Waarschuwing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ZonnetjeZonnetje

Mijn persoonlijke ervaring met de RDE is absoluut niet goed en met mij vele andere hondenbezitters die deze mening delen.

 

Op internet worden veel (asiel)honden aangeboden uit europa door diverse organisaties. In eerste instantie lijkt dit een nobel streven echter zijn er helaas ook enkele organisaties (waarvan 1 met advertenties op marktplaats) die niet in het belang van deze honden handelen maar uit financieel oogpunt. Hier lijden uiteindelijk helaas ook de organisaties onder die wel vanuit de beste intenties honden herplaatsen.

Er is zelfs een organisatie in Nederland die wordt beheert door een echtpaar wat enkele jaren geleden opgepakt is voor verdenking van smokkel in exotische dieren. Hier is een grootschalig onderzoek naar geweest. Zelf heb ik met deze organisatie te maken gehad en ik wil bij deze aankomende hondenbezitters graag adviseren zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken. Mijn ervaring is schrijnend geweest!

Aandachtspunten:
In de praktijk blijkt vaak weinig tot geen informatie voor handen te zijn over de voorgeschiedenis van de hond.

De honden worden mooi gefotografeerd waardoor je zwicht. Het karakter van vrijwel alle honden wordt omschreven als lief, aanhankelijk, knuffelig, etc. Dit is dus niet naar waarheid beschreven. Wees ALLERT! Er wordt niet eerlijk gecommuniceerd!!!

Vrijwel iedere asiel hond uit het buitenland heeft een traumatisch verleden. Het een hoort nu eenmaal bij het ander. Als de voorouders van de hond of de pup zelf op straat heeft geleefd is aanpassing in huiselijke sfeer vaak een groot probleem. De hond is ook genetisch belast met de genen van zijn voorouders over wie vaak helemaal niets bekend is.

De organisatie beloofd vaak nazorg maar als er sprake blijkt te zijn van aanspraak doen op de nazorg in de vorm van handvatten bij probleemgedrag zijn niet alle organisaties thuis.

Tips:
Doe onderzoek naar de stichting/organisatie waarbij u van plan bent een hond te adopteren. Via internet vind je van bepaalde organisaties schrijnende ervaringen van eigenaren.

Lees de adoptie overeenkomst goed door. Wettelijk gezien is adoptie van een hond niet rechtsgeldig. Zorg dat je direct eigenaar van de hond wordt. Na drie maanden ben je sowieso eigenaar... 

Vraag naar de voorgeschiedenis van de hond.

Schakel een gedragsdeskundige in en laat een gedragstest doen om na te gaan of de hond binnen uw gezin matcht.

Succes met het zoeken naar een hond. Het kan een fijne aanvulling zijn in je leven voor minstens 10 jaar. Echter kan het ook een grote last zijn als nadien blijkt dat een hond niet matcht en een getraumatiseerd verleden heeft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Zelf heb ik geen ervaring met een hond adopteren en stichtingen ed

maar als eerste wil ik zeggen dat ik het heel jammer voor je vind dat jij een slechte ervaring hebt met deze organisatie

ten tweede vind ik dat je heel goed omschreven hebt waar je op moet letten als je een hond wil adopteren, ik denk dat in de toekomst veel mensen daar wat aan kunnen hebben!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Lijkt me een goede algemene waarschuwing. Er is ook een checklist voor "goede" stichtingen, zoals bijvoorbeeld een openbaar financieel jaarverslag.

 

Maar zoals overal moet je wel het kaf van het koren kunnen scheiden, en je draagt hier goede tips aan om dat te kunnen doen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Op slot voor overleg.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Lijkt me een goede algemene waarschuwing. Er is ook een checklist voor "goede" stichtingen, zoals bijvoorbeeld een openbaar financieel jaarverslag.
 
Maar zoals overal moet je wel het kaf van het koren kunnen scheiden, en je draagt hier goede tips aan om dat te kunnen doen. "

 

Je bedoelt de checklist van de Koninklijke Hondenbescherming

 

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/Buitenlandse%20honden%20checklist_1.pdf

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Die ja!

Manon (Gast)

Aan 'honden' (ook hier niet onder je echte naam):

 

Je hebt een aantal punten, in het algemeen, dus aangaande alle stichtingen en over adoptie van buitenlandse honden in het algemeen die heel okay zijn. Je ziet, ik ben nooit te belazerd om de goede kanten van iemand toe te geven.

