Boos op eigen kind! Ze verdienen de hond niet! UPDATE 2

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlaiseBlaise

Fijn Cindy, dat jullie een manier proberen de honden daar weg te krijgen.

Iedereen voed zijn hond of kind op zoals die wil maar zodra er een grens overschreden wordt is het zelfs je plicht !!! (ja, ook voor de wet) dit te melden of iets te doen. Een kind of hond kan dit niet zelf.

Goed gedaan Cindy. Ik duim voor je.

 

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

"  
Het is niet alleen "hard", maar ook onjuist in mijn ogen. Waar baseer je op dat dit dierenmishandeling is? verwaarlozing oke, maar dierenmishandeling?
 
  "

 

Lichamelijke mishandeling:
1: Zij zijn er op uit op hem bewust zo veel mogelijk pijn te doen: Qoute: "Waarop ik het antwoord krijg: ja, hem heel erg pijn doen, zodat hij het leert"

2: Stroomhalsband

3: Hondje wordt geschopt en aan zijn nekvel door huis getrokken


Geestelijke mishandeling:
1: Er wordt tegen het hondje geschreeuwd en gescholden.

2: Het hondje wordt met oud en nieuw in de tuin opgesloten.

Daarnaast volgens de Nederlandse wet is verwaarlozing of nalatigheid een vorm van mishandeling

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  

Vind je? dierenmishandeling is in mijn ogen een dier bewust pijn doen (fysiek en/of mentaal). Ik lees in de beginpost niets dat daarop zou wijzen.

 

Het is eerder nalatigheid/verwaarlozing (milde vorm). "

 



Dan ben je niet goed geinformeerd Peter.
Ook opzettelijke nalatigheid waardoor het dier ernstig gebrek lijd (hetzij fysiek of mentaal) valt onder de categorie mishandeling.
Overigens geloof ik dat Cindy het momenteel op de meest gunstige wijze aanpakt. Ze staat gewoonweg niet sterk genoeg om harde stappen te ondernemen. Dus tactiek en beleid zijn een vereiste. Zo kan ze een oogje in het zeil houden en de honden 'als dat lukt' meer opvangen. Bombarie schoppen zou vanuit alle emoties zeer begrijpelijk zijn.. maar ik vrees dat Cindy dan uiteindelijk alle grip op de situatie zou verliezen. En dan het contact met je kleinkind verliezen wellicht?? Met welke lege handen sta je dan uiteindelijk? en wat heeft het dan opgeleverd..? voor iedereen + honden? Ik schrik er overigens wel van hoe makkelijk ik mensen zie opperen: ''dan maar geen contact met je kleinkind'' Dit mensje moet nog voldragen en geboren worden, is onschuldig op alle fronten. Kleinkind mag niet 'het kind van de rekening worden!'

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

ik zou wel eens willen weten hoe er straks over het kleinkind gepraat wordt.Ze zullen het wel helemaal fout doen....
De vader en stiefmoeder kunnen niets van het as gezin hebben en ze doen alles fout in hun ogen. Ze praten met hun er niet over, ze hebben daarom ook geen idee wat ze te wachten staat als straks de hond onder een een of ander mom wordt mee genomen.
Ik blijf het een schande vinden hoe de ouders hier mee omgaan. Laat ze aub met rust en pak je eigen leven weer op, ik krijg het idee dat het je leven gaat beheersen en dat alles erger is dan het misschien is.
Of stuur een deskundige er op af, dan heb je zekerheid hoe het daar thuis gaat, maar doe dan iets.

Blaise (Gast)

Het is toch logisch dat als je ziet dat er slecht met honden wordt omgegaan dat je iets wilt doen? Begrijp de reactie naar Cindy toe niet.

De fout die Cindy maakt is heel open te zijn hier, ze lucht letterlijk haar hart. Maar waar het om gaat zijn de honden en hoe die te helpen. Daar heeft ze inmiddels een plan voor gemaakt met haar man. Is toch goed?

