Herders

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Loslopen is natuurlijk ook een deel training.. Al zal een herder door het baasgerichte daar minder moeite mee hebben dan een alles en iedereen is leuk golden;p

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik heb dus Obi, een zwitserse herder. Obi is heel erg sociaal naar andere honden, tikkeltje te onderdanig meestal en vind het dan wat spannend waardoor hij wat afstand houdt. Is niet zo erg... hij is geen hond die conflicten op zoekt. Dat is fijn... Hij doet niemand kwaad.. heeft ook nog nooit ruzie gehad met een andere hond. Andere wel met hem, maar Obi rent dan weg (afstand nemen) en dan jaag ik die vervelende hond weg. 

 

Obi is heel erg baasgericht, dat is wat mij enorm aanspreekt aan hem tegenover onze overleden golden, lobbes. Obi kijkt elk moment bijna naar mij, wat doe ik? Hoe reageer ik? Wat wil ik van hem? Hij let er constant op en handelt ernaar. Onze golden niet die trok z'n eigen plan... zowel aan de lijn als los merk je hier een groot verschil. Lobbes was pleite voor je er erg in had en kwam NOOIT terug. Zelfs niet na lange training... Bij Obi is de aandacht voor de baas er vrijwel constant. Maar vooral tijdens het loslopen is Obi's karakter véééél fijner voor mij. Obi is er altijd voor mij... lieve trouwe knuffel. Hij voelt voor mij meer aan als een écht maatje. Hij blijft écht bij mij, let echt op mij. Lijkt zich  meer te interesseren voor mij... Hij is zo lief en speelt graag samen met mij. Eigenlijk is er een wereld open gegaan omdat hij zo'n andere hond is... 

 

Obi is ook slimmer... maakt zelf deuren open b.v. Soms is het lastig om ernaar te handelen.. alles moet op slot zitten. Het is niet dat Obi slechter luistert dan Lobbes deed, zelfs helemaal niet. Maar Obi is veel en veel vindingrijker om toch dingen te vinden waarvan jij nog niet eens bedacht had dat je het zou moeten verbieden voor hem. Obi weet dan als 1 deur dicht is de andere wellicht wel open is en hij bedenkt dat zeer snel en is dan nog sneller om het te gaan proberen dus af en toe moet je zelf ook snel zijn haha.  Obi doet je gewoon na en opent dan deuren, de prullenbak, z'n benchdeurtje etc. etc. Hij is écht slim. Hij leert ook snel... ENORM snel. Ik weet nog dat Lobbes er twee dagen over gedaan had om uit te vinden hoe een snoepbal werkt, Obi pakte hem aan en haalde de snoepjes eruit zo ging het letterlijk. Obi kan objecten moeiteloos vinden. B.v. snoepjes die je buiten rond strooit... objecten zoeken bij  naam. Objecten aangeven als je ernaar wijst alles heeft hij zo geleerd. Dat tempo ligt veel hoger dan bij onze golden was... dat motiveert je ook wel om zelf weer nieuwe dingen te bedenken, leuk is dat. Obi heeft veel meer nodig mentaal om hem bezig te houden. Daar kun je dus rekening mee houden want dat verschilt veel van een golden vind ik persoolijk.

 

Obi is niet zo goed met bezoek dat is het grootste verschil met onze golden, sommige mensen liggen hem niet zo, beetje typisch herder liever eigen roedel. Dan blaft hij graag een poosje tot het goed is. Dan geen probleem meer. Hij is nooit agressief of wat dan ook is gewoon spanning. Herders zijn wat nerveuzer vind ik zelf, onze duitse herder had dat ook. Maar onze golden die kon met iedereen door een deur, Obi vind het te spannend en vertrouwd mensen niet meteen. Als hij ze wel vertrouwd ojeee dan wordt je begroet met meer kusjes dan je tellen kunt. Mensen op straat zelfde verhaal, Obi heeft graag wat afstand. Prima als je daar als baas rekening mee houdt. Anders kun je wat zacht gegrom verwachten (binnensmonds) omdat Obi het niet vertrouwd. Grootste nadeel met herders vind ik zelf andere mensen. Die geven je herder vaak geen kans. Want het is een herder.. ohh jee stel je dat hij bijt. Hij zal wel niet te vertrouwen zijn... Ik ken geen oude mensen die Obi leuk vinden b.v. Of mensen die menen dat juist herders met harde hand moeten worden aangepakt. Bij Obi is het tegenover gestelde waar... Maar je komt op minder plaatsen met je hond als je een herder hebt... tenminste dat is bij mij zo. En dat heeft me al meer moeite gekost met socialiseren. Want mensen zijn bang voor Obi. Obi is ook heel groot maar oh zo lief.. mensen zien het niet, ze geloven me niet als ik over hem vertel b.v. hoe goed hij is met andere honden. En hij is spierwit dus niet eens een donker masker... 

