Vergroot hart - Athena (update herval)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Gisteren heeft DA bijna twee liter vocht uit Athie's buik gedraineerd.
Er is een echo genomen, er zijn foto's gemaakt... het resultaat was dat Athena een vergroot hart heeft. Ze was gisteren na DA en enkele injecties comfortabeler. Vanmorgen was ze terug erger, ze ademt moeilijk en er lijkt terug wat meer vocht in haar buik te zijn.
Na contact met DA, moest ik de medicatie om het vocht af te drijven voor vandaag ineens geven. Ze heeft ook medicatie voor haar hart gekregen en ze moet van de cortisone terug iets meer nemen.
Haar eetlust is nog niet terug en eerlijk gezegd word ik heel erg bang dat ze niet meer zal herstellen, dat ze haar laatste dagen hier erg ongemakkelijk moet doorbrengen...
DA zegt dat ze vrijdag opmerkelijk beter zou moeten zijn, maar ik ben zo bang dat ik haar te lang in leven laat. Ik wil haar ongemak niet verlengen, maar ik wil haar ook de kans geven om beter te worden. Ik weet dat haar hart niet zal genezen maar als het vocht wegblijft, kan ze nog wel enige tijd bij ons blijven.
Zijn er hier onder jullie mensen met ervaringen van vocht in de buik door hartfalen? Hebben jullie het vocht weggekregen? Hebben jullie hondjes nog een kwalitatief leven gehad?
Hoelang duurt het voor vocht verdwijnt door medicatie?

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik kan je geen tips geven Sorry.
Ik wil je wel ontzettend veel sterkte wensen.
Je zit nu begrijpelijk in een enorme tweestrijd :'(

Ik volg en he veel sterkte!

honden page profiel rianne rianne 3 doggies

honden foto van rianne

Hoi,ik had een westie(bobby).ik heb helaas te laat gezien dat hij ziek was.Hij was 16 jaar en in de periode dat hij snel moe werd onder het wandelen en spelen was het meer dan 30 graden.Dus ik zag dat wel,maar dacht dat het daar mee te maken had.Tot hij plots niet meer at,ook toen dacht ik tja de hitte,hij heeft geen honger.Toen hij ook geen kip meer at na 3 dagen ben ik naar de Da gegaan.Daar vertelde ze me dat bobby vocht achter zijn longen had,hij kreeg 2 injecties om het vocht af te drijven en een pilletje voor zijn hart.Ze vertelde me er bij als de medicijnen niet zouden werken ,moest ik de volgende dag terugkomen en hem in laten slapen.Ik schrok me rot,dit had ik niet verwacht,tot 3 dagen terug niks aan te merken,dat het zo ernstig was.Hoe had ik dit niet kunnen zien.Bobby is dezelfde nacht bij mij op bed onder gekroel en gepraat uit zichzelf overleden.We denken hartstilstand.Heb het met DA en mijn eigen huisarts besproken en hartfalen kan heel snel gaan.Het is wel heel hard en zeer moeilijk te bevatten hoe snel en onverwacht dit is gegaan.Geniet nog van je hondje maar als het niet meer gaat dan weet je wat je uit liefde voor je hond moet doen.Heel veel sterkte.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Mijn eerste teckel had hartproblemen en hield ook vocht vast. Ze kreeg harttabletten en plastabletten. Die een jaar hun werk goed gedaan, tot op laatst toen kreeg ze een hartstilstand en was overleden. Net geen 11 jaar helaas. Ze heeft geen pijn gehad en at nog prima.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Martine,

denk dat je snel verbetering moet zien nu.

De plastabletten helpen binnen de 24 uur en houden nadien de vochtbalans op peil.(hond gaat veel plassen, zonder dat hij ogenschijnlijk meer drinkt, dit is het vocht dat afgevoerd wordt; van tussen de organen, in de bloedbaan, cellen...)

Heb je ook hartmedicatie gekregen?

 

Bloeddruk controle bij da bezoek, eventueel echo hart en bloedname om concentratie (osmose) te bepalen.

 

Als je hond nu al zoveel vocht heeft kwijtgespeeld, dan zal hij zich (zij, weet het :-)) zich snel beter voelen en al beter kunnen ademen.

 

In de gaten houden, enige tip die ik je kan geven.

 

sterkte

 

Volgende forumvraag: Epilepsie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^