Clomicalm

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Hee, verrassend nieuw. Ik ken dit middel niet. Net even snel eea over gelezen. Wel de moeite waard om me er wat meer in te verdiepen. 
 
Clomicalm was voor mij ook een laatste optie. Heb al veel natuurlijke voorgangers doorlopen. Nu ik merk hoe goed het hem doet sta ik achter mijn besluit. Maar mocht er een natuurlijk middel zijn met hetzelfde resultaat ben ik om. "

 Als zelf autist zijnde heb ik zelf ook LTO3 gebruikt en wanneer nodig nog steeds. Geloof het of niet maar door LTO3 heeft mijn lichaam/hoofd zelf geleerd sneller te herstellen van overprikkeling waardoor ik het niet meer dagelijks nodig heb.

Van Lto3 is inmiddels bekend dat het ook herstellend kan werken op het zenuwstelsel. Mogelijk is dat gedeeltelijk bij mij het geval.

 

Zowel voor mijzelf haalt het de scherpe kanten eraf kan ik makkelijker een dagje weg gaan bijvoorbeeld aan, kan ik wat langer op een verjaardag blijven zonder compleet over te lopen.

Ook bij Sadi gedurende dagelijks gebruik (een maand) heb ik gemerkt dat het ook voor haar absoluut de scherpe kanten eraf haalt. Maar omdat ze zelf haar grenzen moet leren kennen wil ik gedurende winterperiode welke qua temperatuurstijging minder belastend is, haar de gelegenheid te geven die grenzen ook te vinden. Zomers bij warm weer is een heel ander verhaal want dan doet ze zichzelf met haar explosiviteit de das om.

 

Je kan ook eens informeren of je het eerst samen kan testen en gelijdelijk aan met clomicalm te minderen. Wat dan door de lto3 opgevangen kan worden anders moet je hond onnodig een moeilijkere periode door. Bestanddelen zijn 450mgN-Ethyl-L-Glucamine (L-theaine) (t-glutaminezuu, 300mg Scutellaria lateroflora (blauwe glidkruid) (Antennedeel)

 

Je kan laten checken of de bestanddelen een negatief effect kunnen hebben op de bestanddelen van clomicalm hierover kun je ook de leverancier van LTO3 benaderen (ze zijn zeer behulpzaam).

 

Sadi (35kg) kreeg s'ochtends 1 capsule en 'avonds 1 capsule (ze nam ze zowel zo aan als ook opgelost in water dronk ze het op > ik gebruikte wel de no taste variant)

 

Mocht je vragen hebben (gezien ik het zelf ook gebruik) het kan zijn dat ik ze kan beantwoorden. Je bent vrij om me een pb te doen 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Fijn dat het met Jip zo goed gaat. Als het zonder niet gaat dan is dit toch een heel fijn middel. Je geeft het liever niet, maar als Jip hiermee gelukkiger is dan is dat het belangrijkste.

 

Ik weet niet wat het op de lange termijn doet, maar wat ik zelf vind (vond ik bij poes Puk ook toen ze zo ziek was en haast niet meer at): liever 15 jaar en gelukkig (bij Puk: niet zo gezond, maar wél lekker gegeten), dan 18 jaar en ongelukkig (bij Puk: dwangvoeren).

 

Interessant om te lezen Renate! Ik 'verdenk' Mellow ook van autistische dingetjes. 

Snel van slag (nieuwe situaties zijn niet leuk voor haar), houdt niet van veranderingen (zelfs als mijn vriend in het weekend met haar naar het bos gaat trilt ze zowat de bank af, terwijl ze dat bij mij niet doet), elke dag naar hetzelfde bos (waar we wél verschillende routes kunnen doen, dat is geen probleem, maar als ik morgen met haar naar Verweggistan ga... vindt ze niet leuk!).

 

Ik weet het bij haar niet zo goed, vind het soms best moeilijk. 

Maar... sinds een poos gaat het erg goed. Ja, ze schrikt wel eens, maar herstelt best redelijk. Gaat ook weer makkelijk zelf de auto in, geniet van de wandelingen.

Laatst waren ze met zo'n elektrische zaag bomen aan het zagen, denk op een meter of 100 afstand (ik zag ze staan). Ze schrok en bij het tweede zaag-geluid vloog ze naar voren. Met veel 'wacht' kon ik haar weer kalmeren en liep ze weer redelijk mee, met slappe lijn 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Fijn om te horen dat het goed gaat met Jip!

In het geval van Jip, ben ik hier zeker voorstander van.
Door mij werk met veel verschillende medicatie te maken, waar sommige zeer verslavend van zijn en op de langere duur niet goed. Daar haalt het ook de scherpe randjes ervan af, en is het leven kwalitatief een stuk beter. Zo vind ik dat ook bij de honden met dat soort gedragingen.

Cindy, heb jij ooit iets geprobeerd voor Mellow wat voor Jip of Sady gebruikt wordt?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nee, ik heb wel een potje L Theanine (van De Tuinen), dat krijgt ze af en toe. Vooral november/december (vuurwerk periode).

Maar verder krijgt ze geen dingen.

 

Het gaat momenteel ook wel weer goed en ook in de slechtere periodes gaat het thuis goed. Thuis is altijd veilig, dus daar kan ze bijkomen na heftige paniek door vuurwerk.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

ik volg ook even. Renate ik heb je een pbtje gezonden over de LTO3

groetjes Ientje

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Beantwoord in 2 pb's

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

dankjewel Renata,

Helaas ik zie ze nog niet staan, normaal zie ik dat toch staan rechts bovenin de site?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Helaas, de berichten zijn niet aangekomen, als ik mijzelf een test berichtje stuur komt het wel aan.

Wil je het nog een keer zenden Renate, of het hier beantwoorden. Ben echt benieuwd naar dit middel,

hartelijke groet

Ientje

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik weet niet meer precies wat ik erin had staan, ik ga een nieuwe poging wagen.

 

Edit: inmiddels verzonden hoop dat ie nu wel overkomt (deze keer in 1 pb/vorige keer was vanaf de mobiel)

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Mijn husky schuilt onder tafel...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^