een nestje.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zou je eerst een goed gaan inlezen.
Duurt ook jaren voor je überhaupt aan een nestje kan beginnen
( althans bij mij duurt dat jaren )
Het is niet verantwoord hoe je wilt gaan fokken.
En gezien de reacties zijn je honden ook niet getest.

Buiten dat je dan schuld hebt als er iets
met een pup zou zijn......
Wil jij iemand opzadelen met een pup die wellicht een erfelijke ziekte heeft?

Stél je hond heeft epilepsie wil jij dan de andere baasjes opzadelen met een epileptische hondje?
Geloof me dat het vreselijk is als je een hond hebt met epilepsie.
Ik spreek uit ervaring.

En dit is maar één dingetje wat je hondjes evt kunnen vererven.
Wat mij betreft ben je met ongeteste honden en geen ervaring net zo erg als een brood-fokker.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Op facebook kwam ik nog zo'n geval tegen deze week. 
8 mooie pups, maar de teef (herder) heeft het niet overleefd.
 
  "

 Heb dit ook gezien,ook weer mensen die het onderschat hebben...:-(

 

En zo lang de ouderdieren niet getest zijn op erfelijke aandoeningen zoals patella,hd,ed,enz...vind ik het totaal niet verantwoord.weet je hoeveel honden er ingeslapen worden of ter adoptie staan door mensen zoals jij?

 

Bedoel dit niet aanvallend,maar vind het wel iets om over na tedenken.ik zie soms moederhonden met pups binnengebracht worden in het asiel,omdat de mensen het te veel werk vonden om ervoor te zorgen en het veel te duur was

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Buiten dit alles.....
Heb jij jou teefje via een stichting gekocht?
Zo ja welke?

Want het is verboden om hiermee te fokken.
Ook honden uit het asiel.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

volgend wetsartikel is ook op hobbyfokkers van toepassing.

 

Afdeling 5.

 

Het fokken met dieren Artikel 55

 

1. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden regelen gesteld omtrent het fokken met dieren van bij die maatregel aangewezen soorten of categorieën van dieren. Deze regelen kunnen onder meer betrekking hebben op:

a. de methode van fokken;

b. het registreren, identificeren en certificeren van dieren;

c. het voorafgaand aan het fokken door de fokker te verrichten of te doen verrichten onderzoek bij een dier waarmee wordt gefokt naar de aanwezigheid van aandoeningen die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten, alsmede de methoden die daarbij worden gebruikt.

 

2. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten te fokken of voor de fok te gebruiken.

 

3. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken waarvoor krachtens het tweede lid een fokverbod is ingesteld, ten verkoop in voorraad te hebben, ten verkoop aan te bieden, te verkopen, te kopen, toe te laten tot een tentoonstelling, keuring of wedstrijd dan wel om met een dergelijk dier deel te nemen aan een tentoonstelling, keuring of wedstrijd.

 

Bron: http://wetten.overheid.nl/BWBR0005662/geldigheidsdatum_05-11-2014#HoofdstukIII

 

De gevolgen van deze wet moge duidelijk zijn. Iedere fokker inclusief hobby fokker is verantwoordelijk voor erfelijke aandoeningen bij nakomelingen van zijn/haar fokdieren, indien er niet alles aan gedaan is om deze middels testen van de fokdieren te voorkomen.

 

Alle fokkers inclusief hobby-fokkers kunnen hiervoor verantwoordelijk worden gesteld.

 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Dus je wilt EN een nestje met je buitenlandse gelijkende kooiker hond EN je wilt je rottweiler inzetten als dekreu??
Ik ben geen fokker. Wil het ook niet zijn.
Maar je MAG NIET fokken met een hond van een stichting!!

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

De rottweiler dus als dekreu voor een andere rottweiler.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

En dan heb je nog steeds geen antwoord op je vraag....

Het lastige is dat je niets weet van de achtergrond van de teef. Hierdoor weet je ook niet hoe ze gaat door vererven. Tja, in principe maakt de minimale grootte van de reu niet uit, er zijn teven die gewoon voor de reu gaan liggen. Ook van de reu moet je weten hoe hij vererft om problemen te voorkomen.

Heb 1 x een nestje gefokt, teefje iets kleiner dan de reu, alleen de reu vererft erg groot door. Ik heb heel veel geluk gehad dat dit niet haar eerste nestje was, er meerdere pups waren en ik redelijk wat ervaring heb, maar het was echt een drama!

Op de foto hieronder de pup links 9 weken oud met haar moeder:

  

 

Zoals je kunt zien is de pup op 9 weken leeftijd al groter dan de moeder!

Men zegt vaak dat de pups zich aanpassen aan de ruimte in de baarmoeder, dat is dus echt niet zo. Hierdoor gaat het ook vaak mis met mensen die te licht denken over het fokken.

