markeer- en haantjesgedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Dag iedereen

 

Ik kan Lewis zijn gedrag moeilijk verklaren (en ik weiger te zeggen dat het dominantie is) en ik weet niet hoe ik het kan oplossen want hormonen zitten er sowieso voor iets tussen.

Hij markeert constant, ook vreemde mensen op de speelweide als ik niet oplet, hij markeert stoelen op de speelweide en hij begint meer en meer te rijden en haantjesgedrag te vertonen.

In huis doet hij het soms ook op het tapijt, alhoewel hij perfect zindelijk is.

Wat wel opvalt, is dat dit bij mij nooit gebeurt maar wel als mijn moeder er is.

Het is nu nog niet storend maar ik wil niet dat het escaleert.

Hij is nu bijna 18 maanden.

 

gr

Jules

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Ja het word nu een echte vent die zichzelf heel wat vind en zich weer moet leren beheersen...dominant zou ik het niet noemen inderdaad, want dan moeten we het gros van de jong volwassen mannen ook zo omschrijven ;-).

 

Castreren kan vast helpen, hormonen hebben toch wel een groot aandeel in dit gedrag denk ik. Echter wil je dat wel? Je kan er ook een jaartje meer bovenop gaan zitten, hem goed onder de duim houden, meer begrenzen en met een jaar of drie word het wellicht ook al een stuk minder. 

 

Wat doe je zoal met hem op een dag? Is het een idee om voordat je naar de hondenweide gaat hem eerst even moe te maken lichamelijk en geestelijk dat hij daar al wat rustiger van word?

 

 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ik ben tegen castreren als het anders kan, maar ik wil asociaal gedrag voorkomen. Hem nog een jaartje onder de duim houden mag geen probleem zijn, hij is nu anderhalf en ik houd hem de laatste 7 maanden al serieus onder de duim.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Doet hij het altijd ? Dat rijden ? 

 

Want Lance heeft ook zo wel eens een periode gehad. Stond ik ook mijn haren uit mijn kop te trekken want castreren gebeurt hier eveneens niet.

En het ging gelukkig ook weer voorbij. 

 

En tegen alles aanplassen wat in de openlucht staat...tja . Ik denk dat dat eigen is aan reutjes. Dát kan je wel afleren als je optreedt net vóór hij zijn poot wiltheffen ? Doe ikook zowant anders plast Lance op ons terras ook tegen alles aan. Een korte NEEN helpt hem herinnneren want zijn geheugen is nogal kort 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

rijden is pas sinds kort... deed het nooit bij vreemde honden tot deze week.

Juul, mijn andere reu, heeft enorm veel last van dit gedrag en ze doen het soms wel bij elkaar maar dat corrigeer ik ook.

Juul probeert het soms zelf bij mensen (bekende mensen).

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^