De andere kant opkijken zou pas erg zijn.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" ik zou wel eens willen weten hoe er straks over het kleinkind gepraat wordt.Ze zullen het wel helemaal fout doen....
De vader en stiefmoeder kunnen niets van het as gezin hebben en ze doen alles fout in hun ogen. Ze praten met hun er niet over, ze hebben daarom ook geen idee wat ze te wachten staat als straks de hond onder een een of ander mom wordt mee genomen.
Ik blijf het een schande vinden hoe de ouders hier mee omgaan. Laat ze aub met rust en pak je eigen leven weer op, ik krijg het idee dat het je leven gaat beheersen en dat alles erger is dan het misschien is.
Of stuur een deskundige er op af, dan heb je zekerheid hoe het daar thuis gaat, maar doe dan iets. "

 Excuseer me, Emma, maar ik vind jouw commentaar zeer kwetsend!

Je doet net of wij niet van onze stiefdochter houden en of we niets van haar moeten hebben!

 

Ik denk dat jij ook honden hebt, daar je op dit forum zit? Vind jij het ok dat een hond wordt geschopt (hard) omdat hij de toastjes van de salontafel plukt? (Zet ze er niet of leer je hond op zodat hij ze niet pakt!)

Vind jij een stroomband ok? Stroombanden kunnen een hond uit angst doen bijten! Wat als hij naar de kleine loopt en ze geven een schok? Stel je voor dat hij het kind dan bijt!!! Dan vergeef ik het mezelf nooit dat ik dit niet heb proberen te voorkomen!

 

Wat het kind en zijn opvoeding betreft: ze gaan zeker alles doen om van hun zoontje (want dat wordt het) een gelukkig kind te maken. Ik heb ook geen probleem met 'hun eigen ding doen', maar wel als het om een weerloos wezen gaat.

 

Ik hou van mijn stiefdochter, net zoveel als van mijn stiefzoon van 17, die op dit moment veel meer aandacht opeist. Hij heeft onze hulp ook nodig, met raad ivm eerste liefje, zijn ruitercarrierre opstarten, ... (en dit wordt wel geapprecieerd!)

 

We hebben onze dochter al heel vaak geholpen in het verleden, net zoals het normale ouders betaamt! Onze hulp wordt gewoon niet echt geapprecieerd. En deze x weigeren ze onze hulp ivm de hond. Hem herplaatsen bij ons is een ideale oplossing, voor hen, niet echt voor mezelf want ik haal me een hoopje ellende op de hals!

 

Telkens wij een 'probleem' aankaarten, worden we met alle mogelijke argumenten overdonderd, ze luisteren gewoon niet! En wij praten niet met hen volgens jou???? We hebben al een ontelbaar x geprobeerd om met hen te praten! Als kinderen er geen oor naar hebben en van zichzelf vinden dat ze alles beter weten, dan is het heel moeilijk om daar door te komen hoor.

 

Wat de deskundigen betreft: heb me goed geïnformeerd en zolang de honden genoeg te eten krijgen, er goed uitzien, doen ze gewoon niks.

 

Je 'doe dan iets' vind ik wel makkelijk gezegd. Ik denk dat zomaar iets doen, niet aan de orde is hier. Eerst goed de gevolgen proberen te overzien, anders zijn we ze voor goed kwijt. En hoe boos ik misschien ook ben ivm de hond, ik wil mijn stiefdochter niet kwijt. Het contact zou misschien helemaal worden verbroken en dan hebben ze helemaal niks meer aan ons. Dat kan niet de bedoeling zijn. We zijn er voor hen altijd geweest als ze ons nodig hadden en dat wil ik ook zo houden.

 

Ik vind het spijtig dat ik door jou zo wordt afgerekend, terwijl ik gewoon mijn verhaal kwijt wou.

Denk dat dit mijn laatste topic was.

Bedankt aan degenen die wel snappen waarom ik me zo rot voel in deze situatie.

 

Enne Emma, dit is een hondenforum, geen 'mensen'forum. Ik denk niet dat het ertoe doet of jij mijn opvoeding ok vindt of niet, het doet er wel toe moest je wat nuttigs bij te brengen hebben om de hond te 'redden'.

 

Sorry voor deze reactie, maar dit moest me toch even van het hart!

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Je zit nu wel in een heel negatieve flow Emma.

Ik begrijp hetgeen je schrijft opzicht wel... maar Cindy heeft ook wel degelijk aangegeven dat ze van haar stiefdochter houd en ze het beste met haar en haar gehele gezin voorheeft.

Ik heb al eerder aangegeven dat bemoeienis en opdringerigheid eerder een averechts effect zal veroorzaken, volgens mij is Cindy zich daar wel degelijk van doordrongen en weet ze prima dat deze situatie met tact benaderd dient te worden.

