Flostouw

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik geef Kahlúa altijd een flostouw als wij weggaan. Als ik dit niet doe, gaan de meubels eraan ben ik bang en verveeld ze zich kapot. Ik denk dat er ongeveer 1 flostouw per week / 2 weken doorheen gaat. Een hoop draden liggen op de grond maar misschien krijgt ze ook wel iets binnen. Bij de dierenwinkel nagevraagd en zij hebben verteld dat dit oplost in de maag, het touw is ervoor gemaakt om op de knabbelen.. Maar is dit echt zo? Of is het schadelijk, als die draadjes in haar? Ik geef haar namelijk liever geen bot als ik er niet ben. 

 

Groetjes

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik denk niet dat t kwaad kan, Charlie doet t ook  en is denk ik inderdaad veiliger dan een bot, daar kan ze nog in stikken of iets...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Volgens mij is een floss van katoen. Dat lost niet op. 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Het lost zeker niet op in de maag. Toen ze bij Aston gingen opereren zat dit, onder andere, ook in de maag.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Daar was ik al een beetje bang voor.. Ik vind het raar dat het dan aangeraden wordt door de dierenwinkel + Da. Ik zou ook geen ander alternatief weten waar ze haar tijd mee kan doden als wij even weg zijn. Slapen doet ze niet veel, en ze zou echt naar dingen op zoek gaan. 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Bij ons ook 2 kanten opgevroten, niets aan de hand.

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

" Bij ons ook 2 kanten opgevroten, niets aan de hand. "

 Ligt ook een beetje aan je hond natuurlijk. Aston is een klein hondje en trok er echt stukjes af, en bij een kleine hond bouwt zoiets snel op terwijl het bij een grote hond makkelijker door de darmen gaat.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

een keer zal geen ramp zijn, maar aangezien ze anderhalf is, en al anderhalf jaar lang eraan knaagt ben ik wel benieuwd of dit gevolgen zou hebben. 

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

geef anders een kong gevuld met iets als je weggaat zodat hij wat te doen heeft

de zwarte zijn voor de sterke bijters

 

flosstouw blijft wel degelijk in de maag en kunnen ernstige dingen ontstaan

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Het lost inderdaad niet op. Hier slikt de hond af en toe per ongeluk een klein draadje door. En dat komt er dan achter weer uit ;) Maar dat is altijd maar een klein draadje :/ Als de flostouwen echt 'verslonden' worden zegmaar, dan weet ik niet hoeveel touw je hond wel niet binnenkrijgt. Veel touw binnenkrijgen lijkt me niet gezond. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Een kong gevuld krijgt ze iedere dag al. maar dit is binnen een half uur wel op. Ze speelt er ook veel mee, en ik heb geen idee hoeveel ze binnenkrijgt, de rukt het eruit, alle draden liggen op de grond, maar ze zal vast iets opeten. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

http://www.hondenpage.com/hondenforum/22603/flostouw.php 

 

 

"Wanneer uw je hond alleen laat met een speeltje is het belangrijk of het stevig is etc.(het zelfde verhaaltje als al dat hierboven) Een flostouw (zie plaatje hiernaast) is een erg leuk speeltje voor de meeste honden. vooral als het baasje het weggooit en de hond hem moet halen, maar wat ze ook leuk vinden zijn trek spelletjes met een flostouw. Maar flostouwen zijn niet helemaal veilig! daarom mag de hond absoluut niet met het flostouw spelen wanneer hij bijvoorbeeld alleen thuis is! de reden hiervan is zoals uw wel kan zien bestaat het flostouw uit allemaal kleine draaitjes. wanneer de hond hier een tijdje op kauwt komen er al snel kleine touwtjes los, wanneer hij deze kleine touwtjes doorslikt kunnen zijn darmen verstopt raken. Wanneer uw denkt dat dit het geval is ga dan zo snelmogelijk naar een dierenarts!" (http://www.leerwiki.nl/Hierop_moet_je_letten_bij_een_nieuw_speeltje_voor_je_hond )

 

 

Het probleem is echt als de hond veel touw binnenkrijgt, dan kan het in de maag of darmen een 'klont' vormen, waardoor  de zaken verstopt raken.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Als ze teveel binnenkrijgt is het wel degelijk gevaarlijk. Er kan een grote kluwen ontstaan wat verstopping veroorzaakt. Hier helemaal geen flostouwen in huis, maar ik zou er zeker geen één achterlaten bij een hond die alleen thuis is. Ook geen kong trouwens.I

