advies gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

linda (Gast)

  Ik zit met een issue en ik weet niet zo goed wat ik er aan moet doen. via via heb ik te horen gekregen dat mensen die ik ken er een pup bij willen nemen bij een fokker die ik ken.   nu zit ik dus met het probleem dat ik het absoluut een slecht idee vind als die mensen nog een pup erbij nemen omdat ze nog niet eens voor hun eigen hond goed kunnen zorgen, die hond word verwaarloosd.  Ze word niet uitgelaten plasy en poept alleen in de tuin. Ze gaat niet wandelen, geen trainingen, geen dierenarts en haar vacht word slecht verzorgd.  Ik heb meteen de fokker gebeld en haar mijn bevindingen verteld en hoe deze mensen hun hond opvoeden/onderhouden. De kennissen wist niet dat wij deze fokker kennen. Ik heb haar verteld hoe ik denk over hoe zij hun hond verwaarlozen.  De fokker was blij dat ik dit met haar had gedeeld. Nu heb ik van de fokker begrepen dat deze mensen langs zijn geweest bij de fokker. Ze heeft de fokker wijs gemaakt dat ze het met de pup anders wilt aanpakken dan met de andere hond. Ze wilt nu wel naar een cursus gaan, en ze wil gaan wandelen samen met de andere hond.    Ik geloof hier dus niks van, ik heb de fokker ook verteld dat ik dat niet geloof. Als ze zou willen wandelen, dan zou ze nu al naar het bos kunnen gaan met de andere hond. Waarom onderneemt ze niks met de hond die ze al heeft. De fokker heeft laten weten dat ze nog een keer langs komen om te praten. Ik kreeg het gevoel dat ze de fokker heeft overtuigd dat ze goed voor honden kan zorgen.   Nu had ik het idee om een vriendin van mij te laten bellen naar de fokker. Misschien dat zij de fokker kan overtuigen dat deze mensen niet goed voor honden kunnen zorgen. Ik word hier zo verdrietig van. Wat kan ik nog meer doen, om dit tegen te houden? Wat zouden jullie doen?    Ik hoor graag jullie mening

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Allereerst wil ik zeggen dat ik jet fantastisch vind hoe je je inzet voor de evt nieuwe pup en hoe je inzit over de andere hond.
Helemaal super ;-)


Nu je probleempje:
Heb je al geprobeerd om met de bekende die de pup erbij willen nemem te praten?

Gewoon op de man afvragen waarom ze wel met de pup zouden willen lopen , aandacht geven ect.
Maar niet met hun huidige hond.

Uit je bericht begrijp ik dat de Fokker de pup toch wel zou kunnen verkopen aan deze mensen.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Een pittig gesprek voeren met de mensen die een hond erbij willen kopen..

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Ik vind het een dubbel verhaal want ik heb dit zelf ook meegemaakt dat iemand belde over mij. Met allemaal onwaarheden waardoor ik het hondje niet kreeg. Ik vond dat zo erg dat de fokker mijn kant van het verhaal niet wou aanhoren.

ik kan jou ook heel goed begrijpen, succes 

linda (Gast)

in het verleden heb ik meerdere keren het gesprek aangekaart over de opvoeding van de huidige hond. Maar zij denkt daar anders over.

Dus een gesprek voeren met haar heeft geen zin.

 

Andere opties?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" in het verleden heb ik meerdere keren het gesprek aangekaart over de opvoeding van de huidige hond. Maar zij denkt daar anders over.
Dus een gesprek voeren met haar heeft geen zin.
 
Andere opties? "

 

Ik gok dat ik het hier al eerder met jou over gehad heb... maar correct me if i'm wrong

Ik zou toch echt even doordrammen daarover dat het echt niet kan. Druk haar gewoon met haar neus op de feiten

 

- jouw huidige hond piest en poept alleen in de tuin en komt niet buiten, jouw tweede hond ga je ineens wel mee naar buiten? Waarom doe je dit met jouw huidige hond niet dan?

- waarom zou je met je tweede hond wel ineens naar cursus gaan, wat je beweert tegenover de fokker? Waarom doe je dit niet met je eerste hond?

- Waarom realiseer je niet dat een hond ook wat van jou verwacht naast wat jij van een hond verwacht? Een hond heeft ook behoefte aan beweging en uitdaging

enz.

 

Werkt het niet, dan ga je gewoon een stapje verder (of ik zou in ieder geval een stap verder doen), als je besluit me weer voor de zoveelste keer te negeren en toch een pup erbij neemt tegen alle adviezen in, zal je mij nooit meer zien of horen want zo serieus neem jij mij dus kennelijk niet in mijn goedbedoeld advies.

 

En dan zal ik er ook echt klaar mee zijn, je hebt gedaan wat je kon, en eerlijk, het is ook taak aan de fokker om realistisch te kijken en niet om 'enkel een pup te verkopen want dat levert geld op'.

Als later toch blijkt dat de pup verwaarloosd wordt dan mag de fokker zelf op de blaren zitten en op haar knietjes de pup terug komen halen.

Dan heb jij haar gewaarschuwd. Jij hebt alles gedaan wat je eraan kon doen en dan zou ik er echt compleet klaar mee zijn.

Heel sneu voor de pup, maar dan moet je toch maar hopen dat ze echt ergens een eyeopener geeft of dat het een pup wordt met dikke vette sloopproblemen door vervelding zodat daar de eyeopener wel vandaan komt.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Tsja, behalve een gesprek met die mensen en hopen dat ze de waarheid spreken kun je weinig doen. Het is en blijft hun leven, en dat van de fokker. Betekend niet dat ik het goedkeur, maar ik ben er wel realistisch over

Volgende forumvraag: Advies gevraagd! Welk ras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^