De manier waarop je echter nog steeds, 1 bepaalde stichting, die je in je nieuwe topic niet meer bij naam noemt, door het slijk haalt, is misselijk.

Het vorige topic over ditzelfde onderwerp stond je niet meer aan, want er waren ook mensen een andere mening toegedaan, dus open je een nieuw topic op dit forum.

Bovendien zie ik nu dankzij het feit dat je daar exact dezelfde bewoordingen gebruikt, dat je hetzelfde doet op marktplaats, ook weer anoniem. Ik zie ook dat de betreffende stichting genoodzaakt is om boven de oproepen voor hun honden eerst een reactie te plaatsen op jouw anonieme activiteiten.

Gebruik dan in ieder geval je eigen naam, wat laf!

Overigens voor mensen die denken huh, marktplaats: ik heb destijds al mijn honden van de verschillende stichtingen via marktplaats gevonden. Voordat iemand afgeeft op het feit dat deze stichting, waar 'honden' het op voorzien heeft, op marktplaats adverteert. Doen ze allemaal, zo hebben ze een groot bereik en meer kans voor goede huisjes voor al deze dieren.

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

We gaan niet de marktplaats ruzie hier uitvechten mag ik hopen.

Als ts slechte ervaring heeft met een of meerdere stichtingen, dan is het naar mijn idee niet kwalijk dat hij/zij andere mensen ervoor wilt waarschuwen.

Hij/zij geeft namelijk ook goede tips aan mensen die in de toekomst via een stichting een hond(je) willen aanschaffen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als ik dit allemaal,lees , en herkauw.....dan blijkt weer hoeveel mensen zich anders voordoen dat ze in het echt zijn. 

 

Vraag me dan ook soms af of er hier wel echt allemaal ook echte  hondenliefhebbers opzitten....benauwend is dat.....internet en wat erachter kan zitten. 

honden page profiel Annemie Bo en MonaAnnemie Bo en Mona

honden foto van Annemie Bo en Mona

Wij hebben een spaanse asielhond van Ace Shin, en waren wel eerlijk!
Alleen maar goede ervaring ermee!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mooi om te horen. Hier nog een Ace fan. 

Manon (Gast)

Top! En ik heb dus honden van Shin en Rescuedogs en SOSStrays en met allen goede ervaringen.

Ik kan gewoon niet tegen dat zwart maken van goed bedoelende mensen en stichtingen op diverse plaatsen tot en met op marktplaats aan toe zie ik nu. En al helemaal niet anoniem!

Ik hoop dat de betreffende stichting er niet teveel schade van ondervindt. En ook dat mensen zich hier niet door laten afhouden van een hond een goed huisje geven. Dat dit niet ten koste van de honden gaat dus. Want om hen draait het!

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Hier een schatje van sos strays. Super ervaring mee!
Niets dan lof

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Mensen zullen hooguit wat kritischer kijken naar een stichting.
Het zal ze alvast niet tegenhouden een hond via een stichting te adopteren.

Manon (Gast)

En eerlijk gezegd:

Diezelfde persoon bevalt het blijkbaar niet dat in het topic over dit onderwerp andere reacties komen dan van hem- of haarzelf en opent dan doodleuk een nieuw topic over exact hetzelfde onderwerp.

Ik vind dit een heel goed forum, maar ik had als moderator gezegd: topic bestaat reeds. Of mag ik dat niet zeggen? Hoop het wel, ben altijd eerlijk

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" We gaan niet de marktplaats ruzie hier uitvechten mag ik hopen.

Als ts slechte ervaring heeft met een of meerdere stichtingen, dan is het naar mijn idee niet kwalijk dat hij/zij andere mensen ervoor wilt waarschuwen.

Hij/zij geeft namelijk ook goede tips aan mensen die in de toekomst via een stichting een hond(je) willen aanschaffen. "

 

volledig mee eens! 

honden page profiel ErnyErny 3 doggies

honden foto van Erny

Dit is ook een handige link bij het zoeken van een betrouwbare stichting:

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/196677/handige-links-voor-mensen-die-een-buitenlandse-hond-willen-adopteren-en-een-betrouwbare-stichting-zoeken.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Baasjes gezocht asiel Alphen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^