Boos op eigen kind! Ze verdienen de hond niet! UPDATE 2

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hoi,

 

Moet het even kwijt, jongens! Sorry als het een lang verhaal wordt!

 

Mijn stiefdochter en schoonzoon zijn 23 en 26. Ze zijn getrouwd en verwachten hun eerste kindje. Ze hebben 2 honden: een boxer, heel lief, speels en een beagle, superlief, maar ... slopertje!

 

Eerst en vooral vind ik niet dat de Beagle er had mogen komen! Het was al moeilijk genoeg om voor 1 hond te zorgen, vaak niet thuis, hond lang alleen, ...  Ondanks onze raad, kwam er dus Pluto, de beagle! Het liefste kind dat ik ooit zag!

Hij was een pup, dus wel beetje ondeugend, maar verder no problemo. Wel heel erg gefixeerd op eten.

 

In het begin kwamen de honden vaak bij ons op bezoek en pasten wij op hen wanneer ze lang weg moesten. Heel fijn, want dan speelden ze met zijn zessen in de tuin bij ons! De beagle heeft trouwens nooit iets gesloopt bij ons!!

 

Het laatste jaar zag ik de honden enkel als ik bij hen op bezoek ging.

 

Ze kochten een huis, met tuintje (heeeeel klein!), daarin werd een hondenhok geplaatst en een hek.

De honden leven binnen wanneer ze thuis zijn, slapen in bed, ... Maar wanneer ze weg moeten, winter of zomer, dan moeten de honden buiten! Ook wanneer het vriest! En soms voor vele uren achter elkaar!!!

 

De boxer verdraagt dit prima, maar de gevoelige Beagle vermagert dan, sloopt alles wat kan en breekt uit (hij is overigens een echte Houdini)!

 

Rond Kerst kwam mijn stiefdochter dan met de mededeling dat de hond alles stukmaakt, zelfs wanneer ze thuis is, dat hij op het dressoir klimt enz

 

Ze gaan nooit wandelen met de honden, er wordt niet echt met hen gespeeld, wel in huis een robbertje gestoeid, maar daar blijft het bij en Pluto is dan heel erg bang, en energie kwijtraken op 20 vierkante meter? Ik denk het niet!

 

Ik stelde al rond Kerst voor om Pluto naar ons toe te brengen, want ik wil best voor hem zorgen, maar O nee, daar kon geen sprake van zijn! Maar wel klagen over het dier, hem buiten 'stampen' als hij weer ergens aan zit, ...

 

Mijn hart breekt als ik eraan denk!

 

Nu waren ze zondag op bezoek bij ons, zonder honden en tijdens het eten begint mijn schoonzoon te vertellen dat hij een halsband met electrische schokken gaat kopen voor Pluto!

 

'Want als de kleine er is en hij heeft een koek vast, dan mag de hond die koek niet pakken, als hij er dan naartoe gaat, kan ik hem ne schok geven' luidde het.

 

Ik was gewoon gechoqueerd! Ik blijf kalm, want ik weet dat je met hem bijna niet kan discussieren!, dus ik zeg rustig: zou je dat wel doen, ik denk niet dat dat gaat helpen, je gaat hem bang maken, hij is al zo snel bang van alles en nog wat.

 

Reactie: we hadden ook zo'n blafband (wist ik niks van) en toen we dachten dat ie niet werkte hebben we die eens aan de boxer aangedaan om eens te testen en zij piepte meteen, dus het werkte wel, maar niet bij Pluto.

 

Ik zeg: je weet waarom ze beagles gebruiken voor medische proeven, ze hebben een hele hoge pijngrens, dus is dit zeker niet de goede oplossing, weet je wat je moet doen?

 

Waarop ik het antwoord krijg: ja, hem heel erg pijn doen, zodat hij het leert

 

Ik ben toen heel boos geworden, heb hen verweten dat ze niet weten waar ze mee bezig zijn, dat ze de hond niet waard zijn, dat ze beter naar een hondenschool zouden gaan ipv op hun luie kont te zitten, enz

 

Ik weet niet meer wat gedaan!!! Ik heb zo'n medelijden met Pluto! Ik wil er ook niet meer op bezoek gaan, want ik kan het niet meer aanzien en tegelijk wil ik er gewoon wel naartoe om het beestje toch wat spel en aandacht te geven.

 

Wat als dat kind geboren wordt??? Wat gaat er dan allemaal met het hondje gebeuren???

 

Elke x dat de hond naar het kind toegaat wanneer zij het niet willen, gaat hij gestampt worden!