 

Een herder ligt mij zeker.. maar het is meer een hond die je voor jezelf hebt denk ik. Niet waar alle buurtkindertjes en bezoek lekker mee kunnen spelen. En waar iedereen zo mee weg loopt... dan moet je geen herder nemen. Obi zou met geen vreemde mee gaan. Maar Obi is een superhond!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Owjaa herders hebben prachtige ogen vind ik trouwens! 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik ben echt super blij met al jullie ervaringen! Mooi om te zien dat er zeker wat typische ras dingentjes terugkomen, maar bij elke hond op zijn eigen manier! Erg fijn om dit zo te kunnen lezen!

honden page profiel Lisanne, Misha, Tessa&ArrowLisanne, Misha, Tessa&Arrow

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

ik heb momenteel een hele gevaarlijk grote roedel van 10 herders thuis  

 

Tessa

Tessa is een kruising Duitse/Mechelse/Hollandse Herder van nu ruim 2,5 jaar oud, ze is erg sociaal naar mens en naar huisdieren, wild gaat ze achteraan maar komt terug met 1 fluitje.

ze is erg baasgericht en heeft een goede werklust, ze vind het erg leuk om te werken, spelen en lekker gek te doen maar is met 1 commando ook gelijk weer rustig.

 

ze kan met bijna alle honden goed overweg, alleen als een ridgeback/stafford of andere spierbundel TE ruig gaat spelen snauwt ze deze weg, ook als kleine hondjes haar afsnauwen negeerd ze deze.

 

 

Diesel

Diesel is een ODH van een vriend van mij, hij 5 jaar oud, is erg sociaal en luiserd goed, wel kan hij zich giga aanstellen zoals een echte duitser dat doet. het is een echte goedzak die nog geen vlieg kwaad doet.

als hij aangevaalen word staat hij eerst even stom te kijken en vlucht daarna naar zijn baas.

 

 

over de rest van de roedel is nog weinig te vertellen, diehebben nog maar net hun oogjes open

honden page profiel mauricemaurice

honden foto van maurice

Mechelse herder is een ras met een gebruiksaanwijzing.

Ik heb zelf een mechelse herder van 6 maanden en ik ben er super tevreden over. Ze wil super graag werken, speuren doet ze enorm goed.

Erg sociaal naar andere mensen helaas naar andere honden niet.

Ik ben nu met haar aan het trainen dat ze de andere honden moet negeren. En dat is het fijne aan dit ras het ras wil graag leren en het zijn echte betrouwbare honden. Mijn herder is een echte controle freak ze wil alles bij houden en alles mee maken het zijn honden die vooruit willen.

 

Ik zit nu met Roxy bij een KNPV club om haar uitdaging te geven want dit soort honden hebben dat echt nodig.

 

Deze hond was trouwens mijn eerste mechelse maar echt super beestjes ondanks dat mijn hond andere honden niet moet maar van mij hoeft ze ook niet met andere honden te spelen.

 

Heb ook erg veel geduld, maar dat geldt natuurlijk voor iedere hond :-).

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Dat is inderdaad heerlijk aan herders. Ik heb Kahlúa bijna altijd los, ze zou nooit ver gaan. Ze houden je werkelijk overal en altijd in de gaten :-)  "

 

meestal wel ja, uitzonderingen zijn er altijd.

Mijn reu is zo... die is zo autistisch, leeft helemaal in zijn eigen wereldje.

 

's morgens ga ik altijd met de fiets de paarden gaan voeren, hij loopt dan mee en verdwijnt soms wel eens. Normaal komt hij dan ook wel bij de paarden aan.