Verder heb je nu al genoeg kunnen lezen over het belang van testen. Naast HD, ED, OCD en patella luxatie heb je dan ook nog de nodige oogziekten, waaraan een hond op jonge leeftijd al blind kan worden. Zoals gezegd ben je als fokker (ook van een eenmalig nest) aansprakelijk voor de pups die je op de wereld laat komen. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" De rottweiler dus als dekreu voor een andere rottweiler. "

 

Nee dit was als voorbeeld bedoeld. Dat ze dat Niet wil en dat ze dus niet afgaat op het verdienen van geld. 

 

(verder ben ik met alle anderen eens wat betreft de teef. Maar dit stukje is dus onjuist ;) ) 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ok, niet goed gelezen dan, mijn excuses

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het is al meerdere malen gezegd: als je hond van een stichting komt, MAG je er niet mee fokken. 

Dit staat er in het contract wat ik meekreeg:

*** streeft ernaar om alle dieren gesteriliseerd of gecastreerd te plaatsen. Is het dier niet gesteriliseerd of gecastreerd dan is de adoptant verplicht om dit te laten doen zodra dit medisch verantwoord is of dat het dier de juiste leeftijd heeft bereikt. De kosten hiervoor zijn voor de adoptant.

Het is de adoptant verboden om met het dier te fokken. Hierop staat een boete van €454,00.

 

En dit zal per asiel/stichting vast verschillen.

 

Als je gaat fokken met een hond waarvan je het verleden niet weet, niks weet van mogelijke erfelijke ziekten, dan ben je in mijn ogen gewoon niet slim bezig. Ik heb óók een hele leuke, lieve hond, maar dat is toch geen reden om er maar een nestje van te willen? (Kan ook niet meer trouwens, maar dat terzijde.)

 

En niemand zegt dat je niet van je dieren houdt, dat staat helemaal los van het feit dat je beter geen nestje kunt krijgen van je teefje, zeker niet als je je totáál niet hebt ingelezen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Natuurlijk houdt iedereen van zijn hond, en natuurlijk zijn pups schattig en lief. Maar juist omdat je zoveel van je hondje houdt zou je er in jouw geval voor moeten kiezen om niet te gaan fokken om redenen die al uitgelegd zijn.

 

Het is niet verantwoordelijk naar je hond toe, en bovendien niet verantwoordelijk omdat er al veel te veel honden wachten op een goed plekje. 

Veel te veel honden die nooit aan de beurt zullen komen en ingeslapen zullen worden zonder ooit een fijn leven gehad te hebben. Dat verdient geen enkele hond en daar hebben wij mensen, allemaal, zonder uitzondering de verantwoording voor dat dit gaat veranderen. Laten we eerst eens aan deze vergeten honden denken en ervoor zorgen dat die toestanden niet meer voor komen voordat we zomaar omdat we het leuk vinden, honden laten dekken. Dat kunnen we beter overlaten aan verantwoorde fokkers. Het is niet voor niets dat de meeste stichtingen en asiels hun honden laten steriliseren als dat mogelijk is.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Gea, ik begrijp dat je ts een antwoord wilt geven terwijl wij allemaal blijven zeuren.
Maar ook al is deze hond 100% gezond en heeft ze bij wijze van spreken de beste genen ooit, er MAG NIET mee gefokt worden!!! Je weet dit op voorhand, je tekent een contract. Je doet een verbintenis aan. Dus dan hou je je eraan. Die landen voeren een bijna eindeloze strijd tegen de stroom honden die er ook maar op los kweken. Dan wil je als mens je steentje bijdragen om zo een hond een mandje te bieden. Niet om dan maar zelf ermee te gaan fokke! Dan is alles voor niets geweest en is de cirkel weer rond en niet doorbroken.
En echt, ik begrijp het wel. Als ik Kyro zie... Mijn zesde hond. Zonder te liegen mijn absolute favoriet. Wat een leuk beestje! Mijn maag draait zich nu al als ik eraan denk dat ik hem ooit ga kwijtraken..
Maar nog zal ik niet kweken met hem. Het stopt hier bij Kyro.


honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een hond is voor de wet een ding, dus helaas kunnen al die contracten in de prullenbak, niet rechts geldig.

 

Vaak staat in een contract, dat de stichting eigenaar blijft, fout! Je betaald voor een hond, dus hij is van jou, je mag er mee doen wat je wilt. Contractien die eisen dat je je hond castreerd, hup in de prullenbak. 

 

Helaas als je naar Markt plaats of de asielen kijkt, zie je hoeveel honden er zijn. Hoeveel honden weg moeten omdat een kind allergisch is, wegens scheiding, wegens, verhuizing, wegens een oeps nestje, honden uit het buiten land die met spoed een huis vinden. Dan denk ik,  met je niet rashond fokken omdat het leuk is?