 

Het doet me heel fel pijn dit te moeten schrijven over mijn eigen dochter en schoonzoon. Bij ons is er nog nooit een voet uitgeschoven richting hond! Al mijn honden doorliepen puppycursus en zijn flink! Maar dat vonden zij niet nodig! Ze weten het gewoon beter!

 

Moesten jullie Pluto zien, dan lees je op zijn snoet af hoe lief en gevoelig hij is. De boxer kreeg dezelfde opvoeding, maar die kan ertegen, hoewel ik daar nog steeds niet mee akkoord ga, zij is ook 'braver' in hun ogen, sloopt niet, ...

 

Ik slaap al sinds zondag niet meer goed van de hele heisa! En niet omdat ik me zo boos heb gemaakt hoor, maar om Plutootje, de lieverd.

 

Zo, dat was het trieste verhaal. Ik weet dat niemand me kan helpen, maar heb het even kunnen zeggen nu.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Oh wat afschuwelijk om zo aan de zijlijn te moeten meekijken. Ik heb geen tips. Behalve als t echt om mishandeling gaat dan kun je ze aangeven natuurlijk. 

 

Je hebt het over je stiefdochter. Is er ook nog een vader of moeder die wat meer invloed op haar hebben misschien?

 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat een verhaal.

Moeilijk..als je erg tekeer gaat loop je risico dat je schoonzoon en stiefdochter zich van je afkeert en dat wil je niet.

Arm dier, hij is lastig en dan meer straffen net of dat werkt,denk het maar van niet.

Moet er niet aan denken als de baby er is.Of die wordt in de watten gelegd of ook verwaarloosd,zomaar een gedachtegang van mij he.

Of de beagle is ineens weg.

 

Wat je zou kunnen doen ik weet het niet.

Heb je al verteld dat hij bij jullie wel doet zoals het hoort?

 

 

Als het mij zou overkomen denk ik inderdaad dat ik bezig zou blijven om de hond in mijn huis te krijgen voorgoed.

 

Wens je veel  wijsheid en nog meer wijsheid voor dat*domme* jonge stel.

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Neen, wij hebben dezelfde meningen, maar staan allemaal aan die zijlijn.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat ontzettend verdrietig om dit te moeten aanzien en er eigenlijk niks aan te kunnen doen.

 

Ik weet ook niet wat ik zou doen in zo'n geval. Misschien zou ik ze even een tijdje niet meer willen zien, maar dat weet je ook niet hoe het met Pluto gaat en raak je nog verder van de arme ziel verwijderd.

 

Je hebt helemaal gelijk, sommige mensen moeten geen hond nemen.

En misschien hard van mij, maar ik vraag me af of een kind dan wel zo'n goed idee is voor deze mensen...

Want een kind luistert óók wel eens niet en doet óók dingen die je als ouders liever niet wilt. Hoe gaan ze dat dan oplossen?

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Pfff heel moeilijk en ik zou daar ook echt niet tegen kunnen.  Ik zou helemaal gek worden. En je kan er niets aan doen. Sterkte

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Wat een vervelende situatie. Zeker omdat er ook een kleinkind in het spel komt die niet de dupe mag zijn van een 'ruzie'.

 

Woon je in België of Nederland? In Nederland zijn elektrische schokbanden namelijk verboden: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/besluiten/2012/06/14/besluit-houdende-regels-met-betrekking-tot-houders-van-dieren.html

 

Citaat:

Artikel 1.3 Verboden gedragingen ten aanzien van dieren
Als gedragingen als bedoeld in artikel 2.1, derde lid, van de wet worden aangewezen:
a. het zich ontdoen van een dier;
b. het schoppen van een dier;
c. het zodanig slaan van een dier dat dit letsel ten gevolge heeft;
d. het gebruik van of het vastbinden of aanlijnen van een dier met een voorwerp waarmee aan het dier
stroomstoten kunnen worden gegeven of waarmee het dier door middel van een elektromagnetisch
signaal, straling of scherpe uitsteeksels pijn kan worden toegebracht;

e. het onderwerpen van een dier aan een explosieve, bijtende of brandende stof;
f. het weiden van een dier op niet beweidbaar land of, anders dan voor korte duur, weiden op slecht
beweidbaar land;
g. het zich vervoeren of verplaatsen, het zich laten vervoeren of laten verplaatsen of een ander doen
vervoeren of doen verplaatsen op een dier of in of op een vervoermiddel dat wordt voortbewogen door
een dier, indien dat vervoeren of verplaatsen de krachten

 

 

Dus alle reden om een anonieme(?) melding te maken van dierenmishandeling. Als die langskomen is dat misschien wel een eye opener? Ik sta ook anders in het opvoeden van een hond dan mijn vader en ik heb de leeftijd van jouw stiefdochter. Ook ik luister niet naar mijn vader in dit opzicht en sta niet open voor zijn adviezen.. (Hij is van de oude stempel dus precies andersom maar in de ogen van jouw stiefdochter waarschijnlijk hetzelfde als in mijn ogen)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Wij wonen in België.

