Puppyvoeding.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Wij krijgen over een aantal weken een puppy (Rottweiler, teefje), we hebben bijna alles al gekocht en voorbereid maar we weten niet welk voer we moeten geven. De fokker geeft zelf puppyvoeding maar ik hoor zoveel verschillende verhalen over puppyvoer dat ik niet weet wat ik nu moet doen. Helemaal geen puppyvoeding (meteen al langzaam afbouwen zeg maar), pas over 3 maanden overgaan op normale brokken, of pas na een jaar..
Ik wil het sowieso gaan combineren met vers vlees en ik heb begrepen dat dat meteen al kan.

 

Wat geven/gaven jullie aan je puppy (en waarom)?

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

De meningen zijn ontzettend verdeeld over voer.

Maar persoonlijk denk ik zeker dat de eerste 4 a 5 maanden puppyvoer wel aan te raden is.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Waarom vertrouw je niet gewoon op de fokker? Die heeft als het goed is verstand van het ras en ruime ervaring met voeding, en al helemaal met het grootbrengen van pups.

Wij hebben onze pups op laten groeien op vers vlees. De ene brok is de andere niet trouwens, het merk en de ingrediënten zeggen veel meer dan het labeltje 'puppy' of 'adult'.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Wij hebben Mayro puppyvoeding gedaan, achteraf zou ik dat niet weer doen. Onze heer is behoorlijk groot en heeft flinke groeisprongen gehad..

 

Ik zou eerst puppyvoeding doen. Als je op 4 maand zit en je hebt een flinke pup dan zou ik niet bang zijn om vroegtijdig over te gaan op volwassen voeding. Ik zou op zoek gaan naar goede voeding inderdaad. Ik heb verscheidene dierenzaken afgestruind en heb testzakjes meegenomen. Thuis gekeken wat er allemaal in zat, internet ervaringen gevraagd en zo brutaal geweest om te mailen en te vragen wat 'dierlijke producten' zijn (ivm allergie). Op dit laatste overigens nooit respons gehad. Wij zitten nu op naturis..

 

Wees niet bang om bij dierenspeciaalzaken te vragen naar testers

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Ik raad ook aan voeding te geven die geschikt is voor pups. Sommige merken zijn voor alle leeftijden geschikt, dat is ook prima. Maar let wel goed op, want veel merken bevatten teveel calcium, ookal zeggen ze dat het voor pups geschikt is. Hier vind je een lijstje goede brokken en uitleg waarom het calciumgehalte zo belangrijk is voor grote rassen:http://www.voerwijzer.com/calcium-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen

Volgende forumvraag: taste of the wild high prairie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^