 

Wat nu als je 11 pups hebt en niemand wilt een pupje? Er zijn er nl al genoeg, wat dan? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" volgend wetsartikel is ook op hobbyfokkers van toepassing.
 
Afdeling 5.
 
Het fokken met dieren Artikel 55
 
1. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden regelen gesteld omtrent het fokken met dieren van bij die maatregel aangewezen soorten of categorieën van dieren. Deze regelen kunnen onder meer betrekking hebben op:
a. de methode van fokken;
b. het registreren, identificeren en certificeren van dieren;
c. het voorafgaand aan het fokken door de fokker te verrichten of te doen verrichten onderzoek bij een dier waarmee wordt gefokt naar de aanwezigheid van aandoeningen die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten, alsmede de methoden die daarbij worden gebruikt.
 
2. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten te fokken of voor de fok te gebruiken.
 
3. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken waarvoor krachtens het tweede lid een fokverbod is ingesteld, ten verkoop in voorraad te hebben, ten verkoop aan te bieden, te verkopen, te kopen, toe te laten tot een tentoonstelling, keuring of wedstrijd dan wel om met een dergelijk dier deel te nemen aan een tentoonstelling, keuring of wedstrijd.
 
Bron: http://wetten.overheid.nl/BWBR0005662/geldigheidsdatum_05-11-2014#HoofdstukIII
 
De gevolgen van deze wet moge duidelijk zijn. Iedere fokker inclusief hobby fokker is verantwoordelijk voor erfelijke aandoeningen bij nakomelingen van zijn/haar fokdieren, indien er niet alles aan gedaan is om deze middels testen van de fokdieren te voorkomen.
 
Alle fokkers inclusief hobby-fokkers kunnen hiervoor verantwoordelijk worden gesteld.
  "

 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Jamaar Suzanne.. Je hebt wel gelijk hoor.. maar dat doe je toch niet? Ik ben misschien naïef en een hopeloze idealist. Maar ik neem aan dat als je als mens een hond uit het buitenland adopteert, dat je dit toch doet om het dierenleed daar te verbeteren. Als is het maar door 1 hond te redden. Dat doe je toch ook vanuit een idealistisch gevoel?
Dan ga je toch niet meedoen aan het feit dat er al belachelijk veel honden geen thuis hebben en er nog een hoop bij gooien?

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Jamaar Suzanne.. Je hebt wel gelijk hoor.. maar dat doe je toch niet? Ik ben misschien naïef en een hopeloze idealist. Maar ik neem aan dat als je als mens een hond uit het buitenland adopteert, dat je dit toch doet om het dierenleed daar te verbeteren. Als is het maar door 1 hond te redden. Dat doe je toch ook vanuit een idealistisch gevoel?
Dan ga je toch niet meedoen aan het feit dat er al belachelijk veel honden geen thuis hebben en er nog een hoop bij gooien? "

 Hier sluit ik me bij aan. Juist als je weet dat je hond uit de ellende komt, zou ik zelf hier nooit voor kiezen en ik raad het dan ook iedereen af.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Daarom schreef ik ook dat er al genoeg honden zijn die een baas zoeken.

 

Ben het helemaal met je eens, het is gewoon waanzin is om een hond te redden uit het buiten land en dan hier vrolijk een nestje  ermee gaan zitten fokken. Dat die gedachte alleen al in iemand opkomt! 

Schandalig! 

 

Het wordt zo tijd dat dieren voor de wet andere rechten krijgen dan producten. 

 

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

" En dan heb je nog steeds geen antwoord op je vraag....Het lastige is dat je niets weet van de achtergrond van de teef. Hierdoor weet je ook niet hoe ze gaat door vererven. Tja, in principe maakt de minimale grootte van de reu niet uit, er zijn teven die gewoon voor de reu gaan liggen. Ook van de reu moet je weten hoe hij vererft om problemen te voorkomen. Heb 1 x een nestje gefokt, teefje iets kleiner dan de reu, alleen de reu vererft erg groot door. Ik heb heel veel geluk gehad dat dit niet haar eerste nestje was, er meerdere pups waren en ik redelijk wat ervaring heb, maar het was echt een drama! Op de foto hieronder de pup links 9 weken oud met haar moeder:  
 
Zoals je kunt zien is de pup op 9 weken leeftijd al groter dan de moeder! Men zegt vaak dat de pups zich aanpassen aan de ruimte in de baarmoeder, dat is dus echt niet zo. Hierdoor gaat het ook vaak mis met mensen die te licht denken over het fokken.Verder heb je nu al genoeg kunnen lezen over het belang van testen. Naast HD, ED, OCD en patella luxatie heb je dan ook nog de nodige oogziekten, waaraan een hond op jonge leeftijd al blind kan worden. Zoals gezegd ben je als fokker (ook van een eenmalig nest) aansprakelijk voor de pups die je op de wereld laat komen.  "

 Hoe kon ze de pups zogen?

Die pup is wel erg groot.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^