 

Ik heb al 100 x gezegd dat Pluto bij ons zo braaf is en niet sloopt, maar daar hebben ze geen oren naar.

 

Ik weet natuurlijk niet of hij, moest hij echt bij ons wonen, ook niet zou gaan slopen, maar ik neem aan dat het toch wel minder zou zijn wegens veel bezig, veel beweging, leuke speelkameraden, maar vooral consequente, lieve baasjes die niet chaotisch reageren, die niet plots slaan of stampen!

 

Ik wil de hond nou nog wel in huis nemen, maar als hij moest getraumatiseerd worden door zo'n stroomband, gaan angstbijten ed, dan weet ik niet of ik het nog wel kan rechttrekken!

 

Ik vrees dat het beestje nog heel veel lichamelijke mishandelingen zal moeten ondergaan, want zo zie ik het namelijk.

 

En vanzelf gaat de geest mee kapot! Arm ding!

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ik zou persoonlijk Tough Love doen, zolang zij zo omgaan met de hond wat eigenlijk dierenmishandeling is, zou ik haar niet hoeven zien. Ik zou uitleggen hoe teleurgesteld ik in haar ben en zeggen dat ik haar zo niet opgevoed heb.

Misschien dat er dan bij je (stief)dochter, wel een belletje gaat rinkelen dat zij verkeerd bezig is.

Dat is heel erg hard, maar ik denk dat dit geestelijk voor jou ook niet gezond is, om het beestje te moeten zien wegkwijnen.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

De stroomband bij de boxer omdoen, gewoon om te pesten???

 

die sporen echt niet! Sorry, hoor, dat iemand een stroomband gebruikt kan ik in sommige gevallen nog inkomen, maar 'm omdoen om te jennen? 

 

Ik hoop dat ze de dieren weg doen als de kleine er is. die honden verdienen beiden beter!

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Oh Cindy, wat erg! En ja, wat kan je doen???

Ik zit met tranen in mijn ogen en ben in staat om allebei die honden daar weg te halen. Maar daar heb je geen moer aan, dat ik dat zeg, dat heb je zelf ook al honderd keer bedacht

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik begrijp dat het om je dochter gaat, maar eigenlijk zou je een melding moeten maken van dierenmishandeling.

 

Bij dergelijk gedrag bij een kind zou je ook niet toekijken, maar dan worden er ook instanties ingeschakeld.

En vat het niet verkeerd op, maar ik hoop van ganser harte dat ze zich iets beter hebben voorbereid op de komst van een kind.

Want ik vind dit wel een mentaliteitsprobleem.

 

Ik zou hen met grote druk adviseren om de honden weg te doen.

Alles beter dan bij hen te moeten blijven.

 

Veel sterkte met de situatie.

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" De stroomband bij de boxer omdoen, gewoon om te pesten???
 
die sporen echt niet! Sorry, hoor, dat iemand een stroomband gebruikt kan ik in sommige gevallen nog inkomen, maar 'm omdoen om te jennen? 
 
Ik hoop dat ze de dieren weg doen als de kleine er is. die honden verdienen beiden beter! "

 Helemaal gelijk! De boxer kreeg de stroomband om om te 'testen' of hij wel werkte! Hadden hem beter om eigen nek gedaan!

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik ben het met je eens, Santa

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Het is jouw familie, en jij kan er niks aan doen. Maar die zagen mij niet meer. Je bent voortdurend zelf in stress als je dat ziet. Is voor jou ook niet goed. 

 

Man man , brengt dan kinderen groot. 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"  Helemaal gelijk! De boxer kreeg de stroomband om om te 'testen' of hij wel werkte! Hadden hem beter om eigen nek gedaan! "

 

Dat kun je alsnog een keertje doen....

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ohh :'( :'(
Mijn.hart breekt :'(
Och cindy ik weet hoe je met honden bent.... Ik heb zo met je te doen dat je niks kan :'(

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik begrijp dat het om je dochter gaat, maar eigenlijk zou je een melding moeten maken van dierenmishandeling.
 