De hond meenemen onder een of ander mom zal slechts een tijdelijke oplossing zijn wanneer er in de onderlinge band tussen Cindy en haar man.. en de kinderen, niet geinvesteerd wordt.

Dit geschreven hebbende, wil ik nog even benoemen welk een nare situatie ik dit vind voor Cindy. Ik verbijt me al over het konijn van mijn schoonzusje, die levenslang gekregen heeft in een kooitje, maat schoenendoos in de hoek van de huiskamer.

Je probeert iemand ervan te overtuigen dat dit 'geen leven' voor het beestje is... maar meer kun je amper doen. Heel moeilijk!
Je hebt gelijk Cindy... kijk eerst naar de mogelijke gevolgen alvorens je een actie plant. Je kunt hier wel de held of dierenredder gaan uithangen. Maar als het resultaat averechts is... ben je dan een held of een sukkel?? Ik denk dat je op de goede weg bent nu...

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Cindy je hebt gelijk je mag je je hier ook door aangevallen voelen.

Maar er zijn mensen die er een ander zicht op hebben toch moet jij je daar niets van aan trekken. Er zijn mensen die zeggen het zal wel mee vallen er zijn mensen die er gelijk boven op zitten en jij meer meer het persoon dat het zich vreselijk aantrekt maar wel naar een goede oplossing zoekt.

honden page profiel PeterPeter

Ik vind persoonlijk dat men dit niet groter moet maken dan het is. Ken veel mensen die hun hond naar buiten doen en daar ook laten (de meeste honden kunnen dat ook prima hebben).

 

De stroomhalsband is daarentegen wel wat controversieel, ik zie er de meerwaarde niet van in in ieder geval.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik vind persoonlijk dat men dit niet groter moet maken dan het is. Ken veel mensen die hun hond naar buiten doen en daar ook laten (de meeste honden kunnen dat ook prima hebben).
 
De stroomhalsband is daarentegen wel wat controversieel, ik zie er de meerwaarde niet van in in ieder geval. "

 En je hond naar buiten gooien omdat ze iets van tafel pakken, omdat het niet is geleerd dat het niet mag is wel normaal?

 

Ik vind dit wel echt mishandeling zo ga je niet om met een dier. Zo wil jij ook niet behandeld worden ;)

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

"  En je hond naar buiten gooien omdat ze iets van tafel pakken, omdat het niet geleerd dat het niet mag is wel normaal?
 
Ik vind dit wel echt mishandeling zo ga je niet om met een dier. Zo wil jij ook niet behandeld worden ;-) "

 Bovendien is het niet gewoon naar buiten doen, maar buiten zetten met oud en nieuw, tijdens het vuurwerk, wat voor honden sowieso al eng is.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Idd, Ik vind dit echt niet kunnen en gewoon mishandeling. De wet moet echt aangescherpt worden.

honden page profiel PeterPeter

"  En je hond naar buiten gooien omdat ze iets van tafel pakken, omdat het niet is geleerd dat het niet mag is wel normaal?
 
Ik vind dit wel echt mishandeling zo ga je niet om met een dier. Zo wil jij ook niet behandeld worden ;-) "

 

Ik probeer zo weinig mogelijk te denken in termen als normaal/abnormaal. Het is ieder geval niet de manier zoals ik het zou doen, maar ik keur het niet direct af.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Emma, ik vind je reactie naar Cindy toe een beetje vervelend. Ze probeert zich met alle macht in te zetten voor de honden, wat ik heel goed begrijp. Ik zou precies het zelfde doen

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  En je hond naar buiten gooien omdat ze iets van tafel pakken, omdat het niet is geleerd dat het niet mag is wel normaal?

 

Ik vind dit wel echt mishandeling zo ga je niet om met een dier. Zo wil jij ook niet behandeld worden <img class=" /> "

 



Oh' wacht even... de hond die in mijn huis iets van de tafel jat, staat ook in de achtertuin hoor! Ze mogen dagelijks hun buikje bol eten, maar uit hun eigen bak.

