  "

 



er zijn altijd honden die elkaar niet verdragen en elkaar dulden, met eten kan het opeens de verkeerde kant opgaan, en 17 honden tegelijkertijd aan een bord laten eten, nou met newfoundlanders zou dat al zeker niet gaan, een dikke kont voorkomt dat de anderen bij het bord komen, hier graag ieder een eigen bak , goed naast elkaar, geen gezeur, maar er zijn altijd roedels waar dat niet bij kan.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Flostouw
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^