Bij dergelijk gedrag bij een kind zou je ook niet toekijken, maar dan worden er ook instanties ingeschakeld.
En vat het niet verkeerd op, maar ik hoop van ganser harte dat ze zich iets beter hebben voorbereid op de komst van een kind.
Want ik vind dit wel een mentaliteitsprobleem.
 
Ik zou hen met grote druk adviseren om de honden weg te doen.
Alles beter dan bij hen te moeten blijven.
 
Veel sterkte met de situatie.
  "

 Wij houden ons hart al vast wat betreft het kind, hoor! Maar ik denk dat ze misschien wel meer verantwoordelijkheid gaan tonen naar het kind toe. Dat hoop ik toch!

De honden gaan het slachtoffer worden! Daar ben ik nou al zeker van. Het is trouwens al zo erg!

De boxer kan daarentegen, buiten die ene keer ivm de halsband, niks fout doen in hun ogen, maar ik heb ooit gezien dat ze een schop kreeg in haar flank van mijn schoonzoon toen ze nog pup was.

Ik heb de hond toen meteen achter mij gezet en hem gezegd dat als hij dat nog een keer op 'mijn hof' deed, hij nooit meer welkom zou zijn!

 

De beagle krijgt nu natuurlijk de schuld van alles. Hij steekt ook vanalles uit wat niet moet, maar wat zal hun kind doen als ze er niet mee bezig zijn? Net hetzelfde!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

De honden zijn al het slachtoffer.

 

Ik hoefde er ook geen omgang mee, misschien dat dat de ogen opent.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zou Pluto zo ophalen als ze hem weg zou doen ach arm ding :'(

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" De stroomband bij de boxer omdoen, gewoon om te pesten???
 
die sporen echt niet! Sorry, hoor, dat iemand een stroomband gebruikt kan ik in sommige gevallen nog inkomen, maar 'm omdoen om te jennen? 
 
Ik hoop dat ze de dieren weg doen als de kleine er is. die honden verdienen beiden beter! "

 precies,

alles wat ze doen is er gewoon uit te trainen, het is niet dat ze in een red zone zitten of zo.

Een stroomband, mag je nooit zomaar op je hond uitproberen, daar hoor je begeleiding bij te krijgen, en als je dan die begeleiding krijgt zou een goede zeggen, ben je gek of zo?

Een angstige hond zomaar een stroomband om doen kan hem helemaal gek maken.

 

Blafbanden met 2 honden, dat kan ook niet, als de ene blaft zonder band, krijgt da ander een opdonder, die snapt er helemaal niks van, en word ook onzeker of angstig.

 

Wat moeten ze nou met honden en nooit wandelen?

En straks komt de baby, ik ken mensen die elke dag een paar uur gingen wandelen, en ineens kan dat dan niet meer, dan worden ze nooit meer meegenomen.

 

Een hondenschool en wandelen, ja het is beter dat de honden bij jou komen, straks als de baby er is dan willen ze er van af en zit jij met 2 verziekte honden.

 

mensen denken echt dat stroombanden afstand bedieningen zijn, ongelovelijk.

Ik ben niet tegen stroombanden, als het gebruikt word omdat het er echt een goede rede voor is, en ook alleen maar dat, en dan met een begeleider, die eerst test, kan de hond dit aan, hoe moet je hem gebruiken, wanneer moet je hem gebruiken, welk commando hoort erbij, en wanneer druk je dan op die knop, en hoe hoog mag je hem afstellen, en geef je eerste een waarschuwing piep of tril.

 

Ja ik ben bekend met stroombanden maar hier kan ik zo boos om worden.

wat moet je nou heh, je eigen kind geef je niet aan bij de politie.

Doordringen lukt ook niet.

Als je genoeg geld hebt, verras ze dan met een gedragskundige aan huis?

Misschien kan je uit vinden wat hun aanspreekt een gedragskundige waar ze tegen op kijken.

 

Ik weet het niet, ik vind het ook heel erg.....

 

 

 

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Gewoon melding maken bij de dierenbescherming, dochter of geen dochter. Ze heeft van huis uit geleerd hoe je voor een hond moet zorgen en ze doet het niet..

 

Alleen ik zou als het om een hond van een bekende van mij ging de hond gewoon in mn auto laden en mee naar huis nemen maar goed, niet iedereen is zo gek als ik haha.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Pff wat vreselijk.. mn hart breekt als ik het lees

kan me voorstellen dat het voor jou heel moeilijk is wat je moet doen

 

misschien toch de dierenbescherming inschakelen? Of pluto gewoon meenemen en bij jou houden

zo te lezen zijn ze hem liever kwijt dan rijk

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Waarom kon er trouwens geen sprake van zijn dat Pluto naar jullie gaat?

