Boston terrier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mimi (Gast)

Wie heeft er ervaring met dit ras? Ik ken ze alleen maar van beschrijving van internet, heb ze nog nooit in het echt gezien naar het lijken me erg leuke hondjes die misschien wel wat voor mij zouden zijn. Een soort boxer in miniformaat (ik vind boxers erg leuk) of heb ik het mis? Of hebben ze meer een terrierkarakter waar ze ooit mee gekruist zijn? Het felle en vasthoudende van sommige terriërs past niet zo goed bij mij, ik heb liever een wat zachter karakter bij een hond. Hoe is hun gezondheid? En hiermee bedoel ik de honden die van een betrouwbare fokker komen. Als dit vergelijkbaar is met de Franse bulldog wil ik sowieso voor een ander ras gaan. Is het ras geschikt voor hondensport zoals agility? 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik ken er wel een aantal, erg vrolijke en sportieve hondjes. Qua energie en sportiviteit niet te vergelijken met de Franse bulldog. Ze lijken inderdaad veel op de boxer qua karakter: intelligent, sportief, ietwat koppig, sociaal en altijd vrolijk. Ze hebben zeker geen typisch terriërkarakter, het zijn echte gezelschapshonden. De gezondheid is doorgaans prima, wel hebben de meeste exemplaren een erg korte snuit waar je rekening mee zult moeten houden, zeker bij warmer weer. Voor agility zullen ze wel te porren zijn maar natuurlijk niet op wedstrijdniveau tussen de border collies. Ik zou wel zoeken naar een combinatie met wat langere neusjes.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

De schedelvorm (korte snuiten, bolle ogen) is in feite een misvorming en je kunt dus zelf wel raden dat de gezondheid/conditie dus nooit hetzelfde zal zijn als bij een ras zonder deze misvorming... Zowel problemen met het ademhalingsstelsel als neurologische problemen liggen voor de hand. "Geschikt voor agility" lijkt me dan ook nogal een stretch... waarom dan niet een iets sportiever (natuurlijker) type qua bouw?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Echter, ook honden zonder misvormingen (denk aan de retrievers of herdershonden) hebben stuk voor stuk hun erfelijke aandoeningen. Er zijn ook Bostons met een redelijke neus, en verder zijn ze qua bouw niet extreem. Bulldoggen en bijvoorbeeld mopshonden hebben het een stuk zwaarder door hun logge en beperkende bouw, terwijl Bostons gewoon vrij kunnen rennen, springen en zwemmen. Ze worden zelfs wel 'raketjes op 4 pootjes' genoemd en verschillen hierin niet van de Boxer. Ze kunnen in principe prima meedraaien in agility en zelfs frisbeesport (op recreatief niveau uiteraard).



-- reactie gewijzigd door het moderator team op 13 augustus om 11:25 --

silvia (Gast)

Heb zelf een Franse Bull en die is zeeeeeer fanatiek.... doet niet onder voor mijn andere honden. Moet haar juist remmen soms anders gaat ze telang door en dan merk je wel dat de snuit platter is als bij andere honden. Mijn Bull heeft niet z'n platte snuit ( hebben daar ook op gelet toen we haar ophaalden ). Ze is erg sociaal en lief voor alles en iedereen, ook kinderen vinden ze helemaal geweldig. Vind qua karakter dat deze 2 rassen wel op elkaar lijken.... alleen trok de bull mij meer omdat ik ze ook ontzettend grappig vind en tsja dat koppige haha moet er altijd om lachen.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Ik heb vorig jaar bij de Dogachtigen show meerdere Bostons gezien en ze waren kleiner en tengerder dan ik had verwacht maar ik ben dan ook een boxer gewend.

Sommige vond ik ook best wel felle typetjes maar zo'n show is natuurlijk ook niet echt een natuurlijke omgeving.

Ondertussen heb ik ook al een paar in de VS gezien, gewoon op straat en die lijken wat meer body te hebben.

Je kunt natuurlijk altijd voor een boxer gaan als je ze toch leuk vindt  ,teef is stuk kleiner dan de reu maar het blijven natuurlijk wel middelgrote honden.

Agility heb ik ook aantal jaar met de mijne gedaan, ondertussen 13,4 jr. dus doen het nu wel rustiger aan.

Volgende forumvraag: wolfachtigen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^