 

Gisteren echter was hij compleet verdwenen, ook bij de paarden niet komen opdagen. Dus ik terug naar huis, bleek meneer doodleuk in de tuin gebleven te zijn met zijn frisbee. (Hij is een beetje ééééérg verliefd op een frisbee)

 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

"  

meestal wel ja, uitzonderingen zijn er altijd.

Mijn reu is zo... die is zo autistisch, leeft helemaal in zijn eigen wereldje.

 

's morgens ga ik altijd met de fiets de paarden gaan voeren, hij loopt dan mee en verdwijnt soms wel eens. Normaal komt hij dan ook wel bij de paarden aan.

 

Gisteren echter was hij compleet verdwenen, ook bij de paarden niet komen opdagen. Dus ik terug naar huis, bleek meneer doodleuk in de tuin gebleven te zijn met zijn frisbee. (Hij is een beetje ééééérg verliefd op een frisbee)

  "

 



Hahahhaha dit klink meteen dan weer als een golden-moment. Zo lekker eigenzinnig en vooral slim! Waarom een heel stuk met de fiets mee rennen als je ook jezelf in de tuin kunt vermaken? O-)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Er zijn inderdaad uitzonderingen, en ik praat ook eigenlijk alleen over mijn eigen herder, dit is ook de eerste herder die ik heb en heb eigenlijk nooit iets met andere herders de maken gehad. Ik vind het in ieder geval heerlijk dat 'de meeste' zo goed bij je blijven :) 

Gisteren in het bos trouwens een groep reeën voor ons, toen was ze wel even weg hoor, maar wel in het zicht en kwam zich na 1 minuut weer uitgeput melden 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Er zijn inderdaad uitzonderingen, en ik praat ook eigenlijk alleen over mijn eigen herder, dit is ook de eerste herder die ik heb en heb eigenlijk nooit iets met andere herders de maken gehad. Ik vind het in ieder geval heerlijk dat 'de meeste' zo goed bij je blijven :-) Gisteren in het bos trouwens een groep reeën voor ons, toen was ze wel even weg hoor, maar wel in het zicht en kwam zich na 1 minuut weer uitgeput melden  "

 

Dat doet Obi ook.. achter de reeen aan. Maar het lijkt bijna of hij een enkelband om heeft en buiten het bereik komt hij pijlsnel terug. Braverd is het... 

 

Maar de mechelse herder van een collega die heeft er dus een ree opgejaagd en doodgebeten. Deed niets liever dan z'n jachtinstinct achterna gaan. Kijk dat is toch weer een heel ander verhaal... 

 

 

honden page profiel mauricemaurice

honden foto van maurice

"  
Maar de mechelse herder van een collega die heeft er dus een ree opgejaagd en doodgebeten. Deed niets liever dan z'n jachtinstinct achterna gaan. Kijk dat is toch weer een heel ander verhaal... 
 
  "

 

Die ree ging bij mij in de vriezer  grapje.. maar dat is wel een heftig verhaal...

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Wij hebben een duitse herder teef in de familie en zij is heel goed met andere honden. Niet gezellig, ze hoeft niet te spelen. Maar ze is heel zelfverzekerd en rustig en gewoon de baas. Met andere honden is er nooit gedonder, want dat pikt zij niet en dat weten andere honden. Naar mensen toe is ze gereserveerd tot vriendelijk. eigen mensen zijn fantastisch. Echt een modelhond! Haar enige nadeel is dat ze niet van knuffelen houdt.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Wij hebben een duitse herder teef in de familie en zij is heel goed met andere honden. Niet gezellig, ze hoeft niet te spelen. Maar ze is heel zelfverzekerd en rustig en gewoon de baas. Met andere honden is er nooit gedonder, want dat pikt zij niet en dat weten andere honden. Naar mensen toe is ze gereserveerd tot vriendelijk. eigen mensen zijn fantastisch. Echt een modelhond! Haar enige nadeel is dat ze niet van knuffelen houdt. "

 



Ook dat hoor ik inderdaad vaker... Of dat ze op latere leeftijd er opeens niks meer van moeten hebben! En laatst was ik bij mensen met een duitse herder die juist vanaf zijn 7e pas wilde knuffelen met zijn baasjes!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  


Ook dat hoor ik inderdaad vaker... Of dat ze op latere leeftijd er opeens niks meer van moeten hebben! En laatst was ik bij mensen met een duitse herder die juist vanaf zijn 7e pas wilde knuffelen met zijn baasjes! "

 



Nja ze is gek op aandacht, wil graag achter haar oren gekriebeld worden en ligt het liefst bij je voeten. Maar dan houdt het ook wel op. Onze hond zit het liefst bij je op schoot zo ongeveer, dat hoeft zij niet... maar ik weet niet of dat standaard Duitse herder gedrag is, het is bij haar heel opvallend.
(Ze wil trouwens wél graag bij je op bed liggen :-D Is regelmatig voorgekomen dat ze zich 'subtiel' op ons luchtbed heeft geworpen als we daar logeerden. O-) )

Hondenliefhebber (Gast)

Ik heb 5 honden, waaronder 3 herders.