 

Je schoonzoon gaat de hele dag trouwens met dat ding in zijn hand zitten om een schok uit te delen?

Echt intelligent is anders, ik bedoel, als je dat wil doen moet je erbij zijn, dus dan kun je ook de hond gewoon weghouden bij het kindje?

Snap dat er niet mee te praten valt......

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Beagles zijn ontzettend voer gericht.
Ik hou me hart vast als dat kindje een koekje in zijn/haar handen heeft.
Proberen gaat het beagletje toch :'(
En zeker als het geen 'opvoeding' heeft gehad ;-)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Gewoon melding maken bij de dierenbescherming, dochter of geen dochter. Ze heeft van huis uit geleerd hoe je voor een hond moet zorgen en ze doet het niet..
 
Alleen ik zou als het om een hond van een bekende van mij ging de hond gewoon in mn auto laden en mee naar huis nemen maar goed, niet iedereen is zo gek als ik haha. "

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Beagles zijn ontzettend voer gericht.
Ik hou me hart vast als dat kindje een koekje in zijn/haar handen heeft.
Proberen gaat het beagletje toch :'(
En zeker als het geen 'opvoeding' heeft gehad ;-) "

 precies, en dan is hij/zij al helemaal gek gemaakt, dan bijt de hond en de hond krijgt een spuitje.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik zou persoonlijk Tough Love doen, zolang zij zo omgaan met de hond wat eigenlijk dierenmishandeling is, zou ik haar niet hoeven zien. Ik zou uitleggen hoe teleurgesteld ik in haar ben en zeggen dat ik haar zo niet opgevoed heb. Misschien dat er dan bij je (stief)dochter, wel een belletje gaat rinkelen dat zij verkeerd bezig is. Dat is heel erg hard, maar ik denk dat dit geestelijk voor jou ook niet gezond is, om het beestje te moeten zien wegkwijnen. "

 Zij zijn eerder de 'tough love'- mensen! Als wij zelf niet bellen, dan komen ze ook niet. We hebben al 100 x met haar gepraat met als resultaat dat je ze dan weer enkele maanden niet ziet of hoort!

Ik ben echt ten einde raad! En mijn man en de mama van de kids ook!

Ik weet ook veel van wat er gebeurt bij hen van de echte mama van mijn stiefdochter, want die gaat er echt wel vaak naartoe. Zij is degene die mij om de haverklap weer opnieuw alarmeert!

 

Met oud op nieuw was zij bij de kinderen op bezoek: toastjes klaargezet op de tafel, ...

Mama belt aan, dochter doet open, maar laat op de salontafel de toastjes onbewaakt achter! Resultaat: Pluto met 4 poten op tafel aan het smikkelen. (zouden mijn honden trouwens ook doen!)

 

En wat ze toen te zien kreeg?!  Pluto werd bij nekvel tot aan de achterdeur gesleept door mijn stiefdochter onder luid geschreeuw, toen kwam de voet, die schopte het beestje buiten, zo maar alleen, de kou in.

 

Haar mama bleef zeuren en klagen om de hond weer binnen te laten, het vroor die nacht! Uiteindelijk mocht hij weer binnen onder een hoop gemopper en 'pas op, he, niet weer he, nou nog eens en je slaapt maar buiten, ...'

 

Het valt met geen pen te beschrijven! Ik word er ziek van als ik eraan denk!

 

De mama van de kids zou ook liefst hebben dat Pluto naar ons zou komen. Ze is vaak werken en nog alleen (geen nieuwe partner), anders zou ze hem zeker ook een goeie thuis geven. Maar dit is niet aan de orden nu.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

"   pff ik zit niet in dezelfde situatie, het gaat niet om mijn dochter, maar iemand ook heel dichtbij , daar zou ik ook zo de hond weghalen, bijna hetzelfde verhaal, maar pas na de baby is dit ontstaan. "

 Dat je net na een bevalling moet zoeken naar de juiste weg met je honden en kind is begrijpelijk maar dan hoeft een beestje nog niet verwaarloosd te worden. Herplaats het beestje dan als je er achter komt dat je het toch niet aan kunt. Is ook niet erg om toe te geven, is gewoon een menselijk iets.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Is ze op geen manieren over te halen om die kleine 'lastpost' weg te doen?

pagina 1 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: markeer- en haantjesgedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^