wolfachtigen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel titococcatitococca

ik heb gehoord dat een tamaskan, husky en een alaskan malamute dat ze heel koppig zijn en veel te slim als je ze wil leren zitten dat ze niet zomaar iets willen leren voor een stom koekje is dat waar? zijn het honden met een moeilijk karakter?

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Tsja het verschilt wel per hond , mijn Husky kan bv. Heus wel wat kunstjes maar dan moet er wel wat lekkers tegenover staan en ik heb ook niet erg lang zijn aandacht je hebt enorm veel geduld nodig, maar je hebt ook husky's die het wel leuk vinden om kunstjes te doen ( ze komen niet veel voor haha  ) 

 

Tsja moeilijk karakter ? Je moet consequent zijn en ja het karakter moet je liggen , ze zijn erg onafhankelijk en doen graag dingen zelf, je hebt wel een hoop humor nodig want ze halen wel kattekwaad uit en blijven ook altijd pubertjes af en toe haha ( het neemt wel wat af na hoe ouder ze worden maar ze proberen telkens weer te kijken of ze vandaag wèl op de bank mogen terwijl dat eigenlijk niet mag )

 

en als ze eenmaal hun beweging en denkwerk hebben gehad zijn het echt vloerkleedjes in huis en kruipen graag bij je op schoot. 

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik geloof dat we hier eerder een topic over hebben gehad... 

 

Maargoed. Ik heb ervaring met de Tamaskan. Ik zou ze niet koppig en slim noemen, maar ze moeten het nut er wel van inzien. Dus als ze moeten zitten, omdat ze daarna een koekje krijgen; natuurlijk doen ze dat dan! 

Tamaskans zijn heel erg goed te trainen, maar je moet niet verwachten dat ze 3 keer achter elkaar gaan zitten.

En even over het 'stomme' koekje: Een Tamaskan is enorm voedselgericht! 

 

Een moeilijk karakter is maar net hoe je ertegenaan kijkt. De een zou nooit aan een Wolfhond/Tamaskan beginnen, de ander onderschat ze en weer een ander overschat ze. Dan heb je ook nog die gekke mensen die kunnen lachen om de Tamaskan/Wolfhond.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" Ik geloof dat we hier eerder een topic over hebben gehad... 
 
Maargoed. Ik heb ervaring met de Tamaskan. Ik zou ze niet koppig en slim noemen, maar ze moeten het nut er wel van inzien. Dus als ze moeten zitten, omdat ze daarna een koekje krijgen; natuurlijk doen ze dat dan! 
Tamaskans zijn heel erg goed te trainen, maar je moet niet verwachten dat ze 3 keer achter elkaar gaan zitten.
En even over het 'stomme' koekje: Een Tamaskan is enorm voedselgericht! 
 
Een moeilijk karakter is maar net hoe je ertegenaan kijkt. De een zou nooit aan een Wolfhond/Tamaskan beginnen, de ander onderschat ze en weer een ander overschat ze. Dan heb je ook nog die gekke mensen die kunnen lachen om de Tamaskan/Wolfhond. "

 

Dit komt aardig overeen met de husky als ik het zo lees , al kun je een een husky niet altijd overhalen met voer of het moet wel heel bijzonder zijn en leuker dan wat ie ziet, en veel husky's zijn ook niet zo voedselgericht Al gaat een stukje kaas er altijd wel in, en er wat voor doen gaat dan òòk nog wel maar niet van harte 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht


Hier een hus die je wel degelijk wat kan leren.
Alleen moet hij het nut er wel van inzien.
Ik heb dus een hond die niet echt zin heeft om truckjes te leren.
Heeft in zijn ogen niet zoveel nut.

Het zitten om het zitten neen dan loopt meneer weg want daar hebben we geen zin in.

Hier niet alleen koekjes ofzo hoor die zijn niet altijd even interessant.
Ene keer wat lekkers andere keer een trektouw of balletje.



honden page profiel titococcatitococca

ah ok bedankt voor de informatie :) ik denk dat ik er nog eventjes over ga nadenken vooraleer ik er 1tje aanschaf.

honden page profiel ..

honden foto van .

Naar mijn mening kan men in geen enkel geval spreken van een moeilijk ras. Voornamelijk vanwege de subjectieve aard van deze bewering, het gaat in de praktijk voornamelijk om hond-baas karakters die wel of niet met elkaar matchen. Wat jij als individu 'moeilijk' vindt, hoeft niet zo voor een ander persoon te zijn. Dat oerhonden in karakter verschillen van (het beeld van) de standaard hond is wel duidelijk, persoonlijk zou ik ze liever omschrijven als "anders". Onder wolfachtigen vallen ze, indien je hier hybrides mee bedoelt, absoluut niet. De hus en de mal zijn niet meer of minder wolf dan een poedel, er zit een verschil tussen dichter bij de wolf staan en dichter bij de natuur staan.

Het ontbreekt alle door jou genoemde rassen aan een will-to-please, uitzonderingen daargelaten. Deze honden doen maar zelden iets puur omdat de baas het wil, met het gehoorzamen van de baas wordt geen plezier beleefd en geloof me dat ze niet vies zijn van het opsteken van mentale middelvingers. Dit veranderd in het geval van koekjes of een andere vorm van beloning zoals een speeltje (maar een "goed zo" ligt vaak genoeg buiten hun interessegebied).

Koppig vind ikzelf niet de juiste term ervoor- eigenwijs en zelfstandig wel. Intelligent zijn ze zeker ook, we moeten niet vergeten dat de mate van het opvoeren van commando's geen meetlat voor intellectuele capaciteiten moet zijn. Zo staan poolhonden er wel bekend om zichzelf bepaalde zaken aan te leren, denk aan het openmaken van deuren of uit de tuin breken. Indien je beschikt over het juiste aandachttrekkende materiaal (moge het een koekje zijn, vlees, speelgoed etc.), dan behoren trucjes zeker wel tot een mogelijkheid, maar het nut dat je hiermee creëert moet het commando ook waard zijn. Zo kan mijn hond prima zitten, poot geven, of zelfs alle poten in de lucht gooien voor een koekje. Obstakels beklimmen of door een hoepel springen weer niet, te veel moeite voor 'maar' een koekje.

De rassen die je noemt verschillen onderling wel een hoop. Zo is de tamaskan over het algemeen wel de meest trainbare van de drie. Ze hebben veel overeenkomsten met husky's, aangezien ze hier ook deels vanaf stammen, maar naar mijn mening heeft de herderinvloed tevens zo zijn sporen achtergelaten. De malamute is vergeleken met husky's vaak een stuk voedselgerichter en baas-aanhankelijker. Iets wat van pas 'kan' komen bij bijvoorbeeld loslopen. Al blijven het honden met een sterke eigen wil.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Chris....
Uitstekende beschrijving ;-)

Volgende forumvraag: soorten stambomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^