Een duitse (6), mechelse (4) en hollandse (2,5).

De duitse herder is erg gereserveerd, maar voor zijn bekenden erg vriendelijk. Voor onbekenden is hij niet erg vriendelijk, hij laat zich niet aaien.

De mechelse herder is juist heel erg lief, heb nog nooit zo'n lieve mechel gekend. Ze vindt alles en iedereen leuk. Toch is ze in de avond, en bij bepaalde figuren wat alert. 

De hollandse herder is echt een krengetje. Voor mij de grootste schat die er is, maar o wee als je als onbekende al verkeerd naar haar kijkt. Haar moet ik ook altijd even weg zetten bij visite of ik moet zeker weten dat visite haar niet benadert, dan gaat ze rustig liggen.

De duitse en mechelse lopen vaak los samen. Gaat prima met andere honden. Mijn reu straalt altijd een soort gezag en rust uit bij andere honden. De mechelse is ook vriendelijk.

De hollandse loopt ook los, die is alleen gefocust op haar balletje. Maar als er een andere hond op haar af komt rennen, moet ik haar altijd snel aanlijnen en weglopen, anders zou het wel echt verkeerd gaan.

 

De ene herder is de andere niet. Ik heb bijvoorbeeld 1 hele onaardige dobermann, en de andere is juist super lief voor alles en iedereen. Terwijl het beide dobermanns zijn.

 

Ik ben wel echt fan van herders. Vreselijk lieve beesten voor de baas, en dat is toch het belangrijkst ;). 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Lastig hoor! Veel wisselende verhalen, toch meer als bij andere rassen. Veel verhalen waarin een herder eigenlijk niet sociaal is, en ook veel verhalen over hele sociale herders! Wat is jullie mening over het aangeboren/aangeleerde discussie? In hoeverre heb je dit als baas zelf in de hand?

De shiloh blijft wel echt geweldig klinken! Alleen nog zo schaars in nederland, maar wie weet in de toekomst! En de franse briard staat iok nog op mijn lijstje, iemand die hier meer over weet?

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Gister trouwens met een hele leuke hollander getraind! Mijn vriend geeft de eigenaar ondersteuning in de opvoeding. Het gaat om een afgekeurde hond die getraind werd voor politie werk. Dit gebeurde echter met de harde hand. Nu is de hond erg onzeker en kent helemaal niks buiten, echt oonieuw socialiseren! Maar wat een leuke hond. Heel open naar mens en dier en super vriendelijk! En dat met zo'n verleden...

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Lastig hoor! Veel wisselende verhalen, toch meer als bij andere rassen. Veel verhalen waarin een herder eigenlijk niet sociaal is, en ook veel verhalen over hele sociale herders! Wat is jullie mening over het aangeboren/aangeleerde discussie? In hoeverre heb je dit als baas zelf in de hand?

De shiloh blijft wel echt geweldig klinken! Alleen nog zo schaars in nederland, maar wie weet in de toekomst! En de franse briard staat iok nog op mijn lijstje, iemand die hier meer over weet? "

 ik denk voornamelijk karakter en aangeboren, al kun je wel met aanleren sturen op wenselijk gedrag. Zoals gezegd hayzel komt uit spanje en is opgegroeid tussen de honden. Toch zal ze niet vaak zomaar leuk gaan spelen met andere honden en laat soms wat onwenselijk gedrag zien (onzekere honden willen opjagen, uitvallen aan de riem). Ze zal nooit echt agressief reageren, geen gaten maken, maar ze ontwijkt honden gewoon liever over het algemeen. Finn daarentegen is hier opgegroeid, heb ik helemaal niet super op honden gesocialiseerd en die vind alles en iedereen leuk.

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^