Kwijlende hondenbekken boven een schaaltje chips is hier echt not done. Ik ben hier vrij consequent in, ik vind het niet fris en ook krijg je zo situaties waarin ik mijn dochtertje met haar ijsje haast in de kelderkast moet zetten, omdat de honden haar anders belagen of hap, slik, pech... nu is je ijsje weg :-)

Ik zal nooit een arm of been uitsteken, nooit! Ook geen geschreeuw of getetter,, maar ik stuur ze wel even weg. Dit kan ook de tuin zijn (uiteraard niet in regen of hagelstorm).

Het is overigens zelden tot nooit nodig.

Kortom.. de lat van mishandeling raakt nu wel erg laag hier. We moeten natuurlijk niet gaan doorslaan.

Iedereen is weer anders en de term mishandeling en wat normaal of abnormaal is, is dus discutabel.

Zo vind ik een jurk bij een hond en rondgereden worden in een poppenwagen een vorm van mishandeling.. terwijl de betreffende eigenaren het uit liefde doen en mij juist een bruut zullen vinden als ik een hond in de tuin zet.

Dus zo kun je blijven harrewarren... heeft dat zin?? Neem alleen al de bench discussies die regelmatig hier gevoerd worden. De een zweert erbij, de ander vind het wreed. Dat zijn echt debatten zonder eind.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Quote uit de beginpost......


Reactie: we hadden ook zo'n blafband (wist ik niks van) en toen we dachten dat ie niet werkte hebben we die eens aan de boxer aangedaan om eens te testen en zij piepte meteen, dus het werkte wel, maar niet bij Pluto.

Ik zeg: je weet waarom ze beagles gebruiken voor medische proeven, ze hebben een hele hoge pijngrens, dus is dit zeker niet de goede oplossing, weet je wat je moet doen?

Waarop ik het antwoord krijg: ja, hem heel erg pijn doen, zodat hij het leert



Unquote....

Naar mijn mening valt dit wél onder dierenmishandeling

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Yep, dat valt zeker onder mishandeling.

Maar het ging over in de tuin zetten.


Daar haakte ik op in. En hoe triest ook,, een hond wordt niet in beslag genomen wegens een blafband.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Dat begreep ik.
En ben ik ook met je eens ( in zekere mate )
Was meer bedoeld voor degeen die vinden dat het allemaal wel meevalt met dat hondje.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Dat begreep ik.

En ben ik ook met je eens ( in zekere mate )

Was meer bedoeld voor degeen die vinden dat het allemaal wel meevalt met dat hondje. "

 



Nee, ik probeer alleen steeds aan te duiden dat je niet zomaar een case tegen iemand hebt. ''Schoonzoon zei dit, deed dat.. hond in de tuin'' Sorry... daar bereik je niks mee.

Ik weet niet of je het gelezen hebt, maar eerder op dit topic schreef ik over die Herder waarover al meerdere meldingen zijn gemaakt dat het dier geschopt wordt door zijn eigenaar.

Ik weet niet hoe lang dit dier nog moet lijden maar voorlopig zie ik hem nog dagelijks met diezelfde eigenaar over straat gaan... en de dierenbescherming is bij ze langs geweest nota bene!

Ze kregen het advies een hondenschool te zoeken en verders oogde de hond gezond, goed doorvoed zonder letsels, dus klaar!

Ik geloof absoluut dat Cindy haar zorgen terecht zijn... maar hoe sterk staat ze mometeel??

Haar grootste kansen om iets aan de situatie te veranderen.. is voorlopig enkel het zogenaamd 'ontlasten' door de honden zo veel mogelijk naar haar eigen huis te halen.

Komt ze nu met aanklachten aanzetten.. dan verspilt ze w.s die mogelijkheden.
Ik zeg niet dat het eerlijk is, niet naar de honden... maar zij hebben helaas geen burgerrechten... staan aangeduid als 'bezit' bij de wet. Daar kun je niet omheen, dien je rekening mee te houden bij je plan van aanpak. De honden kidnappen zoals ik eerder las... is dus niet slim!

honden page profiel BlaiseBlaise

Nou, het mag voor de wet wel als bezit aangeduid worden maar zo simpel ligt het niet. Er is niets voor niets een wet op dierenwelzijn.

En al mag er naderhand geen "zichtbare" schade zijn bij een hond, dat zegt natuurlijk niets. Je gaat niet met honden om alsof ze geen gevoel hebben. Dat valt niet goed te praten. Een hond met oud en nieuw in de tuin is NIET oke. Zegt toch genoeg.