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik ken 1 geval waar een hond is overleden door de draadjes van een flostouw in de darmen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Het kan zijn dat het allemaal gewoon aan de achterkant eruit komt zonder problemen. Maar een verstopping of ophoping in de maag kan ook zomaar.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Oke, dan doe ik dat niet meer. Ik speel er inderdaad ook veel mee hoor, ze trekt eraan en apporteert ermee.. Harde speeltjes zijn helaas geen oplossing. Daar weigert ze iets mee te doen. Ook de kauw staven van KONG bijt se stukken af en krijgt ze dat plastic weer binnen... 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Gijs trekt ook de touwtjes eruit, eet ze op en daar heeft hij al 2x van overgegeven

dus we spelen er samen mee en hij mag erop kauwen maar zodra hij tpuwtjes opeet ruil ik voor een snoepje en gaat hij weg

 

je kan de kong wubba proberen? Wel die met 2 piepjes en nietmet touw int midden want die zal wss binnen 5 min stuk gaan

die andere gaat hier altijd lang mee voordat hij hem stuk heeft

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ojee Bacchus zit ook altijd flink te plukken aan het flostouw. Hij heeft een witte en een gekleurde, hij is vooral gek op die gekleutde en trekt er veel draadjes vanaf. De meeste liggen  gewoon op de grond, maar hij eet er vast ook wat van op. 

Ik wist helemaal niet dat het slecht was, ga die gekleurde weghalen. Nu liggen ze er gewoon de hele tijd. Eens zien hoe hij met de witte omgaat, anders gaat die ook weg.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

1 flostouw in de 2 weken?
Hier ligt er eentje al dik 4 jaar.
Het lijkt mij niet gezond als er elke 2 weken wat van zo'n touw naar binnen gaat.
Oplossen zal het niet doen.
Ik vind het echt eng als ik eerlijk ben.

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

En zo eentje van fleece? Fleece kun je wel kapottrekken als je het heel graag wilt denk ik maar het pluist niet dus wordt denk ik minder makkelijk ingeslikt.

of misschien van klimtouw eentje zelf knopen. Staan oo YouTube allemaal filmpjes van en klimtouw valt ook veel minder snel uiteen omdat t juist gemaakt is om niet te rafelen bij weerstand of schuring.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Van de DA wel een erg slecht advies hoor, evenals van de dierenwinkel. Zou dat zeker aangeven bij ze. Een DA zou dit toch zeker moeten weten. Hij hoort te handelen stel een hond eet een heel flostouw op.

Hier krijgt hij geen bot om op te kouwen, maar zo'n runderstaafje bv. Is bij Hummie al redelijk snel op, maar denk bij jou hond helemaal.
Wat doe je met de kong dan? Hoe vul je deze, misschien zou je het nog wat moeilijker kunnen maken.
Slaapt je hond helemaal niet als je weg bent? Hoeveel uur slaapt ze per dag dan?

Hier is ook het een en ander kapot gemaakt. Vooral schoenen vond hij erg leuk, maar ook bv pakjes sigaretten etc. Voordeel bij mij is dat hij het uitspuugt, eet niets wat niet eetbaar is.

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Wij hebben hier een Marrowbone voor de honden. Dit is gemaakt van een soort plastieken (zal wel iets anders zijn, maar kan nu even niet op de naam komen). De honden krijgen er alleen wat schilfertjes af die er gewoon met de grote boodschap er weer mee uitkomen.

Hier zijn ze er gek op.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

hier hebben we een nylabone, echt ideaal. Misschien ook wel iets voorKahlua

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Die botjes heb ik al,waar de vezeltjes vanaf komen, met een smaakje. Hier doet ze ook wel even mee maar kauwt er maar een paar minuten op, dan vindt ze het niet leuk meer

 

eens in de twee weken een flowtouw bedoel ik niet dat ze werkelijk twee touwen naar binnen krijgt. Zoals ik al aangegeven had, alles ligt in de kamer, maar ik kan niet met 100 % zekerheid zeggen dat ze er niks van binnen krijgt. 

 

Nylabone heb ik dus al, marrowbone is dus een soort grote mergpijp, die hebben we ook maar dit steekt ze altijd erg ver in haar keel om er op te kauwen, dit geef ik dus liever ook niet als ik haar niet in de gaten kan houden. 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^