Jeuk + waterblazer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ayinda & Yip Ayinda & Yip

honden foto van Ayinda & Yip

Even 2 vragen in een, lijkt me wel zo handig 

Yip is na een wandeling heel erg vies. Nat, veel modder, stinken, en het duurt ontzettend lang voordat hij is opgedroogd door z'n lange vacht. Nu heb ik hier al vaker een waterblazer voorbij horen komen, meestal voor grote honden, maar kan hij ook gebruikt worden voor kleinere honden? Met een föhn drogen doen we namelijk wel als ie echt heel nat is, maar dit duurt zeker wel een uur , gaat dit dan ook sneller? 

 

Andere vraag; Yip heeft de laatste week veel jeuk en wondjes. Toen ie jonger was ook gehad, overgestapt op vers vlees, en toen werd het wat beter. Maar nu zit ie weer echt veel te likken en te krabben, en heeft nu ook wondjes op z'n buik, rug en vlak bij z'n staart. Het enige wat ik kan bedenken wat is veranderd is dat we nieuwe koekjes hadden, deze zijn dus voor nu geschrapt, maar zou het iets anders kunnen zijn? Bij z'n liezen is z'n haar ook rood achtig, niet door wondjes ofzo, maar gewoon door water (?). Als het niet beter wordt gaan we naar de dierenarts. 

honden page profiel Ayinda & Yip Ayinda & Yip

honden foto van Ayinda & Yip

Upje? 

honden page profiel LadyLady

Ja een waterblazer kan gebruikt worden voor kleine honden. Let wel met lange vachten op dat je de waterblazer niet te dicht op de vacht zet, dan gaan de haren in elkaar en blaas je er klitten in.
Rood verkleurd haar is een teken van veel likken. Even naar de dierenarts, die kan beter beoordelen wat de oorzaak is.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

De waterblazer is vaak traploos instelbaar waarbij je zelf de luchtstroom kan regelen.
Je kan hem dus zeer krachtig maken of een zacht briesje ervan maken.

 

Verder kan je ook de warmte aanzetten of uitzetten.

Er zitten vaak 3 standen op.
Koud (gewoon buitenlucht-themperatuur)

Louw

Warm

 

Die rode huid kan ook zijn omdat het lang duurt voordat zijn vacht droog is.

Een waterblazer verkort inderdaad het drogingsproces waardoor een huid niet snel ontstoken kan raken door een natte vacht.

 

Het is bij een kleine hond wel vaak fijner om die op een tafel te zetten.

 

honden page profiel LadyLady

Mijn hond heeft een lange vacht en is lang nat. Die zou dan intussen helemaal rood moeten zijn.
Rode vacht is puur van likken. Door speeksel verkleurt de vacht.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je een waterblazer koopt, zorg dan dat de windkracht traploos instelbaar is. Ik kocht er eerst een met slechts 2 standen wat betreft de windkracht. Met de laagste stand blies ik mijn hondje al omver. Dit apparaat heb ik geruild voor een blazer van 2400 W met traploze windregelaar. De laagste windkrachtstand is nog behoorlijk zwaar voor mijn hondje van nog geen 7 kg. Bij zijn hoofd kan ik hierdoor niet blazen.

 

De vacht van Casper is heel dik met zeer fijne krulletjes en droogt slecht. Het resultaat van de waterblazer valt mij tegen; het duurt een eeuwigheid voordat de vacht van Casper droog is en met de warme stand van 55 graden C kan ik niet te lang op dezelfde plek blazen omdat het anders te warm wordt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gebruik een waterblazer van iemand om het uit te proberen, ik heb bams en een van 2800 watt met een zeer sterke motor, blaast op de hardste stand, nee die waait niet weg.

 

en als een waterblazer niet prettig is door ervaring, koop een zeem, een goede van pettower.... met een zeem haal je bijna al het water uit de vacht, en is ideaal, beter dan drie handdoeken, even spoelen in de afwasbak, en een x in de maand de wasmachien in, klaar. hier wordt tie ook gebruikt. ideaal.

Volgende forumvraag: wie o wie??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^