 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik blijf het maar herhalen... je moet 'harde' bewijzen hebben voor een inbeslagname of om tot harde acties over te gaan. Anders kun je gewoon de politie achter je aan krijgen en sta je nog in het ongelijk ook!

Het is na 7 pagina's wel duidelijk dat we het allemaal vreselijk vinden.

Maar een goed plan van aanpak of tips zie ik nauwelijks voorbij komen.

Dit is geen discussie over goedpraten of over wat wel of niet okay is.. beter kunnen we meedenken in oplossingen zodat Cindy er wellicht iets mee kan.

Alleen maar aanwijzen wat slecht of fout is.... dat weet Cindy helaas zelf al lang.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Gisteren zelf op bezoek geweest bij stiefdochter en schoonzoon. Het was wel gezellig. Pluto is wel wat mager, maar verder zag ie er ok uit. De boxer is altijd al ok geweest.

 

Na wat gekeuvel heeft mijn man op een ludieke manier het probleem aangekaart. Hij zei tegen de hond zoiets als:'wij hebben als ze het hier niet meer aankunnen met jouw kapoenenstreken nog wel een plaatsje voor jou bij ons thuis' 'maar bij ons ga je ook niet mogen bijten aan de bank en aan de stoelen' 'je vriendjes gaan thuis blij zijn met je komst, en Ellie wil toch altijd met je spelen' 'misschien ga je dan wat minder dingen stukdoen, als je heel veel kan spelen en wandelen'.

 

Ik vond dat hij dat heel goed heeft gedaan. De kinderen moesten een beetje lachen en zelfs mijn schoonzoon zei: 'De boxer gaat hier nooit weg, die krijgen jullie niet, hoor'

Over de Beagle zei hij dit niet! Dus hoorde ik al een beetje erbij: 'maar de andere komt mss wel naar jullie'

 

Ik heb mijn mond gehouden, met de honden gespeeld, gezegd hoe mooi ik hun nieuwe keuken wel vond (is ook een hele mooie keuken!) en hoe chique de babykamer eruit zag.

Ik voelde geen spanning, maar die is er nooit als we niks negatiefs te melden hebben :)

 

Blij dat we al een heel klein stapje in de goede richting hebben gezet. Denk wel dat mijn man op zijn manier hen kan laten inzien dat de hond meer verdient dan zijn hele leven in een heel klein tuintje zitten of in een veranda.

Als ze maar 1 hond gaan hebben, dan kunnen ze die ook weer meenemen, om samen met de kleine naar de speeltuin of zo te gaan. Met twee honden is dit al wat moeilijker, zeker als er een 'wegloper' bij is.

 

Ik ben enigszins al wat gekalmeerd. We zullen zien of het lukt ...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Goed gedaan! Het klinkt positief

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

En de volgende keer als je op visite gaat het even niet meer over de honden hebben. Is de baby geboren en merk je dat het te veel is met de hond dan kan je vb.voorstellen zal ik die een weekje of wat in huis nemen dan krijg je ook wat rust of iets in die geest.

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" En de volgende keer als je op visite gaat het even niet meer over de honden hebben. Is de baby geboren en merk je dat het te veel is met de hond dan kan je vb.voorstellen zal ik die een weekje of wat in huis nemen dan krijg je ook wat rust of iets in die geest.
  "

 Zoiets is het plan, Monique. We zien wel hoe het verder loopt.

Ik ben alvast blij dat het stilzwijgen doorbroken is en dat mijn man het probleem toch heeft kunnen aankaarten zonder al te veel gedoe.

Zij beseffen uiteraard niet dat wij daar zo mee zitten en dan wij de hond willen helpen. Want ze zien zelf geen probleem.

Daar komt wel verandering in, ...

 

En eens het zover is, dan gaan ze misschien ook beseffen dat met 1 hond naar de speeltuin, ... toch wel makkelijker is dan met 2.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Goed aangepakt Cindy, respect voor jullie

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Goed gedaan van je man, en fijn dat jij er ook wat geruster op bent, goed aangepakt, niets negatiefs gezegd.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Goed aangepakt Cindy!
Al een kleine teken dat het er misschien toch wel een beetje inzit dat hij misschien naar jullie kan komen.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Goed gedaan zo komt het goed

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Goed nieuws! Stap in de goede richting!

pagina 7 van 8 12 3 4 5 6 78
Volgende forumvraag: markeer- en haantjesgedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^